Keresés

Részletes keresés

malaclopo Creative Commons License 2003.03.13 0 0 164
tudhatnád, hogy elírás, nem szokok viccelődni a pártok nevével, mióta beleestem nyáron a moderálási dömpingbe
Előzmény: Kovács Béla Sándor (160)
reggelijano Creative Commons License 2003.03.13 0 0 163
A cikk érdekes és tanulságos. Az SZDSZ akkor lett volna valóban liberális párt, ha a Bauer-féle vonulat nyert volna náluk. Nem nyert, nem is liberális párt...
Előzmény: dekóder (158)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.13 0 0 162
ha ezek az mdf-esek inkább fideszesek voltak eddig is, jól tették, ha feloszlatták magukat; remélem, Csongrádon is lesz, aki újraszervezi az ottani mdf-et; nagyon helyes város, lakható, kedves emberekkel; egy párt tagsága sem örök, lehet, hogy valaki alól kimegy a pártja, lehet, hogy valakit pártja tanácsol el; csak olyan nincs, hogy egy párt mozdulatlan marad; állandóan meg kell újulnia; vannak, akik vállalják az új utat, vannak, akik nem; én nem sajnáltam, mikor Pozsgay hátat fordított az mszp-nek; egészen jól túléltük; egy párt viszont, ha nyíltan felvállalja, hogy egy másik párt kiszolgálója, akkor miért van? hogy lehetnek tagjai? csak ne a számítás, hogy egymásrautaltságból; ha a kisebbik párt tagja, van esélye bármilyen sarzsira, ha a nagyobba, nincs
Előzmény: Törölt nick (161)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.03.12 0 0 160
"a gidesz megint becsapta választóit"
No! Csak így, franciásan? EZt még Kis Pétertől tanultad 90-ben?
Előzmény: malaclopo (155)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2003.03.12 0 0 159
"Most a kormánypártok megtehették volna, hogy nyilvánosan biztosítják a Fideszt: ha jelöl három személyt, meg fogják őket választani, és csak egyet választanak meg az MDF két jelöltje közül."

Miért kellett volna erről nyilvánosan biztosítani a fideszt? Nem elég nagykorú még a fidesz ahhoz, hogy önállóan is tudja, mi a dolga? Hogy mire is kötelezi őt a választói bizalma? Más szóval: nem erőszak a disznótor.

Előzmény: dekóder (158)
dekóder Creative Commons License 2003.03.12 0 0 158
"E fontos ügyben válik most egymást követően mindkét többség által alkalmazott megoldássá, vagyis normává az, amit ellenzékiként még normaszegésként támadtunk."
Bauer Tamás véleménye
malaclopo Creative Commons License 2003.03.12 0 0 157
a forgatókönyv már régen megvan; Barbalics is a Nobel-díj előtt kötötte a szerződést; hát, ha nem lennének ki a statiszták, ingyen is elvállalnám, csak azt kérném, hogy lehetőleg az arcom ne látszódjon; nagyon nem szeretem a nyilvános szerepléseket; de, ha már télleg csak az hiányozna, valahol a tömeg közepén, még így is vállalnám; már 47 kilo vagyok, 153 cm
Előzmény: Törölt nick (156)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.12 0 0 155
tudod jól, hogy fürtöskét nem szeretem; DI-nak igaza van, hogy a tv szerint egyenló arányban kell lenni kormány- ellenzéki képviselőnek a kuratóriumban; becsületére legyen mondva, nem értett egyet a korábbi csonka kuratóriummal sem; most sem akart ilyet; hallottam Lendvait, ha nincs kuratórium, 1 hóap múlva nem hívhatta volna le a pnzt a tv, elsötétül; a fidesznek az is jó lett volna, ha nem magukat láthatják 24 órán keresztül, mást se lássanak; tudod, hogy nem tv-ző vagyok, de sokaknak ez a szórakozás; közszolgálati tv kell; nem félek attól, hogy az mdf-es kurátorok nem emelik fel hangjukat minden egyes alkalommal, amikor nem tetszik nekik valami; ennyit tehetnek, és ez kötelességük is, választóik miatt; a gidesz megint becsapta választóit, dehát már megszoktuk; nem tom, milyen propagandafilmről beszélsz
Előzmény: Törölt nick (154)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.11 0 0 153
Majd az MDF-es fijúkon keresztül érvényesítik az elveket...
Előzmény: firstmaggio (151)
Tony Creative Commons License 2003.03.11 0 0 152
Hát tényleg semmi sem számít...egy pár fillérért még az édes szülőföldjét..is csakhogy az elgurúl
firstmaggio Creative Commons License 2003.03.10 0 0 151
A fidesznek vagy van valami tuti biztos stratégiája, vagy megzavarodtak a fiúk....
Előzmény: parsons (150)
parsons Creative Commons License 2003.03.10 0 0 150
Szavazás az ORTT elnökéről és az MTV-kuratóriumi elnökségéről
MTV: az MDF-frakció Kozma Hubát és Kerekes Pált jelöli - Fidesz-álláspont


Budapest, 2003. március 10. (MTI) - Az Országgyűlés a tervek szerint ma, hétfőn választja meg az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) elnökét és a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének hiányzó két tagját, akiket az MDF jelöl.

