Keresés

Részletes keresés

szabadeuroparadio Creative Commons License 2003.03.17 0 0 88
Hol árulja? Az MDF piacon?

:)

James di Fulig Creative Commons License 2003.03.14 0 0 87
"Én is úgy látom, hogy az általad választott kormány rosszul végzi a dolgát."

No, ezt gondoltam. :-)

"Szerintem valószínű, hogy az mdf nem éri el a küszöböt (legkésőbb az eu-képviselők választásán tisztábban fogunk látni) és ha így folytatja, akkor csak arra számíthat, hogy az mszp beviszi a hátán a parlamentbe"

Nos, ezt nem így gondolom. Egyrészt szerintem az MDF erősödni fog, másrészt nem tartom valószínűnek, hogy szövetségre lépnének a szocikkal. Ők inkább alternatívát akarnak nyújtani. Sőt, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy idővel újra az MDF lesz a legnagyobb párt a jobboldalon, főleg ha a Fidesz tovább radikalizálódik.

Előzmény: Tappancs (82)
mibi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 85
Tekintve, hogy ma az egyetlen valodi jobboldali part a parlamentben az MDF a kerdes felteves kicsit rohejes. Sajnos nagyon sokan ugy gondoljak, hogy a Fidesz attol jobboldali, hogy magat annak nevezi + a vezetoi felteglaval dongetik a melluket, hogy ok milyen qrva nagy polhgarok. Nem azok!
kis pimasz Creative Commons License 2003.03.14 0 0 84
OFF

"Persze végülis érthető, Ő csak tudhatta, mi nincs meg..."

Ő igen, de te nem. Ennél fogva kissé hajánál előrángatott dolognak tartom az állításaidat.
A bizottságban jobbosok is voltak, akik minden további nélkül elmondhatták volna ellenvéleményüket, ha lett volna ilyen.

ON

Szerinted mért mondják Orbán hívei árulásnak, ha az MDF a Fidesztől független pártként önálló arculatot akar?

Előzmény: Törölt nick (83)
Tappancs Creative Commons License 2003.03.14 0 0 82
Én is úgy látom, hogy az általad választott kormány rosszul végzi a dolgát.
Szerintem valószínű, hogy az mdf nem éri el a küszöböt (legkésőbb az eu-képviselők választásán tisztábban fogunk látni) és ha így folytatja, akkor csak arra számíthat, hogy az mszp beviszi a hátán a parlamentbe (csakúgy mint az előző ciklusban átülő Hortobágyi Krisztinát, akit 100 körüli sorszámmal találhattál az mszp listáján).
Előzmény: James di Fulig (80)
kis pimasz Creative Commons License 2003.03.14 0 0 81
Roppant egyszerű a világnézeted: ők a rosszak, ti vagytok a jók. Mindenfajta szivárgást keveredést kategorikusan kizársz, mert az sértené az egyszerű "logikádat". Az MSZP tehát csupa "kommunistából" áll, a Fidesz pedig csupa "nemzetvédő hazafiból", ugye?

Csakhogy a tények azt igazolják, hogy a Fidesz heves antikommunistázása gyakran visszacsap rá, ezért büntetlenül nem teheti. Meglehetősen meglepő volt hallani, hogy az Orbán kormányban csak úgy hemzsegtek az "érintettek" a Horn, vagy a Medgyessy kormányokhoz képest.
Az antikommunistázás már nem hoz a konyhára, mert nincs ebben az országban egy szál kommunista sem. Ha persze a "kommunitsa" kifejezést úgy értelmezed, hogy az bárkire érvényes, aki nem nyal elvtelenül Orbának, akkor az országnak több, mint a fele kommunista, őket kell legyőznötök.

"Még a kereskedelmi tévék igénytelenségét is az mdf-kurátorokon fogják leverni."
Nem az MTV kurátorairól beszélünk véletlenül?

