Keresés

Részletes keresés

janikovszky richard Creative Commons License 2011.03.07 0 0 119

A JEDI köztársaság birodalmi Marshalja volt , de mivel szembeszált Palpatine szenátor elveivel , így az onkologián volt kénytelen belgyógyász főorvosként tevékenykedni .

Előzmény: Gyéressy Ádám (77)
janikovszky richard Creative Commons License 2011.02.05 0 0 118

janikovszky richard Creative Commons License 2011.01.23 0 0 117

Öszintén sajnálom hogy mentegetőzésnek néz ki , amelyeket leírtam .

Meglehet hogy nem sok embert érdekel ,  hogy J.É. férje miért hajlott az akkori rendszer eszméi felé . De saját magam felülvizsgáltam  , mégpedig személyesen azzal az emberrel ,akivel együtt került a frontra ano , és még fotoim is vannak rólla , mivel ő is szeretett fotozni , akár csak én .

Az az elbeszélgetés a társával  számomra többet jelentett  és értékesebb , mint azok az írások amelyek könyvekben , vagy itt a neten szerepelnek , de minden esetre érdekesek .

Másodsorban erről a családról velem együtt 3 ember tud , és még egy olyan foto sincsen sehol sem , ahol J.É . és férje együtt van , pedig nagyon jóképű volt a nagypapám .

Én nagyon szeretek olyan emberekkel beszélgetni történelmi dolgokról , akik ott voltak és átélték a 2. világháborút .

Ezek az emberek nem az elferdített szubjektív történeteket mesélik el , hanem a valóságot , de egy régi kollégámnak a kezelőorvosa is volt .

Ezt a családot egészen az 1700-as évekig vezettem vissza , mert érdeklődéssel töltött el .

J. É . gyermekkönyvei egyébként nagyon aranyosak , és anyám elmondása szerint is , egy nagyon közvetlen jóíndulatú nő volt .

Tényleg sajnálom hogy nem smerhettem meg , de a fiát  Jánost igen , és benne nem csalódtam , de apámban igen .

 

 

Előzmény: Barisnya (116)
Barisnya Creative Commons License 2011.01.22 0 0 116

Kedves Richárd!

Nem tudom, miért mentegetőzöl itt. Sztem senki nem felelős a felmenői és nagykorú leszármozattai tetteiért sem. Te itt nem kell, hogy magyarázkodj.  (Bár az is igaz, hogy JÉ gyerekkönyveit én szerettem, és semmi közöm nem volt, nincs és nem is lesz ahhoz, hogy a férje ki vagy mi volt..) 

Előzmény: janikovszky richard (115)
janikovszky richard Creative Commons License 2011.01.22 0 0 115

Valodi apám 1945 ( Janikovszky Béla László ) Nevét 1964 -ben letette .

Igazából sosem tudta édesapjának megbocsátani , (dr. Janikovszky Béla Dezső ) 1919 -1978) hogy édesanyját elhagyta 1947 -ben .

Janikovszky Éva , és férje , mint vérszerinti nagyapa , 1975 őszén látogattak meg , Csillaghegyen .

Igazából sajnos nem ismertem Janikovszky Éva személyiségét , mert apám sosem mutatott be neki , és tudomásom sem volt arról , hogy apám apja ki volt . Apám 2004 -keresett fel , akkor életemben negyedszerre .

Akkor vettem tudomást arról is , hogy három lánya van és velem együtt két fia , akik különböző neveket viselnek , közöttük kettő külföldi .

Magánnyomozásaim során egy kivételével mindegyiket megtaláltam .

Érdekelt a valódi nagypapa személyisége , és többek közőtt az is , mi motíválta partizán multjára való tekintettel , hogy bekerüljőn az Államvédelemhez Szegedre , ahol határ folyam légirendészet ezredes volt , majd késsőbb a katonai elhárítás parancsnoka.

P. Mihályt felkerestem , aki kilencven akárhány éves , és az egyik legközelebbi barátja volt .

P. Mihály öccse - Dr. P. Alajos , együtt végzett Az orvosi egyetemen Nagyapámmal , majd megismertette a kommunista eszmékkel .

Igy kezdödött minden .

Apám töbszőr kirohant apja ellen politikai múltja miatt , majd pedig elköltözőtt tőlle négy év útán a Bajza utcából , ahol édesapja akkor már az írónővel élt házasságban .

