Keresés

Részletes keresés

Adjust Creative Commons License 2011.04.08 0 0 20

Sziasztok!

 

Kérdésem a következő: Őstermelők vagyunk és egy külföldi céggel felvettük a kapcsolatban, akik érdeklődnek sárgarépa felől.

A cég elmondása szerint, részükről importra akkor lehet szó, ha mi is cégek lennénk.

Valaki tudja esetleg, hogyan működik ez az egész, tényleg muszály céggé válnunk, hogy megoldható legyen a üzlet?

Nagyon köszönöm!

csinomjank Creative Commons License 2005.05.29 0 0 19
sziasztok ! kerdesem . jar e a szoc.pol.-ha kulfoldon elek mar harom eve ? ( es csaladi potlek stb nem jar emiatt )
kentaura Creative Commons License 2005.05.29 0 0 18
http://www.complex.hu/
Előzmény: lujza777 (12)
kentaura Creative Commons License 2005.05.29 0 0 17
Bocs! most látom, hogy önkormányzati lakásról van szó! Nem tudom, van-e lehetőség arra hivatkozni, hogy az illető 20 éve nem állja a lakásfenntartás költségeit, és ezért jelentsék ki? Ezt meg kellene kérdezni az önkormányzaton.
Előzmény: kentaura (16)
kentaura Creative Commons License 2005.05.29 0 0 16
A kérdés az, hogy van-e tulajdonrésze az illetőnek a lakásban. Ha nincs, akkor a valós tulajdonos, tudtommal kényszerkijelentéssel kijelentettheti az okmányirodában az oda bejelentettet.
Előzmény: trend (13)
kalambaka Creative Commons License 2005.05.13 0 0 15

Beirtam a véleményemet a másik topicba, de ide is beillesztem.

 

Nem értem mit jelent pontosan az, hogy a felszámoló saját bérének fejében odaadta az ingatlant a követeléskezelő cégnek.

1. Ha adásvételi szerződést kötöttek, akkor azt 30 napon belül megtámadhatja az  elővásárlási jog jogosultja, ha a szerződést annak megsértésével kötötték.

2. Ha nem adásvételi szerződés volt, akkor azért lehet megámadni 30 napon belül, mert a felszámoló megsértette az ingatlan értékesítésével kapcsolatos szabályokat. (Fő szabályként nyilvános értékesítést ir elő a csődtörvény, de ha a hitelezői választmány hozzájárul, akkor más formát is lehet alkalmazni)

3. Semmiféle beszámításnak nincs helye a felszámolási eljárás keretében történő értékesítéskor.

 

A határidő sajnos jogvesztő, azaz nem lehet igazolási kérelemmel érni, hogy miért mulasztották el.

Előzmény: Zsuzsánna, Anna (14)
Zsuzsánna, Anna Creative Commons License 2005.05.12 0 0 14

kérem a jogászokat!

 

Olvassák el kérésemet a "lakásmaffia" topiknál és adjanak nekem tanácsot, mit tegyek.Sürgős.

Köszi

trend Creative Commons License 2004.11.30 0 0 13

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni egy barátom nevében. Több mint húsz éve laknak önkormányzati lakásban az édesanyjával. Szeretnék megvenni a lakást, de az a probléma, hogy oda van bejelentve a srác mostohaapja (aki papíron ma is a férje az édesanyjának), de 20 éve nem látták, és a bíróság által megszabott összegeket se fizeti (ebből a házasságból született egy gyerek, aki a haverom féltestvére). Viszont a megvételhez szükséges az ő hozzájárulása, de egyrészt nehéz előkeríteni, másrészt nem biztos, hogy ő ehhez hozzájárulna. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen lehetőség a mostohaapa hozzájárulásának kikerülésére? Vagyis ki lehet őt valahogy jelentetni onnan. Mert azt semmiképp sem szeretné a barátom, hogy fizeti az ingatlant, aztán megjelenik a mostohaapja, hogy a lakás egy része az övé...

