Keresés

Részletes keresés

kis pimasz Creative Commons License 2003.03.24 0 0 95
Várom magyarpolgár legújabb topikját, valami ilyesféle címmel:

Már a szlovén lakosság 10%-a ítéli el az EU-t!

kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.19 0 0 94
"Érvénytelen a máltai EU-pártiak március 8-i népszavazáson elért győzelme, mert a választásra jogosultak kevesebb mint fele voksolt igennel a csatlakozási szerződésre – ezt állítja a magát vesztesnek érző Máltai Munkáspárt. (A szavazati joggal rendelkezők 91 százaléka megjelent a szavazóurnáknál, 53 százalékuk igennel, 46 százalékuk pedig nemmel válaszolt a feltett kérdésre.)
Az EU csatlakozást ellenző Máltai Munkáspárt szerint a nemmel szavazókhoz kell számolni a távol maradottakat és az érvénytelen voksokat. Ezeket a "szavazatokat" összeszámolva a nem oldal győz. Ha az április 12-i általános választásokon a Munkáspárt győz, akkor Málta nem lesz az EU tagja, csak partneri viszonyt alakítanak ki az unióval. "

Lehet, hogy kokárda-kampány is lesz...

Ott lehet a Wermer?

maple leaves. Creative Commons License 2003.03.16 0 0 93
EUDora, nagyon koszonom a tajekoztatast, bizony vannak dolgok amiket nem pontosan tudtam.
Egy picit engedd, meg, hogy "kotozkodjek", szigoruan abbol az anyagbol amit Te szallitottal.
Ezt irod: "Az EU csak azokban az ágazatokban alkalmaz valamilyen kvótát, amelyekben közvetlen támogatás, illetve garantált értékesítést biztosító közösségi felvásárlási (intervenciós) rendszer működik"
Nagyon egyszeru a kerdesem. Hogyan egyetetheto ossze a "garantalt ertekesitest biztosito kozossegi felvasarlasi rendszer " a piacgazdasaggal??
Sehogy. Ez fabol vaskarika.
Vagy piacgazdasagrol beszelunk, ahol a gazdasagot a piaci viszonyok iranyitjak, vagy kvotarendszert allapitunk meg, garantalt felvasarlasi rendszert mukodtetunk, de akkor az nem piacgazdasag. AZ valami egeszen mas.
Erre nem ad valaszt az Unios tamogatas sem, mert allami szubvencio regota letezik, csak azt nem Brusszel adja, hanem mindig az illetekes kormanyok tamogatnak agazatokat.
Valami itt nagyon santit azt hiszem.
De tudod ez meg csak a problemak egyik fele. A teljesen atgondolatlan, szethuzo, katonapolitika konnyen lehet, hogy az Unio szakadasahoz vezet.
Előzmény: EUDóra (92)
EUDóra Creative Commons License 2003.03.16 0 0 92
maple leaves.!

A kvóták túllépése általában nem jár büntetéssel, csak a kvóta feletti termelésre nem jár közösségi támogatás. A tejkvóta estében igazad van, de ez az egyetlen, valóban fizikai termelési korlátot jelentő kvóta, mivel itt a nemzeti kvóta túllépését az EU bünteti. Tekintettel azonban arra, hogy a Magyarország által megszerzett tejkvóta fedezi a jelenlegi teljes termelést, itt is inkább bővülésre van lehetőség. Az EU-ban ugyanis csak az extra minőségű tej kerülhet forgalomba - ez a hazai termelésben ma 85 %-ot képvisel. Tehát nem a termelés maximális szintjét korlátozzák; azok a Magyarország számára elérhető közösségi támogatás keretösszegét határozzák meg.
Az EU csak azokban az ágazatokban alkalmaz valamilyen kvótát, amelyekben közvetlen támogatás, illetve garantált értékesítést biztosító közösségi felvásárlási (intervenciós) rendszer működik. Nincs tehát kvóta például a zöldség-gyümölcs ágazatban, a borszőlő-termesztésben, a baromfi és a sertés ágazatban és a legtöbb további termék esetében sem.

