Keresés

Részletes keresés

Jannny1 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 13

Üdv.

 

Megpróbálkozok itt a kérdéssel, hátha találkozott már valaki ilyennel.

 

Van egy Canon MV650i kamerám. Eddig nem nyílt ki a kazetta ajtaja, most ezt sikerült megoldanom. (Csavarhúzóval ki lett pattintva, azóta magáta szépen nyílik mindig.)

Mivel SD kártyára csak 320x240-es videót, azt is max. 15 mp-et vesz fel, kénytelen lennék miniDV kazettára venni.

Kazetta betesz, erre kiírja: The tape is erasure prevention", és vége van, nem megy tovább. A kis védelmi csúszkát húzogathatom akármerre, minden állásban ezt írja ki, kazetta új, tehát azzal sem lehet elvileg semmi baj.

 

Erre én jól kivettem, és látom, hogy az új kazetta meg van tépve, megszaggatta az egész szalagot.

 

Betettem lejátszásra ugyanazt a kazettát, mire hallhatóan tépte a szalagot (tehát csak az egyik fele pörgött, a másik kis tekerőcske meg áll, nem húzza), és kiírta, hogy "Remove the casette".

 

Van valami megoldás erre?

 

(Nem olyanra gondolok, hogy dobd ki a kamerát és vegyél újat, mert elég drága mulatság manapság egy ilyen kis amatős kamera is. Valahogy helyre lehet pofozni?)

kata b. Creative Commons License 2007.04.25 0 0 12
Sziasztok

Van egy kb 2.5 éves MV600-asom.
Eddig nagyszerűen müködött, míg egy hosszab pihi után a köv. hiba lépett fel:
Camera módban nincs kép sem az LCD-n sem a keresőben, csak tiszta fekete.
A visszajátszás tökéletes,a menüinformációk szintén.
Ha így hagyom, kb negyedóra múlva megjelenik a kép, zajosan,csíkosan, majd újabb 5 perc múlva kitisztul,tökéletesen működik, egészen addig míg kikapcs után legalább másfél napig nem kapcsolom be újra. Akkor ismét tök fekete, és kezdődik a játék előlről. Ha rövidebb ideig hagyom off-ban, akkor minden ok.
Találkozott valaki ilyesmivel, mi lehet a gond?

köszi
pfander Creative Commons License 2004.11.15 0 0 11
Szasztok!
Azt akarom megkerdezni, van-e vkinek Canon MVX 250i tipusu camcorder es milyenek a tapasztalatai ?

koszike

Kamerás Vadkan Creative Commons License 2004.01.22 0 0 10
figyelmes ocsem szolt, hogy parametereket is meg kellene adjak, hat ime: http://www.panasonic.hu/ecam/
koszi

Előzmény: Kamerás Vadkan (9)
Kamerás Vadkan Creative Commons License 2004.01.22 0 0 9
sziasztok'
mindenek elott elnezest a nevemert, nem en regisztraltam, nekem adtak...

Torom a fejem, hogy egy pan mx 500 eg-t vennek, de nagyon elkomoritott a hir, hogy fenyerzekenyseg teruleten nem tul jol muzsikal a szerkentyu, tudtok rola valamit? ez azt jelenti, hogy szobaban mar nem is lehet elfogadhato kepeket kesziteni, vagy akar borus idoban sem?
koszi, udv
krisztian

Goliath Creative Commons License 2003.12.09 0 0 8
Hali!

Egy kicsit felhozom ezt a topicot, mert most pont egy Canon MV600-assal szemezunk az Euronicsben, 150E forintert, es sulinetes akcioban.

valakinek van mar ilyen, es ha igen mi a velemenye rola?
Milyen szeriatartozekokat adnak hozza?

Kosz!
Goliath

Előzmény: Bi-tango (7)
Bi-tango Creative Commons License 2003.09.19 0 0 7
Haj-jaj! Nagyon lehangoló amiket írtál? Vajon ezek a dolgok általában igazak a Canon-ra, vagy csak neked nem volt szerencséd a vásárlásnál (selejtet fogtál ki)?

Én is most állok kameravásárlás elött, és eddig egy Canon MV 600-as miniDV volt a favorit. Ami miatt tetszett a többi hasonló árkategóriába tartozó dig. kamerákhoz képest, az a színes kereső és a moniDV-k körében magasnak számított optikai zoom (18x), valamint hogy most akciósan egy DV kártyát (+kábel +szoftver) adnak - igaz elég noname...

