Keresés

Részletes keresés

belojozso Creative Commons License 2019.02.11 0 0 36377

Ránéztem a Wizz...oldalra , már vágom , hülyeséget kérdeztem......

Simán változott a járat indulás . :)

Előzmény: belojozso (36376)
belojozso Creative Commons License 2019.02.11 0 0 36376

 

Respekt !! Más ügyben érdeklődnék nálad . Lehetséges lenne , hogy a Wizzair szezonban esetenként napi 2 járatot is indít ?

Szeptemberre foglalnék , több embernek , azonos járattal kellene mennünk....és az a furi , visszafelé Podgoricából reggel 

8 körül indul , eddig mindig dél körül indultunk vissza . 

Köszi :)

Előzmény: szervezkedő (36370)
Buba1 Creative Commons License 2019.02.11 -1 2 36375

Üdv mindenkinek! Az idén húsvétkor megyünk Dubrovnikba és 2 napra leugranánk Montenegróba. Mit ajánlotok meddig érdemes lemenni egy ilyen rövid látogatásra (Herceg Novi, Budva, Petrovac, Bar)? Eddig még nem jártunk Montenegróba.

quad Creative Commons License 2019.02.10 -1 4 36374

Nem a legmegfelelőbb Utazóba (így, nagybetűvel!) kötöttél bele.

 

Enged már meg, hogy Kirgizke döntse el, hogy az adott országban strandolni, vagy várost nézni akar.

 

Nézz utána Kirgizke blogjának, vagy itt az indexen lévő hozzászólásainak. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi helyen járt és mennyi helyről adott mások számára is hasznosítható leírást.

 

Szerintem a legtöbb helyről te nem is hallottál

Előzmény: Blaci78 (36372)
kirgizke Creative Commons License 2019.02.10 0 1 36373

Köszi a javaslatot. Azóta már voltunk Marokkóban és le van foglalva a következő utunk Dél-Olaszországba. Szerencsére Bujazliz topiktárstól építő jellegű hozzászólást és tanácsot is kaptam, így -amennyibe úgy jön ki a lépés- akkor azt hasznosítani is tudom majd. :-)

Előzmény: Blaci78 (36372)
Blaci78 Creative Commons License 2019.02.09 -6 1 36372

Szia!Te biztos Ulcinjba jártàl? Az az egyik legszebb hely! Ahogy leirod ti a vàrosi strand és a szállàs között ingàztatok. Ti ne menjetek nyaralni....nem làttatok semmit , igy ne is mondjatok vèlemènyt....

Előzmény: kirgizke (36361)
György62 Creative Commons License 2019.02.08 0 1 36371

Köszönöm szépen, jogos.

Most nézem, hogy a több lehetőség közül nem azt illesztettem be, amelyikre gondoltunk. Ugyanezt az útvonalat terveztük, mint amit Te betettél. Mint írtam Mostarban foglaltunk is 1 éjszaka szállást. A Horvát tengerparti útvonaltól, igaz nem annyira, de az ki is esik.

Előzmény: sarli (36369)
szervezkedő Creative Commons License 2019.02.07 -2 1 36370

 Látom, mindenki a nyarat tervezi, de úgy érzem, én nem bírom ki addig!

:-)

 

 

Ezek az elmúlt napok hőmérséklet adatai. (Igaz mellette a szél is fújt brutálisan és őrült hullámok is+ tegnap reggel 100km/óra feletti lökések voltak!!!)

Ma csodás idő volt.

 

Szerintem ha pár napot melegszik a víz, újraszervezem a 2 héttel ezelőtti szezonnyitó pancsolást!

(Igaz már nem lesz teljesem hiteles, mert másfél hete a Tiszának már "megmutattam" a fürdőnacimat! :-D)

Előzmény: nohab (36357)
sarli Creative Commons License 2019.02.07 0 1 36369

Hát szerintem jó nagy kerülőt teszel meg így.

