Keresés

Részletes keresés

harcsavadászné Creative Commons License 2007.08.04 0 0 328
Sziasztok!

Szerintetek hol lehet festősablont venni?
Az interneten rákerestem, de csak kisgyerekeknek való sablonok vannak. Illetve az egyik festékgyártónak van 3 féle sablonja (óriási válszték) darabonként 12.000.- Ft-ért.
Mintáim és elképzelésem van. Esetleg gyártott már valaki otthon saját kezűleg ilyen sablont?
Beltéri festéshez szeretném, latex festék lenne az alap.




Axióma Creative Commons License 2007.08.04 0 0 327
Koszi, a vastag reteg lejott a kezemrol, de a kormom meg a bor foltokban szurke... akkor masik higito. Es alapozok meg egyet akkor.
Feheredni fog: ezen mit ertesz, addig kell alapozni, mig feher felkent alapozo feher szinu reteget kepez??? Nem akartam feheret csak meglepodtem rajta, hogy feherbol fekete lesz.
Akkor keresek valami mas ecsetet, bar lehet hogy a festek jobban lesz felhordhato, az alapozo ugy latszott nem ragad ha hosszaban huztam a betonvason.
Előzmény: ponex (325)
ponex Creative Commons License 2007.08.04 0 0 326
Péterbá, minek meszelsz? :)))
A fal nem fog, hanem a mész, egyébként tejet érdemes adni hozzá 3-4% ban, ugyan is a tejben lévő kazein le köti kicsit bár ezek a bolti tejek semmire valók sajnos, de mész esetében nem várható, hogy teljesen por mentes legyen, ha csak lenem kened valami mással. De akkor meg minek meszelni? :)))
Előzmény: Törölt nick (324)
ponex Creative Commons License 2007.08.04 0 0 325
Hát őőőőőő

Na többször kell alapozni, és szépen fog fehéredni, ecsettel, fürdéskor le fog ázni a kezedről bármi, kis dörzsölgetéssel :)) ha mégse, akkor nitrohígító lesz a megoldás.
Zománcozni egy réteg kell ha nem tetszik akkor inkább 3 szór alapozni, de kétszer elégnek kell lenni.
Előzmény: Axióma (323)
Axióma Creative Commons License 2007.08.03 0 0 323
Na most mondhatjatok, hogy megint egy hozzanemerto barkacsol (raadasul no), de hatha segiteni is tud mellette valaki...
Adott egy zartszelvenybol + betonhalobol keszittetett kertkapu. Nyilvan le kellene festeni. Bricoban sajna nem a kedves segitokesz bacsi volt, ugyhogy lehet hogy mar az anyagvalasztasnal elszurtam: supralux konvert, ami leeszi a rozsdat; plusz trilak zomancfestek. Termeszetesen a drotkefezes megvolt (tkp. csak a halon volt, az se kis melo...), majd utana a vazreszen ahol a lakatos szerint zsiros vagy olajos volt higitoval (szintetikus higito, ami a majdani trilak zomanchoz valo) letorolgettem - ezt mar csaladi utmutatas alapjan.
Namarmost ezt a feher alapozot kentem, ami egy dolog hogy fekete lett (legalabb tudtam, hol jarok), de csak egy normal ecsettel, ami most nem volt gond szepsegileg, de jol csapodott mindenfele... az egy dolgo hogy a polomat dobhatom gondolom, de a kezemrol mivel jon le, ha a higito nem hatotta meg? Tudom, holnaptol cernakesztyu...
A masik, hogy el kezdett esni az eso, mar a veget csopoges kozben csinaltam meg, ez belefer? Vagy kene alapozobol (ezert v. ettol fuggetlen) masodik reteg?
A harmadik, mivel lehet a racs reszt festeni rendesen? Henger nem jo mert azt mondtak megeszi a festek, a normal lapos ecsettel meg nem latom hogyan tudnek turhetoen kinezo feluletet csinalni. Celszerszam kellene?
A vaz az nem gond. Szinbol hany reteg?
Koszi, remelhetoleg ez az utolso sajat probalkozasom...
mr_qwert Creative Commons License 2007.08.03 0 0 322

 

Kösz a tanácsot beszámolok a fejleményekről holnap rakom.