Az Országgyűlés várhatóan szavaz a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének hiányzó két ellenzéki tagjáról is, akiknek személyére a Magyar Demokrata Fórum tesz javaslatot.

A parlament legutóbbi ülésén választotta meg a kuratóriumi elnökség hat tagját, akiket az MSZP, az SZDSZ, illetve az MDF delegált. A Fidesz nem állított jelöltet, és kivonult a szavazásról, mert törvénytelennek ítélte az eljárást. Szili Katalin házelnök a médiatörvényre hivatkozva kérte fel az MDF-et, hogy jelöljön a két
betöltetlen helyre.

A Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja vasárnap késő esti ülésén úgy döntött, hogy ha hétfő délig a Fidesz - Magyar Polgári Párt nem jelöl két kurátort az MTV közalapítvány kuratóriumi elnökségébe, akkor a demokrata fórum frakciója megszavazza az általa javasolt két személyt.

Dávid Ibolya pártelnök az MTI-nek elmondta: Kozma Huba volt MDF-s országgyűlési képviselő és Kerekes Pál mérnök-informatikus jelölését terjesztik elő, és egyben a kuratórium alelnökének Kozma Hubát javasolják.

A FIDESZ FENNTARTJA ÁLLÁSPONTJÁT

A Fidesz fenntartja álláspontját, miszerint az ellenzéki pártoknak közös
jelölteket kell javasolniuk az MTV kuratóriumi elnökségébe, de "semmilyen elvtelen kompromisszumot nem kíván kötni, sem a kormánypártokkal, sem a Magyar Demokrata Fórummal".

A párt országgyűlési frakciójának elnöksége, az MTI-nek hétfőn eljuttatott közlemény szerint, elgondolkodtatónak tartja, hogy az MDF "parlamenti létszámarányát lényegesen meghaladó képviseletet követel magának" az Magyar Televízió kuratóriumi
elnökségében.

"Hamis az az érvelés, amely szerint az MDF azért nevez meg további két jelöltet, mert a Fidesz nem vesz részt a jelölésben, hiszen a párt időben megnevezte delegáltjait" - szerepel a közleményben.

A Fidesz álláspontja az, hogy az MDF értelmezte befejezettnek az egyeztetéseket a Fidesszel, miután a kormányoldal megegyezett.

A frakcióelnökség leszögezi: a Fidesz az MTV kuratóriumi elnökségének jelölési eljárásában mindig betartotta a médiatörvény és az Alkotmánybíróság rendelkezéseit.


parsons Creative Commons License 2003.03.10 0 0 149
Úgy néz ki, hogy nincs, így az MDF Kozma Hubát (régi barátja és harcostársa Lezsáknak) és Kerekes Pált jelöli.
Előzmény: firstmaggio (148)
firstmaggio Creative Commons License 2003.03.10 0 0 148
Mintha ma délig kellet volna eldőlnie lesz-e fidesz-jelölt.

Tudtok valamit?

kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.10 0 0 147
Volt az ATV-n a Debreceni-féle műsor (Jobbközép).

Első téma volt ugye a kuratórium.

A szereplők (1 kivétellel) gyermeki naivitással csodálkoztak el az események alakulásán és az MDF által kialakított helyzet nonszensz voltán.

Katona Tamásnak viszont rémlett valami nagyon régről, 1 MIÉP-nek nevezett párttal kapcsolatban valami hasonló...

Debreceni ekkor jónak látta áttérni a következő témára.

Néha nem túl kedvező a jó memória... ;-)

Előzmény: CSAK_EGY_polgár (138)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.10 0 0 146
az mdf most éppen versenyez; önálló programmal, megkülönböztetve magát mind a bal, mind a liberális, mind a szélsőjobb fidesszel szemben; de a lényeg az önálló fellépésen van
Előzmény: Kovács Béla Sándor (145)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.03.10 0 0 145
Persze! De a monopóliumok kialakulását nem a vállalkozások altruista magatartása akadályozza meg, hanem a verseny.
Előzmény: lucass (143)
lucass Creative Commons License 2003.03.08 0 0 143
a vásárlóknak az az érdekük hogy ne legyenek monopoliumok!
Előzmény: Kovács Béla Sándor (142)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.03.08 0 0 142
A gazdasági piacon is elvárod a szereplőktől, hogy minél több és erősebb konkurenciát kívánjanak maguknak?
Előzmény: lucass (141)
lucass Creative Commons License 2003.03.08 0 0 141
ne legyél már ennyire mohó!
a te pártod csinált az mdf-ből kis pártot , ez nem volt elég?
most meg már a megsemmisitésüket kivánod?
miért hiszed azt, hogy csak nektek, az egykori balliberálisoknak van joguk a jobboldal képviseletére, Antall egykori hiveinek pedig nem?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (139)
karma police Creative Commons License 2003.03.08 0 0 140
A Fideszt kellene már elfelejteni.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (139)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.03.08 0 0 139
A fidesznek szüksége volt az MDF szavazóira, ezért kötöttek paktumot
A győzelemhez lett volna rájuk szükség. Ellenzékben jobb lenne nélkülük, 2006-ra meg el is felejthetnénk őket. Egyetlen kiesett párt sem tudott még visszakerülni, de még megerősödni sem.
Előzmény: CSAK_EGY_polgár (138)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2003.03.07 0 0 138
lepaktált a baloldallal
Ez egy elvileg lehetséges következtetés, de a valóságban teljesen kizárt. Az MDF éppenséggel a jobboldal gyorsuló morális süllyedését próbálja visszafordítani, azaz menteni a menthetőt.

