Keresés

Részletes keresés

ede111 Creative Commons License 7 órája -1 0 38315

Ha tudnék egy email címet??

 

Előzmény: szervezkedő (38314)
szervezkedő Creative Commons License 12 órája -1 0 38314

Ha gondolod, küld at emailban a helyrajzi számot és ránézek a földhivatalban hogy van nyilvántartásba véve.

 

A lent nyaraló magyarok részéről egy klasszikus, milliószor feltett kérdés, mennyiért lehet itt lent venni valamit. Egy százalék max akinél egyszerre adott a pénz és a valós szándék, de azok sem vágnak bele végül.

 

Pedig az ember élete megváltozik azonnal!!!!!!

:-))))

Előzmény: ede111 (38312)
szervezkedő Creative Commons License 12 órája 0 0 38313

Olyan volt a meghatalmazás...?

 

Én először ismerkedni, barátkozni jártam ki.

 

 

Az ilyen meghatalmazások úgy a legjobbak, ha a közjegyző előtt készül, teljesen biankóba, üres papirra, több darab. Így csak arra kell figyelni, mindig legyen tartalékban. 

:-D)))))

 

Az ismerős azt mondta, vannak dolgok, amiket nem lehet megcsinálni, mert mindenki tudja, barkinek lehet fegyvere, tehát nem kell félni hogy visszaélnek a biankóba kiadott meghatalmazással, mert olyat "nem lehet csinálni". 

 

2-3éve lelöttek a szomszéd falu mellett a közúton autóval haladva egy fickot a szezon kellős közepén egy kora reggel. Amikor kiderült hogy ki volt az, a szomszédom annyit mondott, "hja, azt már rég kellett volna lőni!".

 

Bizony apró hirdetési újság volt!!!! :-)

Illetve a festékes doboz teteje, vagy egy lemezdarab a kerítésen, amiken csak egy szerb mobil szám volt.Ezeket szedték össze kis nyikhaj taknyos gyerekek és nepperkedtek feketén. 

 

Ma ilyen már nincs.

Lassan kezd fogyni az a generáció, akik bennünket akkor tapasztalt a helyet ismerős középkorú vagy friss nyugdíjas emberként fogadott és mindenkit ismert, mindent tudott. Az ugyeskedeseket felváltották a nagy beruházások, amik felszippantják a munkásokat, mestereket is, ami a saját ötletek kivitelezését nehezíti/ drágítja.

 

Engem csak egy ember akart becsapni, de nagyon csúnyán, szerencsére nem sikerült neki. Azt mindenki saját fantáziájára bizom hogy egy szerb, egy montenegrói vagy egy k*csög magyar volt e?!

:-D))))

 

Előzmény: The_Rible (38310)
ede111 Creative Commons License 2 napja -2 0 38312

Ha már ennél a témánál vagyunk megemlitem neked,hogy anno 2006 baj én is vettem egy telket kis faházzal Tivatban,az új kikötőtől nem messze, szép rálátással a tengerre,S ami ott nagyon fontos saját  kuttal. Időközben leragadtam a sokkal közelebbi Viren,így akár el is adnám.Ha esetleg tudsz valakit,vagy jó ingatlanost, privátban folytathatjuk

Előzmény: szervezkedő (38306)
Béci 72 Creative Commons License 2 napja -1 0 38311

Én a pictures resizer-t hasznàlom,az is jól teszi a dolgát...

Előzmény: H_G (38309)
The_Rible Creative Commons License 2 napja -2 0 38310

Ezekkel egyet tudok érteni, mondjuk nekem pont nem volt semmilyen ismerősöm, de elég jól eligazodok mindenhol, úgyhogy nem volt gond.  Így is azon gondolkodtam a repülőn ülve Splitből hazafele menet, hogy pont ilyen átvert hülyéket szoktak mutogatni, mint most én, a Kékfényben.

Olyan meghatalmazásokat írattak velem alá a cégalapításhoz, és az ingatlanvásárláshoz, amit el sem tudtam olvasni, a tolmács csak félig tudta elmagyarázni angolul, és a meghatalmazott ott sem volt :))). Azzal nyugtattam magam, hogy végül is pénzt még nem utaltam, és addig nem is fogok, amíg mindent rendesen le nem fordítok, és mindennek utána nem járok. Így is lett, és minden rendben volt a végén.

 

Mint szinte mindig, itt is igaz, hogy olcsó húsnak, híg a leve. Nem véletlenül olcsóbb az átlagnál, az ami olcsóbb. Több tucat ingatlant néztem meg, az egész Adrián. Kerestem volna Montenegróban is, de akkor ott még az internetes ingatlanhirdetések sehol sem voltak, szinte csak szöveges apróhirdetések voltak.

