Mi kocsival voltunk, de nem egyszerre tettük meg az utat, szerintem egyben lenyomni 1100 km-t kicsit húzós lenne, de hát embere válogatja. :-) Szóval mi megálltunk Velence mellett Lido di Jesolo-ban, oda normál tempóban, ha jól emlékszem reggel 8-as indulással (Pestről) kb. du. 4-5-re értünk, ott kerestünk szállást szállodában, és este még megnéztük Velencét. Másnap reggel 6-os indulással 3/4 2-re értünk Pionbinoba (innen megy a komp Elbára), a kompút egy óra volt. (Engem kicsit beijesztettek előtte, hogy nehéz a kompra feljutni, egy ismerős odaért du. kettőre, és az utolsó járatra is alig fért fel. Nekünk ilyen gondunk nem volt 1/4 óra múlva már fent voltunk a kompon és mentünk. Annyit még tudni kell, hogy mi pénteken érketünk, mert akkortól volt apartman, de az általános turnusváltás a szombat, és akkor biztosan többen vannak). Még annyi, hogy végig autópályán mentünk, állítólag a főutakon elég nagy dugók szoktak lenni.
A sziget: Nagyon szép, zöld az egész, bár földet sokat nem látni, egy sziklatömb az egész. Nekünk sikerült találnunk egy távoli ismerőst (ismerős- ismerősének-ismerőse), aki 20 éve kint él, így el tudta mondani merre érdemes menni. A strandok sziklásak vagy kavicsosak, aminek én örültem mert búvárkodok, de hát ki-mit szeret. A sziget nyugati oldalát jártuk be (állítólag azt érdemes) egyszer voltunk a keleti részen + egyszer a fővárosban Portoferraioban (Napóleon itt volt számüzetésben, mind a városi házát, mint a kastélyát érdemes megnézni). Van egy 1018m magas hegycsúcs is, ahová lanovkával fel lehet menni, onnan szinte az egész szigetet be lehet látni. (a legnagyobb távolság asszem 55 km).
Te hová mész, melyik városba? Mi a dél-nyugati részen voltunk Seccheto-ban,
de a nyugati oldalon bárhol jártam nagyon szép volt.
Most már jártam, és mindenkinek merem ajánlani! Gyönyörű a sziget, nagy részét bejártuk/végigstrandoltuk az egy hét alatt, és szívesen visszamennék bármikor! Amint lesz időm, csinálok egy útleírást, és felrakom!
Sziasztok! Nyáron szeretnék kisebb társasággal eljutni Elbára, ehhez kérnék egy kis segítséget! Szeretném, ha valaki aki járt már arra megosztaná tapasztalatait. (Kocsival merre érdemes menni, milyenek az árak, melyik rész a legszebb, milyenek a szállások, mit érdemes megnézni, zsúfolt "túristaparadicsom"-e...és minden ami érdekes lehet). Az interneten eddig talált leírások, oldalak alapján nekem nagyon tetszik, mindenképpen szeretném megnézni. (Esetleg, ha valakinek vannak búvár tapasztalatai Elbáról azt is szivesen venném). Előre is köszi mindenkinek!