Dr. Janikovszky Béla ídősebb  testvére Vilmos sem bocsátotta meg Dr. J. Bélának hogy Kommunista lett .

Janikovszky Vilmos , 5év oroszfogséágból a saját lábán ment haza harmincakárhány kilosan 13 kerületi Gogol utcai otthonába , majd 2000- ben elhunyt .

Igazából vérszerinti apámat orvosnak szánta édesapja , de előző felesége az írói család ellen nevelte .

Apámnak , aki 65 éves , a mai napig fájnak dolgok , föleg a családi dolgok , és azok amik részei voltak gyerekkori személyiség fejlődésének elcsorbításában .

 

                                                                               Janikovszky Béla Richárd

adalbert62 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 112

Későn érő tipus vagyok, ezért csak most fedeztem fel Janikovszky Évát. Olvasásra nem nagyon van időm, de a fellelhető hangoskönyveit  szinte felfaltam. Az a Kossuth-díj nagyon jó helyre ment. Sajnos nem sokáig élvezhette. Méltatlan volt hozzá az itt folytatott vita.

hét szűk esztendő Creative Commons License 2003.07.16 0 0 111
Te sem sok Janikovszkyt olvastál, anyukád meg nem ért rá, mert éppen párttaggyűlésen szónokolt.
Kár, de még pótolhatod.
Előzmény: nagygall (101)
Darrow Creative Commons License 2003.07.16 0 0 110
Nyugodjon békében:-((
bokor Creative Commons License 2003.07.16 0 0 109
Láttam tegnap azt a bizonyos interjút, elszomorított, de ugyanakkor végtelen derűt árasztott. Nagyon jól esett hallgatni.
A kislányom hét éves, ma reggel elmondtam neki, és elsírta magát... Aztán azt mondta, a könyveit bármikor leveheti a polcról, tehát tulajdonképpen nem is halt meg :-))
octopussy Creative Commons License 2003.07.16 0 0 108
Anyak napján az iskolában idén A kire ütött ez a gyerek-et adták elö. Fantasztikus volt, ahogy az én gyerekkoromban is, az összes kölök élvezte, mi szülök döltünk a nevetéstöl.

Előzmény: puppancs (107)
puppancs Creative Commons License 2003.07.15 0 0 107
"Amióta nagy vagyok, és az öt éves hugomnak is több esze van, mint nekem, arra is kiváncsiak, hogy mondd, édes fiam, tulajdonképpen hogy képzeled te el az életet? (....)
Énszerintem az élet az elég türhető, és nem kell vele az embert folyton ijesztgetni, én egész jól érzem magam az életben, ha nem is látszik rajtam. Azért gondolom, hogy nem látszik, mert különben nem mondanák mindig, hogy más boldog volna, ha (....)"
(Kire ütött ez a gyerek? 1965)

Ezt a könyvet még a nagyi vette. Mennyit nevettünk, amikor a mama esténként mesélte! Szoktam olvasgatni most is, talán már értem is...
Kevés író tudott adni ennyi felhőtlen mosolyt!
Kedves Janikovszky Éva,
köszönjük!

:/(((

alfredoo Creative Commons License 2003.07.15 0 0 106
bn

biztos hallottad az interjut. szep volt!

Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.15 0 0 105
Sok vidám percet okozott edig is Nekem és gyrekeimnek is, és szerencsére a jövőben is olvashatjuk. Kár, hogy ujabb könyveket már nem tud irni.

szép, tartalmas életet tudhat maga mögött. nyugodjon békében....

Előzmény: szedmák bakter (103)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.07.15 0 0 103
Ma meghalt szegény 78 éves korában.Isten nyugosztalja.
break2 Creative Commons License 2003.05.10 0 0 102
Néma interjú
– Televízió –
NSZ • 2003. május 10. • Szerző: Krausz Barnabás

Baló György Hungarikum című műsorának az M1-en valahogy nincs jó íze. Nem a műsor alapötlete miatt, hanem Baló György személye miatt.