Egy ilyen befektetés pedig nem játék, az ember sok gondot is magára vesz vele, sőt, ahogy az évek múlnak, a problémák nem, hogy nem csökkennek, de sokasodnak. Pedig, sokan csak nyaralni szerettek volna, élvezni az életet. Na hát ilyen nincs, csak az Instagrammon, meg a Facebookon létezik az ilyen. Én pl. egy évig jártam utána, hogy milyen fűtőszál kell a bojlerbe, ami otthon nem volt forgalomban, és ezért alkatrész sem volt hozzá. Ha otthon gondokkal jár egy ingatlan, akkor egy külföldi ingatlan esetében nyugodtan megszorozhatjuk hárommal.

 

De ha az örömök még mindig túlsúlyban vannak a gondokkal szemben, akkor minden rendben. Ennyi.

 

Te meg kockáztattál, és ezek szerint nyertél. Sokan nem így jártak. Beleugrottak az ismeretlenbe, a bizonytalanba, megbíztak másokban, helyiekben, és jó rácsesztek. Szerintem mindannyian sok ilyen példát láttunk az egész régióban. 

Előzmény: szervezkedő (38306)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 0 38309

OFF

 

Tobb ingyenes szoftver le tud kicsinyíteni egyszerre egy egész foldernyi képet. Megadod, hogy hány százalék legyen (vagy hány pixel széles), megnyomod a gombot és villámgyorsan végigmegy. Én az XnViewet használom és szerintem tökéletes, de van bőven választék.

 

Előzmény: szervezkedő (38305)
Béci 72 Creative Commons License 2 napja -1 0 38308

Rendben,türelmesen várjuk a képeket,és/vagy a videót!

Előzmény: szervezkedő (38305)
Törölt nick Creative Commons License 2 napja -1 0 38307

Simán! 😁😁😁

Előzmény: ede111 (38298)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja -1 1 38306

Azt gondolom, nagyon sok ember számára úgy lett és ott lettingatlan a tenger mellett, függetlenül attól hogy melyik országot nézzük, ahol volt valami ismerose, kapcsolata, akivel valamilyen szintű bizalmat alakított ki. Amikor én Montenegróba cseppentem, pl az autók jó részén nem volt rendszám.

 

Ingatlan vonalon a helyiek tudták a "szabályokat". Millió ügyeskedő jelent meg a függetlenné válás idején. Reneget mesés lehetőségre lehetett volna rászaladni, amiből sírás lett volna. Nekem egy magyar asszony segített kiigazodni a káoszban. Voltak hihetetlen szabályok, ami magyar fejnek felfoghatatlan volt. Idővel megtanultam kint nem magyar ésszel gondolkodni.

 

A tökéletes ingatlan szerintem nem létezik***. Én ha jól emlékszem 21 kritériumot írtam egy papírra, amiből egy csomó persze nem teljesült, de közben rájöttem van még pár amit nem is sejtettem, de szerencsénk lett/van.

Szerintem aki befektetési céllal vásárolt, annak az a lényeg, egyre többet érjen az ingatlana. Aki a kikapcsolódást látja abban hogy sajátba tud lemenni, annak akár egy telepített lakókocsi is be tudja tölteni ezt a funkciót!

 

Hangsúlyozom, szerintem!

 

(*** Ha esetleg létezik is, azt nem ezer km távolságól, a neten lógva találja meg valaki, szemét áron.)

Előzmény: The_Rible (38293)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja -1 0 38305

A nickneven kötelez és rengeteg a szervezkedni valóm jelenleg. Közben már Magyarországon vagyok, de fél lábbal már tovább is indultam.

 

A képek nagy méretűek, kicsinyíteni kellene és idő szűkében állok. Lehet inkább majd csinálok egy rövid kis videót. 

 

Azt hiszem a legdurvább közúti utazás után vagyok. Az időjárás, az útviszonyok olyanok voltak, hogy látva este a híradóban, milyen balesetek történt "utánam" az úton, hihetetlen hogy én ilyen módon leértem. A levegő kristálytiszta. Mindenütt haladni lehet mert zéró forgalom. Egyszóval a szerelem nagyon mély és nem múlik továbbra sem. :-))))

 

A beutazás szabályok ismét szigorodtak, de gondolom nyárra ez ismét lazul, mert kell a pénz, emiatt felesleges is a januári előírásokat alapul venni a távoli jövőre nézve.

Előzmény: Béci 72 (38275)
szervezkedő Creative Commons License 2 napja -1 2 38304

Montenegró azért jó hely, mert...:

 

Itt nincs reggeli rohanás, munkahelyi stressz a köbön!

Szép a táj, hullámzik a tenger én pedig süttetem a tököm!

The_Rible Creative Commons License 3 napja 0 0 38303

Te már 2006-ban is ezt írtad, és mindenkit lehurrogtál, aki kritizálni merte Virt, pedig akkor még a tömeges házbontások még el sem kezdődtek. Ahogy írtam, ha neked jó, nekem is jó.

