Keresés

Részletes keresés

bean Creative Commons License 2003.03.20 0 0 230
Csak 3% keresztény, ami kb 700 ezer ember. Nem hiszem, hgy olyan nagy befolyásuk lenne.
Előzmény: alfredoo (226)
bean Creative Commons License 2003.03.20 0 0 229
Szia.
Én alfredooval teljesen normálisan el tudok beszélgetni, bár a legtöbb témában nem értünk egyet. A legutóbb is elnézést kért tőled, amikor elragadtatta magát. Ezt kevés olvtársunk teszi meg. Próbáljuk egymást megérteni, és nem fontos arra törekedni, hogy meggyőzzük egymást. Mint ahogy veled is sokszor teljes mértékben egyetértek, de olyan is előfordul, hogy mélyen nem helyeslem amit teszel. Például most.

Légy jó.
bean

Előzmény: villefranche (227)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.20 0 0 228
Ha netán igazad is lenne, még így is messze az elviselhetőbb nickek közül való.
Semmit nem mondtál, de azt vastagon. Az a mail meg egyenesen mestermunka...
Előzmény: villefranche (227)
villefranche Creative Commons License 2003.03.20 0 0 227
Szia.

Ajánlom, olvasd el és elemezd alfredoo összes beírását. Csal, hazudik, ámit, diffamál.
Alfredoo ezen müködését könnyü lenne átlépni. De az, hogy már csak azért durván és személyeskedve lecímkézett, mert nyilvánossá tettem az iráki háború komplex indokának egy lehetséges facettáját, az már csak az utolsó kö a mozaikban, amely világosan kimutatja a módszeres eljárását a forumon. Egy szóval, a veleszületett tulajdonságainak az egész palettáját felhasználja olcsó demagóg és egyoldalú hangulatkeltésre. Eközben a vörös fonal mindig ugyanabba az irányba mutat.
Ha meg netán balul sikerül neki valami, addig forgolódik és hízeleg, amig a helyzet nem megint elfogadható neki.
Történetesen a zsigeri vagdalkozásával velem egy olyanra talált éppen, aki többedmagával és profieszközök bevetésével éppolyan módszeresen azon dolgozik, hogy a forum tiszta maradjon holmi a zavarost kavaró és homályos célokra felhasználó alakoktól. Azt hittem, eléggé egyértelmü voltam, amikor odaírtam neki, hogy nekem mindegy ki milyen származású, ameddig nem sunyi és alattomos.

Itt a forumon egyidöleg közterület-magánélet van.
Úgy gondolom, minden esetben magánember vagyok, még ha hivatalos min?ségben is kellene valamit megtennem, amire hálaistennek idáig még nem került sor. Azonban a valóságos habitusomtól függ, milyen mértékben vagyok hajlandó elfogadni, tolerálni, esetleg követni az itt megszólaló közeg elvárását, tetteit.
Remélem, ennyi kielégiti a tudásszomjadat.
villefranche

Előzmény: bean (204)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 226
bean

1982 vagy 1983. felvilagosult nok szerintem mar 1960 ota nem jartak abayaban. takaritonok, boltosneek igen. persze ok is csak az utcan. hazon belul egyaltalan.

irak meglehetosen europaizalodott orszag. a keresztenyek okaan is... azt hiszem 1-2 millio kereszteny van.

Előzmény: bean (224)
bean Creative Commons License 2003.03.20 0 0 225
Helyesen: 24 voltam. Megpróbáltam magamat fiatalítani. :(
Előzmény: bean (224)
bean Creative Commons License 2003.03.20 0 0 224
Off
Járni igen kevés helyen jártam, 21 éves voltam akkortájt, és oda mentem, ahova vittek. Néhány fénykép maradt csak emlékül. Az viszont igaz, hogy a nőknek már akkor sem volt kötelező az utcán az abaya, európai ruhát is viselhettek. Te mikor voltál ott utoljára?
Előzmény: alfredoo (223)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 223
bean

akkor te nagyon komplex dologban utaztal. akikkel en targyaltam ezekben a dolgokban meglehetosen felvilagosultak voltak. csak ugy bamultak a nok vallat...

az aranymecsetben kellet a noknek a fejukre is tenni valamit. es makogni hogy jugo muszlimok vagyunk. ott jartal? khadimiya!

Előzmény: bean (222)
bean Creative Commons License 2003.03.20 0 0 222
Amikor legelőször mentem nem figyelmeztetett senki, hogy rövidujjú ruhában nem lehetnek a nők a tárgyalásokon, ezért voltam kénytelen egy könnyebb zakót viselni. Bár, ha meggondolom a fiúk is mindig zakóban voltak.
Előzmény: alfredoo (221)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 221
bean

az illeto holgy marciusra mondta a nagy meleget. nyaron persze hogy nagy meleg volt. aprilis/majustol...

azert altalaban ingben is lehetett...