A menyezet már ki lett festve de majd kijavitom ha kifolyik.

MESTER DÍSZLÉC RAGASZTÓ-t vettem  6db- ot kb 40métert akarok felrakni remélem elégl esz.

 

ponex Creative Commons License 2007.08.03 0 0 321
Fríz-nek nevezzük azt a bizonyos holker lécet, és fel kell tenni a mennyezet festése után, bár ha pont a holkerbe rakod, akkor lehet, hogy előtte kellene, tudniillik a ragasztó ki türemkedik mikor rányomod a falra és javítani kel miatta a festést, miután megkötött a ragasztója mindenképpen akrylozni a széleit, hogy rés mentes legyen, egyébként ezzel is lehet felragasztani, ha nem akarsz baromi drága spec ragasztót venni. szóval érdemesebb festés előtt felragasztani akryllal, ami egy festhető tömítő anyag, de kiválóan alkalmas ragasztási célokra is. Javaslom a Mester Akrylt, ami biztosan jó minőségű.
Előzmény: mr_qwert (319)
szenyor Lopez Creative Commons License 2007.08.02 0 0 320

Itt van egy beépítési útmutató, de nem tér ki a festésre. Lehet, hogy találsz olcsóbban lécet is;)

http://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/5

Előzmény: mr_qwert (319)
mr_qwert Creative Commons License 2007.08.01 0 0 319

Hello Mindenki

Ismét volna egy nagy kérdésem milyen sorrendben célszerű a holkerlécet feltenni.

 

http://www.marbet.hu/product_info.php?cPath=22&products_id=65&osCsid=5eb548320090d7583d5ab058e072c0a1

 

Mennyezet fesése előtt vagy csak az oldalfal festése előtt vagy utoljára amikor már minden ki van festve + ki mivel ragasztja.

ponex Creative Commons License 2007.07.29 0 0 318
Lehet, csak álltalában baromi drágák a gépek hozzá.
Előzmény: mr_qwert (317)
mr_qwert Creative Commons License 2007.07.29 0 0 317

Az a nagy kérdésem, hogy lehet-e diszperzitet festékszóróval menyezetre és falra felvinni valami hasonlora gondolok mint a link alatt látni

http://www.ezermester.hu/2002/12/wagner.htm

csak nem találtam sehol kb.20eFt volna rá

ponex Creative Commons License 2007.07.24 0 0 316
Noss ez az amit valamilyen kereskedelmi egységben kellene megkérdezni. Festékbolt pl.
Előzmény: Altrex (315)
Altrex Creative Commons License 2007.07.24 0 0 315

Sziasztok!

 

Először is bocsi, de nem olvastam végig az összes hozzászólást.

 

Kérdésem az lenne, hogy a fűtési rendszer réz csöveit lehet-e lakkozni, ha igen mivel?

 

Van olyan vizbázisú lakk, ami hőálló?

 

Köszi a válaszokat.

ponex Creative Commons License 2007.07.23 0 0 314
"tudom, hgoy a dulux beltéri, de annyi mentségem van, hgoy sose esik be az eső."

Ez így ebben a formában, nem igaz :))

1. van kültéri dulux is
2. Nem azért kell kültéri festék, mert esik, vagy nem esik. A kültéri festékek, sokkal teherbíróbbak. ha esik az eső, magas a páratartalma a levegőnek, ami bizony bemegy az erkélyre, a sok kipufogógáztól savas, főlleg, oldott szén, és kéndioxidot tartalmazó levegő, ami szintén bemegy az erkélyre, ami gyakorlatilag, szénsav, és kénessav, ami erősebb sav, mint a kénsav. Ezeknek az elviselésére fejlesztenek ki, úgymond, kültéri (nagyobb vegyi-terhelésnek ellenálló festékeket).
3. le kell kaparni és megcsinálni normálisan.
Előzmény: -cc- (312)
endrep Creative Commons License 2007.07.20 0 0 313
"Nos amint látom, sufni-tuning festést csináltatok. Ha még háromszor elkellene mondanod, mindíg lennének újabb és újabb infók, amiről még mndíg nem tudok."