Erről a típusról van valakinek tapasztalata? Kijavították azokat a hibákat, amik az 500-as sorozatnál voltak?

Ezt érdemes megvenni, vagy térjek vissza az eredetileg kinézett JVC GR-D20-asra? (16x/700x zoom, színes digitális NightScope felvétel, DV kimenet, stb. ....)
Árban egy kategória, melyik jobb?

Vagy csak Sony-t szabad venni?

Ami lényeges lenne a választásnál, hogy a DV bemenetet szoftveresen elérhetővé lehesen tenni rajta. Vagy most már bármely típusnál lehetséges ez?

Aki tud segítsen!
Előre kösz mindenkinek!

Előzmény: HA-SLN (1)
cs_gaborka Creative Commons License 2003.05.27 0 0 6
Na igen, legfontosabb, hogy egyáltatlán használni lehessen. Én egyébként vásrlás előtt állok, és szerepelt (már nem) a Canon típus is, igaz a 6xx-as sorozat felé "kacsintgattam". Nem tudom ezek milyen készülékek, de az 5xx-as sorozatról csak rosszat hallottam illetve olvasta, itt is.
Előzmény: HA-SLN (5)
HA-SLN Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5
Részemről jó lett volna a kamera 20%-al kevesebb pixellel is! szarni a pixelekre! Használható legyen egy kamera, ne csak jó felbontású!

Laci

Előzmény: cs_gaborka (4)
cs_gaborka Creative Commons License 2003.05.23 0 0 4
Nehogy megvedd !!!

540.000-es csak a CCD-je, ma ilyenért már NEM szabad pénzt adni. A 600-as sorozattól már 800.000-es a pixelszám, inkább azokat nézd meg.

Előzmény: blrad (-)
HA-SLN Creative Commons License 2003.04.22 0 0 3
Ja tartozékok bocsi: Kirándulás előtt aggasztott a max 1 órás felvételi idő, ezért utána néztem pár árnak:

A csodakamera olcsó felszerelései:

-Autós szett (szvargyujtóról üzemeltethető) 55.000.-
-Nagylátoszögű optika (0.7*) 65.000.-
-Gumigyűrű (nap ellen) 12.000.-
-Potaksi (1órás) 29.000.-

Na most felköthatném magam, ha ezeket is megvettem volna!:-)

Laci

Előzmény: blrad (-)
HA-SLN Creative Commons License 2003.04.22 0 0 2
Ja és elfelejtettem egy fontos tényt, hogy egy 160 ezer forintos kamerához olyan csatlakozókábel jár, ami nem árnyékolt!:-(((((
HA-SLN Creative Commons License 2003.04.22 0 0 1
Szia!

Jaj de örülök, hogy már van ilyen topik!
Én minden kedves topik olvasót óvva intek az említett típus megvásárlásától!:-(
Én épp azon fáradozom, hogy minél kisebb veszteséggel túladjak rajta.

A kamerát a tegnapi húsvéti hajó kirándulás alkalmával avattam fel, és már fél úton anyámék fogtak le, hogy ne dobjam a Duna vizébe ezt a hányadékot.