Első pillantásra könnyű azt gondolni, hogy ez az ember ebben a műsorban nincs a helyén. Azt lehet hinni, hogy egy ilyen interjúsorozat Balónak túl könynyed, ha tetszik, túlságosan érzelmes, ami egy ilyen nagy televíziós túlélőnek nem áll jól. Főnöki magaslatokból, a reprezentatív A Hét műsorvezetéséből hirtelen átlényegülni klasszikus kíváncsi, érzékeny és tudáséhes nebulóriporterré egyszerre szomorú, aránytalan, rossz ritmusú, de természetesen ígéretes, rendjén való és heroikus is. Egy ilyen műsorhoz legalább olyan tapasztalt televíziós róka kell, mint Baló. Ettől lesz súlya és értéke az egésznek. Mégis, amikor azt látjuk, hogy Baló György ül egy leginkább artistaugróasztalhoz hasonlító emelvényen vendégével, Magyarország valamelyik szellemi nagyságával, akkor nem tudjuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk. Most akkor mi van? Gyorsan kerítettek Balónak egy műsort bármi áron, átgondolatlanul, vagy valóban így reméli a stáb televíziós magaslatokba emelni az egyébként izgalmas, érdekfeszítő meghívottakat? Így billegett eddig az elmúlt hetekben a műsor blaszfémia és a valódi értékek határán, míg Janikovszky Éva kedvéért végre kimozdult a stúdióból, hogy az adást Janikovszky lakásában vegyék fel.

A betegségével küzdő írónőtől szerencsére Baló nem hatódott meg. Janikovszky érdessége, erős realitásérzéke és elszántsága nem is engedte volna ezt meg, de Baló amúgy sem hajlamos efféle elérzékenyülésekre. Ült egy riporter, akit a világ mindig kicsivel kevésbé érdekli, mint a nézőket, és vele szemben egy kórházból éppen hazatért nő, súlyos betegségének kellős közepén, akit szintén nem érdekel már a világ, csak az, ami mögötte van. Kettejük beszélgetéséből kivételesen ritka, metafizikus dialógus alakult ki. Lassan, tematikusan ismétlődő körökben folyt a társalgás az ország legjobb kedélyű, legszarkasztikusabb írója és legillúziótlanabb televíziós riportere között. Baló illedelmes volt és fantáziátlan, kissé szórakozott is, Janikovszky Éva pedig elegáns, kötelességtudó és meghatóan alázatos a néző- és olvasóközönséggel szemben. Egy nő elmerülve a betegségben, mégis finoman felöltözködve, halványan sminkelve, mosolyogva, harcosságában és figyelmességében megrendítően állja a sarat. Éli az életet: ír sokat, beírja magát mindannyiunk agyába, aztán beteg lesz, csinálja azt is, befekszik, elmondja, visszaesik, szenved, tűr és vár és figyel. Megcsinálja ezt az interjút is. Érezhetően fontosnak tartja. Csordogált az interjúidő, sajgott az ember szíve egy kicsit, mert sem a riporter, sem a riportalany nem akarta érzelmeskedésre fecsérelni az időt. Janikovszky beszélt, sorolta a könyveket, a történeteket, a kedves olvasókat, a gratulációkat, a barátokat és a családot, a betegséget. Pontosan nem mondta ki, de mutatta, hogy az egészet szárazon kell végigcsinálni. Csak úgy lehetséges. Beszélt, és a szemében egyszer csak meg lehetett látni, hogy kívül van mindenen: Balón, a kamerán, a pirosítón, saját gyereken, mások gyerekein, kívül van a könyveken és a kórházi ágyon is. Beszélt, és máson gondolkodott. Nagy dolgokon, amikről alig esett szó, mégis ott voltak a tekintetében. Tehát megértettük. Szép, szótlan interjút adott Janikovszky Éva Baló Györgynek. Olyan kevés szóval beszélt az élet végéről és a sors elszenvedéséről, hogy Baló nem tudta nem megérteni. Janikovszky szépen, szelíden magával húzta egy másik dimenzióba a decens riportert. Nem bongtak a harangok, nem állt el a néző lélegzete, csak két ember engedett a rajtuk kívül álló erőknek. Mindez a szemünk láttára. Olyan is van, hogy a televízió látja a lényeget.

http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=109788&DocID=99789#99789

nagygall Creative Commons License 2003.04.04 0 0 101
Janikovszky Béla ÁVH ezredes: jelenleg [az idézett, ÁVH-ról szóló jelentés készültekor] az Onkológiai Intézet orvosa. Rajk L. és társai, valamint Sólyom László és társai ügyének korábbi vizsgálatában vett részt, mint a vizsgálat egyik irányítója. Kihallgatta többek között Szőnyit, Pálffyt, Sólyom Lászlót. Az őrizetesekből főleg a Párt érdekeire való hivatkozással, rábeszéléssel, több esetben fizikai kényszer alkalmazásával vett fel hamis vallomásokat. MOL 276 74/35 ő.e.