Előzmény: maple leaves. (78)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 91
bad100

ami neked undorito latvany a kozalkalmazottakkal ugyanugy te vagy en masnak vagyunk undorito latvany es feleslegesek es menjunk el kapalni....

meglehetosen sok demagogia van a hozzaszolasodban. persze ha elkuldik az ugyintezok felet akkor te meg en fogunk a legjobban orditani hogy a kurva anyjukat miert kell ennyit varni miert kell kenopenzt alkalmazni hogy hozzajussunk amihez akarunk.

ezek a dolgok nem mennek demagogia nelkul? egy kis szakertelemmel?

maple leaves azt mondja pl. hogy a protekcionizmus a kvotak kiosztasa. namarmost vagy en nem tudom hogy mit jelent a protekcionizmus vagy o nem tudja. ha a szavaknak onkenyesen tulajdonitunk ertelmet akkor nyugodtanm mondhatunk barmit. egyebkent a plafon sem szakad le.

es nem kotelezo csatlakozni. megjegyzem hogy most megkapunk a csatlakozas remenyeben egy csomo dolgot amitol csatlakazasi szandek nelkul el lennenk zarva. a kaposztat ugy megenni hogy megmaradjon meglehetosen nehez. miert varunk el joszandekot? miert varjuk el annak a joszandeknak a fel es kimutatasat amit annak tudataban kaptunk meg hogy magyarorszag csatlakozni akar?

vagy magyarorszag hajlando jelentos tamogatast nyujtani albanianak? csak azert mert szegenyebbek es mert rossz sorsuk van es volt? ha igen akkor gyujtsetek. biztos sok penz fog osszejonni.

es nem kell csatlakozni. lesz akinek ez lesz a jo. az eu jobban el van minelkulunk mint mi az eu nelkul...

Előzmény: bad100 (81)
Athlay Creative Commons License 2003.03.14 0 0 90
Hát igen - ügyesen csinálják, de így is kell ezt.
Mi is jól járunk, ők is.
Előzmény: Girland (88)
házbizalmi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 89
"Akkor ennyire egyértelmű is, hogy jó ha csatlakozunk?"

Tudja a rossebb. Engem az idióta plakátok nem győztek meg.

Azt tudom, hogy kimaradni rossz.
Talán bemenni nem olyan rossz.

De nehezen megyek el szavazni.
Rossz előérzettel.

Előzmény: magyarpolgar (29)
Girland Creative Commons License 2003.03.12 0 0 88
Ez igaz,de azert nem egyszeruen csak errol van szo,mert kuzdottek ok rendesen az otthoni szakszervezettel anno,hogy egyaltalan idejohessenek-) Bar nyilvan nem jotekonykodni jottek es biztosan meg is magyarazzak,hogy miert nem eri meg tul jo fizetest adni a magyar munkaeronek. Arra azert vigyaznak,hogy jobb legyenek mindig egy picit az atlagnal,mert az marketing szempontbol jol nez ki!-))
Előzmény: Athlay (87)
Athlay Creative Commons License 2003.03.12 0 0 87
Ami az Audit illeti, azért illik megjegyezni, hogy ők magyarországot nemcsak gyártóbázisnak, hanem adóparadicsomnak is használják.

Azért ilyen nagy az Audi Magyarország nyeresége, mert mindenféle könyvelési rakosgatással itt mutattak ki olyan nyereséget is, amit máshol hoztak létre. Magyarországon viszonylag alacsony az adó, egyszerűen erről van szó.

