Keresés

Részletes keresés

Jennyke 30 Creative Commons License 2019.01.10 0 0 587

Duguláselhárítás Budapest, budapesti duguláselhárító vállal olcsó áron duguláselhárítást, womás csatornatisztítást garanciával, telefonon keresztüli tanácsadásssal.

[fidelio] kagy Creative Commons License 2017.11.02 0 0 586
Traubi Creative Commons License 2016.11.24 0 0 585

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2016. november 27. és december 1. között Budapesten, a I., II., V. és XIV. kerületben.

 

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/utinfo/forgalmirend-valtozasok/ideiglenes-forgalomkorlatozas-budapest-tobb-43

 

Röviden úgy kommentálnám ezt, hogy a jó kurva anyjukat! Vajon milyen rendezvény ez, ami miatt napokra lebénítják ezt az amúgy is elcseszett, befulladt vízfejet??

Annyira várom már az olimpiát...........

[fidelio] kagy Creative Commons License 2016.10.09 0 0 584

 

.............................

[fidelio] kagy Creative Commons License 2016.09.25 0 0 583

-

Traubi Creative Commons License 2016.09.13 0 0 582

Autóval közlekedek (közlekednék) és az az érzésem, hogy mindazok, akiknek a város épülése lenne a dolga, azok vastag sugárban szarnak bele a dolgokba. Hogy nevesítsem: a főváros és a kerületek vezetőinek egyetlen küldetése, hogy minél jobban megtömjék a saját retkes zsebeiket, ebben roppant tehetségesek, ellenben abszolút dilettánsok abban, hogy várost vezessenek.

 

Ma hallottam Tarlóst valamelyik rádióadón, és rendkívül szánalmas volt, ahogy a problémákat azzal intézte el, hogy személyesen győződött meg róla, hogy Montreálban sincs másképp. Én meg csak annyit üzennék neki, hogy aki ennyire fogalmatlan, az ne utazgasson közpénzen Montreálban, hanem húzzon el a halál férges faszára.

Előzmény: Dmdödöm (581)
Dmdödöm Creative Commons License 2016.08.29 0 0 581

Olvasom az irasokat. Mar a sokadiknal tartottam mikor raneztem az iras datumara. 7-10-12 eves bejegyzesek. Es szinte mind a mai napig aktualis tartalmuak.

 

Es igen. Nekem is ugy tunik, hogy a profit hajhasz stilus, a nemtorodom itt elok es a kezivezerelt varos- varosreszvezetok meg mindig kivaltjak az erzeseket.

Mert lehet, hogy a turistaknak tetszik, de konyorgom, az itt elok mar egy hajitofanyit sem ernek?!
Pedig ha jol emlekszem a mi ADOFORINTjainkbol lesz egyre elviselhetetlenebb a varos.
BKK jaratcsokkentes, elvadult bulinegyedek, hajnalig gatyaszar lobogtato hangereju rendezvenyek, kosz sok helyen es a sok szetbarmolt egykoron zoldterulet, erdos, ligetes resz. Azt, hogy sok szukebb utcaban a kozteruletre kitelepult es az utolso negyzetcentimeterig elburjanzott teraszok miatt ne lehessen szabadon setalni, mar meg sem emlitem.

Dmdödöm Creative Commons License 2016.08.29 0 0 580

DE!

Előzmény: lya2222 (578)
lya2222 Creative Commons License 2016.04.25 0 0 578

Ez a topic nem süllyedhet....

ik282 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 577
Pesti gyerek vagyok, de én is kezdem megutálni a fővárost, mert:

-Itt mindenki nagyképű, az is, aki vitte valamire, az is, aki semmire
-KOSZ VAN, nem kicsit
-Zsúfoltság és szar levegő, kivéve a kertes külvárosi részeket
-Stresszes, agresszív emberek
-A tömegközlekedés is koszos
-Ismétlem, szinte mindenki bunkó; legyen az a Blaha lujza téri norvég, a normál adófizető akit felidegesítettek, vagy szegény BMW terepjárós rokkantnyugdíjas
-Ügyeskedés, átb*szás, stb, stb 0-24 ezerrel
-Sokan szeretik anyagi helyzetüket illetően a valóság háromszorosát mutatni
-A budaiak némelyikre ferdén néz a pestire, holott Pesten is akadnak kultúrált, iskolázott, vagy épp egyszerűen normális emberek
-A belvárosban nem lehet megmaradni a zsúfoltságtól, kosztól, kaotikus építkezésektől
-Mindenki ideges és pofákat vág, emellett nem szívesen lennék rosszul, mert tutira nem venné észre senki, hogy ott fekszik valaki az utcán "biztos részeg"
-Norvég, svéd, dán cserediákok; akik folyamatosan inzultálják a lakosságot, a kormány pedig őket védi