JANIKOVSZKY Éva (Kispál, Kucses) író. Szeged, 1926. ápr. 23. Sz.: Kucses Pál, Bartos Júlia Lili. Özvegy (1978). Gy.: Janikovszky János, 1955. T.: szegedi tud. egy. filozófia, néprajz, magy., német, 1944-48, ELTE 13TK, filozófia, pszichológia közgazd.tan, 1948-50. E.: 1950-53 a Vallás- és Közoktatásügyi Min. Főelőadója, 1953-87 az Ifj. (Móra) Könyvkiadó lektora, 1964-87 főszerk., közben 1981-82 a Minerva Kiadó szerk., 1987- ny. 1978-95 a Gyermekkönyvek Nközi Tan. magy. biz, eln. 1991- a Staféta Alapítvány kuratóriumának eln. József Attila (1977), SZOT-díj (1985), Ifjúsági Díj (1979), Gyermekekért Díj (1986), Budapest Díj (1993), a Magy. Alkotóművészek Orsz. Egyes. gyermekirod. díja (1994), ...... Hobbbi barátokat gyűjt, jó társaság, kert, víz. C.: 1071 Bp., Bajza u. 8. Tel.: (1) 342-6786.

deus Creative Commons License 2003.03.19 0 0 100
OFF:
ismeritek a "Tudakozópanasz" c. örökzöld mp3-at, igaz?
Az abban fröcsögő bácsi szólítja "drágám"-nak a panasziroda munkatársát... Az egész stílusa olyan, mint Tájékozatlan Idióta olvtársunké..
Lehet, hogy ő volt?

"Az én beszédem is benne van a magnóban, nemcsak a tiéd, drágám!"

:)))

Előzmény: deus (99)
deus Creative Commons License 2003.03.19 0 0 99
"szivi..."
"cukorfalat..."

Heh.
Megértem, hogy kattansz a fiúkra, ezt büszkén vállalni kell és semmi kivetnivaló nincs benne, de csalódást fogok neked okozni:
én a nőket preferálom, így hiába becézel, nem bújok hozzád.
Na! Csúnya szőrös bácsi, menj innen...

:)))))

(de, egye fene: ptiszai szintjét megütöd, kapsz egy banánt te is.)

Előzmény: Tájékoztató Iroda (88)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.03.18 0 0 98
Helló! Jaj, nem vettem észre az idézőjelet:-DDD
Előzmény: carlos z. (97)
carlos z. Creative Commons License 2003.03.18 0 0 97
"Viszlát"...

cz.

Előzmény: Tájékoztató Iroda (96)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.03.17 0 0 96
Unlak benneteket:-(
Hancz úr Creative Commons License 2003.03.17 0 0 95
Janikovszky Évának gratulálok a nagyonis megérdemelt kitüntetéshez. Ugyanakkor csak remélni tudom, hogy nem olvassa az Index fórumait és így nem kényszerül szembesülni azzal a (szerencsére elenyészõ számú) beteg lelkû emberrel, akik még az õ neve kapcsén is képesek gyûlölködni.
riporter Creative Commons License 2003.03.17 0 0 94
Megérdemelte Janikovszky Éva a kitűntetést. Senkit nem érdekel ki volt a férje, viszont nyilván meg voltak a megfelelő összeköttetései máskülönben nem tudtunk volna olvasni tőle az átkosban. De ez nem csökkenti a művészi értékét.
Nem úgy mint "presser agyonjátszott gabi", aki az elmúlt években semmit nem produkált, azonkívűl, hogy amikor kinyomott egy albumot a barátai elintézték, hogy még mielött a boltokba került volna a lemez már aranylemezt csináltak belőle, magyarán baráti bizalomból legyártottak előre 25ezret. Nem hiszem, hogy presser gabi különösképpen megérdemelt volna egy Kossuth díjjat, miközben számtalan nála tehetségesebb zenészt elüldözött a rendszer, mert nem voltak hajlandóak a hatalomnak megfelelve dolgozni. Ő itt maradt, kifejezetten sikeres és gazdag lett a diktatúrában miközben a szakma java emigrált. Ő kap díjjat akinek a mai zenészekkel ellentétben már a rendszerváltáskor az összes korábbi cimborája beült a nagy multinacionális kiadók magyarországi helytartói székébe, és gabikának osztogatják a pénzt meg a reklámidőt. A többiek meg könyöröghetnek a hiéna kiadóknál és egy árva videoklippre nincs pénzük, mert a szakmát hiénák és leszerepelt dögunalmas zenészek bitorolják. Olyanok akik pózolnak az arany zsiráf gálákon és részegen is elnyerik a BS arénában énekelés lehetőségét. Presser antik gábor is a megfelelő helyen barátkozott és most hálálja meg a volt állampárt korábbi hűséges szolgálatait. Pfuj.