"A másik eset az, hogy az mdf-nek igaza lesz és derék, közepes méretű párttá válik. Ekkor viszont az mszp-szdsz programozta be a saját bukását."
Vagy az MDF a Fideszét. Ennyi embert túlzottan sokáig nem lehet mézesmázos demagógiával láncon tartani.

Előzmény: Tappancs (79)
James di Fulig Creative Commons License 2003.03.14 0 0 80
"A másik eset az, hogy az mdf-nek igaza lesz és derék, közepes méretű párttá válik."

Szerintem ez a valószínűbb.

"Ekkor viszont az mszp-szdsz programozta be a saját bukását. "

Nem, akkor az MDF csinálta okosan. Megjegyzem, a parlamenti demokráciák egyik sajátossága, hogy nem mindig ugyanazok a pártok gyakorolják a hatalmat, amiben én semmi problémát nem látok. A legkevésbé sem zavar, ha nem a hozzám közelebb álló pártok kormányoznak, amennyiben úgy látom, hogy jól végzik a dolgukat. Most speciel az álttalam is választott kormánytól látom az ellenkezőjét.

Előzmény: Tappancs (79)
Tappancs Creative Commons License 2003.03.14 0 0 79
Másként látom.
Szerintem az szdsz a harcos antikommunistázás feladásával küzdötte le magát az 5%-os küszöbig.
Az antikommunisták könnyen összefogható tömege mindig ad biztos 25-30%-ot.
A kampányban tényleg az antikommunistázás döntött. Mégpedig az, hogy Orbán csak az első forduló után fektetett súlyt arra, hogy újra emlékezetbe vésse, mit szoktak tenni a kommunisták (lehet, hogy a fordulatot hozó TF-beszédben ki sem ejtette ezt a szót). Hamarabb, ravaszabbul, finoman és folyamatosan kellett volna kijátszani az antikommunista kártyát.
Az mdf most azt az esélyt akarja megragadni, hogy a 80-90%-os hiszteroliberális médiatúlsúlyt kiegyensúlyozza. Nem fogadnék nagy tétben a sikerükre.
Továbbra is színvonaltalan, kettős mércéjú, kiegyensúlyozatlan, erőszakos, véres, buzeránsbarát és másságszerető műsorok lesznek a tévékben. Még a kereskedelmi tévék igénytelenségét is az mdf-kurátorokon fogják leverni.
A politika jelenleg inkább érzelmi, mint értelmi kérdés. Nem biztos, hogy az mdf jól mérte föl a milyen hatásokat váltanak ki a szavazótáborban a kurátorjelölései.
A másik eset az, hogy az mdf-nek igaza lesz és derék, közepes méretű párttá válik. Ekkor viszont az mszp-szdsz programozta be a saját bukását.
Előzmény: James di Fulig (75)
Innercity folk Creative Commons License 2003.03.14 0 0 78
Ha megvalasztjak oket, akkor a tobbseg szerint - ugytunik - rendben van.
Előzmény: Tappancs (73)
James di Fulig Creative Commons License 2003.03.14 0 0 77
Tudom.
Előzmény: kis pimasz (76)
kis pimasz Creative Commons License 2003.03.14 0 0 76
Aki nem Orbán hataloméhes füttye szerint táncol, az mind áruló!
Ez a Fidesz alapdogmája.
Előzmény: James di Fulig (75)
James di Fulig Creative Commons License 2003.03.14 0 0 75
"Ráadásul nemcsak kettejüket kellene megmagyaráznod, hanem az egész pártállami köteléket."

Mit kell nekem megmagyaráznom?

Ne feledd, az MDF is a kommunistázás miatt vált kis párttá. A Fidesz is többekközt emiatt vesztette el a 2002-es választásokat. Azt se feledd, az MSZP azért nyert '94-ben és '02-ben, mert ők kapták a legtöbb szavazatot. Az MDF valószínűleg rájött, hogy ez a stílus nem tartható, ezért lettek most árulónak kikiáltva a jobboldalon, ahelyett, hogy elgondolkodnának a Fidesznél is némi stílusváltáson. Persze sokkal egyszerűbb másokra hárítani a felelősséget, akár a jelenlegi kormánypártokra, akár az MDF-re.