RUNcájsz Creative Commons License 2003.03.12 0 0 86
Nem, mert a közalkalmazotti szektor nyugalma mindig is neuralgikus pontja volt a választási sikereknek. A közalkalmazott szférában dolgozók részaránya igen magas, így ha ők nem érzik magukat biztonságban, akkor a szavazók igen nagy része nem érzi magát biztonságban. Tehát aki a közalkalmazottakkal cicázik, az saját hatalombéli boldogulásával húz ujjat.
Előzmény: bad100 (81)
Girland Creative Commons License 2003.03.12 0 0 85
Na latod igy ebben a formaban leirva mar jobban egyet tudok erteni,az onkormanyzatos allitasaidat nem tudom igazolni es megcafolni sem,mert fogalmam sincs rola. Egyedul talan azt tapasztaltam ebbol,hogy valoban nem "szolgaltatnak" hanem "kegyet gyakorolnak" ,de ez igy van mar a rendszervaltas ota sajnos es nem csak az utobbi egy evben lett igy! Ez a helyzet szomoru es valoban kellene rajta valtoztatni ha lehet egyaltalan,mert tapasztalatom szerint ezek az intezmenyek meg EU-s berkekben is igencsak hasonlo hozzaallassal mukodnek! Kiskiralyok es visszaelnek a helyzetukkel!
Előzmény: bad100 (81)
Hy Creative Commons License 2003.03.12 0 0 84
A befelé igyekvők leggazdagabbja.
Egyfőre hulló GDP-jük már most az EU-s átlag fölötti.
Minimális mezőgazdasággal-minimális támogatási eséllyel.
Ők akár kívül is maradhatnának, csak az utazás lesz könnyebb nekik, a többi dolgok már mind olyan, mintha tagok lennének.
Úgy könnyű.
Előzmény: magyarpolgar (-)
maple leaves. Creative Commons License 2003.03.12 0 0 83
Ez a befizetes, meg, hogy ki a legnagyobb befizeto ez jatek a szamokkal. A szubvencio amit regen az allam vallalt, most atkerul egy masik intezmeny keretebe, legalabb is egy jo resze, ez meg mindig nem a lenyeget erinto kerdes.
Az Unio gazdasagi lehetosege nem ebben rejlik, ha egyaltalan van. A kibovitett piac, a korlatlan befektetesi lehetosegek, a szabad vallalkozas fejlesztes, a hatarokon ativelo kereskedelem, ezek lennenek azok amik "naggya" tennek az Uniot.
A dolog elvi resze nagyszeru. A megvalositasba hiba csuszott. Mar irtam, nem megfelelo alapokrol, egy erre a celra felkeszuletlen gazdasagi tarsulas probal most megujulni, ami nagyon nehezen megy.
Nem a magyarorszagi belepessel van a baj, hanem az egesz Europa Unioval.
Előzmény: bad100 (82)
bad100 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 82
csak egy megjegyzés.......

ugye óhatatlan, hogy az EU fele csakis befizető...

Németország a legnagyobb befizető.
mégis az élharcosa a bővítésnek [no nem a srőderre gondoltam]

életszinvonal? Svájc? Monaco? Luxemburg? csak úgy......

Előzmény: maple leaves. (45)
bad100 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 81
természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nem csak motorgyár...... és TT csakis itt sehol máshol. de ez csak győr és fehérvár...dunamásikoldala meg semmi.....

de ma magyarországon úgy uszkve 3 milla munkavállaló van..... ebből pár ezer dolgozik 4? 5? de legyen akár 10 az AUDI-nál, mégis szégyenünkre a 2. legnagyobb árbevételű vállalat, csak a kapzsi MOL tudja leelőzni......

ezzel csakis azt lehet kifejezni, hogy menjire rossz a mi munkahatékonyságunk, és menjire aránytalan a termelő és az inproduktív szféra aránya.....

csak kis példa.
ugye szegénységpárti olcsó államapparátot ígért, erre mindenhol fel van duzzasztva a létszám a minisztériumokba, olyan szinten, hogy a létszámstop miatt számlás alkalmazottaik vannak! burkolt munkavállalás a kormányzati hivatalokban!
és ugye a 100%-os béremelésről már ne is beszéljek!
vajjon ezt az intézkedést is a versenyképesség javításának a szellemében hozták?

undorító látvány, hogy mennyi ember van foglalkoztatva az önkormányzatoknál, és mindezek mellett mijjen színvonalú szolgáltatásban részesül az ügyfél, a polgár.... nem lehetne e ezekben az intézményekben a bérfeszültséget úgy megoldani, hogy a felét elzavarják, és az ő bérüket kiosztják a megmaradó, dolgozni hajlandó tisztességes alkalmazottak között..... mert ami most van az erősen emlékeztet a kádári gyárkapun belüli munkanélküliségre.....