Megjegyzem korábban LGT színekben még volt érteleme a munkájuknak, azóta az egész társaság megélhetési zenész lett, mindenki aki a rendszerváltás elött sikeres volt, ma semmi jelét nem mutatja a szellemi felszabadulásnak. Talán, mert ezeknek az elZoránosodott zenészeknek sosem volt igénye a szabadvélemény nyilvánításra. Örültek, hogy a diktatúrában a korlátozott piacban konkurencia nélkül bármi vacakot eltudtak adni, a koncz zsuzsák úgy énekelhettek, hogy közben álltak mint egy totem oszlop. Szikora robik úgy dalolhattak, hogy közben elképesztő hangképzési hiányosságaik voltak. A szakma megtűrte a hamisakat is meg a kétballábasokat is. Azok tették ki a zenészek legtöbbjét akik jóban voltak a korábbi diktatúra vezetőivel (...) és megalkuvóak voltak azért, hogy reflektor fényben élhessenek és csak őket lehetett látni és ismerni. Milyen művészek voltak azok akik dalokat írtak aztán bevitték a pártbizottságba jóváhagyni őket, és aztán a cenzúrázott vagy semmitmondó szövegeiket előadták és fürödtek a szocialista hiánygazdaság vákumjában. Rendszerváltás történt. Zenei megoldásokban nem látni semmi új útkeresést(maradnak az egy szál gitár vagy zongora kiséretek és búskomor nóták) vagy művészi alkotó lendületet amióta versenyben vannak. Ennek ellenére azonban mindegyikük még a közönség elött kapaszkodik a népszerűségért és kapnak bőven műsoridőt és lehetőséget is a médiától. Pedig nem érdemlik meg. A diktatúra közkedvelt művészei díjjat viszont mindentovábbi nélkül megkaphatnák. Semmi kifogásuk nem lehetne ellene....

carlos z. Creative Commons License 2003.03.17 0 0 93
Én vicsorgok, ember?
Olvasd már magad vissza!

Az itteni, érvek nélküli kirohanásodra igazán büszke lehetsz...

cz.

Előzmény: Tájékoztató Iroda (89)
peaso25 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 92
mint olvashatod, én nem mínősitettem,csak rákérdeztem erre a vitathatatlan összefüggésre.
+ha olvastad, a díjak mellett írtam állásokat is.(de írhattam volna a közéleti szereplés biztosítását is)
+szvsz Juszt kapott díjat,de az val. nem állami volt.
Előzmény: renegade (82)
H-turul Creative Commons License 2003.03.17 0 0 91
Tájékozatlan Irkáló!
"... Medgyessy kormány javaslatára adott egyéb Kossuth-díjakat..."
Le vagy maradva egynehány brosúrával! Már tavaly ősszel megszűntették a fineszes fiúk "érdekes" gyakorlatát, és NEM a miniszterelnök, NEM a kormány, hanem SZAKMAI testület tesz javaslatot a díjazottakra.
Azon éppen lehet filózni, hogy X és Y miért nem szerepelt a jelöltek között, de mindebből azt a következtetést levonni, hogy EGY bizonyos, NEKED nem tetsző művész azért kapott elismerést, mert a férje ÁVO-s...