Ennél sokkal egyszerűbben le tudsz jutni Herceg Noviba és jóval olcsóbban :)

Például ezen az útvonalon:

 Szombathely - Herceg Novi

 

Előzmény: György62 (36347)
mirko15 Creative Commons License 2019.02.07 0 2 36368

Szia! Mi 2017-ben Travnikban a Motel Alba-ban szálltunk meg. Tiszta, olcsó, közelben vannak éttermek. Negatívum, hogy az ablak alatt megy a főút, de igazából nem volt zavaró. Reggel a müezzin ébreszt! :-)

2018 Mostar Hostel Aurora. Olcsó, tiszta. Reggeli az árban! Közel az Öreg-híd sok étteremmel. Kicsi a parkoló! Ár érték arányban mindkettő jó volt, tranzit szállásnak kiváló!

Előzmény: $imonUUUR (36354)
Bujazliz Creative Commons License 2019.02.07 0 2 36367

A várral szemben - délre - van egy nagy domb, ott megy egy erdei-tengerparti út a Velika-Plaza-ig. A turisták nem nagyon ismerik, így nem zsúfolt a part.

Nyilvános strand (van arrafelé nudista strand is.).

Ezen az úton haladva a városi strandtól úgy majdnem 1 km-re van egy "konoba" (éterem, büfé), saját stranddal. Egy idős ember vezeti. Lehet fürdeni búvárkodni.

Előzmény: kirgizke (36366)
kirgizke Creative Commons License 2019.02.06 0 1 36366

Hali!

 

Köszi a kiegészítést és az infókat. Sajnos a strandról tényleg nem tudtuk az infót, pedig a szállásadót is kérdeztük. Csak utolsó délután jutottunk el a Liman 1-re, az tényleg sokkal tisztább volt, de nagyok voltak a hullámok (főleg a 8 évesnek). Így jártunk, nem mondom fixre, hogy soha többet, hisz ki tudja mit hoz még az élet...

Előzmény: Bujazliz (36362)
H_G Creative Commons License 2019.02.06 0 1 36365

"Tivat, Budva, Sveti Stefan, Ulcinj, Cetinje városa is, valamint a Mamula erőd és Njegos Mauzóleuma is. 7 napra lehet kicsit sok pláne, hogy jó lenne pihenéssel is tölteni az időt."

 

Sok bizony! 

 

Szerintem Ulcinjt, ami messze van a többitől és  nagy falat, kapásból hagyd egy mások évre! Cetinjét dettó, ott nincs sok ami érdekes.Tivattól pedig nem tudom, mit akarsz, ha nem jársz ott valami miatt amúgy is -- nem túl szép modern kisváros, nagy forgalom, teherkikötő, strandnak betonlapok. Nyugodtan kihagyható. Olyan jót strandolni Perastban is lehet, inkább arra a nagyon gyönyörű helyre hagyj elég időt!

 

"Ugyanez érvényes Sveti Stefanra is, ha jól vettem ki, lehet lőni néhány képet, aztán ballagni tovább."

 

Az annyira közel van Budvához, hogy gyak. nem plusz időráfordítás.

 

"akad olyan hely, amit kötelező és kifelejtettem?"

 

Van bizony, Herceg Novi, ami a leghangulatosabb város az öbölben! Napközben kevésbé érdekes (jó strand ott sincs, ahogy egyébként Kotorban sem!) de egy estét föltétlenül érdemes ott eltölteni. Fantasztikus hangulatú korzó, fények, jó éttermek. A Mamula látogatás után (aminek szintén sajátos hangulata van) útba is esik.

 

Előzmény: Slice11 (36364)
Slice11 Creative Commons License 2019.02.06 0 1 36364

Sziasztok!

 

Barátnőmmel júliusban tervezünk egy Bosznia-Montenegró nyaralást autóval, és egy kis segítséget szeretnék kérni.

Nyitásként 2 éjszakát töltenénk Neumban, érkezéskor egy kis pihenés, strandolás, az azt követő teljes napon pedig egy Blagaj-Mostar látogatás. A harmadik napon tovább a célállomásra, Kotorba. Itt jön a történet érdekesebb része, jó néhány helyet kiválaszottunk, amit az olvasottak alapján érdemes lenne megnézni, viszont nem vagyok benne biztos, hogy ez kényelmesen kivitelezhető. 