Reggel egy már félig telivett kazettát tekertem vissza, hogy az idétlen próbálkozásainkat letörölve végre értelmes anyaggal teljen meg a szalag. A Duna partján terveztem készíteni az első felvételeket, de a képernyőn nagy meglepetésre megjelent egy felirat: A fel piszkos, kérjük használjon tisztítókazettát! Na szép… gondoltam jó kezdet….:-( Amilyen gyorsan ez felvillant, el is tűnt, azaz nyugodtan próbálkozhattam tovább. Máris előjött a kamera egyik legnagyobb hátránya, mégpedig a rendkívül kicsi tömege. Sajnos egy fél kilónál is könnyebb kamera tehetetlensége nem túl nagy, így csak nagy nehézségek árán tudtam viszonylag mozdulatlanul tartani a készüléket. Természetesen be lehet kapcsolni a kézremegés csillapítót,
De ezt nem szerettem sosem használni, mivel ez sajnos a képminőség rovására megy. Nem volt más választás, a hajó indulása után, be kellett kapcsolnom ezt a funkciót… A stabilizáló első ránézésre nagyszerűen működött. De mikor nekiálltam egy lefordulásnak…. Jesszus!:-(
A kis szarházi megpróbálta ezt is kompenzálni, azaz addig tartani a képet mereven amíg csak lehetett. Mikor kényszerűségből feladta a dolgot, az újabb képet ismét elkezdte stabilizálni. Eredményül a kép szép ritmusosan szaggat a lefordulással ellentétes irányban…:-( „Na te Canon jól kibabráltatok vele,!” gondoltam, bár ekkor még csalódásaim felénél sem jártam.
Lánchíd kamerázása ballról, aztán áthaladunk alatta, később jobbról, aminek nem szabadni igényelnie precíziós beállítást. A kis kamerán a fényautómatikát max kalapáccsal lehetne lelőni, ezért a drága ezt csinálta: Híd csodaszépen látszik, az ég kiégett, a híd alja fekete. Mikor a híd árnyékába érünk, a vár, és egyéb a parton kiég, és a híd alja tökéletesen látszik, ami visszasötétül miután elhagytuk, és újra belekerül a látószögbe az ég, amit bemér a mérő, és a part ismét sötétségbe burkolózik.:-( Haladunk az országház előtt, amit ugye nem szabad lehagyni a filmről. Tehát céloz, beélesít, és felvétel. A reggeli nap a hátunk mögül sütött, és sajnos pont rávetődött a nagy épület pár ablakára, ami megcsillant egyszer-egyszer. Csillanásonként egyszer elsötétült az országház homlokzata, és állítottunk élességet is. Ez utóbbit ki lehet kapcsolni, tehát nem érdemes csak a kamera számlájára írni. Ennek a felvételnek a címe lehetne a „pulzáló országház”. Következő képen családom látható, amint a hajó hátulsó részén üldögélnek. Mivel a kék ég is benne van a képben családom fekete papírképként látszik a képen, arcuk csak akkor tűnik felismerhetően elő, ha véletlen annyira rájuk zoom-olok, ha már csak az arcuk van a képen, és az ég véletlenül sem. Kitaláltam, hogy kellene csinálni egy felvételt a hajó orránál előre nézve, aztán azt felgyorsítva lejátszani a készülő filmemben. Semmi gond, max annyi, hogy egy balak elé tudtam letenni a kamerát. Mivel az ablak nem volt a legtisztább, neki láttam a manuális élesítésnek, de az LCD képernyő a nagy fény miatt láthatatlanná vált. Irány a keresőbe kandikálni, de sajnos ott meg a rendkívül kis felbontás miatt, és a színes keresőnek köszönhetően lehetetlenség az élesség pontos megállapítása, de ha jól belegondolok, még a pontatlané sem…:-( Irány az autómatikával fel a nyitott részre, ahol beméretem vele a nagy távolságot, aztán fixáló gomb, és futás vissza. Csináltam hasonlót kikötéskor is, úgy, hogy a hajó oldalára tettem ki a kamerát fixre, így látszott az egész hajó oldala a kép jobb szélén. A keresőbe tekintve élesnek találtam a beállítást, valamint bíztam az autómatikában.

Itthon mikor visszanéztük a felvételeket, észrevettük, hogy a kamera az állókép(fénykép) üzemmódban rögzített képet képtelen törölni, és mikor ez elé a feladat elé kerül, ráfogja a fejre, amit koszosnak ítél a megvásárlás napján..:-( Az eredmény pixeles szétesett kép, és csíkokban még látható az előzőleg felvett képből pár részlet…:-( Mint kiderült a kamera képtelen tartani az élességet képkivágás változtatásánál, ill. zoom használatakor. Az is kiderült, hogy a rendszeresen élesnek ítélt kép, korántsem éles, ráadásul az egész felvétel során halk, de zavaró berregés halható, ami a kedves leárazott videókameránk szívdobogása, azaz a tetves motor hallatszik folyamatosan.

Ha mindezek után ha valaki úgy ítéli meg ez egy jó készülék, nálam van ezen csodálatos darabok közül egy díszpéldány, aki megértő gazdára vágyik, aki nem lesz ennyire kritikus, és felfigyel páratlan pozitív tulajdonságaira, amelyek egyenlőre előttem rejtve maradtak.

Laci

Előzmény: blrad (-)
Kilroy Creative Commons License 2003.03.21 0 0 0
0 darabot vettem...
Előzmény: blrad (-)
blrad Creative Commons License 2003.03.21 0 0 topiknyitó
A Mediamarktban akciós. Vett valaki, van valami infótok róla? Mik a tartozékok, és érdemes megvenni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!