Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2005.05.23 0 0 88
valóban szégyenletes
Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 87

Carnap altalam uzeni a kovetkezot:

 

A mai naptol fogva tavozik a forumrol.

 

A tavozas oka ez:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=44346151&t=9121967

 

Baratsagos es Operator moderatorok olyan modon oldottak meg egy vitas kerdest, ami:

 

1) Oneknyes, hatalommal valo visszaeles. A vitatkozast tovabbi kitiltassal toroltak meg.

 

2) Hiteltelen: ok maguk ebben a vitaban megszegtek a moderatori szabalyzatot, tu. bevallottan szemelyeskedtek, es le sem szartak ezt.

 

Ilyen moderatori viselkedes mellett nem volt kedve a forumon maradni. Carnap szeretne hangsulyozni, hogy bar nem ert egyet Baratsagos moderator elso iteletevel sem, de nem ez az oka a tavozasanak, az egy hetet leulte volna. A tavozas oka az utana bekovetkezo sorozatos megtorlas, es az az altalanos moderatori viselkedes, ami itt jellemzo. Az eset ugyanis nem az elso. A moderatori viselkedesre jellemzo:

 

1) Nincs koznekvens moderalasi eljaras. A moderatorok kedvuk szerint, egyeztetes nelkul moderalnak. Pillanatnyi erzelmi allapotuk, emberi kapcsolataik, a temakrol alkotott szubjektiv velemenyuk szerint. Onkenyes cenzurazas folyik, nem a moderalasi alapelveknek megfelelo, nezetsemleges es egyenlo jogokat megado moderalas.

 

2) A moderalasi kifogasoknek nincs erdemi kezelese. A problemakkal nem lehet sehova sem erdemben fordulni, nincs erdemi felulvizsgalat, a moderatorok sem onkritikat nem gyakorolnak, sem egymast nem kontrollaljak. Nincs erdemi visszajelzes, nincs a forumozoknak behatasuk a moderalasi gyakrolatra. A rendszer teljesen antidemokratikus.

 

3) Igy a rendszer nem a forum jobbitasarol szol, hanem arrol, hogy a moderatorok kenye kedvenek ki van sozlgaltatva a forum. A forum igy elfajzik, a moderatorok jatszotere.

 

Ertelmes embernek nincs kedve egy ilyen jatszoterre jonni.

 

 

Carnap most az itteni beszelgeteseit osszefogja, es megprobal belole valami ertelmeset alkotni "Dialogusok a Tudomanyfilozofiarol" cimmel. Ez a honlapjan fog megjelenni. A forumozas a munkajaban jelentkezo kis szabadido kitoltese volt, gondolom, ezzel masok is igy vannak. Carnap ugy dontott, hogy ezt a kis szabad idot ertelmesebbenis el tudja tolteni, konstruktiv modon.

 

Ha valamiert kesobb ugy dont, hogy viszajon, akkor a FILOSZ reszbe fog visszajonni, de valoszinuleg inkabb keres egy masik forumot. (Hatha van jobb.)

 

 

Ezzel az uzenettel nem azonositom magam Carnap szemelyevel. Igy ezen ok miatt ne toroljek az uzenetet!

 

 

4

85708347065
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 86
ok, hat akkor megprobalom.
Előzmény: noway (85)
noway Creative Commons License 2005.05.05 0 0 85
Jobban figyelnek rá a moderátorok, és akár zárttá is lehet tenni (bár szvsz az mindig csak árt). Lehet, hogy van még más is, nem tudom, kérdezd meg a moditopikban. Szerintem már az se kis előny, ha egy helyen, elkülönítve vannak meg a hasonló témájú topikok.
Előzmény: carnap (83)
noway Creative Commons License 2005.05.05 0 0 84
Hogy mostanában hányan vannak, azt nem tudom, de régen elég sokan voltak. Van is vagy 20-30 nagyon színvonalas topik, amit kapásból át lehetne mozgatni oda. Abban meg igaza van csapónak, hogy ezt a lélekelemzés dolgot nem kéne erőltetned.
Előzmény: Törölt nick (80)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 83

kosz.