Előzmény: bean (218)
Tamás Creative Commons License 2003.03.20 0 0 220
Ha az akkori (1990-es) határozatokra gondolsz, azok nem adtak rá lehetőséget, mert ez egyfajta utolsó eszköz volt. Ahhoz, hogy a BT elfogadjon egy ilyet, tényleg baromi nagy nagyhatalmi konszenzus kellett, nem véletlen, hogy aztán pár év múlva Jugoszlávia kapcsán ezt nem sikerült újra összehozni - ezért is lépett a NATO önállóan.

Jelenleg is az történt, hogy a BT lényegében üres fenyegetésekkel operált, mert a franciák nem voltak hajlandóak más tartalmú határozatokat elfogadni. Na, ezt unták meg az amerikaiak. :-(

Előzmény: Törölt nick (217)
bean Creative Commons License 2003.03.20 0 0 219
Lehet, hogy te is magyarul bezsélsz, de ezt sem értem.
Előzmény: Venyerin (211)
bean Creative Commons License 2003.03.20 0 0 218
Én? A Bolgár műsorába? Semmilyenbe sem telefonálnék be, de oda különösképpen nem. Én már jó pár éve voltam ott, főként nyáron, tényleg iszonyú meleg volt. És sajnos zakóban kellett közlekednem. Szerencse, hogy már akkor jórészt minden légkondícionálva volt.
Előzmény: alfredoo (210)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 217
Ez esetben egyetlen kerdes maradt csupan.
A korabbi hatarozatok nem adtak lehetoseget erre?
Egy peldat mondanek:
En tartozok X-nek.
A birosag jogerosen megiteli, en meg nem pengetek.
Ha X vegrehajtohoz fordul, akkor a jogeros itelethez +kell egy vegrehajtasi zaradek!
Szinten a birosagtol!
Ha X a bankjahoz fordul, hogy kaszalja le a szamlamrol az osszeget, akkor nem kell zaradek.
Akkor elegendo a jogeros vegzes.
A pelda nyilvan analogia, nem tamaszt ala semmit a nemzetkozi jog alkalmazasa szempontjabol, pusztan azt akarom erzekeltetni, hogy amennyiben a kuvaiti tamadas jogszerusegenek alatamasztasara szuletett egy kulon BT hatarozat, az nem feltetlenul jelenti, hogy csakis es kizarolag az adta a jogalapot.
Egy biztos.
Az ENSZ BT-ben ez a kerdes messze nem tisztazott, nem veletlen, hogy az egesz vilag megosztott ebben a kerdesben.
Az is biztos, hogy amennyiben egy ENSZ BThatarozat eloirasai nem teljesulnek, ezt a tenyt is kizarolag az ENSZ BT mondhatja ki.
Előzmény: Tamás (216)
Tamás Creative Commons License 2003.03.20 0 0 216
Több ilyen határozat is volt, de ez volt az, amiben (majdnem) szó szerint a következő megfogalmazás szerepelt: the Security Council authorizes the member states and their allies to use all neccessary means to...

A lényeg kiemelve. Ez ad szabad kezet a VII. fejezetben foglaltak közül bármelyik alkalmazására.

Bocs, hogy csak most reagálok, most értem haza...

Előzmény: Törölt nick (132)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.20 0 0 215
Ez az első és egyetlen nickem a fórumon. 4,5 év egy néven ebben Bábelben... Fura mi? ;-)

Az meg nem elsősorban okosság kérdése, hogy valaki elnök lesz-e vagy magamfajta bitfaragó. Én pl. biztosan nem vállalnám az elnökséget, bárhogy is könyörögtök... ;-)

Előzmény: alfredoo (213)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 214
bean

bar mar alszol es igazad is van...

a maillel kapcsolatban barki masban (benned nem) nyugodtan felmerulhetett volna hogy nem is kaptam csak szart keverek. inszinualok. latod hova vezetnek a dolgok. itt kezdodik a poblema. amikor hiszel a masiknak. nem azt tetelezed fel rogton hogy hazudik. ne sertodj meg. legszi. ertheto amit mondok....

a masik. lehet hogy nacizott valaki. bar nem igazan szokas. en azt mondom hogy a naci is ember. akart valamit. ertelmezni kell. meg kell talalni hogy mi az alapvetoen, inherensen rossz. hol ment felre. az eredendoen jo emberbol hol lett rossz ember. kinek mekkora a felelossege. hogy lehet 0 vegosszegu jatekra kihozni a dolgot. kecske es kaposzta.

es ezzel nem azt mondom hogy nacinak tartanalak...

es mindig arra kell(ene) gondolni hogy milyen ember lehet a masik. hiszen haragudtal es valoszinuleg nem jogtalanul. es remelem nem vagyok olyan mint akire haragudtal... minden ember borzasztoan erzekeny muszer. es valamire muxik...

Előzmény: bean (202)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 213
v

ugye te nem vagy macisajt is?

ha meg olyan kibaszottul okosak lennenk mint amilyennek kepzeljuk magunkat akkor minimum magyarorszag miniszterelnokei lennenk. de az usa sem lenne kicsukva...

