Keresés

Részletes keresés

portugéza Creative Commons License 2023.03.18 0 0 38867

Horgászati lehetőség keresésére adja magát a Nagy Strand végénél Ada Bojana-nál keresgélni, halászkunyhók, azokból kialakított szállások vannak arrafelé. Nem tudom, mennyire álltak rá ilyen teljes szolgáltatásra a nyílt tengeren. A linkelt oldalon egyvalaki van onnan, de jelenleg nem aktív.

Nézegetve a képeteket kedvet kap az ember. Én valószínűleg maradnék egy halpiknikkel összekötött hajókázásnál (népszerű arrafelé), ha arra járok. Egyszer Ulcinjból induló hajókázással vetődtem arrafelé szeptemberben. A Bojana-szigeten tettek ki minket pár órára strandolni (nem a nudista részlegen, de közvetlenül mellette, nincs elválasztva, amúgy nem is nagyon voltak). Mennyei volt a víz és a környezet.

Előzmény: Berkamp (38866)
Berkamp Creative Commons License 2023.03.18 0 0 38866

Nagyon köszönöm!

Igen, a strand esetében mindenképp a Velika Plaza a cél.

Előzmény: portugéza (38865)
portugéza Creative Commons License 2023.03.18 0 0 38865

Nem közvetlenül Ulcinj, de kb. ilyesmire gondolhatsz:

Bar 1

Bar 2

Saját tapasztalat híján csak ötletelek, még itthonról a szállásadón keresztül vagy a helyszínen keresgéléssel lehet még próbálkozni a szervezéssel.

Ulcinjban szezonban a városi strand iszonyat zsúfolt. Velika plaza ("Long beach") inkább. 

Előzmény: Berkamp (38864)
Berkamp Creative Commons License 2023.03.18 0 0 38864

Üdvözlet!

Ha minden jól megy 8 év után újra meglátogatjuk Montenegrót. Immáron egy 7 éves gyermekkel. Biztosan rengeteg dolog változott, így erről nem is kérdezősködöm. Dobra Voda után most Ulcinj lesz a nyaralásunk helyszine. A lankás homokos tengerpart miatt esett ide a választásunk, a gondolatmenet megerősítését, vagy megcáfolását szívesen fogadom! Amit extraként szeretnék beiktatni ha lehet az a tengeri horgászat. Kimondottan hajóról, akár a nyílt tengeren kergetém az uszonyosakat. Semmi extra kritérimom nincs ezzel kapcsolatban, de nam baj ha fogok halat is. Nem a hatalmas hal a cél, csak a feeling. Gondolom valami túrista engedély, illetve napijegy kiváltása kötelező. Ezen kívül tudtok-e valamit amire szükségem lehet. Mivel felszerelésem nincs a tengeri horgászatra, így olyan lehetőség érdekelne ahol minden adott. Hajó, kapitány, helyismeret, botok stb. 

Van-e bárkinek infója, vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban? A barátaimmal is terveznénk egy őszi túrát ahol a horgászat lenne a fő időtöltés, de ez még szervezés kérdése.

Köszönettel!

portugéza Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38863

Nekem az jött át - lehet, tévedek -, hogy MNE-ben a buszpályaudvarokat üzemeltető cégek nem azonosak a közlekedési vállalatokkal (buszos cégekkel). Ezért fizettetnek külön + ott biztosan kevesebbet tudja támogatni az állam a közlekedést, ha egyáltalán. Itthon is megfizetjük a "perondíjat" így vagy úgy, közvetve.

Előzmény: skokri (38857)
portugéza Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38862

85 euró 6 főre. 

https://booking.gomontenegro.me/taxi-transfer/from-podgorica-airport/to-budva/vehicle-class?passengers=6&return=0

Azt hiszem ők vittek egyszer a reptérről (Wizz-en keresztül intéztem).

Előzmény: skokri (38861)
skokri Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38861

Hol gondolod a taxi leintését? Kértem ajánlatokat, a reptér-Budva távra a legocslóbb kocsi 40Euro (ha 6 főnek akartam, az 90-100 Euro lenne, vagy persze lehet 2x80 két kocsival). Ez azért jóval drágább, mint a vonat+busz kombó. 

Előzmény: szervezkedő (38859)
skokri Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38860

Nekem csak jó tapasztalatom van, pedig többször bejártunk 7-8 helyet 1-1 hónap alatt, és sosem volt gond. Viszont mikor 1. montenegrói utunknál transzfert rendeltünk a reptérről Kotorba, a sofőr nekiállt cigizni a kocsiban, és csomót csetelt is, elég ijesztő volt.