 

megneztem a vallfill klubforumot. ott van valami leiras is.

 

az elonye, ha jol latom az, hogy a moderalas egy jo resze szavazassal tortenik. ennyi?

Előzmény: noway (82)
noway Creative Commons License 2005.05.05 0 0 82
Átmész a moditopikba, és közlöd, hogy szeretnél klubfórumot csinálni. Kell hozzá valahány támogató, meg pártfogó modi, de ezt ott majd úgyis elmondják.
Előzmény: carnap (79)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 81

"csak azt szeretnéd elérni, hogy magadnak bizonyítsd, mennyire jól látod a dolgokat."

 

az se semmi.:)

Előzmény: Törölt nick (80)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 79
te tudod, hogy a klubbforumot hogy lehet letrehozni?
Előzmény: noway (78)
noway Creative Commons License 2005.05.05 0 0 78
Minden kezelhető, csak akarni kell. Az index nem akarja, mert felületes hozzászólások = gyorsabban pörgő fórum = több kattintás = több pénz. Innen se akarja senki igazán, mert akkor már rég létrehozott volna egy filozófia klubfórumot, csak ugye az időbe, meg energiába kerül. Egyszerűbb siránkozni, hogy milyen rossz minden :-)
Előzmény: carnap (77)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 77

jo meglatasok. bar a dolgo kezelesere irott dolgokkal nem feltetlenul ertek egyet. szerintem ez vegulis nem kezelheto.

 

a forumnak nem az a baja, hogy sokan irnak hozza, es nehez kovetni, inkabb az, hogy sok szinvonaltalan embert vonz egy csomo topic.

 

valoban, az atlag IQ alascsony szintje mellett inkabb szorakozasra valo. de azert lehet probalni javitani.

Előzmény: noway (74)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 76

nezd, lehet valakinek masok kritikaja fontos, vagy donto dolog is. amig nincs meg a kornyezet akonstruktiv munkahoz, addig miert ne?

 

meg az is lehet, hogy valakinek a filozofiaja tenyleg csak kritikabol all.

 

 

mondjuk: "az alenyeg, hogy a vallastol megszabaduljunk, aztan onnan nekem mindegy".

 

mondjuk ez nem ram vonatkozik.

 

egyebkent tenyleg szorakoztatobb masok kritizalasa, mint az epitkezes. foleg munka kozben.

Előzmény: Törölt nick (75)
noway Creative Commons License 2005.05.05 0 0 74
Szvsz művelődésre, illetve művelésre teljesen alkalmatlan a fórum, mert nem lehet benne tömöríteni. Lehet csinálni nagyon jó, olvasmányos és tanulságos témákat (vannak is bőven), csak előbb-utóbb túl sok hozzászóló lesz, és teljesen szétesnek a gondolatmenetek. Az index nem kezel threadeket, és csak kevés ember veszi magának a fáradságot, hogy normális, esszészerű hozzászólásokat írjon, ne usenetes stílusú "minden sorát beidézem, és írok rá valamit" válaszokat, amiket aztán húsz hozzászóláson át kell visszakövetni, ha meg akarjuk érteni őket. (A színvonalasabb fórumok igyekeznek valahogy kezelni ezt, pl. thread-alapú megjelenítéssel, vagy rákényszerítenek, hogy vaktában, és ne csak egy hozzászólásra válaszolj, de azt már láthattuk, hogy az index.hu tervezői nem nagyon hajlandóak a minimálisan szükségesnél több energiát fordítani a fórum fejlesztésére.) Ráadásul a témák nagyrésze egy csomó olyan embert vonz, aki érdemben nem tud vagy akar hozzászólni, ők jól lenyomják a jel/zaj arányt, ami mindenkinek elveszi a kedvét attól, hogy visszaolvasson, és a téma végtelen ciklusba kerül, ugyanazokat a dolgokat vetik fel újra és újra pár száz hozzászólásonként.