Kotor fele mindenképp megállnánk Perastba, megnéznénk a szigetet, majd tovább Kotorba, ez evidensnek tűnik. Kotorban megnéznk az óvárost, illetve a várat, de erre bármikor sort tudunk keríteni és gyalog megoldani, szóval ez sem igényel nagy szervezést. Ezeken felül felmerült Tivat, Budva, Sveti Stefan, Ulcinj, Cetinje városa is, valamint a Mamula erőd és Njegos Mauzóleuma is. 7 napra lehet kicsit sok pláne, hogy jó lenne pihenéssel is tölteni az időt. Mamula tekintetében bizonytalan vagyok, nem tudom megéri-e ráfordítani azt az x órát. Ugyanez érvényes Sveti Stefanra is, ha jól vettem ki, lehet lőni néhány képet, aztán ballagni tovább. Njegos mauzóleumáról azt hallottam, hogy mindenképpen kötelező, ha valaki a környékre megy. Ezzel kapcsolatban az oda vezető út felől érdeklődnék, hogy mennyire biztonságosan megközelíthető? Láttam róla néhány videót/képet, nem tűnik a legminőségibbnek. 

Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire megvalósítható ezeknek a helyeknek a látogatása autóval a főszezonban? Nem szeretnénk a fél napunkat dugóban tölteni, tehát egy Ulcinj-i látogatást meg sem próbálunk, ha teljesen reménytelen a helyzet. Ezen felül jó lenne a strandot meglátogatni a Tivat-Budva-Ulcinj részeken a városnézés mellett. Ezekre 1 napokat szánnánk rá, viszont itt merül fel, hogy kizárólag fizetős parkolókkal találkozunk vagy van ingyenes is? Ha teszem azt reggel 8-kor leparkolunk valahol és este 6-8-ig héderelünk ott, akkor a parkolásból is igen csinos összeg össze tud jönni. 

Nagyjából az az elképzelés, hogy 1 napot szánunk Tivatra, 1 napot Budva-Sveti Stefan kombóra, 1 nap Ulcinj, és szintén 1 nap Cetinje-Njegos. A többi napon pedig maradna Kotor és strandolgatás. 

Esetleg van valami, amit ezek közül nem feltétlen kell látni, ha valaki Montenegróba megy, vagy akad olyan hely, amit kötelező és kifelejtettem?

 

Köszönöm szépen a segítséget!

bcsillag Creative Commons License 2019.02.06 0 1 36363

Szia!

 

Engem nagyon érdekelne minden hasznos jo tanács Ulcinjról. Ha lesz időd irj légyszi pár sort. Köszönöm!

Előzmény: Bujazliz (36362)
Bujazliz Creative Commons License 2019.02.01 0 1 36362

Tiszteletben tartom véleményedet, de én többször voltam Ulcinjban, látom, miben nem voltál előrelátó, illetve nem ismereted meg még a környéket.

Szállás: Valóban dombra épült a város, de amikor szállást foglaltál tudnod kellett, hogy ott délen a nap forróbban süt és a szállásod és a part között nagy a magasságkülönbség. Ez nem Ulcinj hibája.

Autók: Nem száguldoznak a szűk utcákon, a gyalogosokra vigyáznak, így ugrálni nem kell előlük.

Tömeg a parton: Júliusban az ismert partok, bárhol az Adria mentén zsúfoltak.

Nem ismerted meg még Ulcinj-t, így nem tudhattad, hogy a várral szembeni déli dombon keresztül - fenyőerdőben, nem tűző napon - elsétálva úgy 1 km-t találtál volna olyan parti öblöcskéket, ahol nagyot lehet fürdeni, tömeg nélkül. Az Ulcini öbölből indulnak rendszeres járattal kishajócskák mind a Valdanos öbölhöz, mind délre az Ada-Bojana felé. A Velika Plaza déli része nem zsúfolt és biztosan tiszta.

Előzmény: kirgizke (36361)
kirgizke Creative Commons License 2019.02.01 -1 1 36361

Nekünk sajnos egyáltalán nem jött be Ulcinj, pedig én is pont azért választottam, mert "autentikusabb" a hangulat és közel a homokos strand (gyerekkel voltunk). No most ebből az lett, hogy az apartmanunk (Apartment AGA)- bár légvonalban közel volt a tengerhez - de gyalog azért már 15-20 perc. A július végi forróságban 2x is meggondoltuk, hogy mikor indulunk neki a strandnak, pláne, hogy visszafelé baromira meredek emelkedőn kellett felkaptatni, még gyalog is meredek volt. :-) Az utcákon nem lehet sétálgatni, mert nincs járda, folyton az autók elől kell ugrándozni.