a tényleges ellenzék
Az ellenzék meghatározása nem az, hogy állandóan ellenkezik.

az MDF-et a Fidesz vitte be a parlamentbe
A fidesznek szüksége volt az MDF szavazóira, ezért kötöttek paktumot, amely mindkettőjük számára előnyös volt. Az MDF nélkül a fidesznek nem volt esélye a győzelemre.

a MIÉP is delegálhatott volna 4 tagot
Nagyon vicces lett volna, ha Áder János egyáltalán hajlandó lett volna a 4 MIÉP-es jelöltet szavazásra bocsátani, és a fideszes többségű parlament megszavazta volna ezeket a jelölteket.

Az ország felének akaratát figyelmen kivül hagyják!
Ezt most éppen a fidesz teszi, amikor nem jelöl tagokat, pedig joga lenne erre.

Előzmény: oroszlánkölyök (68)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.06 0 0 137
"Az jó,ha fiatalnak gondolsz-mert valóban, fiatal lelkületű 50 éves lettem egy hónapja!"

ez komoly? hát, nem volt szép, hogy nem pöttyentettél róla; én már akkor nem tudok 8 napon belül minden jókat kívánni; félévszázad után az akkor legidősbb kort fogom kívánni; de meg kell várnod az újabb 50 évet, hogy ne hagyj rám lelkiismeretfurdalást

Előzmény: Törölt nick (136)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.05 0 0 135
"Az ügyészség kifogásolja a tévékurátorok újraválasztását

2003. március 5., szerda, 18:25

A Legfőbb Ügyészség valószínűleg jogi lépéseket tesz amiatt, hogy az Országgyűlés újraválasztotta az MTV kuratóriumának több tagját. Az ügyészség szerint ugyanis az előző testület mandátuma úgy szűnt meg, hogy az kizárja az újbóli jelöléseket.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője közölte, hogy fenntartják korábbi megállapításukat, miszerint tavaly december 6-án megszűnt a tévékuratórium elnökségének működése. A testület ugyanis nem írt ki időben elnöki pályázatot. Ilyen esetben a törvény szerint nem választhatók újra a régi tagok. Ennek ellenére az eddig megválasztott kuratóriumi tagok közül hárman már az előző testületnek is tagjai voltak. Borbély azt mondta, hogy az ügyészség mindenképpen lépéseket tesz az ügyben. Egyelőre mérlegelik a leginkább törvényes és eredményes lépést, ez lehet akár ügyészi óvás, akár bírósági kereset indítása is.

Az ügyészség kérheti annak megállapítását, a december 6. óta hozott kuratóriumi döntéseket semmisítsék meg. Az [origo] információi szerint erre akkor kerülhet sor, ha az új kuratóriumban újraválasztott tagok is dolgoznak majd.

Az [origo]-nak a jelenlegi tagokat delegáló frakciók képviselői Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője, Kuncze Gábor, az SZDSZ frakcióvezetője és Újhelyi István, az MSZP médiapolitukusa egyaránt azt mondta, hogy miután az MTV kuratóriumát ellenőrző testület korábban nem adott igazgat az ügyészség megállapításának, az ügyészség álláspontjától eltérően nem akarják visszahívni a nemrég újraválasztott tagokat, amíg ezzel ellentétes bírósági döntés nem születik."

ORIGO

Már régen hallatta a hangját Polt Péter...

malaclopo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 134
köszi; akkor még bajsza is volt, és elég ízes beszéde
Előzmény: parsons (132)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 133
nem tudok; az a baj, hogy mindig azt feltételezed, hogy tudok valamit, ami nem is érdekel, és ismersz már, hogy esélyem sincs arra, hogy tudjam; máskor meg amit biztosan tudok, arról tételezed fel, hogy nem tom; biztos azért van, mert még fiatal lehetsz
Előzmény: Törölt nick (131)
parsons Creative Commons License 2003.03.05 0 0 132
Az Agrártárca közigazgatási államtitkára volt az Antall kormány idején
Előzmény: malaclopo (130)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 130
köszi, akkor most már tudom, ki az; ha jól rémlik, valami államtitkárféle is vótaz első kormányban
Előzmény: parsons (129)
parsons Creative Commons License 2003.03.05 0 0 129
Volt MDF-es, most éppen MDNP-s.
Előzmény: malaclopo (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!