Előzmény: Tappancs (73)
kis pimasz Creative Commons License 2003.03.14 0 0 74
"Az MDF elárulja a jobboldalt?!"

Nem, csupán lerázta a nyakából a pökhendi Orbán királyt.

Jelenleg önálló pártként az MDF befolyása pontosan kétszer akkora, mint a többi párté, és pontosan akkora, mint a kormánypártoké együttvéve.
Ha tehát valaki kivetnivalót talál az MTV közszolgálatiságában, az elsősorban az MDF-et szidhatja.

Ügyes húzás!

Előzmény: Tappancs (71)
Tappancs Creative Commons License 2003.03.14 0 0 73
Inkább a baloldal hozzáállását tenném szóvá. Az rendben van euróoai mércével mérve, hogy az mszp hol egy karhatalmistát, hol egy titkosszolgát jelöl miniszterelnöknek, akik tevékenyen részt vettek az önkényuralmi elnyomás irányításában?
Ráadásul nemcsak kettejüket kellene megmagyaráznod, hanem az egész pártállami köteléket.
Előzmény: James di Fulig (67)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 72
olyan, hogy "kuss" a demokráciában nincsen.
Ehhez alkalmazkodnod kell.
Előzmény: Nordwind (66)
Tappancs Creative Commons License 2003.03.14 0 0 71
Az MDF óriási felelősséget vállalt magára a kuratóriumosdival.
Az mtv műsorát a kereskedelmi tévék versenye ellenére is milliónyian nézik. A jobboldali beállítottságú nézők naponta láthatják majd, hogyan érvényesül továbbra is az mszp-szdsz médiahenger és milyen színvonaltalanok a műsorok. Az mdf-t már csak az a csoda menthetné meg, ha nézhető, értékes, kiegyensúlyozott, erőszakmentes műsorok lennének az mtv-n, ami emberemlékezet óta folyamatosan válságról válságra vergődik.
malaclopo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 70
torgyi legalább jó stílusban bohóckodott, és ártott az országnak; viktor viszont csak kinyilatkoztat; ha az mdf hallgatna rá, már lement volna a földgömbről, még jó, hogy nő a pártelnök, mert egy nadrágos már rég elszaladt volna, amikor viktorösszehúzza a szemöldökét
Előzmény: szabadeuroparadio (63)
James di Fulig Creative Commons License 2003.03.14 0 0 69
Én az égvilágon senkit nem nyomtam el 40 éve még nem is tartó életem során. Sőt sem tagja, sem szavazója nem voltam az MSZMP-nek, sem az MSZP-nek. Mindebből látható is, ki az aki vádaskodik.
Előzmény: Nordwind (68)
Nordwind Creative Commons License 2003.03.14 0 0 68
Ne vádaskodjatok diktatúrával...nem elegáns...ha már 40 évig elnyomtátok az országot, akkor mást találjatok ki......a kommunista nevű senkiknek a legvastagabb a bőr a képén..
Előzmény: James di Fulig (67)
James di Fulig Creative Commons License 2003.03.14 0 0 67
"Innentől meg jobb ha kussoltok"

Íme a mai magyar jobboldal demokratáinak hozzáállása.

