Üdv.
Van néhány darab ASROCK P4i65GV alaplap ismeretségi körömben.
Egyik érdekes tulajdonsága a lapnak ez: hátul 6 db USB aljzat van, ebből 4 normál, 2 pedig megosztható. (Ilyet még nem láttam eddig)
A megosztás úgy történik, hogy van a megosztandó aljzat mögött a tüskesor. Ha ide dugom rá a ház USB aljzatának kábelét, akkor osztódik meg (ha elöl használom, akkor hátul nem megy, amint kihúzom az eszközt, működik a port hátul is). Ez tehát összesen 6 USB aljzat. Ha viszont egy másik helyre dugom a házon lévő aljzatok kábelét, akkor működne a hátsó 6 és az első 2 aljzat is egyszerre, vagyis egyszerre 8 is. (Micsoda ökörség megosztani :))
Lényeg a lényeg, hogy képtelen vagyok beüzemelni az első két aljzatokat. Az alaplapi leírás szerint kötöm be (VCC, D-, D+, GND), ennek ellenére eszköz csatlakoztatásakor a hibaüzenet ez: Nem lehetett felismerni az eszközt, bla-bla-bla.
Hátul viszont mind a 6 portban működik bármilyen USB eszköz. De mivel körülményes mindig hátramászni egy pendrive-ot beledugni, az USB hosszabbító kábel meg csúnya megoldás (bár most ezt használom), szeretném elöl használni a sűrűn mobilizált eszközöket.
Ebben kérném a segítségeteket.
Remélem nagyjából érthetően írtam le a gondomat. :)
Előre is köszönöm.
Üdv: HWDr