Keresés

Részletes keresés

fogezmenni Creative Commons License 2003.04.19 0 0 15
Hat Kubarol nekem se a kaja jut eszembe, hanem a szivar. Legyen mondjuk "partagaskommunizmus"! :-)
Előzmény: Beavis Butt-Head (8)
Detonátor Creative Commons License 2003.04.19 0 0 14
Az észak-koreaiaknaik is kim dzsong il kell, mivel nincs más választásuk. Iraknak is szaddam kellet első körben. Kuba meg nem pálya. Castro megpunnyad, oszt elkezdődik a demokrácia.
Előzmény: Törölt nick (13)
Mago Creative Commons License 2003.03.12 0 0 11
Emberek!
ÉKorea után? Hol van az még?

Egyébként Kuba bármikor betehető a "gonosz tengelyébe" és újra felvirágzanak az amerika szállodák-kaszinók Kubába, a cukorgyárak visszaszállnak...és a kubaiak oly boldogok lesznek a "szerető amerikai kéz" alatt.

Sokkal kisebb véráldozat, mint ÉKorea vagy Irán, a haszon nagy, miért ne?

tudós Creative Commons License 2003.03.12 0 0 10
De viszont mindkettőre rá lehet fogni, hogy ilyen meg olyan csoportoknak nyújt menedéket. Ugyanúgy mint Irakra.

Egy különbség lehet csak: nincs olaj.

Előzmény: Beavis Butt-Head (8)
qncogi Creative Commons License 2003.03.12 0 0 9
Az Al-Kaida kapcsolat
Irak robbanószerkezetek készítésében és okmányhamisításban járatos szakértőket küldött az al-Kaidához, és vegyi és biológiai fegyverkiképzést is nyújtott a terrorhálózatnak. Az al-Kaida tagjai többször is megfordult Irakban a kilencvenes évek végén, hogy segítséget kérjenek mérgező anyagok beszerzéséhez.

Nincs kapcsolat Irak és az al-Kaida között
2003-02-05 13:58
A brit katonai hírszerzés szerdán kiszivárogtatott titkos jelentése szerint jelenleg nincs kapcsolat az al-Kaida terrorhálózat és az iraki rendszer között. A brit külügyminiszter igyekezett kisebbíteni a belső feljegyzés jelentőségét, mondván: a hangsúly azon van, hogy Irak változatlanul megsérti a leszerelési határozatokat.
A szigorúan titkosított hivatalos hírszerzési dokumentum szerint, amelybe a BBC nyert betekintést, korábban volt kapcsolat az Oszama bin Laden nevével fémjelzett szervezet és Bagdad között, de ez bizalomhiány és ideológiai ütközések miatt megszakadt.

Előzmény: tudós (4)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2003.03.12 0 0 8
Ehh, Kubát és Észak-Koreát nem lehet egy lapon említeni, csak azért, mert papíron mindketőben kommunizmus van. Míg Kim elvtársak birodalma még mindig komolyan gondolja a sztálini filozófiát (vagy csak a vezetők megélhetési célzatból fenntartják), addig Kuba valahol ott tarthat, ahol a kádárista Magyarország, hogy rájöttek, elég ha belül, alapjaiban fenntartják a kommunizmust, de az országot igyekeznek népszerűsíteni, hiszen azzal is a pénz jön. Gulyáskommunizmus kubai módra... (nem ismerek olyan kaját, ami jellegzetesen kubai, akkor biztos annak a nevét mondtam volna... :-))))
tudós Creative Commons License 2003.03.12 0 0 7
De jöhetne mondjuk Irán következőnek.

De mondok egy jót:

Milyen jól kihasználhatnák a terroristák, hogy Kuba közel van. Nagyszerű bázis. Már csak ezért is érdemes lenyomni őket.

Előzmény: Hy (6)
Hy Creative Commons License 2003.03.12 0 0 6
A leírtakból is látszik nem jön utána Cuba.
Minek?
Az áruhiány úgy is ráveszi Castrót a lazítás folytatására.
Előzmény: USAbarát (-)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.03.12 0 0 5
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy a Kubába telepített rakéták Castro és nem a helyi szovjet parancsnok felügyelete alatt voltak??

Előzmény: tudós (4)
tudós Creative Commons License 2003.03.11 0 0 4
Hahaha. És a kubai válság? Akkor sem fenyegett?

Elég egy iraki típusú 150 km hatótávolságú rakéta és oda Miami.

Irak támogat terroristákat? Ezt ugye magad sem hiszed el?

Előzmény: Anckar (3)
Anckar Creative Commons License 2003.03.10 0 0 3
Castrónak nincs tömegpusztitó fegyvere, és nem fenyegetett 40 éves karrierje alatt mást mint saját népét. Arról se tudok, hogy a terroristák menedéket kapnának ott. Ezt tudják az amik.

Nordkorea teljesen kiszámithatatlan, Irán meg támogat terroristát, ha nem támogat, Iránt is békénhagyják majd.

Előzmény: USAbarát (-)
nofene Creative Commons License 2003.03.10 0 0 2
Nofene, nem így van. Kuba nem játszik. (Hacsak a baseballt, és a dobokat nem számítjuk.) A gonosz tengelyének sem tagja, és egy ideje nem tud hatást gyakorolni Latin-Amerikára sem. A La Razónnak nincs igaza. ;-)
Előzmény: USAbarát (-)
Bimbum Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1
Észak-Korea és Irán valószinűbb. Kubában csak Castro halálára várnak, aztán magától összeomlik az egész rendszer.
USAbarát Creative Commons License 2003.03.10 0 0 0
Csak nem féltek Kubától?
USAbarát Creative Commons License 2003.03.10 0 0 topiknyitó

Castronak is van tömegpusztító fegyvere. Észak Korea után, ő fog sorra kerülni, meglátjátok!

Fidel Castro kubai és Szaddám Huszein iraki elnök baráti viszonya többek közt abban is megnyilvánult, hogy a 60-as évektől kezdve egészen 1991-ig kubai szakemberek segítettek iraki kollegáiknak biológiai tömegpusztító fegyverek előállításában - írta hétfőn a La Razón.

A spanyol lap emlékeztetett, hogy a két totalitárius vezető barátsága "az antiimperialista időből származik", amikor mindketten élvezték a Szovjetunió támogatását, és együttműködtek az el nem kötelezett országok mozgalmában, amelynek a 80-as években Castro volt az elnöke. Ekkor kezdődött a két ország együttműködése katonai és titkosszolgálati témakörökben.

A La Razón emlékeztetett, hogy az 1991-es öbölháború előtt Castro Bagdadba küldött egy magas rangú katonai és titkosszolgálati személyiségekből álló delegációt José Ramón Fernández miniszterelnök-helyettes vezetésével, hogy rávegye Szaddámot a Kuvaitból való kivonulásra. Az iraki diktátor azonban nem fogadta meg a tanácsot, és ettől kezdve megromlott kapcsolata Castróval. Mint a spanyol lap írta, a kubai-iraki együttműködés drasztikus visszaesésének az is oka volt, hogy Kubában a berlini fal leomlása, 1989 után nagy mértékben romlott a korábban sem rózsás gazdasági helyzet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!