Az alap, amit évtizedekig csináltam: tört fokhagyma(sok), sóval elkeverve, majd kis (féldeci, max deci) vízzel elkeverve.
Olajos: a fokhagyma-só keveréket olajjal elkeverni.
Tejfölös: az olajos muzsdélyt tejföllel hígítjuk. Halhoz valóban kiváló. Meg flekkenhez. Ha csinálok, mostanában ezt részesítem előnyben, én rengeteget meg birok belőle enni, tényleg mártásként funkcionál, nem ízesítöként.
3 large garlic cloves
2 Tablespoons sunflower oil
3/4 cup vegetable broth or bouillion, hot but not boiling
1/2 teaspoon salt, or to taste
Crush the garlic in a garlic press, or mince very finely. Place in a small bowl and add the oil. Stir well. Add the broth or bouillion along with the salt, stirring well. (Use less salt if the broth/bouillion is salted.) Pour the sauce through a sieve, pressing the garlic through the mesh with the back of a wooden spoon.Cool slightly and serve warm, or refrigerate for a couple of hours and serve chilled. Stir just before serving.
Köszi!
Ezt a mixturát én is próbáltam, de valahogy nem ugyanaz az íz volt. Lehet, hogy sok volt a víz, mert azt nem hiszem, hogy kevés lett volna a fokhagyma. Lehet, hogy az eltelt idő idealizálta bennem a muzsdély ízét, és ma már ha mégegyszer kóstolnám se lenne ugyanolyan.
Boar
Szóval muzsdély. Valami ilyesminek hívták azt a fokhagymás kenegetőt, amit Erdélyben Zetelakán adtak a roston sült pisztránghoz.
Van valakinek valami infója, hogyan, miből készül ez valójában?
Kösz!
Boar