Keresés

Részletes keresés

jasna Creative Commons License 9 órája 0 0 37158

Mi a Radovici félszigeten talàltunk csak kedvünkre való strandot ( Arza beach ) ez mondjuk az a kategória ami utàn még a legelfogultabb  horvàtorszàgi tengerpart  rajongók is megnyalnàk a tíz újjukat, így nem esett nehezünkre elfogadni , minden este ,a hazafelé tartó 1 - 1.5 h araszolàst.

Érdekes módon ma ( Vasàrnap ) volt a legkisebb a forgalom  24km - 38p ?.

Előzmény: szervezkedő (37152)
BorsónéVica Creative Commons License 9 órája 0 0 37157

A belinkelt oldalon nem látom, hogy ingyenesen lemondható e, ha most lefoglalom? Van ilyen:

Előzmény: BorsónéVica (37155)
BorsónéVica Creative Commons License 9 órája 0 0 37156

Latom már a Rentalcars oldalon nincsennek fent.

 

 

Előzmény: BorsónéVica (37155)
BorsónéVica Creative Commons License 9 órája 0 0 37155

Rentalcars oldalon foglaltad az autót, vagy itt:https://rentacarairportpodgorica.com/

 

Itt néztem magamnak full biztivel,plusz egy söfőrel gumiabroncs biztivel depozit nélkül a 4 napra 78 euro teljesen korrekt.

Előzmény: Csabalászló (37153)
BorsónéVica Creative Commons License 10 órája 0 0 37154

Köszönöm a biztatást, én is autóbérlés felé hajlok, nem szeretnék sokat gyalogolni, meg hát tényleg kényelmesebb nem vagyunk időhöz kötve.

 

Néztem a Rentalcars oldalon elég jó a SirPrice cég is, kértem is tőlük ajánlatot, de nem igazán értem, hogy a full biztiben miért nincs benne az üveg,tükör,gumi: Már bemásoltam a levelüket az autóbérlés topikba hátha vki hozzá tud szólni. De, néztem a Simeunt is ő áruk is jó. Náluk benne vannak ezek a full biztibe? Mit tapasztaltál?

Előzmény: Csabalászló (37153)
Csabalászló Creative Commons License 13 órája 0 0 37153

Nem szeretnélek rábeszélni a bérlésre, de "szervezkedő"-vel  egyet értve ősszel már nem kell tömeggel számolni az utakon, és semmi exrta. 2x1 sávos jó minőségű széles utak. A reptértől ismerem a közlekedést, ha a Slozina alagút felé mentek Budvába, lesz néhány alagút és annyi. Kanyarok mindenhol vannak.

Előzmény: BorsónéVica (37142)
szervezkedő Creative Commons License 19 órája 0 1 37152

Én azt tapasztalom azok a strandok ahol én megfordulok, semmivel sem zsúfoltabbak mint máskor, sőt azt is merem mondani, nincs olyan őrült tömeg, de az utakon iszonyat mennyiségű autó van. Péntek este egy baleset miatt a szomszédom azt mondta, !!!!4!!!!! óra alatt ért fel a strandról, ami kb 2,5km távolságra van. 4óra! Tegnap dél körül a Sozina alagút előtt tortént egy baleset, ahol ketten meg is haltak. Péntek ebéd után az autósor gyakorlatilag Bartól Sutomoreig állt. Másfél óra! Szombat reggel ugyanez a 12km szakasz fél7kor oda 20, vissza 15perc!

 

Nem lehet vele mit kezdeni. Ezt így kell elfogadni. Ezt szálláskereséskor kell figyelni, azoknak akik nem csak otthon gubbasztanak, hanem kirándulni is szeretnének, valahol Bar és Budva között kell.megszállni. Ulcinjból vagy a Kotori öbölből szívás a tengerparti úton araszolgatni.