Előzmény: Venyerin (211)
Hy Creative Commons License 2003.03.20 0 0 212
Nagy az Isten állatkertje!
Előzmény: nikonaprofi (-)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.20 0 0 211
Én is aszondom, nahát!

bean akarta a tűzhelyről felnyalni, nem én! ;-)

Előzmény: alfredoo (209)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 210
bean

ez itt off. bar en nem szoktam...

ugye nem te telefonaltal be bolgar radioba? valaki (holgy) beszolt hogy o valamikor marciusban volt bagdadban es 50 fok volt a meleg...

se kopni se nyelni nem tudtam...

bolgar (orosz) meg mondta hogy aktualisa 22 fok van... a holgy mondta hogy szerencsejuk van. mert akkor 50 fok volt. ugye te tudod milyen az 50 fok?

on meg nincs is...

Előzmény: bean (201)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 209
v

jovanna!

a kasat (pasat) nem eszik olyan forron ahogy fozik...

normalis ember nem megy fejjel a falnak...

allitolag...

Előzmény: Venyerin (207)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 208
bean

ja es a pacha. azt hiszem en ettem egyedul. tok arab ettermekben(???) adtak. birkafej volt fozve. a szeme benne. minden magyar mondta hulye vagyok. en meg imadtam. de a tea is jo volt. a szukban. es motoros csonakkal at lehetett menni a tuloldalra. meg vissza. a gyerek imadta...

tudod a shara rashidnal...

Előzmény: bean (202)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.20 0 0 207
Mit nem lehet ezen érteni? Próbáltam két mai városi sztorit csinálni 56-ból és 91-ből.

Amúgy képzeltél már elég nagyokat a topicban, a válasz erejéig igazán bevállalhatsz valami izmos pasiszerepet... ;-)

Előzmény: bean (203)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 206
bean

persze hogy kitoroltem. egy evig nem is elt a mail. nem ertek hozza es nem voltam kivancsi a virusokra.

en ugy vagyok vele hogy a masik oldalra kell figyelni. ugy vagyok vele hogy a masik oldal ugyanolyan ervenyes (es nem mondanam hogy ervenyesebb) mint a sajat oldalam. de engem igazabol a masik oldal es a masik oldal altalam normalisnak vagy szimatikusnak tartott emberei erdekelnek. nincs mas. mit vitassak meg olyanokkal akikkel egyetertek. orulok hogy vannak mert tanulhatok toluk. esetleg ervenyes dolgokat, bizonyitekokat hallok toluk. baratian allnak hozzam. 'szeretem oket'.

de erdekelni csak a tuloldal erdekel. a kulonbseg. pont mint ferfi noi kapcsolatban. a kulonbseg...

es az a nehany pofon megeeri azt amit nyerek. hiszen az en magam vagyok. hiszen onmagamat csak a kulonbseg meghatarozasaval tudom meghatarozni.

en ertem ezt a dolgot es ez eleeg... es nem arrol van szo hogy terulni vagy teriteni szeretnek. magamat szeretnem megkapni es ez csak igy lehetseges... hogy miert vagyok es miert LEHETEK ilyen amilyen vagyok...

Előzmény: bean (201)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 205
venyerin

allitolag asszocia lennek. de ez nekem magos. mint tyuknak az abc.

de holnap biztos megertem. es veszek egy keetajtos szekrenyt. stilbutort. kolonialt. tok jo. es egy szekrenyarcu fogja felhozni geppisztollyal...

Előzmény: Venyerin (200)
bean Creative Commons License 2003.03.19 0 0 204
Szia villefrache,

elmondanád mit jelent az a mail, amit alfredoonak küldtél? Valami idézet? Te is úgy kaptad valakitől?

bean

Előzmény: villefranche (185)
bean Creative Commons License 2003.03.19 0 0 203
Nem állíthatom, hogy értek egy kukkot is a példázatból. Bean egyébként valószínűleg elpucolna, és a férfiakra hagyná az ügyek elintézését.:)
Előzmény: Venyerin (200)
bean Creative Commons License 2003.03.19 0 0 202
Elég komplex dolog volt. Így jó? A többire az előző hozzászólásomban tértem ki. Itt már kaptam elég pofont, voltam már náci is, úgyhogy örülök, ha valakivel normálisan tudok beszélgetni, mégha más-más oldalon állunk is.
Előzmény: alfredoo (198)
bean Creative Commons License 2003.03.19 0 0 201
Majd rád gondolok közben ;)

Én nem vagyok babonás, az ilyen maileket simán kitörölném.

Azért én nem vagyok egy könnyű eset, pl annak esélye, hogy a mostani kormányról, illetve a magyar médiaviszonyokról bármi pozitívot ki lehessen húzni belőlem, a nullával egyenlő. De az előző kormány működésében is sok kivetnivalót találok és ezt nem rejtem véka alá.

Előzmény: alfredoo (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!