Előzmény: Girland (68)
maple leaves. Creative Commons License 2003.03.11 0 0 80
En igazan azt szeretnem, ha az EU-t preferalok is elgondolkoznanak azokon a letezo problemakon amikkel szamolni kell.
MAjd a masik topicban meg beszelgetunk errol, mert ez itt nagyon off lenne.
Előzmény: pro-vokál (79)
pro-vokál Creative Commons License 2003.03.11 0 0 79
A vegere megy hullamhosszra kerulunk. Ez valoban nem piacgazdasag! Valoszinu en sem tudnek ertelmeset kitalalni, mert akarmit csinalok draga es nulla hatekonysagu lesz. Ha meg megszuntetem a rendszert a francia parasztok lezarjak Parizst, stb. Sajnos nem ertek hozza. De meg 1X mondom ha tobbi agazatban nagyobb lenne a nyitas, ez a kis szocializmus beleferne. A romanok, bulgarok csatlakozasanal ugyis kell valamit csinalni, majd akkor meglatjuk.
Előzmény: maple leaves. (78)
maple leaves. Creative Commons License 2003.03.11 0 0 78
En egy percig nem vitatom a mezogazdasag mint agazat fontossagat, vagy mondjuk ugy strategiai jelentosseget.
De azt vitatom, hogy mondjuk a tejnek az arat es mennyiseget elore meghatarozott kvota alapjan allapitsak meg.
Most tenyleg gondolj bele. Azt mondja Bruszel, hogy az EU-nak kell, mondjuk 100 tonna vaj. Elore meghatarozza a kvotat, a beszallito orszagok koret, es az arakat. Amennyiben Te tobbet termelsz, akkor a felesleges mennyiseget ugynevezett szabadpiacon ertekesitheted.
Ez piacgazdasag?? Nem, ez nem az.
Előzmény: pro-vokál (76)
maple leaves. Creative Commons License 2003.03.11 0 0 77
Haaaat, nem tudom. Azt mondod, hogy van egyseges politika = szabadverseny. Nekem valahogy mas a velemenyem. Azt nem tudom szabadversenynek nevezni, ahol elore meghatarozott kvotak szabalyozzak a mennyiseget, es az arakat. Ez alapvetoen utkozik a piacgazdasagi szemlelettel.
Az, hogyha nem lenne EU, akkor mennyivel lennenek zartabbak a gazdasagok.....nos en ezt is vitatom. Magyatorszag meg nem tagja az EU-nak es teljesen nyitott piacgazdasagot folytat. Ez persze nem mindig jo, de ez egy mas tema.
En azt hiszem, ha nem tortenik meg az EU-n belul az a bizonyos sokat emlegetett reform, es nem igyekeznek valamennyire egyseges politikat megfogalmazni, akkor a problemak csak szaporodni fognak, es az uj belepokkel meg nehezebb lesz a helyzet.
Előzmény: pro-vokál (75)
pro-vokál Creative Commons License 2003.03.11 0 0 76
Elmagyarazom miert strategiai agazat a mezogazdasag. Ezzel nem vedeni akarom az Eu politikajat csak mas oldalrol megvilagitani a kerdes. Pont a 7vegen a te szemszogedbol erveltem az ellen, amit most mondok :)

Tehat elelmiszer a legalapvetobb aru. E nelkul minden mindenki ehen hal. Ha mar van kaja akkor lehet szamitogepunk stb. De ha nincs akkor is legalabb sikerul eletben maradni. A mai fejlett orszagok lazan megelnenek onallo mezogazdasag nelkul, mert tultermeles van es importbol mindent lehetne fedezni (ertsd piaci viszonyok alapjan). De ha valami tortenik, akkor rovid ido allatt ehenhalnak az emberek, meg szamitogepek nelkul nem. Semmivel sem lehet konnyebben egy orszagot terdrekenyszeriteni, mint azzal, hogy elelmiszerfuggove teszem. Ezert minden orszagnak kotelesse strategiai okok miatt olyan merteku mezogazdasagot fenntartani, amelynek segitsegevel tul tudni elni egy krizist. Ennek a valoszinuseg nem nagy, de ha mindenki ehen hal, keso okoskodni. Minden gazdasag a mezogazdasagra epul, megha ez nem is tunik fel, mert annyira jelentektelennek tunik.

Előzmény: maple leaves. (74)
pro-vokál Creative Commons License 2003.03.11 0 0 75
Sokban egyetertunk, de szerintem nagyon elfogultan nezed a dolgokat. Az Eu elsosorban gazdasagi alapra epult, erdekre, ez az erdek = "gazdasagi prosperitas" most is fennall. Folyamatosan, bar igazad van lassan, a gazdasag minden szintjenek liberalizalasa a cel. Ami szerinted is, meg szerintem is a fejlodes motorja. Van egyseges politika = "szabad verseny". Csak ehhez ido kell! A szolgaltatasoknal oriasi hianyossagok vannak meg, de ezt pont az EU nyomatja, hogy pl. en Nemetorszagbol vehessek aramot, ha az olcsobb. Ha nem lenne EU sokkal zartabbak lenne a nemzeti gazdasagok, ezt nem tudod megcafolni. Sajat magadnak mondsz ellent. A mezogazdasag az protekcionista, ez kb 5% GDP. De meg egyszer mondom erre megy az 1% GDP befizetes fele.