Előzmény: jasna (37121)
szervezkedő Creative Commons License 20 órája 0 0 37151

Ezek a horror történetek a nyári időszakban születtek. Te ősszel utazol, üres minden. A reptérről Budvába, majd onnan egyik és másik irányba is totál egyszerű a közlekedés. Eltévedni sem lehet, mert egyik oldalon a tenger, másikon a hegyek, középen az út (és a települések). Ha nem egy nagy terepjárót berelsz hanem valami kozép (astra, golf stb) vagy egy kis autót (yaris) bárhová eljutsz, függetlenül a tömegközlekedéstol. Egy ideig, a montenegrói autónk egy 20eves kis matiz volt, a maga 800cm motorjával. Simán felment a Lovcenre is, minden ördöngösség nélkül. Októberben meg hőség sincs már, tehát klíma sem fontos az autóba! Hangsúlyozom, szerintem!

Előzmény: BorsónéVica (37142)
szervezkedő Creative Commons License 20 órája 0 0 37150

Talán 2-3 éve februárban olyan idő volt, hogy a klíma szerelővel félmeztelen dolgoztunk, illetve a neje limonádét csinált, nem forró teát. Később pedig a havas tegerpartot fenykepeztem hetek múlva!

Ki lehet fogni, de ha valaki csak rövid időre jön le, akkor az nagy lutri! Vagy bejön, vagy nem!

 

 

Az idei április konkrét adatai! A nap sokkal erősebb mint Magyarországon. Gyakorlatilag ha 20fokot mutat a hőmérő, akkor egy védett teraszon, egy szélcsendes öbölben már lehet délben 1-2orat napozni.

Az utolsó oszlop a csapadék, amin láthatod, jó pár nap esett is.

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (37147)
szervezkedő Creative Commons License 20 órája 0 0 37149

A bánat vitatkozik arról hogy, te hol mit találsz a googleval. Szívesen olvasom ugyanúgy mint amikor valaki a saját tapasztalatait írja le, csak nem teljesen volt tiszta hogy saját a tapasztalat vagy csak a netről osszevadaszott infó.

 

Egyszerű falusi gyerekként nem szeretnék én senkire se ráerőltetni semmit. Attól hogy  pl  Vica dupla olyan áron bérel autót, mint amit én vagy László írtunk, az miért lenne baj? Valószínűleg van rá pénze, rá is szánja azt az összeget, akkor tegye. Nincs ezzel gond! Én örülök neki, hogy az országba egyre több pénz érkezik. Évről évre látom a fejlődést mindenütt. Hogy ezt hogy támasztják alá a különböző helyen elérhető statisztikák, vagy hogy cáfolják, nem érdekel, nekem ez a saját helyi tapasztalatom.

Előzmény: Bosanac (37135)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 22 órája 0 0 37148

Hupszi, hová lett az előző hsz? Mi volt vele a baj?

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (37147)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 22 órája 0 0 37147

Ott lakó szállásadóink szerint áprilisban már nagyon jó idő szokott lenni. Persze gondolom csapadékos/ esős idő, - pechesen - bármikor kifogható.

Ha bulisak, vásárolósak, nyüzsisek vagytok, akkor Budva, ha nyugisak / naplementében gyönyörködősök, akkor Kotor. Ha még mobilisak is, akkor pláne.

Én Kotorba mennék... Kotor/Dobrota/ Ljuta forever! Perast-ot is érdemes megfontolni - utóbbi esetben.

Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 1 napja 0 1 37145

Ja,...

viszont, ha kínlódsz, tili-tolizol, vagy parkolóhely miatt bajlódsz, stb. (szóval "okod van a xarozásra"), akkor meglepően türelmesek tudnak lenni. Türelmesebbek, mint itthon.

Alapvetően nincs miért sietniük... Hírhedten kényelmes nép. Miért is lennének idegbajosak?

 

(Ha a "szlovákok olyan csehek, akik tudnak magyarul", akkor a "crnagorácok olyan olaszok, akik tudnak szerbül". Ez persze - mind2 - jó nagy marhaság, de van benne valami.)

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (37144)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 1 napja 0 0 37144

Semmi extra nincs, magában az útban. A forgalom viszont eléggé "tömény" tud lenni.