A városi strand reggel még oké, de aztán a tömeg gyorsan leamortizálja, délutánra már nagyon koszos. 

Terveztem én is a Velika Plazat, de a 40 fokban nem volt kedvünk a buszhoz sem elvánszorogni, illetve azon zötykölődni, így az is elmaradt.

 

Számomra rettentő nagy csalódás volt Ulcinj, így a tengerpart épp a montenegrói út mélypontja lett.

Előzmény: HENZA103 (36356)
TLLaci Creative Commons License 2019.02.01 0 0 36360

Jól fog menni az albán mire hazaértek:). Nyáron a strandon és a városban  népek 80%-a albán nemzetiségű szabira hazajövő vendégmunkás és családja.Ezt nem pejorative írom,csak hogy ne legyen váratlan a sok német rendszámú autó,a sok helyen ordító albán népzene,a latin betűs étlapok és az albán kaják-ami egyébként finomak,viszont a  cigi is a homokban nyomódik el az ottani szokásoknak megfelelően... 

Előzmény: bcsillag (36359)
bcsillag Creative Commons License 2019.02.01 0 0 36359

Üdv! Mi július 15-től megyünk Ulcinjba. Az Apartments Radosevic-et választottuk, mert: elég jó az ára, újszerü épités és ami nekünk fontos, hogy be lehet állni az udvarra. 

 

Nem vízparti, de mivel öt nevezetes strandja van, úgyis kell a kocsi, mert gyalog igen messze van némelyik. A strandok körül pedig lehet parkolót találni ahogy olvastam. Ebböl az apartmanból esténként meg azért le fogunk tudni sétálni a "városba". Én jókat olvastam Ulcinjről, remélem beválik.

Előzmény: HENZA103 (36356)
GENOM_66 Creative Commons License 2019.01.29 0 1 36358

Üdv!

Mi tavaly nyáron Zenicában szálltunk meg, a Hotel Zenicában. Ennél nyilván van olcsóbb hely is, de magyar viszonylatban nem mondanám vészesnek. Viszont kifejezetten kulturált, igényes, tágas és tiszta volt emlékeim szerint, és jó volt a konyhájuk.

Biztonság szempontjából semmi kivetni valót nem tapasztaltunk.

Ellenkező irányban Mostar mellett Buna nevü faluban szálltunk meg egy motelban, ott azért már vegyesebbek voltak a tapasztalatok...

Előzmény: $imonUUUR (36354)
nohab Creative Commons License 2019.01.29 0 0 36357

Pedig milyen csalogató :)

De az előző képed alapján megértem, hogy mással csaptátok el az időt.

Előzmény: szervezkedő (36334)
HENZA103 Creative Commons License 2019.01.29 0 1 36356

Tisztelt Fórumözó társak. 

 

Idén először mennénk Montenegroba nyaralni, saját autóval, saját szervezésben, 4 család, ez a szokásos társaságunk, kiskamasz és fiatal felnőtt gyerekeinkkel. Két helyszín között vacillálunk, Ulcinj és Budva. A szállás, ami először megfogott, a 

https://www.booking.com/hotel/me/vila-anastasija.hu.html?aid=379469;label=hotel-263580_bcwid-64567;sid=820f357f4a4f85c70f5780a5b73be92e;all_sr_blocks=103598408_123269338_3_0_0;checkin=2019-07-21;checkout=2019-07-28;dest_id=-99159;dest_type=city;dist=0;hapos=1;highlighted_blocks=103598408_123269338_3_0_0;hpos=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1548765135;srpvid=90f95827300301e3;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

 

Ulcinj óvárosában van, 800 m a Mala Ulcinjska Beach. Jobban utánaolvasva kicsit elbizonytalanodtam, mert olyanokat tudtam meg, hogy ami óváros, az kaptatós, hegynek felfelé útszakasz, autóval nagyon nehezen megközelíthető, káosz a közlekedés és parkolás. és ez a strand is zsúfolt, koszos. 