Előzmény: ede111 (38295)
Bombyna Creative Commons License 3 napja -1 0 38302

Azóta már elolvastam akkor még nem:D

Előzmény: ede111 (38300)
Bombyna Creative Commons License 3 napja -1 0 38301

Ulice nase.

Előzmény: ede111 (38295)
ede111 Creative Commons License 3 napja -1 0 38300

Nem látod a hozzászólásokat???

Előzmény: Bombyna (38299)
Bombyna Creative Commons License 3 napja 0 0 38299

Ez így elég szarul hangzik. Most is ilyen gagyi az a sziget?

Előzmény: Béci 72 (38282)
ede111 Creative Commons License 3 napja -1 0 38298

Egyetértek,. azért valahogy. " elszenvedjük" azt a három négy hónapot nyáron!!

Előzmény: Törölt nick (38294)
Bombyna Creative Commons License 3 napja -1 0 38297

Én se tudom mi tart ilyen sokáig.

Előzmény: Béci 72 (38275)
Bombyna Creative Commons License 3 napja -1 0 38296

Csináltass.1 nap

Előzmény: Béci 72 (38270)
ede111 Creative Commons License 3 napja -1 0 38295

Az őszinteséggel nekem nincs gondom,de ha valaki annak állítja be a tudatlanságát....na azzal igen. Arról írsz véleményt, amit vagy nem is láttál,vagy ha igen akkor évtizeddel ezelőtt.  Itt egy fotó egy átlagos utcáról,spec.a mi utcánk,. ha nálad ez egy szeméttelepet idéz...hát akkor nagyon nagy baj van ott fent, és ezen sajnos nem tudunk,de nem is akarunk segíteni.

Előzmény: The_Rible (38293)
Törölt nick Creative Commons License 3 napja -2 0 38294

Dehogy. Nem is vettem annak. 👍🏻

Kedves másik fórumtárs véleményével is úgy vagyok,épp leszarom.  


Előzmény: Béci 72 (38292)
The_Rible Creative Commons License 4 napja -2 1 38293

Pofátlan, mert pofátlanul őszinte, és neked nem tetszik. Csakhogy ez engem nem szokott érdekelni, hogy kinek mi tetszik. Azt írom, amit gondolok. Beállhatsz a sorba, de ez a sor elég hosszú már, csak a végére férsz be.

 

Ha neked ez az igényszinted, akkor minden OK, a helyeden vagy.

Előzmény: ede111 (38285)
Béci 72 Creative Commons License 4 napja -1 0 38292

Nyílván jó az,fürödni,kikapcsolódni,pihenni ott is kiválóan lehet,nem akartam leszólni,bocs!

Előzmény: Törölt nick (38291)
Törölt nick Creative Commons License 4 napja -1 0 38291

Montiban kedvesebbek,ez teny.

bar a Z-ig ezen,s a környéken idáig nem lehet panaszom senkire sem.

 

Nyilvan vannak szebb,nyugodtabb helyek,de hat mindennel van szebb,jobb.

 

Bazisnak nekem tökéletes.

 

Előzmény: Béci 72 (38280)
Béci 72 Creative Commons License 4 napja 0 0 38290

Nem tudom,csak pár napot töltöttem Montenegroban,és alig jártam a szárazföldön.Nagyobb helyeken biztos vannak utcák,házszámok,helyrajzi számok.

Előzmény: The_Rible (38283)
Béci 72 Creative Commons License 4 napja -1 0 38289

Mint írtam is,"ízlések es pofonok különbözőek".

Egyáltalán nem fogott meg a hely,és számunkra akkor is sok volt a bizonytalanság.Kevéssel utána jó pár házat le is bontottak.Annyi szép hely van az országban,Vir-szigetet még a legnagyobb jóindulattal sem tudom közéjük sorolni.Örülök,hogy te megtaláltad a számításodat,és jól érzed ott magadat!

Előzmény: ede111 (38284)
ede111 Creative Commons License 4 napja -2 0 38288

ott helyett OFF, ....ejnye ez a szgép...

Előzmény: ede111 (38287)
ede111 Creative Commons License 4 napja -3 0 38287

Miután ez egy Montenegró tartalmú topik,így részemről befejeztem az ott téma további tárgyalását, és elnézést kérek a topik levelezőitől!

ede111 Creative Commons License 4 napja -3 0 38286

Régóta ismerve stilusodat én személy szerint lesz@rom a véleményedet,de azzal nagyon sok százezer magyar horvát német szlovén  stb embert  sértesz akik nagyon jól érzik magukat a szigeten, és ismerik a csodálatos Horvátország sok sok más vidékét

Előzmény: ede111 (38285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!