Szerintem nem kell félni a montenegrói vezetési stílustól. Az alapelv, a "haladjunk", nem pedig a "pusztítsuk el a másikat". (Bár egy kivétellel azért találkoztam: benyomult elénk egy öregúr a körforgalomban, majd a Kotor-Tivat alagútban 35-tel sikerült haladnia. Azt hittem, hogy engem szívat a "csúnya nézés" miatt, de miután megelőztem, ugyanennyivel ment a helyi BMW-s macsó előtt is. Én - ezek után - "csak egy kávét kértem"... ;) Persze, hogy meg lett előzve a záróvonalon is...

A (rövid) dudálás teljesen mást jelent, mint itthon: általában nincs benne semmi anyázás. Annyit tesz: "vigyázz jövök", vagy "figyelj!", vagy "ismerőst látok, szia!", vagy "csak úgy", mert szép napom van. Próbáld ki, Te is... Nagyon szórakoztató :) (Egyébként csökkent a dudálások száma, a 4-5 évvel ezelőttihez képest.)

A motorosokra figyelj, mert nyomulnak. Álló sorban is figyeld a bal tükröt, mert jönni fognak.

Szemben simán előznek, de nem akarnak megölni (+ persze magukat sem), csak feltételezik, hogy figyelsz, és van "rajtad" fék... Útszűkületben, ill. álló jármű kikerülésekor, hasonlóan nem szívbajosak: jönni fognak... Húzódj lejjebb!

Körforgalmi szabályokat az egész Balkánon leszarják. Jönnek, oszt csá'.

A gyalogosok ugyanolyan "lámák", mint itthon... de abban valószínűleg van mindenféle náció.

Előzmény: BorsónéVica (37142)
quad Creative Commons License 1 napja 0 0 37143

Budva és Kotor között egyáltalán nem vészes az út.

Előzmény: BorsónéVica (37142)
BorsónéVica Creative Commons License 1 napja 0 0 37142

Köszönöm szépen, hogy megosztottad az árakat, elfogadható. Most irtam a Sir Preisnak /remélem jól irtam a nevüket/ e-mailt, kíváncsi vagyok náluk mennyi a full biztivel egy kis autó.

Én vezetném kint az autót végig, kicsit vacilálok. Majd 40 éve vezetek, de itthon, s csak rövid távokat, megszokott útvonalon. Az idén Andaluziában vezettem, ott nem volt "úgymond ilyen balkános", mint amiket irnak.

 

Budva-Kotor út hegyes,kanyargós,szerpentines?

Előzmény: Csabalászló (37141)
Csabalászló Creative Commons License 1 napja 0 0 37141

Természetesen a tapasztalatomat írtam le, már voltunk Montenegróban. Sokan nem akarnak ott vezetni, ezt meg tudom érteni. Már foglaltam szeptemberre kocsit a Simeunnál, íme az ára: Renault Scenic 4-napra 10 % kedvezménnyel 57.24 euró + teljeskörű biztosítás /Scdw/ 4 napra kedvezménnyel 36 euró. Összesen 93.24 euró a 4 napra. Így nincs kaució, ami 700 euró lenne ennél az autónál.

Előzmény: BorsónéVica (37116)
Blaci78 Creative Commons License 1 napja -8 0 37140
te... egy jó nagy balfasz vagy...
Előzmény: Bosanac (37134)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 1 napja 0 0 37139

Tudom..., REVOLUT kártya...

 

folyamatban van :P

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (37136)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 1 napja 0 0 37138

Ja, persze a 3)a) volt az alapbeállítás: 347.90 HUF/ 1 EUR. :P

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (37136)
Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 1 napja 0 1 37137

4) Korábban nagyon nem, de idén rossz tapasztalataink voltak az út melletti zöldség-gyümölcs árusokkal. (Biztosan pechünk volt kettővel is, de többet nem próbálkoztunk.) Nem ad a szebbik szőlőből, mert az "csak a reklám", vegyünk a szottyadtból (persze nem vettünk). A mérleg nem működik rendesen, az árak nincsenek kiírva... Hasraütésre/ "pofára" megy. stb.

Megértem én , hogy rossz sz...pni egész nap az 50 fokon és várni a strandolásból visszatérő turistákat, de a lóf...nak is van vége.

