Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.14 0 0 2
Sziasztok!

Sajnos nem igazán tiszta előttem a kép (pedig ma még egy Tuborgot sem küldtem le): A kereskedő megteheti, hogy a nála 25 Ft-ért megvett sörös üveget mondjuk csak 15-ért veszi vissza? Mert velem megtették egy kis ABC-ben egy pár hónapja. Mivel már majd a karom szakadt le a két bazi nagy szatyortól, és a jogaimmal sem voltam és azóta sem vagyok tisztában nem reklamáltam. Azért a dolog bosszantott egy csöppet, főleg az eladó stílusa volt vérforraló. Nem igazán vannak vele tisztában, hogy a munkájuk egy szolgáltatás.

Frank

Ramius Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1
A kereskedő kiírni nem meri, mert ebben az esetben elég egyetlen telefon az illetékes felügyeleti szervnek, és már kattan is az ötszámjegyű bírság. Az meg ugye nem kevés, főleg egy kisebb bolt esetében.

Az igazi problámát a nagykerek jelentik, ugyanis szigorú "betét-számlát" vezetnek a vásárlóik göngyölegforgalmáról.

A minap a METRO-ban húzta a szája szélét a pasi, hogy nem tőlük van a rekesz meg az üvegek.

Nosza, visszaripakodtam, mire "nagy kegyesen" átvette.

A jelenség egyébként pontosan azért harapódzhatott el, mert nagyon sokan - ellentétben Veled - nyúlként, behúzott farokkal, no meg hónuk alatt a flaskákkal - eloldalognak!!

Sajnos a kereskedő ma már egy "undorító kártékony lusta élősködő állatfajta", és szívességet tesz neked azzal, hogy vásárolhatsz nála.

Előzmény: Morgó1 (-)
partizánok Creative Commons License 2003.03.23 0 0 0
Igen, de partizán még lehetsz! Tiltakozz!
Előzmény: Morgó1 (-)
Morgó1 Creative Commons License 2003.03.21 0 0 topiknyitó
Mivel ritkán fogyasztok üveges üdítőt vagy sört ezek üvegét sem gyakran viszem visszaváltani. Ma (pénteken) történt, hogy a bevásárláshoz használt kosaramban volt egy kólás és három darab sörös üveg, amit vásárolni indulva el is vittem a közeli kisközértbe.

Ott felháborodva közölte velem az eladónő, hogy pénteken, és hétvégén nincs üvegvisszaváltás, csak csere, azaz csak akkor veszik át az üvegeket, ha ugyanazt viszek, ami bennük volt. Miután a pultra tettem az üvegeket, hogy "akkor dobják ki, de én nem viszem vissza", nagy kegyesen visszavették, és beszámították az általam vásárolt dolgokba.

Piti dolog, de a stílus miatt bosszantó volt. "Már régóta így van." - mire én hiába mondtam, hogy bocsánat, de a "régóta így van", az nem egy tájékoztatás, ha nem írják ki. Pont utánam jött be egy másik ffi. a fiával, és ugyanezt kapta, mint én. Azt nem vártam meg, hogy mi történt velük.

Rosszul tudom, hogy az üzletek teljes nyitvatartási idejükben kötelesek visszavásárolni az általuk forgalmazott betétdíjas termékek csomagolóanyagait, és akár ki is fizettethető ez, nem csak levásárolható?

Ezzel kapcsolatban csak a 4/97-es kormányrendeletet találtam, de az nem túl részletes e tekintetben. "23. § A kereskedő az általa forgalmazott betétdíjas csomagolóeszköz (göngyöleg) visszaváltását köteles biztosítani. Az egyes termékek betétdíjáról a vásárlókat jól láthatóan tájékoztatni kell."

Hülye vagyok én, hogy ilyen dolgok bosszantanak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!