Némely gondolat általánosítás, természetesen nem ilyen fekete a kép, de gondolom, sokan ráismertek most városukra.
nagymedve80 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 576

 

Nekem az nem tetszik, hogy amikor a vidékiek meghallják, hogy budapestiekről van szó, akkor már rögtön az jut az eszükbe, hogy na a sok léhűtő, meg úriember, nem tudják mi az hogy fizikai munka stb. Pedig szerintem az egyáltalán nem attól függ, hogy dolgozik valaki vagy nem, hogy pesti vagy vidéki-e. Én pesti vagyok, a szüleim vidéken születtek, de már a 60-as évek óta itt élnek, és bármilyen furcsa nekünk is van telkünk vidéken, és nemcsak hobbitelek, hanem eladásra is termelünk, mindezt munka és suli mellett csináljuk. Ennek ellenére a vidéki szomszédaink közül sokan  lenéznek minket, merthogy mi pestiek vagyunk, nem értünk mi ehhez, pedig a szüleim 40 éve csinálják, én meg 15 éve (mindannyian 13-14 éves korunk óta). Mindezzel senkit nem akarok megbántani, csak szeretném azokat a kételyeket eloszlatni, hogy minden pesti ember lusta, számítógép előtt üldögélő, tesze-tosza,  nagyképű majom, hanem fizikai munkát is tudunk végezni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.21 0 0 575
18 évesen költöztem Budapestre. Piszokul élveztem. Eleinte a szabadságot, utána megkapott a város hangulata. Az épületek, a szecesszió, az art-deco. A sajátos humor a "pesti vicc" mint kategória. Több pontján laktam és még több pontján dolgoztam. Itt éltem át életem nagy állomásait: szerelmek, éjszakai szórakozások, az első diploma, az első lakás, gyermekem születése és felcseperedése.
Közel 3 évtized múltán szinte menekültem vidékre. Miért? Mert valami alapvetően megváltozott. Elviselhetetlenül zsúfolt lett, s ez hozta magával a többi problémát. Zaj, kosz, türelmetlenség, elidegenedés. Kontroll nélkül befogad a város olyan idegen csoportokat, akiknek semmi keresnivalójuk Budapesten. Hajléktalanok, kínaiak, románok, oroszok. Idegenek abban az értelemben, nem is akarnak "pestivé" válni, nem asszimilálódnak, nem veszik fel az évszázadok alatt kialakult viselkedési formát. A híres-hírhedt pesti csibészben is volt egyfajta tartás, egy nővel, egy idős emberrel tudott disztingváltan viselkedni.
Törvényszerű, hogy ez történt? Szerintem nem. Vannak Európában élhető nagyvárosok. Keletre és délre is. Sőt, délkeletre is.
Hosszan sorolhatnám a város szégyenfoltjait, a Nagykörutat, az eltűnt zöldterületet, a rezzenéstelen arccal korrupt hivatalnokokat. Vég nélkül sorolhatnám.
Félek, még nem ez a vég. Lehet még rosszabb. S mindez rajtunk, a tesze-tosza, mindenbe belenyugvó (adófizető?) lakosokon múlik alapvetően.
marcinka22 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 574
Én csak azt nem bírom, hogy ilyen mocskos... Mi kellene, hogy történjen valami. Mert a tiszta környezetért harcba szálló hős már van... katt
**BPO-700** Creative Commons License 2009.04.07 0 0 573

Árulja el nekem valaki,hogy mi a francért nem lehet egy kib@szott hidat építeni északra?
Szerintem a közlekedési dugók 50%-át megoldaná.

 

Megépült! :))

Előzmény: boborján (534)
cziczuka Creative Commons License 2005.01.02 0 0 572

Én nem Bp-et utálom, hanem....