Te már tudsz mindenről... :)), igazad is van tényleg így sült el.
A mésszel kapcsolatban is jó a meglátásod.

Következő festés nem lesz. :)))
Köszi.
PE.
Előzmény: ponex (311)
-cc- Creative Commons License 2007.07.20 0 0 312
csak egy rövid villámkérdés: panelház erkéllyel. az erkély két fala az a "jófajta" lukacsos fal, mint a sajt. glettgipsszel (polifarbe) illetve modelgipsszel (mikor épp mi volt a felújítás adott szakaszában maradék a fángliban) tömögettem a lukakat. aztán meg csiszolópapirral átcsiszoltam. na total por lett, erre nedves ronggyal áttöröltem.
aztán maradék duluxszal kikentem, de hámlás szerűen nagyon sok helyen már a hengerezésnél lejött. gondolom poros volt. tudom, hgoy a dulux beltéri, de annyi mentségem van, hgoy sose esik be az eső.
namármost alapoznom kellett volna? mivel? egy része már le van festve de itt ott látszik - bár nem penetránsan - hogy hol voltak a hámlások. meg ugyanott esős nyirkos időben ezek a hámlások felhólyagosodnak (majd persze visszamennek).

relative kicsi aza falfelület, amit festeni kellene, viszont nem akarok fehéret, kikevertetni meg nagyon drága lenne egy tényleg jó (és nem csak amolyan halványan derengő) szint. a már lefestett dulux rétegre festhetek, vagy mi legyen vele?
köszi
ponex Creative Commons License 2007.07.20 0 0 311
Nos amint látom, sufni-tuning festést csináltatok. Ha még háromszor elkellene mondanod, mindíg lennének újabb és újabb infók, amiről még mndíg nem tudok. A meszelés technológiai leírásáról, még nem hallottam, csak a mészfestés készítésének módjáról, amelyben anyagszükséglet, és keverési arányok voltak. Manapság léteznek Teddy hengerrel felhordható mészfestékek, az én időmben ezek nem voltak, nyilván ezekhez kötődik a technológia leírás is. Szóval sok sikert a kísérletezgetéshez, talán a következő festésedkor, már célirányosabb leszel :))
Előzmény: endrep (310)
endrep Creative Commons License 2007.07.19 0 0 310
"Amit nem értek, hogy a 21. században miért meszel valaki? "

Nincs tévém és nem iszom műanyagot, talán ezért ;)
A barátom (15 éve keni a festéket falakra), ajánlotta a meszet, mivel úgy érezte -az előbbiek szerint- ez testhez áll. Tálékoztatott, hogy úgy gondolkojak, korlátozottan szinezhető. Ezt megbeszélve - jól beszineztük:(.
Az első festés nagyon szép lett. A második foltos a sok szinező miatt.
Mélyalapozás 2x, diszperzit 2x, nappali foltos még mindig. Az egyik szobát ma már másfajta diszperzittel kentük. Tökéletes lett.
A nappali ez előző diszperzittel foltos, az új fajtát kipróbáltuk rajta, tökéletes.
Nem kapartatnám le mert nem akarok a barátommal kitolni, ha van más megoldás (ami idő közben meglett).
A mész technológiai leírása szerint alapozni kell alapozóval, szerinted híg oldattal, lehet igízad van, legközelebb kipróbáljuk így ;).