Szóval komoly célokra érdemesebb komoly oldalakat keresni, mondjuk a Wikipédiát, és akkor még lesz valami haszna is a belefektetett munkádnak. Az index fórum a kikapcsolódáson kívül másra nemigen alkalmas.
Előzmény: carnap (63)
csapo Creative Commons License 2005.05.05 0 0 73
Benned egy pszichológus veszett el. Szerencsére.
Előzmény: Törölt nick (71)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 72

jaj ne eroltessuk man!:) ha a topic fele hulye vallasokkal foglalkozik, es nincs ertelmesebb kerdes, akkro persze azzal foglalkozunk.

 

 

Előzmény: Törölt nick (71)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 70
nyilvan sok filozofus foglalkozott vallassal. ilyen cimen nyilvan kepbe kerulne a vallas is.
Előzmény: rettentó (68)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 69
Előzmény: carnap (67)
rettentó Creative Commons License 2005.05.05 0 0 68
Írod: noway eme beirasaval egyet ertek: a vallast es filot szet kene valasztani, es a filozofiai kerdeseket nem kellene beszennyezni vallassal, es komolyabban meg lehetne targyalni oket.

 

Jó lenne mi, ha nem kéne Istenre gondolni? Csak hát viszonylag kevés olyan filozófus volt és van, aki így vagy úgy ne gondolt volna rá.

 

- tok jo volna, ha a oforum valami olyasmi lenne, hogy egy csomo iranyzatrol, es filozofusrol volna benne topic, es azokat elolvasva fel lehetne lelni nezeteket, forrasokat, stb. mondjuk de jo lenne, ha volna Diderot, Russel, Kant, Hegel, Analitikus filozofia, Kantianizmus, Hegelizmus, idealizmus, materializmus stb. topicok.

 

Kant, Hegel és az idealizmus (ittragadt marxista elnevezés, semmi értelme, de ezt most hagyjuk) tárgyalását hogyan képzeled el úgy, hogy Isten vagy a vallás ne kerüljön szóba?

Nem beszélve Russelről, mert azért ő is szükségesnek tartotta ezzel a témával foglalkozni, pedig nem is értett hozzá.

Hegelizmus - ilyen nincs. Helyesen: hegelianizmus (ejtsd: hégelianizmus).

 

 

 

 

A fórumról csak annyit, hogy nem véletlen, hogy nem írok ebben a témában már egy ideje, de nem is hiányzik. Intoleráns, más véleményére nem kiváncsi emberekkel egy idő után nem érdemes beszélgetni.

Előzmény: carnap (63)
carnap Creative Commons License 2005.05.05 0 0 67

nyitottam egyet, ime:

 

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9123519&la=43861272

 

nem sokan jonnek. na majd meg nyitok.

Előzmény: carnap (66)
carnap Creative Commons License 2005.04.19 0 0 66
probaltam. majd meg probalom. Kantrol speciel nem sokat tudok.
Előzmény: Törölt nick (64)
kakookktojas Creative Commons License 2005.04.19 0 0 65

Lényegében egyetértek veled.

De azért én még próbálkozom:)

Előzmény: Gépzsír (62)
carnap Creative Commons License 2005.04.18 0 0 63

hat

 

- nem voltam itt ket eve, szovala  topic kerdesere nem fogok tudni valasozlni

 

- noway eme beirasaval egyet ertek: a vallast es filot szet kene valasztani, es a filozofiai kerdeseket nem kellene beszennyezni vallassal, es komolyabban meg lehetne targyalni oket.

 

- tok jo volna, ha a oforum valami olyasmi lenne, hogy egy csomo iranyzatrol, es filozofusrol volna benne topic, es azokat elolvasva fel lehetne lelni nezeteket, forrasokat, stb. mondjuk de jo lenne, ha volna Diderot, Russel, Kant, Hegel, Analitikus filozofia, Kantianizmus, Hegelizmus, idealizmus, materializmus stb. topicok.

 

sajnos ebbol keves van.