 

......a BKV-t. Ahelyett, hogy egyes járatok útvonalát meghosszabbítanák inkább rövidítik. Persze értem én, hogy így a jeggyel utazók dupla árat fizetnek. Javaslatom, hogy egy buszjárat max 2 megállót menjen. Ez jó a BKV-nek, hiszen a bevétel szépen megugrik, jó annak aki a buszok beszerzésével van megbízva, hiszen sok busz sok pénz a zsebbe, jó az államnak, hiszen nagyobb dugó több benzin.... Az fel sem merül, hogy mint más világvárosban minél hosszabb járatokat indítsanak, akár a város egyik szélétől a másikig. Nem. itt metrót építenek rossz vonalvezetéssel, olyannal ami majdnem párhuzamos.... Ahelyett, hogy meghosszabbítanák a "piros" metrót a délitől őrmezőig (Alkotás u.- M Zs. körtér Kosztolányi...) És addig is a 4-6 villamosból az egyiket teljes körben járatnám (össze lehetne kapcsolni a 61-essel. A sinek megvannak...

 

.....azt, hogy semminek nincs gazdája. Valamit megépítenek (persze nem alkalmazkodva a környezthez, hiszen sok apró tervezési megbízás és kivitelezési megbízás sok apró forint a zsebbe -tapasztalat:-(((  ) Átadják nagy pompával aztán senki nem törődik vele. Onnan már nem érdekes senkinek, hogy átadás után egy évvel is széplegyen jó legyen. Ez már nem üzlet. Na azokat utálom akik ezt teszik, legyen az polgármesteri hivatal, vagy bármely társaság.....

 

...... azt is, hogy a Széchenyi panoráma útnál a kilátót (Nem a jánoshegyi) nem lehet használni nem látni semmit a fáktól.....

 

......azt is, hogy a kilátóval szemben nagyon úgy tűnik, hogy valaki "lenyúlja" a (szerintem) közterületet, de ezt meg  kéne nézni a földhivatalban. A meglévő kertjéhez ügyesen hozzákerített egy szép darabot aminek egy részét már be is füvesítette. Igaz a kamerák és az infra az új területet még nem figyelik. kell hozzá még 15 év??? ....

 

 

boborján Creative Commons License 2004.07.22 0 0 571

Mellesleg még mindíg szeretem Budapestet,de ki a fasz találta ki,hogy a Király utca

sétálóutcává legyen?

 

Igen,szép,meg jó,meg csöndes lesz.Meg jó bevétel a vendéglátósoknak.

De miért kell elvenni minden menekülőútvonalat?

 

Erre felhördülhetnek az autóellenesek,hogy menjek gyalog,és akkor nem kell a kis utcákban rövidíteni.

Csakhogy így az Andrássy-út forgalma fog nőni.És az ott lakók/sétálók szívják a kialakult dugóból keletkező plusz szmogot.

 

Az,hogy az Andrássyról ismét lehet jobbra fordulni a Bajcsyra,na,hát ahhoz is csak gratulálni tudok.

 

Arra gondoltam,hogy elkezdem lefényképezni a kátyúkat,és mailben elkezdem küldözgetni a városvezetésnek.Ha mindenki nekiállna,előbb-utóbb csak tele lenne a tökük és  csinálnának valamit?!Amennyi kátyú van Budapesten,sztem' meg lehetne tölteni a levelezőszerverüket.:-)

 

OFF

 

Szeretnék további jó egészséget és pihenést kívánni azoknak a jómunkásembereknek,akik cigarettázással és kávéital-fogyasztással próbálják feledni

a részükre MUNKAKÉNT kiadott útépítést a fennt említett utcában.

Remélem,a parkolóhelyet elfoglaló munkagépük biztosít számukra elengendő árnyékot,és egyben megakadályozza sörük (munka)idő előtti felmelegedését.

 

 

 

 

boborján Creative Commons License 2004.07.22 0 0 570

Háj!

 

 Nemtom' honnét van ez a kis iromány,kb. egy éve kaphattam,asse' tom',tényleg el lett -e küldve.Remélem,igen:

 

"Kedves Budapesti Városvezetés, kedves Bizottsági Döntéshozók, kedves minden útépítésekkel foglalkozó kolléga!