PE.
Előzmény: ponex (309)
ponex Creative Commons License 2007.07.19 0 0 309
Tehát meszelés után megint mélyalapoztál, és diszperzittel lett le kenve? jó lenne ezt látni, mert asztalmellől tanácsotadni zsákbamacska.

Meszelés előtt viszont biztosan nem mélyalapoztam volna, hanem egy jó híg mész oldattal kellett volna beereszteni, aztán meszelni.

Amit nem értek, hogy a 21. században miért meszel valaki?

Jó lenne tudni, hogy pontosan mi is volt a folyamat?

Milyen volt az a mennyezet előtte?
Ha kopasz beton, volt akkor azt kellett volna mélyalapozni, még mielőtt bármi mást csinált volna vele!

De ha már mész is, meg diszperzit is van rajta, meg szar is , akkor lehet, hogy legjobb lenne, ha lekaparná az egész trágyát amit rátett az ember a menyóra, és előlről kezdené, a folyamatot, de helyes műveleti sorrend betartásával.
Előzmény: endrep (306)
endrep Creative Commons License 2007.07.19 0 0 308
Oda van kötözve..:)
de mégis milyen megoldást fogadjunk el?

PE
Előzmény: szenyor Lopez (307)
szenyor Lopez Creative Commons License 2007.07.19 0 0 307
"Szakember" visszahívása...
Előzmény: endrep (306)
endrep Creative Commons License 2007.07.19 0 0 306
Sziasztok!
Új építésű ház plafonját (beton) glettelés (gipszes) után mélyalapoztuk és meszeltük (ill. nem mi a - "szakember"!).
Foltos lett.
Mélyalapozó, kétszeri diszperzit - foltos.
Szerintetek ilyenkor mi a következő lépés?

Köszi!
PE.
ponex Creative Commons License 2007.07.18 0 0 305
Randa lesz mint a bűn, és 1-2 éven belül újra csinálhatod, szerintem, bár attól is függ, hogy milyen állapotban van a meszes réteg most, illetve alatta a vakolat. Ezt látnom kellene, azért így innen pontos diagnózis adni nagyon nehéz.