Előzmény: maple leaves. (71)
maple leaves. Creative Commons License 2003.03.11 0 0 74
alfredoo, olvasd el amit irtam. A protekcionizmus az EU-n belul azt jelentheti, hogy peldaul egy adott kvota meghatarozasanal nem a tenyleges gazdasagi szamitasok alapjan dontenek, hanem a protekciot elvezot helyezik elonyosebb gazdasagi helyzetbe. Ez pontosan tudod, hogy mit jelenthet magyarorszagnak. De ez csak az egyik baj. A masik az, hogy egyaltalan letezik maga a kvota.
Tessek nekem elarulni, hogy milyen piacgazdasag az, ahol elore eldontott mennyisegek, es beszallitoi arak vannak, es a felteteleket nem a piac diktalja.
A tobbi anomaliarol mar irtam.
Előzmény: alfredoo (73)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 73
provokal

hat igen itt kezdodnek a problemak. de az eu ellenzok pontosan protekcionistabb, elzarkozobb politikat hirdetnek. tkp. o ellenuk is vedelem az eu.

Előzmény: pro-vokál (70)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 72
provokal

hat igen itt kezdodnek a problemak. de az eu ellenzok pontosan protekcionistabb, elzarkozobb politikat hirdetnek. tkp. o ellenuk is vedelem az eu.

Előzmény: pro-vokál (70)
maple leaves. Creative Commons License 2003.03.11 0 0 71
pro-vokal, leegyszerusited a dolgokat. Amiket en hoztam fel peldanak azok azt mutatjak, hogy valoban leteznek gazdasagi ellentetek es ezekre az ellentetekre az Unio nem kinal megoldast. Ez pontosan azert van, mert nincs egyseges gazdasagpolitika, nincs olyan ervenyes jo ertelembe vett befolyasolasi rendszer amit a tagok magukra nezve kotelezoen elismernenek.
Mit is jelent ez. ?! Szerintem azt, hogy az alapok hianyoznak. Az Europa Unio megalakulasa egy tortenelmi kenyszer volt. Emlekezhetunk a kelet- nyugat ellentetre ami ezt a tarsulast tulajdonkeppen eletre hivta. Az ido mulasaval ahogy szoktak mondani okafogyotta valt. Ennek elenere nem az tortent ami szerintem logikus lett volna, tehat megszuntetni, vagy uj alapokra helyezni, hanem ontorvenyu modon, elgondolas nelkul hagytak, hogy valamilyen elore nem meghatarozott iranyban fejlodjon.

A reformokrol mar sokat hallottunk. Meg az Unios csatlakozast joval megelozo idoszakbol. Szinte semmi nem tortent. Ez baj. Amit Te sikertortenetnek velsz, az a piacgazdasagok sikere. Ezt az eredmenyt az EU nelkul is produkalta volna az orszagok barmelyike.
Meg egy dolog. Az a bizonyos protekcionizmus. A normalis gazdasagi mukodes halala. Gondolj csak bele, ha protekcionista alapon hoznak donteseket, vajon milyen hatranyok erhetik azokat a tagokat akik nem rendelkeznek megfelelo protektorral.

Hidd el nekem, sulyos bajok vannak. EZt az EU-n belul nagyon jol tudjak.
Az Egyesult Allamokkal, meg csak veletlenul sem szeretnek osszehasonlitast tenni, mar csak azert sem...... na de ezt hagyjuk. A szamok magukert beszelnek.