Önökről bízvást elmondható, hogy szakmai pályájuk csúcsára értek. Kétségtelen, hogy valamennyien megfelelő, és a legmagasabb szintű szakirányú képzésben vettek részt, és ezen tudás kamatos kamatai ma Budapest útjain (és útfelein) első kézből tapasztalhatóak. Én a magam részéről mindjárt az elején köszönetemet is kifejezném ezért a magam pesties módján Önök felé: dögöljenek meg, és akkor rendes vagyok, nem részletezem. Nem cifrázom, nem kezdek MÉNEM-mel mondatot, nincs se családfa, se ökölrázás, csak így egyszerűen, szívemből mondom: dögöljenek meg. Aki aláírta a Deák téri sávok egyidejű szétbombázását mindkét oldalon, elterelés, előzetes kommunikáció, menekülő útvonalak lehetősége nélkül, az kevésbé értett bárminek az építéséhez, mint a Nemzeti Színház díszpáholyait tervező szerencsétlen, pedig azok premier plánban a közönség felé néznek, cserébe viszont a színpadra - mit tegyünk - nem esik rálátás. Én a magam vendéglátós végzettségével aszondom, aki ilyet csinál, azt elsőéves hallgató korában örökös eltiltásban kellett volna részesíteni a szakmáját illetően. Bár ki tudja, talán maguk is vendéglátósok, és ugyanannyi várostervet láttak mostani kiérdemelt pozíciójuk elnyerése előtt, mint a Moszkva-térihamburgeres.

Maguk most végignézhetik egy város körültekintő harakirijét minden áldott napon, élvezzék ki a látványt alaposan. Rendkívüli képességükkel egy aláírással kinyírták az Erzsébet, a Lánc-, és a Szabadsághidat, a Körutat mindkét irányban, az Andrássy, Bajcsy-Zsilinszky utakat, a Hegyalját a BAH-ig, a Budafoki, Bocskai, Alkotás, Attila, Alagút utakat és utcákat, a Roosevelt tér amúgy sem nyugis környékét, a Váci utat a Dráva utcáig és még sorolhatnám. Ez olyan teljesítmény, amire vélhetően Yoda is csettintene a nyelvével, és megjegyezné, az Erő vele van. Vele, mi? Az Erő. Hogy állítanák ki rólatok a Nemtörődöm Faszok Szobrát a kiszáradt Duna medrében (jól is mutatnátok, napkérós, zsebredugott kezű, bőrjakós óriási makkok cigivel a szájban). Azok is ti voltatok tavaly, aki a Bartók Béla úti felújítás okozta káosz megkönnyítése érdekében felbontottátok a dél-budai rakpart bevezető útját, kb. 80.000 ember mindenlehetséges útvonalát elvágva ezzel, mi?

Van úgy, hogy egy városvezetésnek átmenetileg nincs akkora tere lakói javára döntéseket hozhatni. Van úgy, hogy évekig csak kicsi, apró változások jutnak. De hogy egy városvezetés szisztematikusan kibasszon azzal, aki ott él, és neki adja adóforintjait, az hajmeresztő. Most így állunk:

-a parkolási díjat önkényesen emelitek, nekem semmi beleszólásom, jövőre a lakhelyemen sem állhatok ingyen

-az utak hullámosak, kátyúsak, szar szemét mind, amit felújítotok egy év alatt elrohad, mert annyira minőségi munkát követeltek korrupciómentesen

-annyi eszetek sincs, hogy a kamionokat, és egyéb batár állatokat napközben kitiltsátok a városközpontból

-a rendőr nekem beugat, hogy zöld kártya, miközben nem látjuk egymást az elhaladó Volánbusz füstjében. Ti meg környezetvédelemről szónokoltok???

-minden 5 kocsibaszállás egyszeri kutyaszarbalépéssel is jár. Legyen szaros a te kuplungod napokig, azt kívánom!

-a Kálvin-téren annak a gyönyörű új üvegpalotának egy jelentése van: A városkép-védelem, az egységes látvány megőrzésének feladata sosem hallott dolog nálatok. Viszont az „így-vagy-úgy-de-megépítem-úgyis-adtok-engedélyt” még működik. Gratulálok, szép munka!

Végezetül Demszky úrnak üzennék : tudom, hogy szeret az aktuális kommunikációnak megfelelő helyeken és jelleggel sajtótájékoztatókat tartani. Két tippet adnék:

-térdeljen egy Peep-show forgószínpadára, és tépje le nyakkendőjét! Az újságíró dobálja az ötvenest, és csak akkor hallhassa-láthassa Önt.