 

lujza777 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 12

sziasztok!

lenne egy kérdésem:

benne kell -e lenni a Cégbejegyzésben a tevékenységi körök között a külkeresedelemnek, ha külker tevékenységet szeretnék folyttni.

azt tudom, hogy ez alanyi jogon jár, de a cég TEÁOR számai között csak kiskereskedés ill. nagykereskedés szerepel különböző termékcsoprtoknak mefelelő TEÁOR számokkal. vki azt mondta, hogy ez elég.

tudnátok segíteni itt vagy egy jó kis linket,n ahol nem pénzért le lehet szedni a jogszabályt? nincs friss jogtáram...

előre is köszi

 

kifli Creative Commons License 2004.02.05 0 0 11
"ezért alá fogjuk irni a lemondo nyilatkozatot"

elővásárlási jogról történő lemondásról nem kell semmilyen nyilatkozatot aláírni (bár lehet). elővásárlási jogot vagy gyakorlod, vagy nem. ha nem gyakorlod, akkor semmlyen feltételt nem támaszthatsz a tulajdonostásssal, pláne az új tulajdonossal szemben. ha meg - egyoldalú jognyilatkozattal - gyakorlod akkor te leszel az új tulaj ugyanazokkalal feltételekkel, amikkel a tulajdonostárs szerződöt a vevővel.

Előzmény: Lord Iffy (1)
hghagor Creative Commons License 2004.02.05 0 0 10
Sziasztok!!

A problémánk a következő:
Múlt évben hitelre vettünk Pesten egy osztatlan közös tulajdonon lévő ház részt (3 épületből az egyik 4 lakásos családi ház egyik lakása). Nincsen használati szerződés és nem is társasház. Mindenkinek gond a lakás vétele - eladása, a jelzálogról nem is beszélve. A használati szerződést nem igazán akarják aláírni a tulzott félelmeik miatt + a gyanakvás és egyébb ‘jóérzések’ -vidékről jöttünk, ott ez egy kicsit másképp van-. A felvett hitel jelzálog fedezetét át kellene terhelnem a saját ingatlanrészünkre, ezt a bank csak a használati vagy társasházi szerződés megléte esetén tenné meg. Az érdekes az hogy egy másik nagy banknak 1980-as évek végétől egészen 1990-es évek végéig már volt jelzáloga az egyik tulajdoni hányadon.
Kérdéseim a következők lennének :
- hogy lehet elérni hogy a saját tulajdoni hányadunkat elfogadja a bank mint jelzálogot ?
- hogy lehet megtudni azt hogy az adott ban hogyan tudta ráterhelni a jelzálogot annak idején ill. akkor mások voltak e a jelzálog fedezeti feltételek ?
Légyszives írjatok ha van tapasztalatotok a fentiekkel kapcsolatban, vagy konkrét jogi tanácsotok.

Előre is köszönöm !

Ildi65 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 9
Ha kozos tulajdonotokban van az ingatlan es termeszetben nem lehet megosztani a tulajdont, mert tul kicsi a telek es nem ad a foldhivatal kulon helyrajzi szamot, akkor csak a hasznalatot tudjatok egymas kozott megosztani. Ehhez nem kell ugyved, egyszeru szerzodesben megallapodhattok a tulajdonostarssal, hogy ki melyik teruletet hasznalja. Ez persze nem kerul bele az ingatlannyilvantartasba, ez csak kettotokre tartozik. Ha uj tulajdonos lep be, o mas szerzodest kothet a hasznalatra.
Felújító Creative Commons License 2003.05.20 0 0 8
Lord Iffy: Nálunk ez a kizárólagos használat (vagy vmi ilyesmi) úgy jelenik meg, hogy az adásvételi szerződésben szövegesen definiálva van, hogy a háznak és a teleknek melyik része a miénk (pl. "x utcai frontról nézve a bal oldali házrész" stb.). Emellett megkaptuk a szerződés mellé a kb. 30 évvel ezelőtti előző adásvételit, amihez viszont pontos felmérési rajz van a telek felosztásáról. Ezt aláírta az ikerszomszéd és a mi házrészünk korábbi tulajai is, és mi pedig értelemszerűen tőlük így vásároltuk meg az ingatlant.

Ügyvédet szerintem is mindenképpen érdemes megkérdezned, a mi esetünkben is ez lesz a következő lépés, csak előtte szeretnék egy kicsit magam is tájékozódni.