 

5) Korábban alig láttunk (Kotor, Tivat, Dobrota-Ljuta, Perast, stb.) környékén rendőröket. Közúti ellenőrzés fel sem merült. Most feltűnően fokozódott a rendőri jelenlét. Seb. mérést nem láttunk, de M.o-ihoz hasonló kiintős igazoltatásban (majdnem) volt részünk. Az egyik leállításkor - feleségem szerint ;) - annyira lassan szedtem elő az irataimat, hogy inkább továbbengedett / közben leintett egy "nagyobb falatot". Gondolom látta, hogy a zöld kártya is előkerült a forgalmival együtt. Lehet, ez lett volna a "sláger-téma".

 

(Katt a linkre, jópofa :))

Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 1 napja 0 1 37136

Sziasztok !

Tegnap érkeztünk haza Kotor mellől. Részletesebb beszámoló előtt, két - számomra - érdekes "szösszenet" az útról.

 

1) A saját stégünkön (valójában kőből épült kis "kikötő") napozgatva, odajött egy srác és tört angolsággal megkérdezte, hogy szabad, vagy privát a napozó-rész. (Persze az utóbbi..., az apartmanhoz tartozik). Mivel egy vil.zöld, hatalmas HUNGARY feliratú pólóban volt, szíve felett egy szép nagy magyar címerrel, azonnal visszakérdeztem, hogy "Te magyar vagy?" Mire értetlenül rázta a fejét: "Ááá, nem, nem, dehogy."

Miből is gondoltam? ;)

 

2) VOLI bevásárló központban OTP kártyával fizettem.  A pénztáros (fiatal srác) teljesen összezavarodott meglátva az OTP logót. Meg kellett kérdeznie a szomszéd pénztárost, hogy "akkor ez most micsoda?". Ő ckb banka felirathoz volt szokva.

Nem kezdtem el magyarázni, hogy "az OTP az eredeti és a ckb a furcsa" (nekünk) ;)

 

Persze elfogadta, csak nézett, mit hal a szatyorban.

 

3) Ha már bank, inkább egy jó tanács annak, akinek nem mindennapos a külföldi terminálok használata:

Perast-ban vettem ki ckb-(OTP) automatából egy kis EUR-t, - OTP EC/MC kártyával.  A tranzakció végén felajánlotta, hogy a) elfogadom-e az általa felajánlott (asszem 347-348 Ft körüli!!!) árfolyamot, vagy ... b) itt jött egy kissé elbonyolított hadova.

Nem volt nagyon időm gondolkodni, mert már a nyakamban türelmetlenkedett egy kopasz, kigyúrt, 2ajtós szekrény csávó, de gondoltam, a 347-nél minden csak jobb lehet. Így b) verziót választottam. Itthon látom, hogy ez 323 Ft-os árfolyamot jelentett + egy minimális tranzakciós díjat.

Nem mind1!

(Bocs, ha most a melegvizet találtam fel, de engem megzavart; Majdnem hagytam a fenébe az egész pénzfelvételt...)

Bosanac Creative Commons License 1 napja -1 2 37135

Csak emlékeztetnélek, hogy Te jelenleg az "onlájn világban" hirdeted fennhangon az "onlájn világ" teljes hiteltelenségét...

Remélem azért vissza tudod linkelni azokat a bejegyzéseidet, amikor figyelmezetted T. fórumtársakat, hogy ne vegyenek prsutot 10 meg 8 EUR-ért, mert te tudsz 5 EUR-ért is, és szállás se 320-ért, mert te tudsz 50-ért is, továbbá bérautót is 70 ezer helyett 16 ezerért.

 

Szerintem inkább azzal foglalkozz, hogy ha valami állításom számodra valótlannak/hihetetlennek tűnik, akkor azt konkrétan, érvekkel/adatforrással alátámasztva cáfold/árnyald.

 

Ps1: Igen, nem kell mindent "elhinni", ami le van írva az interneten. De az információk végtelensége áll rendelkezésedre, hogy összegyűjtsd őket, és kiválaszd belőlük az értékeseket. Pl. ez a Fórum is egy ilyen lehetőség. És nyilván amikor utazom, akkor "offline" információkat gyűjtök. Ha meg nem utazok, gyakorlatilag csak az internet áll rendelkezésemre további adatok beszerzésére.