-kapaszkodjon fel a haverok mellé a ketrec falára egy jó kurkászásra a Majomházban. Ez önmagában is elég volna.

B. Knox természetimádó és mormon prédikátor, a Mazdazdan Egyesület dalárdájának baritonistája

doffek gábor budapest"

shit4sale Creative Commons License 2004.07.02 0 0 569
költözz vidékre! where is the sunshine?
Előzmény: Borsó_ (566)
shit4sale Creative Commons License 2004.07.02 0 0 568

demszky egy nagy rakás impotencia -> lásd budapest!

remélem a brüsszeli másodállása majd elfoglalja...

H_G Creative Commons License 2004.07.01 0 0 567
Én Budapestet nem utálom, de az autókat már rettenetesen. Ilyen számban már akkor is megkeserítenék az életet, ha nem olyan agresszívan használnák őket a vezetőik, ahogy a magyar sofőrök túlnyomó többsége teszi. Rosszul vagyok a látványuktól, ahogy minden képben ott tolakodnak (pláne, mióta mind egyformák!), az állandóan jelenlévő hangjuktól és szaguktól, és főleg az erőszakosságtól, ahogy lépten-nyomon elzárják az utamat, a járdára állnak, nem engednek a zebrára lépni, fellöknek, ha biciklizem és általában, szünet nélkül akadályoznak és fenyegetnek. Tényleg semmire sem vágyom jobban, mint hogy autómentes negyedben lakhassam! (Autómentes város vagy pláne sziget -- mint Hydra Athén közelében -- persze még jobb lenne, de nem vagyok telhetetlen.) Meg lehetett csinálni Bécsben, Brémában és még egy sor helyen a világban -- nagyon elkeserít, hogy Bpesten még csak távlati tervként sem kerül soha szóba.

Ha minden így megy tovább, előbb-utóbb összetörök vagy felgyújtok egy párat ezekból a páncélos óriáscsótányokból és úgy kerülök valami autómentes helyre :(((

Előzmény: _banner_ (565)
Borsó_ Creative Commons License 2004.07.01 0 0 566
Hehe, itt a nyugatinál egyre nagyobb divatt lett kamionokal száguldozni hogy bassznák meg... remeg a ház 5 percenként.
Előzmény: _banner_ (565)
_banner_ Creative Commons License 2004.07.01 0 0 565
Nem hiszem, hogy már több, mint egy éve senki nem utálja Budapestet, úgyhogy felhozom! :)
Biovadász Creative Commons License 2003.06.17 0 0 564
Még nem nagyi, bár gyakran reklamál, hogy szeretné elérni a nagyi státuszt. :)
Előzmény: Dean Moriarty (563)
Dean Moriarty Creative Commons License 2003.06.17 0 0 563
ez inkább a szuper nagyi:-)))
Előzmény: Borsó_ (562)
Borsó_ Creative Commons License 2003.06.12 0 0 562
A szuper anyuka:)) Főz mos takarit és még leveri a fél fagyi b közepet ha kell:))) mi kell még?! :DDD
Előzmény: Biovadász (560)
Moka25 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 561
Huha!:o) Kezdek kivancsi lenni:)
De most mennem kell... lejart a galya-ido!:)
Előzmény: Biovadász (560)
Biovadász Creative Commons License 2003.06.11 0 0 560
Nem féltem. Szerintem fél stadionnyi B közepet el tudna intézni egyedül. :)
Előzmény: Moka25 (559)
Moka25 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 559
Akkor kalandos eleted van. Minden meccsen izgulhatsz a Mamadert!
Előzmény: Biovadász (558)
Biovadász Creative Commons License 2003.06.11 0 0 558
Komoly, bérlete van. :)
Multkor persze egyből hívtam, amikor a tv-ben láttam hogy gáz van, mondtam neki, hogy legközelebb ne verje meg ennyire azt a szerencsétlen játékost. :)
Szerencsére ő is mint sokan, ha valamilyen veszélyesebb meccs van, akkor korábban eljönnek. :)
Előzmény: Moka25 (553)
Borsó_ Creative Commons License 2003.06.11 0 0 557
olyan jo láttni a kutyaszarokat főleg most most mégjobb :DDD bár kicsit már elegem van hogy folyik rolam a viz ésmég ezt a kurva büdőset is szagolnom kell némely kereszt utcában
Előzmény: shit4sale (556)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!