Előzmény: Akos_IKS (38858)
szervezkedő Creative Commons License 2023.03.06 -1 0 38859

Ez már itt is egy fél nap lesz mire vonatozva, buszozva eljutnak majd Budvába + már pénzben is többe kerül majd mintha egyszerűen csak leintenének egy taxit- szerintem.

Előzmény: Akos_IKS (38858)
Akos_IKS Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38858

Cserébe ott a busz akkor indul, amikor megtelik. :)))

És a sofőr dohányzik útközben, illetve bármelyik sarkon leintik, szóval az érkezési időpont csak viszonylagos.

Előzmény: skokri (38857)
skokri Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38857

Még azt hozzáteszem, h nincsenek tényleg nagy elvárásaim, Albániába járunk legtöbbet, ahol a busz pályaudvar, mint fogalom (meg a megálló is :D ), elég érdekes :D De ott még sincs negatív élményem, meg nem érzem, h le akarnak húzni, és mindig eljutottunk, ahova akartunk.

Előzmény: skokri (38856)
skokri Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38856

Podgoricában és Budvában már évek óta 1,50 euró per fő ráraknak jegyenként, saját tapasztalat. A Tripadvisor tele van negatív kommenttel, h még egy ilyen undok mentalitású közeledési vállalatot (és nem csak a plusz pénz miatt) nem láttak Európában. Amúgy én pl egy wc-nek örülnék, ha már fizettetnek állomás használati díjat - ami ingyenes. Mert van wc, de az is fizetős mindkét helyen. A trafikos/újságos néni egy szót sem beszél angolul (ok, nem elvárás, de azért az egy nemzetközi busz pu, és mikor ott voltunk, többen ott vettem sim kártyát és nem "anyáztak", mert minimális nyelvtudás kellett volna az aktiváláshoz, de a néni nem értette kb, mit akarnak. Úgyhogy van hova fejlődni sztem. És ja, nem sok az 1,50 se (bár 6 főnél számít sztem, legalábbis nekünk igen, inkább költöm fagyira a gyerekeknek). A csomagtérbe való pakolásért nem kell minden országban fizetni, sok olyan helyen voltam, ahol semmi extra nem volt. De most amúgy is csak hátizsákokkal vagyunk. Na de akkor majd meglátjuk! 

szervezkedő Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38855

"Nem is tudnának mit nyújtani cserében... "

Magyar fejjel gondolkodtok!

Egyetlen dolgot tudnak cserébe adni: jegyet!

:-))))

Szezonban az alomassal szembeni oldalon kialakitott részen, a járdán kitesznek egy bárszéket. Ott ül egy srác és tőle lehet egy kis hasitasiból venni a jegyet, annak akinek nincs.

Előzmény: portugéza (38853)
Akos_IKS Creative Commons License 2023.03.06 0 0 38854

Nincs pályaudvar, csak egy parkoló. Régi az utcakép, azóta van egy gyalogos felüljáró is a parkoló végében.

Előzmény: skokri (38851)
portugéza Creative Commons License 2023.03.05 0 0 38853

Évekkel ezelőtt jártam arra, én sem emlékszem állomáshasználati ("peron") díjra Sutomoréban. Nem is tudnának mit nyújtani cserében... Gyakorlatilag tényleg csak a peron van. A Podgoricai állomás olyan, amilyen, de ami egy átutazónak fontos, azt megkapod. Viszont ahogy már jártatok az országban, tudjátok, ha van második, nagyobb poggyász, ami nem az utastérbe kerül, az szintén +1 euró.

Ha nem változtak a dolgok, a hivatalosnak számító menetrend továbbra is a klasszikus, ezt szokták kivetíteni az állomásokon is: 

https://busticket4.me/EN

szervezkedő Creative Commons License 2023.03.05 0 0 38852

Ezt akár meg tudod tenni Podgoricában is, ha az út mellett leinted a buszt. Csak mivel nem beszéled a nyelvet, nem ismered a busztársaságok buszait, nem tudod melyik buszt is kell majd leintened, igy felesleges erről ötletelni. Egy euróról beszélünk egyébként, azt hiszem és az is lehet pont Sutomoren nincs is perondij ezeken e járatokon.