Előzmény: Nordwind (66)
Nordwind Creative Commons License 2003.03.14 0 0 66
Na az már mégiscsak felháborító, hogy olyan pártok hívei, amelyeknek tagjai, vezetői alaposan résztvettek a diktatúra fenntartásában, diktatúráról szövegelnek.
Ha jól tudom az MSZP az elnyomó MSZMP utódpártja. Innentől meg jobb ha kussoltok
Előzmény: Törölt nick (6)
szabadeuroparadio Creative Commons License 2003.03.14 0 0 65
A sok sípolás meg füttyentgetés, romlik a hallásod! :))))
Egyébként ha meg má bejutottak, kijutni má nehezebb.
Előzmény: Törölt nick (64)
szabadeuroparadio Creative Commons License 2003.03.14 0 0 63
Az a baj aki romlott eledelt eszik sűrűn jár majd klozetre!:)
De félre téve a tréfát a kiszorítosdi nem azt jelenti, hogy azokat megszüntetni, hanem a helyükre belépni. Márpedig Torgyán utódjának lenni nem bisztos, hogy népszerű feladat. A stílusa érezhetően már emegjelent a Fideszben a nagyot mondók bőven nyilatkozgatnak! Persze erről lehet vitázni bár Torgyánnal is nehéz volt!:)
Előzmény: Törölt nick (61)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 62
nem értelek benneteket; én örülök az szdsz-nek is; és örülök, ha van centrum, van mdf, a ződekre nagyon haragszom, mert nem tudtak normális pártot szervezni, de legalább a centrumban vannak; Antall viktor miatt forog a sírjában
Előzmény: Törölt nick (59)
szabadeuroparadio Creative Commons License 2003.03.14 0 0 60
Az MDF után jöttek a kisgazdák a fidesz polgáriból néppárttá akar avanzsálni. Szerinted a mesebeli kisgömböc mennyire éhes még?:)
Előzmény: Törölt nick (59)
szabadeuroparadio Creative Commons License 2003.03.13 0 0 58
Sziasztok!

Szerintem nem árulja el! A baj azzal van, hogy a fidesz vezetése önkritika nélkül sodródik egyre távolabb eredeti pontjához képest. Ez alatt azt értem, hogy egykor még liberálisként a jobboldal bírálója volt, akkor is szemben állt az MDF-el. Aztán a heyére besurranva arculatot és ideológiát váltott. Ma már ettől is távolabb áll. A résekbe furakodik, bár legutóbb amikor hatalomra került már nem rés hanem szakadék volt körülöttük és a fel ország is belefért!

Personal_Jesus Creative Commons License 2003.03.13 0 0 57
már több helyen írtam itt a fórumban: a tv-kuratórium ügyétől függetlenül, az MDF nem a középjobb, hanem sajnos a középszerűség gyűjtőheje. Amennyiben azt karjuk, hogy a konzervatív oldalnak soha esélye se legyen az exkommunistákkal szemben, akkor tényleg hajrá MDF.
A bomlasztáson kívül egyelőre semmiféle következetes politikát nem láttam az MDF-nél. Te láttál? Ha igen, kérlek sorolj fel olyan kérdésket, amelyekben az MDF markánsan állást foglalt, és állásfoglalása, érvrendszere előremutató volt, elfogadhatóbb mondjuk a Fideszénél.
köszönöm
Előzmény: Dr. Stig Helmer (47)
gárfild Creative Commons License 2003.03.10 0 0 56
Vajon?Rogán Antal szerint megcsalta a Fideszt az Mdf.
sierra Creative Commons License 2003.03.07 0 0 55
>Tóth Gy. László is azt irta a Demokratában hogy a Fidesznek nem szabad kisajátitani a jobboldal képviseletét mert egy váratlan esemény , botrány esetében a jobboldal képviselet nélkül maradna

-- és milyen igaza volt. Ugyanezt gondolom én is.

Előzmény: lucass (41)
verisoff Creative Commons License 2003.03.06 0 0 54
Hello Stig,

it is good to hear from you again. Éljen egy CDU Mo-n. Elég volt a szélsöbalosokból (SZDSZ, MIÉP), a bigottakból (Thürmerék), a komcsikból (MSZP), meg a komszomoltitkárokból (Fidesz). Itt az ideje, hogy valami normálisabb jöjjön.

Verisoff, a Szent Eledel föpapja

Előzmény: Dr. Stig Helmer (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!