Sziasztok mindenki kellene egy kis help! Az a bajjom, hogy nem találok sehol ausztria lomtalanitást tudna valaki segiteni ebbe?? Jó lenne nagyon fontoss lenne!
A segítségetek szeretném kérni Ausztrirai vagy Németországi lomtalanítási címek és időpontokkal kapcsolatban!!!!!vagy ha van valakinek egy jó linkje azis jó lenne mert nem igazán tudom hol keressem!!
Ha már Ausztria, akkor beírom ide a kérésemet, tudniillik ott veszítettem el a panda mackóma!
Tudom, ez igy viccesen hangzik, de szeretném megtalálni, pontosabban szeretnék találni egy pont olyat!
13-14 évvel ezelőtt kaptam ajándékba egy nagyobb mackóval volt együtt, és már ez a fajta kis család már nem kapható. A mackó emlék volt, de és nagyon ragaszkodtam hozzá, és a kabalám volt. Hogy azt a mackót találom meg, szinte lehetetlen, de egy pontosan ugyan olyan talán visszahozhatná Őt...
Itt van a maci képe: http://pandawanted.freeweb.hu
Kb 12 cm-es kis jószág.
Ha valakinek van ilyen és el vagy odaadná, kérem jelentkezzen!
pandawanted@freemail.hu
Vagy ha valaki fotó és rajz alapján el tudná késziteni a pontos mását, annak is örülnénk.
MÉG EGY KÉRÉS: Ha valakinek van osztrák ismerőse, vagy jól beszél németül és a kérésünket és a web-lap címét fel tudná rakni osztrák fórumokba, megköszönnénk. Mi nem tudunk németül, és szótárral nagyon nem boldogultunk!!!
Hát köszi, hogy elolvastátok! És bocs, ha OFF voltam!
én úgy tudom, hogy 30 ezer ft.ig nem kell vámot fizetni. afölött meg, ha sok áruról van szó, akkor egy vámelőleget kell a megszemlézett áruk alapján fizetni. minden árut nyilvántartásba vesznek, majd a tényleges vámot egy vámtiszt a lakóhelyen fogja behajtani.
én annak idején a vonóhorogra helyezhető biciklitartóval sok esetben két-két biciklit hoztam (ugyan nem lomtalanításból szerzett bicikliket), s ekkor tapasztaltam meg a vámosok fura lelkivilágát. volt eset, mikor hajnali háromkor kb 2 órán keresztül szívózótt a vámos kölyök (18 év körüli) mert becslése szerint a két bicikli összértéke a megadott határt túllépte, s nem voltam hajlandó semmi vámot fizetni. a végén elengedett.
érdemes nagyon nagy forgalomban menni. pl. péntek délután, vasárnap délután.