Elkezdtem nézegetni a Velika plazat, de nem igazán találok olyan szállást, ami a part mellett lenne. Ez lenne a második opciónk, itt 100 m-t ír a strandra, de ha jól értem, az igazi strandszakaszra itt is buszozni vagy autózni kellene, amit - ha igazak a hírek a törvény nélküli auztósokról - nem igazán szeretnék. https://www.booking.com/hotel/me/adriatic-apartment-shkreli.hu.html?aid=379469;label=hotel-263580_bcwid-64567;sid=820f357f4a4f85c70f5780a5b73be92e;checkin=2019-07-21;checkout=2019-07-28;dest_id=-99159;dest_type=city;dist=0;hapos=1;hpos=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;soh=1;sr_order=popularity;srepoch=1548760237;srpvid=89a24e9665810067;type=total;ucfs=1&#no_availability_msg

 

Ha jól értettem, akkor Ulcinjba az időjárás melegebb (július 21-től mennénk), mert ez a legdélibb rész, az éttermi és bolti árak is kedvezőbbek, és autentikusabb, mint Budva, ami jellegtelenebb buliváros, és itt drágább az élet. Sok panaszt hallottam a tisztaságra, többen írták, hogy vírusos betegségeket kaptak, ugyanakkor kisebb gyerekekkel, családokkal mégis ezt ajánlják. Ha a lakosság albán többségű, akkor itt megtalálhatók a híres albán pékségek, ahol a reggelinekvalót meg tudjuk venni? 

 

A másik hívogató hely a Jaz Beach Budvában, itt ha minden igaz, júliusban fesztiválok vannak. Ez ingyenes, mármint a zenei fesztivál? Este van, vagy napközben is megy a bulihangulat? Itt a Jaz részen alig találtam szállásajánlatot, minden legalább két km-re van, ha jól látom, itt egy camping lenne választható és egy faházat találtam. https://www.booking.com/hotel/me/camp-woodnoroot.hu.html?aid=379469;label=hotel-263580_bcwid-64567;sid=820f357f4a4f85c70f5780a5b73be92e;checkin=2019-07-22&checkout=2019-07-29&dist=0&from_list=1&group_adults=2&group_children=0&group_rooms=1&sb_price_type=total&type=total&  Eddig mindenhol volt légkondi, itt nincs, ami talán annak tudható be, hogy Budvában nem olyan magas a hőmérséklet a hegyek miatt? Nekem ez olyan vadregényesnek tűnik, de a társaságunk egy része "fázik" a kempingtől, hogy sok a szúnyog, a bogár, és ha nagyon felkapott, akkor a szemét is? 

 

Nem könnyű dönteni, ami nekünk fontos lenne, 4 fős szobák, parkolás, wifi, kert grillezővel (mostanában sokat voltunk szállodákban, szeretnénk kicsit esténként grillpartizni) ,közel legyen a tenger, ne kelljen autózni, és este valami kis bulihangulat a közelben, parti sétány. Nem ártana még egy piac, nagyobb üzlet is sétányi távolságra. 

 

Ha valaki tud segíteni ötletekkel, hálásan köszönjük, illetve ha valaki volt ebben a Jaz parti faházban, külön örülnék  a véleményének, mert erről értékelést alig találok. 

laguna1,8 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 36355

Köszönöm válaszod sajna repjegyhez semmit em értek igy megint elmarad sajna

véletlen Afrikába veszek jegyet

sosem remdeltem foglaltam repjegyet  esetleg egy linked merre is tudok köszi

tanuságos ut lenne ha kocsival lemennék ilyen utakon amiket feltöltöttél nekem

Előzmény: szervezkedő (36353)
$imonUUUR Creative Commons License 2019.01.28 0 0 36354

Sziasztok!

Bosznia-Hercegovinai szállásokról mik a tapasztalatotok? Petrovac-ba mennénk nyaralni, de Zenica-n megszállnánk egy éjszakára. Itt inkább érdemes hotelben foglalni vagy a magánszálláson sem szoktak problémák lenni? Egy éjszakáról lenne szó és a magánszállás pont fele annyiba kerül...

