Keresés

Részletes keresés

őszinte strici Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1
Nem olvastam el sem a topiknytót, sem a hozzászólást. Így nagyon egyedi lett, megkapott a téma, és nem rántódtam a mocsárba.

Szóval nekem az egyedi dolgok nagyon sokat jelentenek, pl. a pöcsömet nagyon szeretem. Nincs kettő belőle, tehát jobban kényeztetem, mint a páros szerveimet.

Lé(le)k Creative Commons License 2003.03.28 0 0 0
kedves Ezekiel,

nekem is vannak ilyen tárgyaim...kaptam a kedvesemtől az egyik karácsonyra egy pici antik ékszerdobozt. nagyon szép, ezüst, a tetején porcelán berakás, fehér alapon kék ibolya. ennek a tárgynak sokkal messzebbre nyúlik a története, mint amit én valaha is megtudhatok róla. és ettől még érdekesebb. leültem vele, nézegettem, kerestem rajta sérüléseket, kopásokat, szóra akartam bírni, és ő mesélni kezdett. de a tárgyak másképp mesélnek, éppúgy, mint ahogyan a fáknak is megvan a maguk nyelve, és a sok világ között cikázva úgy érzem néha egy-egy pillanatra, hogy olyasmit is tudok általuk, amit sohasem fogok tudni elmondani senkinek, még magamnak sem...
ilyesféle mesére gondoltál?
Előzmény: Hayloft Ezekiel (-)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.03.25 0 0 topiknyitó

Hali!

Elég régóta gondolkodom ezen, mert a tömegkultúra, tömegtermelés ellep mindent körülöttünk. Nem mondom, hogy ez jó/rossz, nem tisztem eldönteni. De vannak tárgyaim, amelyek egyediek. Tárgyak. Csak tárgyak, de emberi kezek alkották őket, készítve vannak, nem gyártva. Megismételhetlenek, egyediek, lelkük van. Még, ha nem is feltétlenül tanult "művész" készítette őket, sorsuk, történetük, múltjuk van és beszélnek... Megérintem őket, és különleges légkört teremtenek. Gyertyatartó, öngyújtó, levélnehezék, fotók...
Persze ezek főleg antik dolgok, és főleg nem vettem őket, hanem örököltem vagy kaptam.
Nektek nincs ilyenetek? Ami mindenképpen különbözik, hiszen egyetlen van belőle, még ha nem is képvisel komoly pénzben kifejezhető értéket.
Meséljetek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!