...de mégegyszer mondom, 1eurorol beszélünk.

skokri Creative Commons License 2023.03.05 0 0 38851

Ismét én :) Variáltunk ezerrel, végül meggyőztem a tesómat, h menjünk Budvába ... (Feleslegesen olvastam el mindent Bar és Sutomore rejtelmeiről! Na de majd máskor!) Esetleg azt tudja vki, h ha leszállunk a vonatról Sutomoréban, tudunk úgy buszra szállni Budva felé, h ne kelljen az állomást használni (nem szeretném a hülye extra állomáshasználati díjat pluszban fizetni a semmiért, ami 6 főnél már nem elhanyagolandó), csak egy sima buszmegállóban felszállni és a sofőrnél venni jegyet? Ha igen, hol van ilyen megálló? És melyik menetrend a mérvadó? Mert 3 különböző oldalt megnéztem, mindenhol más van - van, ahol szombatra 4 busz van kb 1 és 6 között délután, a másikon 12. Fura.

rgranc Creative Commons License 2023.02.25 0 0 38850

Tejtermék átviteléről a határon: mi Szerbiából nincs olyan, hogy ne hoznánk túrós burekot és hozzá a másfél literes ivójoghurtból párat, és soha egyetlen határőr nem szólt, pedig mindig kinyittatják a csomagtartót, a szerb-magyar és a szerb-horvát határon is...

Előzmény: Bombyna (38844)
szervezkedő Creative Commons License 2023.02.24 0 0 38849

Értem.

Azért én ha autó nélkül lennék, inkább a bolthoz/ buszmegálló/ vasútállomás közeli szállást preferálnám.

Előzmény: skokri (38848)
skokri Creative Commons License 2023.02.24 0 0 38848

Köszi, tök jó fej vagy! :) Közben van egy másik jelölt is, az Orange Dreams Apartments. 1 km-re kb odébb van, Bar felé, de a kilátása szebbnek tűnik (mármint jobb az erkély, meg mindkét apartmannak van, nem csak a nagyobbiknak). A szoba mindkét helynél elég kis semmi, de az kevésbé érdekel :). Sajna a tesóm hétfő óta beteg, úgyhogy nem tudtunk talizni, hogy ecseteljem neki, mi-mi, meg hozzunk vmi döntést, úgyhogy elvileg most még függőben. Jaj, csak legyen okés időnk majd, a többi biztos jó lesz! :)

Előzmény: szervezkedő (38847)
szervezkedő Creative Commons License 2023.02.22 -1 0 38847

Szerintem ezt választottátok szállásként.

Picit nehezíti a beazonositást, hogy a főúton haladva vannak kitablázva az apartmanok nevei. A part felől csak kevésnek.

Az Izvor árait lefotóztam neked:

Előzmény: skokri (38842)
szervezkedő Creative Commons License 2023.02.18 -2 2 38846

Leánykori nevén Maxi, jelenleg Aroma.

Ugyanez a Pulena esetében Karuba-t jelent.

A Lakovićot esetleg HDL diszkontként is keresheted.

Előzmény: szervezkedő (38843)
szervezkedő Creative Commons License 2023.02.18 -2 1 38845

Nagyon- nagyon ritkán, kb 5-6évente járok szerintem a horvátok felé. Csak ha nagyon muszáj.

Alapvetően ezek a korlátozások szinte mindenütt megvannak. Sok ország határátkelőin ki is vannak matricázva, de mindenki azzal jön, hogy neki nem is nézték. 

A növény és állathigiéniai szabályok+ a speciálisan adóztatott termékekből mindenütt van egy szatyornyi.

Előzmény: Bombyna (38844)
Bombyna Creative Commons License 2023.02.18 -2 0 38844
szervezkedő Creative Commons License 2023.02.18 -2 2 38843

Voli, Maxi szemben van gyakorlatilag egymással Sutomoren. Franca kicsit lejjebb. Barban ehhez jön még a Lakovic, ahol pl nyáron reggelente van friss tej, vagy hal stb. de ez nektek úgysem lényeg.

Igen. Helyi járattal fel tudtok menni Stari Barba.

Menjetek le majd a kikötőbe is Barba.

Igazi zarándok hely. Onnan végig tudtok setalni a parton akár Susanjig es ott ültök fel a sutomorei buszra.

Buszmenetrend nincs, mert kint mindenki tudja mikor megy a busz.

:-)))))

A buszmegállóban, a központban szerintem ki van irva Sutomoren.

Előzmény: skokri (38842)
skokri Creative Commons License 2023.02.18 -2 0 38842

De kár, h elszállt :( Pedig minden (is) érdekel! :D Utazás előtt kicsit túl szoktam tolni az informálódást, minden oldalról körbejárom a dolgokat, de így legalább nem szoktam csalódni! :)

A boltokról még 1 mondatot írnál, h használhatóak, árban kb ua, mint a bariak?