Bosznia-Hercegovina mennyire biztonságos? Kisgyerekkel mennénk.

Előre is köszönöm a válaszokat!

szervezkedő Creative Commons License 2019.01.27 -3 3 36353

 

 

Nem lehetetlen ilyenkor sem lemenni autóval, mert járnak a buszok, kamionok stb is, tehat kivitelezhető. A nyárhoz képest sokkal felkészultebbnek kell lenned! Már az nagy különbség hogy sötétben indulsz, sötétben érkezel. Nekem tankolnom nem lenne kötelező útkozben, de a határt átlépve szoktam mégis. Nalam termoszban tea, mellettem a hólánc, és a gyerkőc egy "kinőtt" hólapátja, telefonhoz autostolto stb. Mojkovac, Kolasin utáni szerpentinek ahol meglephet a ho! Hegyre fel "veretheted" neki bártan, de lefelé amikor havas csúszós az út, csoda gumi ide vagy oda, sok helyen csak lepesben tudsz haladni mert érzed, csúszik. Ha jól emlékszem, amikor utoljára elkaptam egy ilyen időt, akkor Kecskemét Sutomore 17óra kellett úgy hogy határon nem kellett várni, illetve egyedül voltam, senki nyávogása miatt nem kellett sehol megállnom. A fenti képekből van ami másfél hetes állapotokat mutatja. 2hete egy napra a podgoricai repteret is lezárták azt hiszem egy napra, sőt a Sozina alagutat is pár órára. Az alagút tenger felőli szájánál is volt.pár centi hó, közvetlenül a tengert csak pici latyak.

 

Az elmúlt napokban hatalmas szelek voltak/voltak. Tép, szaggat mindent a szél. Láttam fényképet Podgoricatol nem messze !!!!!kamion borult fel a szél miatt! (Gondolom csak rásegített, nem álló jármű volt.) Amikor ilyen az idő, hiába van meghirdetve egy adott program, simán lefujják (érthető módon) előző nap és majd később szólnak, mikor tartják. Stari Barban így fújták le már 2x decemberben az olajbogyó és oliva olaj ünnepet. 

 

De ha sikerül kifognod egy napsütéses hétvégét, akkor lehet hogy a hegyekben méteres a hó, Pesten minusz ezer fok van, de te vasárnap délelőtt egy pulcsiban pizzázol a parton. Melegít a nap, telkesen másként esik a falat, nem úgy minth otthon a vasárnapi piacon egy lángossal birkoznál. Ha pedig az utolsó falathoz érsz, a széléhez, ahol pocit szárazabb/sultebb/ keményebb a tészta és kortyolsz mellé valamit, akkor jusson eszedbe egy gyors fényképet készíteni, azok számára, akik nincsenek ott veled, de gondolsz rájuk!

:-D)

Előzmény: laguna1,8 (36350)
MonteLive Creative Commons License 2019.01.27 0 0 36352

Sziasztok.

 

Van esetleg valakinek tapasztsztala montenegroi ingatlan vasarlas ugyeben? 

Megfordult s fejemben,hogy neznek.egy kis pivi apartmant...

 

Koszonom.

 

 

szervezkedő Creative Commons License 2019.01.26 -2 0 36351

Van abban az 50napban becsapás!

Az utak jók, a forgalom kicsi, lehet haladni, vagy nem. Ha leszakad a hó, az örült szívás!!!! 

(Ha bérelsz, 15euro egy 2szemelyes Smart/nap. 3ezer a repjegy/fő/irány.)

Előzmény: laguna1,8 (36350)
laguna1,8 Creative Commons License 2019.01.26 0 0 36350

Üdv urak

régóta fontolgatom ezt a Mimóza fesztivált most olvasom 50 napig tart majd

kérdésem az lenne milyenek februárba a hegyi utak lefele menet

Vappali Creative Commons License 2019.01.22 0 0 36349

Köszi az itinert! 

Előzmény: sarli (36324)
Roccinho Creative Commons License 2019.01.20 0 2 36348

Akkor a nyárig még van esély hogy azin menjünk! :) 

Előzmény: csogi_ (36345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!