 

aztan emellett lehetnenek persze azok a topikok is, amik altalanosabb, vagy hetkoznapibb kerdeskrol szolnanak, de volna egy gerince a dolognak.

 

es mondjuk muivelodest is szolgalna a dolog, nem csak baromkodast. egy olyan kicsit szorakoztato muvelodest.

Előzmény: noway (8)
Gépzsír Creative Commons License 2005.04.15 0 0 62
Hát kéremszépen.....
Elég gyakran olvasom ezeket a topikokat, néha elmondom az éppen aktuális dolgokról a véleményem.

Az egész fórum nem más, mint egy országos méretű szavakon lovaglás és kötözködés.

A saját véleményét mindenki nagyon tudja mondani.

Általában kísérlet sem történik a másik gondolatainak megértésére/elfogadására/elolvasására.

Ebből következik, hgoy érdemi vita egyik topikban sem nagyon van, van viszont rengeteg felesleges személyeskedés, és a másik gondolatainak, véleményének semmibe vevése, esetleg kigúnyolása.

Persze ez lehet, hogy jó, csak akkor ki kéne írni a fórum tetéjre, hogy kabaréfórum.

További szép napot!
tivadar Creative Commons License 2005.04.13 0 0 60

Részemről csak annyi:

az utóbbi 2 évben minden 50.-ik topicba van kedvem beleírni.

Nyilván én változtam meg alapvetően.

Warshow_ Creative Commons License 2003.03.18 0 0 58
Kedves Iván Gábor!

"Alszom és dolgozom is"
- Gondolom a kettőt egyszerre... :-)

"eléggé gyorsan irok meg egy hozzászólást és ezért vannak az elütéseim, meg a helyesírási hibáim."
- Ez indokolja vajon a "tartalmi problémákat" is? Ehh... :-)

"Ja és több nikken is írok"
- Vettük észre...
Általában ők azok, akik egyetértenek veled...:P

"össz fórumokba írt hozzászólásaim száma kb. 21-23 erer lehet."
- Megszámoltad?? :))) Ehhh... :)))

"Nagyon sok érdekes dologra jöttem igy rá."
- Hát még mi... :P

Üdv: WarShow :-|

Előzmény: Iván Gábor (57)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.03.18 0 0 57
Kedves Avi!

Alszom és dolgozom is, de mondjuk eléggé gyorsan irok meg egy hozzászólást és ezért vannak az elütéseim, meg a helyesírási hibáim.

Ja és több nikken is írok és több fórumon is. 2-2,5 év alatt össz nikkemen és össz fórumokba írt hozzászólásaim száma kb. 21-23 erer lehet.

Nagyon sok érdekes dologra jöttem igy rá.

Üdv: IG

Előzmény: aranyviktor (51)
Alkmaión Creative Commons License 2003.03.18 0 0 56
Romlik. Bár mindegy...
brontosaurus Creative Commons License 2003.03.18 0 0 55
Én nem egészen két éve jöttem először ide, akkor jobban tetszett...
Most megint azon gondolkodom, hogy talán jobb lenne nem olvasni (és nem írni...)
Warshow_ Creative Commons License 2003.03.14 0 0 54
Ez azért lett így, mert I.G. mondta azt, ami miatt ezt beírtam, viszont a topicot te nyitottad, ezért szólítottalak meg téged.
Előzmény: finnugor szerető (52)
aranyviktor Creative Commons License 2003.03.14 0 0 53

Hajjaj bigem, mostanában sok főzeléket készítek, mert a párom nagy főzelékes. Kifejlesztettem egy spéci fűszerecetet is, azt öntöm a főzelékbe, hát isteni, netuddmeg:-))) De ha eljössz, majd sohanapján :-))) akkor megkostolhatod :-))) hehehehheeee

Vettémá a könyvembő? Ha nem, akkor lécci sürgősen, mert a kiadó azt mondja, nem fogy eléggé! :-))) Chomoly:-)))

avi

Előzmény: Törölt nick (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!