És még1: azt jól olvasom, ha Sutomore-Bar busz útba ejti Stari Bart? Tehát átszállás nélkül fel tudunk jutni? (nem találok neten erről semmi oldalt, menetrend, megállók, ilyesmi ügyben)

Fotó: köszi!

Előzmény: szervezkedő (38841)
szervezkedő Creative Commons License 2023.02.18 -2 0 38841

Hát nincs az az isten hogy újra potyogjem amit beírtam és küldés előtt elszállt....

Fűtés: pelet.

Kávézóba nem járok, nem kávézok. Szezonon kívül a Pulenaba szoktunk beülni.

Majd kívülről lefotózom neked ezt amit kiválasztottál.

Előzmény: skokri (38840)
skokri Creative Commons License 2023.02.18 -1 0 38840

Köszi a hasznos gondolatokért!

A fűtést hogy tudjuk csekkolni? Sutomoréban van egy tök jónak tűnő szállás, parti, tengeri kilátás (Saltic, ha esetleg ismered). Azt írta a pasi, fűtés ok - légkondival. Gondolom, máshol is légkondis a fűtés.

Bevásárlásilag szted Bar sokkal jobb, mint Sutomore? Nem kb ugyanazok a boltok vannak? (Voli, Franca, stb, ugyanolyan árakkal) Mert igen, ez is szempont. A kocsibérlés most kizárt. De akkor úgy néz ki, Sumotore és Bar között kéne nagyjából dönteni. (bár néha még mindig átfut a fejemben, menjünk-e fel Budváig, de ott sincs nagyon parthoz közel szállás, meg 1x megnézném a déli részt is).

Ja, a fő rizikó az időjárás, és igen, ez tök orosz rulett, nem lehet készülni rá. Annyi, h 1 héttel előtte azért már vmennyire csak látszik, mi várható, de azzal már sokra nem megyünk. (Amúgy 1-2 nyitva lévő jó kávézót Sutomoréból tudsz írni? :) Tudom, ez a fejlövésem, de ha már napi 1 kávé szuper helyen iható, már sokat lendít a kedvemen :D ). Azért is gondoltam amúgy jónak ezt a sut-i szállást, mert ha nagyon szar az idő, a lakásból még mindig nézhetjük a tengert :D :D :D 

Előzmény: szervezkedő (38838)
szervezkedő Creative Commons License 2023.02.18 -2 1 38839

... és úgy általánosságban:

Pár hete beszélgettünk egy faluszomszédommal a változásokról amik évről évre hoznak pici lépések, de ha a jelen állapotokat hasonlítom a 15évvel ezelőttihez, akkor nagyon komoly a kontraszt. 

Egyre az látszik, nem azon dolgozik már az ország hogy minél több vendéget csábitsák ide, hanem inkább azokat, akik minél többet tudnak költeni a nyaralásuk közben. 

Tehát az eddig megszokottakhoz képest érdemes picit több eurot elspajzolni indulás előtt.

szervezkedő Creative Commons License 2023.02.18 -2 2 38838

Hangos gondolatok:

Én Ulcinjt elengedném a három közül. 

Tél van. Strand ilyenkor az a jó, ami szélvédett helyen "megszorul" a nap. Ez Sutomoren adott, de ezen túl semmi sincs. Van bolt amiben a legszükségesebb dolgok megvehetők, de mi a bevásárlásokat mindig Barban végezzük. Piac Barban van. Nagy bevásárlóközpont Barban van. Kikötő, sétány, cukrászda Barban/ Susanjban van.

Március - az időjárás olyan mint az orosz rulett. Vagy bejön vagy nem. Ha nem, akkor az azt jelenti hogy egész életetekben fogjátok emlegetni. Emiatt a szállás olyan legyen, ahol tuti a fűtés. Ez legyen az első kritérium amikor keresel. Ha szar az idő, az jelenthet akár több órás áramszünetet, ami ha éjjel van, együtt járhat a didergéssel.

Ha nappal van, egy porcikátok nem fogja kívánni hogy kimenjetek az esőbe vagy a szélviharba.

Mozgás: sokkal többet ad a kirándulásotokhoz, ha béreltek autót. Igaz a 6fő egy családban is az a létszám, ami vízválasztó, mert egy kis yarisba nem fértek el, de én futnék egy kört ebben a témában.

Helyi busz Canj es Bar között jár reggeltol estig. Télen szerintem csak óránként van. Sutomore es Bar között másfél euro egy út. Tehát pénzben kis túlzással egy kanyar oda vissza 2napi autóbérlés.

Kettő felnőtt nagyon jól el tud lenni télen a tengeren, főleg ha különneműek, de a gyerekekkel "baj" van ha rossz az idő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!