Szia! Jóhetsz a - helyesen E36/E46 azaz kvázi E41 :D - kupéval, de biztos nem fog tetszeni az asszonynak, és most tartom magam, nem veszek több autót, sőt asszony is lehet kap cégest, és már megint 5 autó lenne a jelenleg is sok 4 db helyett...
Mint elmítettem, ha igazi kerti sufnit hoznál..... azt lehet megvenném, de azt nem hozod el az e36-tal :DDDDD
Köszi a javaslatot, biztos értékelné az asszony, ha beállítanék (gondolom trélerrel) ezzel a "tyúkóllal". :DDDD
Amúgy inkáb tűzifa és szerszám tároló építését tervezem, sajnos arra túl kicsi ez a tárolótér. Hogy férne be két fűnyíró, 3 damilos kasza, meg az egyéb kertiszerszám sallang, plusz némi tűzifa? ;)
Plusz megmondtam nem kell több honda. Inkább szívok az N53-mal.
Amúgy jah, szívok is. A gépműhelyből szólt a srác, hogy mégiscsak a blokkot vonalba kéne fútni, a Mahle csapágysorral is túl kicsi a hézag, és csak ez lehet a megoldás. Azért, mert hiába van vonalban, túl szűk a csapágyfészek, és nem színel a csapágyfél a síkkal, tehát kívülről nem passzol. Már nem akarok gyári csapágyat is próbálni, ezért mondtam ne!
Tehát csak kiveszem az eredeti blokkot, és ott próbálkozunk mégis. Így is-úgy is ki kell venni, csak nem akartam a garászt 1-2 hétre szétborítani, de hát elkerülhetetlen. Remélem nem kuka az a blokk.
Átgondoltam, a nem hengerelt végű verziók jobban tetszenek, azért egy ferdén levágott 76-os saválló csőpár elég jól néz ki. Az E36 alatt volt bastuck is olyan volt, így hajazok erre a verzióra. Közben mivel a megnézett, és beszívecskézett Remus és a Bastuck is küldözgeti a kedvezmény kódokat, de egyelőre nem engedek a csábításnak - még.
Közben nézegetek valami sportkipufogó félét az E93-ra. Belegondoltam, anno az E36 alá M3 rendszer került, nem volt túl hangos, de igen szépen szólt, ha toltam neki, ellenben utazáshoz nagyon normális volt.
Na valami olyasmi lenne ide is jó.
Az E36 touringom alá került egy Bastuck Schmiedmann leömlőkkel, komplett rozsdamentes rendszerrel, Az is nagyon tetszett, de utazáskor már hangos volt. Imádtam, mikor beindítottam az autót és az a dörmögő de érces hang jött ki....
Szerintem is autóbb a bmw 645i pl a régi corvettehez képest. Viszont egy újabb corvette megmozgatja a fantáziám, de elég drágák...
Mindeközben az N53 motorom nem nagyon halad. A főtengely nem forgott elég könnyen a lehúzáskor, így visszabontásra került. A csapágyhézag túl kicsi volt a standard Kolbenschmidt csapágysorral. Most még oda van a gépműhelyben, vettem közben Mahle std csapágysort, beállítják. A blokk vonalban van, tökéletes, azt ellenőrizték, méretre is ok, a tengelyt ők próbálják be a Mahle csapággyal, remélem minden rendben lesz. Talán a hétvégére átvehetem a munkát.
Már kezdek türelmetlen lenni, ma gondoltam, hogy kiállok a hóba egy körre, még benn a régi motor, de elhessegettem.
Hajókar is van, Németországból, és jó, csak összefűzésre vár minden.
1990-ben rendelték Bécsben, megvan a számlája. Egy családban volt végig. 35 év alatt 30 000 km-t ment a kocsi. Sok állás lehetett ebben. Más elképzelésem nincs a probléma keletkezésére. Beszéltem egy ismerőssel, aki amerikai autós 40 éve, szerinte sem szokott normál használatnál ilyen lenni. Nincs egyéb ötletünk a hib keletkezésére.
Nem, nincsen. Haveromnak van egy 90-es évjáratú Cabrio, annak a motorját fogom csinálni. Nem volt szerencséje vele, megvette első gazdától és csapágyas lett 2 nap alatt. Kolompol egy hajtókar melegen. Valósznűleg sokszor volt hosszú állás és kenéshiányos lehetett indtásoknál.