Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.25 0 0 7

Az alap, amit évtizedekig csináltam: tört fokhagyma(sok), sóval elkeverve, majd kis (féldeci, max deci) vízzel elkeverve.

Olajos: a fokhagyma-só keveréket olajjal elkeverni.

Tejfölös: az olajos muzsdélyt tejföllel hígítjuk.  Halhoz valóban kiváló. Meg flekkenhez. Ha csinálok, mostanában ezt részesítem előnyben, én rengeteget meg birok belőle enni, tényleg mártásként funkcionál, nem ízesítöként.

Előzmény: Boarhunter (-)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2011.10.13 0 0 6

Kegyetlen módon irdalt, égető olajban sült keszegre is tökéletes.

Előzmény: Boarhunter (-)
Boarhunter Creative Commons License 2003.03.15 0 0 5
:-)
Előzmény: Thor (4)
Thor Creative Commons License 2003.03.13 0 0 4
Én még sosem kóstoltam olyat, ami levesből lett volna.
A só jogos.
Előzmény: Boarhunter (3)
Boarhunter Creative Commons License 2003.03.11 0 0 3
Thanx!
Én ökör-nem sóztam meg(és nem is levessel csináltam)
Boar
Előzmény: H_G (2)
H_G Creative Commons License 2003.03.10 0 0 2
A Google mindent tud! Pld. ezt is:

Mujdei de usturoi (Garlic sauce)
About 4 servings

3 large garlic cloves
2 Tablespoons sunflower oil
3/4 cup vegetable broth or bouillion, hot but not boiling
1/2 teaspoon salt, or to taste

Crush the garlic in a garlic press, or mince very finely. Place in a small bowl and add the oil. Stir well. Add the broth or bouillion along with the salt, stirring well. (Use less salt if the broth/bouillion is salted.) Pour the sauce through a sieve, pressing the garlic through the mesh with the back of a wooden spoon.Cool slightly and serve warm, or refrigerate for a couple of hours and serve chilled. Stir just before serving.

Boarhunter Creative Commons License 2003.03.08 0 0 1
Köszi!
Ezt a mixturát én is próbáltam, de valahogy nem ugyanaz az íz volt. Lehet, hogy sok volt a víz, mert azt nem hiszem, hogy kevés lett volna a fokhagyma. Lehet, hogy az eltelt idő idealizálta bennem a muzsdély ízét, és ma már ha mégegyszer kóstolnám se lenne ugyanolyan.
Boar
Előzmény: Thor (0)
Thor Creative Commons License 2003.03.08 0 0 0
Tudtommal áttört fokhagyma egy kis olajban, majd felengedve vízzel. Itt is használják lángossütőkben, kenegetni, csak nem így nevezik :)
Előzmény: Boarhunter (-)
Boarhunter Creative Commons License 2003.03.08 0 0 topiknyitó
Szóval muzsdély. Valami ilyesminek hívták azt a fokhagymás kenegetőt, amit Erdélyben Zetelakán adtak a roston sült pisztránghoz.
Van valakinek valami infója, hogyan, miből készül ez valójában?
Kösz!
Boar

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!