Előzmény: pro-vokál (70)
pro-vokál Creative Commons License 2003.03.11 0 0 70
Reszben jogos a kritikad, de azert valamit ne felejtsunk el. A koltseg/haszon viszonyban az EU hatalmas sikertortenet. Kb 1% GDP vesz el es oszt szet, cserebe stabilitast, gazdasagi prosperitas lehetoseget adja. A baj az, hogy az USA-hoz hasonlitod az EU-t, ami nagyon fals. Tudod minden relativ. Ez a kepzodmeny nagyon fiatal es a kezdetben szo sem volt olyan foku integraciorol ami ma letezik. Korrupt, protekcionista, diktatorikus egy orszag lehet, de az EU legfeljebb protekcionista lehet. A mezogazdasag problema, tultamogatott ez nem veletlen, mert a mezogazdasag olyan strategia agazat amelyet biztonsagpolitikai okokbol nem lehet leirni, megha olcsobb is lenne afrikabol kajat hozatni. Az USA is vedi magat ugyanugy. Az Eu burokracia minimalis, 30e hivatalnok vagy mennyi van ? Problemad neked az un joleti allam koncepciojaval van, de ez az EU nelkul is lenne. A joleti allam megteremtese szukseges volt a haboru utani ujjaepitesnel, ma valsagban van es ujat kell kitalalni ebben igazad van. De milyen antagonisztikus ellentet van a tagok gazd. pol. kozott ? Monetaris esetleg. Aztan meg mikor kezdtunk el europai egyszeges kul- katonapolitikarol beszelni ? EU katonai szerepe, ne viccelj ez csak jovo ido.
Előzmény: maple leaves. (69)
maple leaves. Creative Commons License 2003.03.11 0 0 69
RUNcajsz, ha ennek a topicnak a temaja altalanossagban az Europa Unio lenne, akkor elmondanam azt, hogy en reszemrol teljesen EU ellenes vagyok. Nem a magyarorszagi csatlakozast ellenzem, hanem egesz egyszeruen megkerdojelezem az Unio letet, szuksegesseget, es a jelenlegi formaban valo mukodeset.

Az Europa Unio nagyon beteg. Korrupt, protekcionista, diktatorikus alapokon mukodo gazdasagpolitikat folytat, ami koszono viszonyban sincs a valos piacgazdasaggal. A szukseges reformok keslekednek, a tagok kozott antagonisztikus ellentet feszul, az egyseges gazdasagpolitikanak, nyomai sincsenek, nem is beszelve a kritikus katonapolitikai egyet nem ertesrol.

Evekkel ezelott mar tapasztalhattuk a francia- angol ellentetet a fertozo marhahus kapcsan, hogy csak egy peldat emlitsek, es Bruszel tehetetlen volt. Vezeto tisztsegviselok korrupciojarol olvashattunk, kesobb ezek a hirek valahogy elapadtak. Kvotarendszer alapjan allapitjak meg az egyes orszagok termelesi mutatoit, elore kikotott felvasarlasi arakat allapitanak meg, ami teljes egeszeben ellentmond a piaci alapon mukodo gazdasag ismerveinek. Folytathatnam a felsorolast, de azt hiszem ez is elegendo arra, hogy az ellentmondasokat eszrevegyuk.

Előzmény: RUNcájsz (54)
Girland Creative Commons License 2003.03.11 0 0 68
Azert ez nemi pontositasra szorul: Egyreszrol az AUDI ma Magyarorszagon nem csak motorgyartassal foglalkozik,hanem ha eddig nem tudtad volna az AUDI TT roadstereket es Coupekat is itt gyartjak ,valamint nehany AUDI A3-as modellt is. Ezeken tulmenoen a motorfejlesztesi reszleg kiserleti reszlege is foglalkoztat fejleszto mernokoket Gyorben. Mindazonaltal megjegyeznem,hogy a motorgyartas nem csak osszeszerelesbol all,hanem eleg bonyolult es magas szakertelmet kivano megmunkalasi folyamatokbol is,ami egyre inkabb nagyobb hangsulyt kapott az elmult evek soran. Egyebkent a motorgyartas nem tartozik az egyszeru gyartasi folyamatok koze. Tobb vilagszabadalom is talalhato abban az "ocska" gyarban,amit magyar mernokok mukodtetnek!-) Az a par ezer munkaero meg mar eleg rendes foglalkoztatasi gondot jelent a regioban,hiszen mar keves a kelloen kepzett munkaero,nemcsak Gyorben,hanem a kb 40-50 km-es vonzaskorzetben is!-)) Szoval,lehet,hogy az a parezer ember mondjuk az USA-ban vagy Nemetorszagban nem jelentos,de Magyarorszagon azert nem elhanyagolhato mennyisegu es minosegu munkahelyrol van szo!_)))
Előzmény: bad100 (42)
alfredoo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 67
bukker

akkor vegyuk ugy hogy nem igaz az allitas.

vegyuk ugy hogy pl. a brit kormany sem bukott. vagy az ir sem. valoszinuleg a gorog sem.

nem tudom csak mondom. de egy kivetel biztos van...

annyira nem rossz dolog ez az eu...

megjegyzem kulonbozo idopontokban 9 orszagrol van szo.

Előzmény: bukker (65)
kis pimasz Creative Commons License 2003.03.11 0 0 66
A személyeskedésre részedről stílusod alapján számítottam.

BINGO!

Előzmény: RUNcájsz (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!