Előzmény: Lord Iffy (3)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.20 0 0 7
ok, köszi.
bár eléggé rühellem az ügyvédeket mostanában...:O))
holnap meg amúgy is megyünk más ügyben a müszaki osztályra, rákérdezünk ott is.
Előzmény: FRODO (6)
FRODO Creative Commons License 2003.05.20 0 0 6
Akkor én azt mondanám, hogy mindenképpen ügyvéd kéne. Lehet, hogy jogi szemmel piti kis ügy, a gyakorlatban viszont egyáltalán nem az.
Előzmény: Lord Iffy (5)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.20 0 0 5
nem, nem, dehogy, ezt már lezongoráztuk.:O)))
sajnos oszthatatlan a telek, állitólag túl kicsi vagymi...
a szóbeli meg évek óta müködő megállapodást kéne irásos alapokra helyezni hogy mégis valami papir legyen róla hogy én jobb, ő baloldal. ugyanis végre egy új tulaj lesz, aki remélem nem olyan suttyó mint az előző.:O)
elvileg kéne is lennie ilyen papirnak mikor anno eladták a felét, de már mindenki kidöglött, 70es évekbeli papirokat nem őrizgetnek.:O)
Előzmény: FRODO (4)
FRODO Creative Commons License 2003.05.20 0 0 4
Szeretnétek rendesen megosztani? Mert akkor azt asszem kérvényezni kell az önkormánynál, és aztán be kell vezettetni a földhivatalban is. Ez után már nem közös lesz a tulajdon, hanem teljesen külön, külön tullappal, mindennel.

Vagy ez most csak elvi megosztás lenne? Hm, nemtom. Talán keresned kéne tényleg egy ügyvédet, aki ezeket meg tudja mondani. De lehet, hogy az is célravezető lenne, ha az önkormányban felkeresnéd a főépítészt, vagy aki a településrendezéssel foglalkozik, és elmesélnéd neki is a dolgot.

Előzmény: Lord Iffy (1)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3
mi az a kizárólagos használati jog?! nektek van valami megosztási egyezmény?! ide vele.:O))

nálunk csak simán ki van irva a másiknak hogy 17/a mi meg a sima 17 vagyunk.
mivel a tulajdoni lapon meg a térképen sem szerepel a megosztás, a földhivatal nem tartja nyilván ugyhogy sztem csak simán ki kell irni és kész.:O))

Előzmény: Felújító (2)
Felújító Creative Commons License 2003.05.20 0 0 2
Valamelyest kapcsolódik a problémám az előttem szóló Lord Iffyéhez is.

Adott egy osztatlan telek, rajta pedig egy ikerház, ami kizárólagos használati joggal két külön házrészre (lakásra) van osztva a hozzájuk tartozó telekrésszel együtt. A két telekrész között kerítés is van. Jelenleg mindkettőhöz ugyanaz a házszám tartozik.
1. Tudja valaki, mi a módja annak, hogy a házszámunkat hivatalosan 1/a és 1/b-re változtassuk? (Ha hivatalosan nem megy, akkor megtehetjük-e azt, hogy egyszerűen kiírjuk és kész?)
2. Hogyan lehet a házat kétlakásos társasházzá nyilváníttatni? Ennek mik lehetnek az előnyei illetve hátrányai számunkra?

Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.20 0 0 1
segitsetek már lécci! :O)

Adott még mindig ez a nyomorék osztatlan közös tulajdonú telkünk.:O)
Idöközben a másik tulajdonostárs eladta a részét, mi nem tartunk igényt rá ezért alá fogjuk irni a lemondo nyilatkozatot.
Viszont még elötte szeretném az új tulajokkal rendezni a papirokat hogy tiszta lappal indulhassunk.
Kellene irni valami megállapodást, hogy a telek hogy van megosztva de én csak nagyon konyhanyelven tudnám megirni.

Valami ilyesmire gondoltam, nem tudom hogy elég e...

"Alulirott tulajdonosok az 1234 helyrajzi számon fekvö, helyileg xy utca szám alatt találhato osztatlan közös tulajdonunkat az alábbi modon kivánjuk megosztani:
xy utca-frontra merölegesen 1/2 - 1/2 részben megosztva a bal oldal xy tulajdona, a jobb oldal zk tulajdona.
Valamint hozzájárulunk hogy a két tulajdonrészt kerités válassza el.
Tulaj aláirás, szigszám, anyjaneve...
Dátum"

Tanúk kellenek rá?
Valami egyéb fontosság?
Jó ez a baloldal-jobboldal, vagy van rá valami szakszó? :O))

kifli Creative Commons License 2003.03.14 0 0 0
meg kellene nézni a földhivatalban a széljegy alapjául szolgáló okiratokat.

lehet, hogy tévedés.

Előzmény: GuMiSZu (-)
GuMiSZu Creative Commons License 2003.03.14 0 0 topiknyitó
Hali!

Most intézem a telkem ügyeit , még anno örököltem. most kikértem a papírt, és találtam egy olyan bejegyzést, hogy egy vadidegennek van rajta épületfeltüntetési kérelme rajta!!! (széljegyzeten) kb 5 éve. Ez mit jelent? tulajdonrésze nincs neki akkor mi lehet ez? valaki tudna segíteni????? Előre is köszönöm...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!