Ps2: Van itt egy vélhetőleg nagyon frusztrált valaki, aki - egyedüliként - minden esetben lepontozza a hozzászólásaimat. Nem ismered véletlenül?

Előzmény: szervezkedő (37128)
Bosanac Creative Commons License 1 napja -1 1 37134

Hogy ki okoskodik itt, arról nem nyitok vitát. ;-)

Előzmény: Blaci78 (37130)
Béci 72 Creative Commons License 2 napja -2 0 37133

Bulgáriából mentünk haza,végig jól lehetett haladni.A bolgár-szerb határon,valamint a fizetőkapuknál is csak páran voltak.Elenyésző számú kocsival találkoztunk útközben,ebből gondoltam arra,hogy nyugogtan mehetünk a röszkei határon.

Máskor fél óra várakozás miatt is megkerülöm a "fél világot".

 

Előzmény: szervezkedő (37131)
Sikambria Creative Commons License 2 napja 0 0 37132

Ó, egyből jobban értékelem az elmúlt éjszakát!😀

Előzmény: Blaci78 (37129)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja 0 1 37131

Ezt olvastam nem rég az albán topicban is ugyanezzel a szóhasználattal éltél. Hogy érted hogy nem volt jele? Ha cinikus, kötözködő lennék, azt mondanám, az volt a jel, hogy már senki se volt körülötted, mert mindenki előtted volt!

:-(

 

Pár hete, egyik legjobb cimborámat elláttam infoval a határon tapasztalható várakozási időkkel kapcsolatban. Ő pl azt momdta, mem variál, beáll a sorba, kivárja. És úgy beállt hogy tudta előre!

 

Előzmény: Béci 72 (37126)
Blaci78 Creative Commons License 2 napja -3 0 37130
Akkor menj online , és okoskodj!!!! Baleset miatt ami alagutba történt kerülni kellett fel a hegyre ahol két magyar család , bepánikolt a szakadék miatt és több órás dugot csinált! Alkalmazásokkal meg appokkal vergödtek!!!!! Más a való világ meg más elindulni és odaérni.....
Előzmény: Bosanac (37123)
Blaci78 Creative Commons License 2 napja 0 0 37129
Olvass vissza 26 ora is volt!
Előzmény: Sikambria (37122)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja 0 0 37128

A megfelelő szűrt értékelt montenegrói online világról:

 

Pl. látod 4napra a bérautó 60ezer ft, én azt mondom napi 20euro.

Lefoglalsz a neten egy sonka kostolós kirándulást magyar idegenvezetővel (nem írok irodát) és a 10euros sonkát akciósan megkapod 8euroert, mimdenki boldog, én azt mondom megkapod 5euroert. Szuper áron tudsz buszos utat foglalni (itt sem irok iegnevet) 60ezer forintért/fő, én ugyanakkor a szállásadótól hallom, hogy napi 25euro az apartmanja eloszezonban (6,25euro/fő/nap). 

A szomszédom házát felteszi több ingatlaniroda a netre hirdetni 150ezer euroert, majd nekem is szól, ha kell valakinek 70ezer euróért, abból nek ad 5ezret. A cimborám most foglalt akciósan szállást 2ejszakára 320euro helyett 200euroert, ahol valóságban 50eurotól kezdodnek naponta az árak.

 

A szállásvadaszok már februárban azt látják a boookingon, az összes olcsóbb hely már elfogyott, közben most is van minden kategóriában szállás a való életben.

 

Erre tényleg azt mondom én is, ahogy te írtad: 

"Hát vicces..."

 

...de annak aki gyanútlanul felül erre az ónlájn vonatra és útközben szembesül a valósággal, az egész évben (vagy több évben) vágyott nyaralása válhat rémálommá, amit bárkiről is van szó, én tiszta szívemből, együttérzéssel sajnálok.

Előzmény: Bosanac (37120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!