"...ESZTÉTIKAI kételyeket, ellenvéleményeket megfogalmazni, szeplős múltra, személyi, politikai elfogultságokra rámutatni..."
Emberke! Biztos bennem van a hiba, de csekélyke agyammal valahogy nem sikerült felfedeznem a "Nekem nem tetszik, mert csak!" tartalmú esszédben az esztétika csillogó gyöngyszemeit, a filológiai érvek minuciózus pontosságú, támadhatatlan logikai láncolatát. És ha már megemlíteni méltóztattál a szeplős múltat, légy oly aranyos és legalább egy szeplőt szíveskedj prezentálni J.É. múltjában. Csak mutatóba! És lehetőleg ne a férje, ángyikája vagy a harmadik szomszédja múltjában!

Csak úgy mellesleg, légy szíves jelöld meg azt a helyet, ahol Kerényi úr Kossuth-díja kapcsán közölted hasonló jeremiádáidat! (Valahogy nincs türelmem végigbogarászni szerteágazó munkásságod minden tanújelét.)

Előzmény: Tájékoztató Iroda (90)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.03.17 0 0 90
Ja, és a legfontosabb: az egész mű-örjöngés azért van itt előadva, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a (64)-ben POZITÍVAN értkeltem a Medgyessy kormány javaslatára adott egyéb Kossuth-díjakat, Bodor Ádámét, Oravecz Imréét, de más nevek is teljesen jók. Mindössze két figurát kifogásolok, JÉ-t és Tar Bélát. Egyiket se tartom jónak. Mindkettőről azt tételezem, hogy személyes, vagy politikai okok játszottak közre, de megengedem, lehet, hogy tényleg ennyire rossz az ízlésük egyeseknek:-)

JÉ írásait valóban nem befolyásolja férjének múltja, magam más topicikban többször kifejtettem, hogy ELLENE VAGYOK az apák-fiúk elméletnek. Azt viszont fenntartom, hogy függetlenül attól, hogy JÉ NEM ávós, de e politikai reláció, személyes kapcsolatrendszer szerepet játszhatott ebben az szvsz ELFOGULT ítéletben.
Tar Béla esete még ennyire se politikai ügy, ott nem tudok semmi régi komcsi relációról, ott szvsz egyszerűen mai személyi relációk játszhattak szerepet.

Nos, egyeseknek ez sok, egyesek csak totális azonosulást tudnak elfogadni, és ha mások bátorkodnak ESZTÉTIKAI kételyeket, ellenvéleményeket megfogalmazni, szeplős múltra, személyi, politikai elfogultságokra rámutatni, azt rögtön MEGVERNÉK!
Zuhanjatok magatokba, ballagjatok a Méhes György topicba, és nézzetek magatokkal szembe:-(

Előzmény: deus (84)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.03.17 0 0 89
Egyre több jelét mutatjátok annak, hogy a híres baloldali humorérzéknek csak vicsorgásra telik:-)))
Előzmény: carlos z. (86)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.03.17 0 0 88
"ma már pofán se vágnak érte (pedig rádférne)"

Látod, ha nyugodtabb lennél, akkor nem bukott volna ki belőled az ávóslélek, de ez lehetelen, te nem bír a gyűlöleteddel, mert hogy ávóslelkű vagy. Imádlak cukorfalat! Belépő kaptál a bunyós topicba, ott a helyed:-DDD
Nm tudom én mondtam-e rólad, hogy primitív vagy, de azt hiszem ez felesleges is, az ávósok per definitionem primitívek:-DDD
Tényleg, a likvidálásom nem tenne jót(a közéletnek)? Mondd, szivi, hogy látod?

Előzmény: deus (84)
renegade Creative Commons License 2003.03.17 0 0 87
Jo kis elszolas, akkor ti foglalkoztatok volna vele amolyan "a Fideszben van a legtobb komcsi" stilusban.

Mivel lathatolag nem vetted a faradsagot, hogy vegigolvasd a topikot, beidezem neked a 37. hozzaszolas (en kovettem el) utolso ket mondatat:

"En peldaul szeretem Makovecz epiteszetet, es mint epiteszt -- laikuskent -- tisztelem is, annak ellenere, hogy a politikai elveitol hanyni tudnek. De nem vagyok hajlando lefitymalni barki szakmai teljesitmenyet csak azert, mert maskeppen gondolkodik, mint en."

Előzmény: bibercalmero (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!