megcsináljam? 06-30/851-10-69
Előzmény: Szbri (304)
Szbri Creative Commons License 2007.07.18 0 0 304
Köszönöm szépen a kimerítő választ , de én ehhez azt hiszem túl kevés vagyok , hogy megcsináljam , és mi lesz akkor ha így ráfestek , lepörög és berepedezik a festék?
Előzmény: ponex (303)
ponex Creative Commons License 2007.07.18 0 0 303
Na hát a régi meszet le kell kaparni, majd a nagyobb hibák javítgatása után mélyalapozás, majd telibe glettelni az egészet ha szépet akarsz kétszer, majd a glettet csiszolni, portalanítani, de nem vízzel, csak egy partvissal mondjuk, amennyire lehet, aztán lehet festeni. Az első réteg legyen kicsit hígabb, a másodikhoz nem kell hígítani.
Előzmény: Szbri (302)
Szbri Creative Commons License 2007.07.18 0 0 302
Lemostam a falakat szivaccsal mivel már poros volt és nem mostanába volt meszelve. Aztán a hibákat glettel kijavítottam /elég sok volt/. De csak miútán megvettem a festéket akkor gondolkodtam el , hogy lehet , hogy a meszelt falra nem igazán lesz jó a diszperzites festék. Igazából nem értek hozzá csak úgy hirtelen nekiálltam . Szóval ennyi.
Előzmény: ponex (295)
ponex Creative Commons License 2007.07.18 0 0 301
Azt azért még tegyük, hozzá, hogy a ma használatos legszarabb anyag is jobb, mint a 30 évvel ez előtti legjobb, már amit Magyarországon elérhetővé tettek. ezzel azt akarom mondani, hogy nemigen fordul elő foltosodás csak az erősebb színek esetében, főleg a kék szín miatt hajlamos foltosodni a festés, pasztell szinek esetében még nem tapasztaltam ilyet. A beeresztéshez meg annyit még, hogy nekem még azt tanították, hogy minden felületet azzal az anyaggal kell beereszteni, amivel majd dolgozni fogsz rá. Tehát ha tapétázol, akkor egy 10%-os ragasztó oldattal kell a falat, kartont bármit, ha műanyag festést csinálsz akkor annak 10%-os oldatával (diszperzit mint festék anyag nincs, csak diszpergálással előállított műanyagalapú festékek vannak, régen amikor még csak egy két fajta volt belőle, akkor az egyiket elnevezték diszperzitnek, ezt ma is lehet kapni, de már az se olyan mint a régi elődje, és e miatt ráragadt az összes műanyag festékre a diszperzit név, nagyon helytelenül.), bár amikor ezt nekem tanították, még nem volt falfix :)) Ez nem tegnap volt.
Előzmény: szenyor Lopez (300)
szenyor Lopez Creative Commons License 2007.07.18 0 0 300
Értem. Ez korrekt leírás volt, köszi. Én festés előtt használtam a mélyalapozót a glettre, úgy is volt haszna, de logikus amit írsz. Annyit hozzátennék, hogy ha valaki gipszkartont fest, az mindenképpen mélyalapozzon a glettelés után, mert ott az eltérő anyagok (karton-glett) miatt lehet foltos a festés.
Előzmény: ponex (299)
ponex Creative Commons License 2007.07.18 0 0 299
A nyers vakolatot kell beereszteni, még akkor is ha új vakolat, ez kiegyenlíti a fal (szívását, ami nem szívás tulajdonképpen, hanem arról van szó, hogy a vakolat szemcséi között kis csövecskék (kapillárisok) alakulnak ki és amikor vizet kap, akár festékből a viz felületi feszültségénél fogva, mivelhogy a víz molekulák mindíg gömb formává alakulásra törekszenek, behatolnak ezekbe a kapillárisokba hol több, hol kevesebb és ezért fordulhat elő, hogy foltos lesz a festésed, mert az egyik helyen, ahol nem szívott a fal megköt a festék, a másik helyen ahol szívott, ott meg csak kiszárad, mert a kapillárisokba távozik a víz belőle, aztán ezek a festések szoktak 1-2 éven belül tönkre menni) ezen kívül a mélyalapozás leköti a felületen lévő porózus réteget, ami a glettelésnél okoz gondott azáltal, hogy tele megy vele a gletted és használhatatlanná teszi azt.

A mélyalapozás megértéséhez, tudni kell, hogy a mélyalapozók java része pl a falfix diszperz rendszerű anyag, ami azt jelenti hogy valamilyen párolgó hordozó anyagban szilárd halmazállapotú anyag van elkeverve, ez a diszpergálás tulajdonképpen. Amikor ezzel az anyaggal kezelsz egy falfelületet akkor a hordozó anyag beviszi magával a szilárd anyagot is a kapillárisokba, majd a hordozóanyag elpárolog, a szilárdanyag pedig ezáltal kitölti a kapillárisokat, vagyis egy egységes vakolatréteget nyersz ez álltal Kb 4-6 miliméteres mélységben.

Erre aztán lehet glettelni, majd persze a glett réteget is belehet ereszteni, de nem feltétlenül szükséges, mert az már olyan vékony réteg, hogy elég, ha az első festést hígabb anyaggal csináljuk.

Ez nem vonatkozik a duluxra, mert annál mindenképpen mélyalapozni/beereszteni kell festés előtt, hogy ne foltosodjon.
Előzmény: szenyor Lopez (297)
szenyor Lopez Creative Commons License 2007.07.18 0 0 298

Ez a kétbázisú dolog azt jelenti, hogy csak kétrétegben fed? Gondolom igen. A Duluxtól a Once az egyrétegben fedős (elméletileg), a nagyvilág színei és a többi dulux festék két rétegben felhordandó.

Én használtam ilyen előre kevert színt, nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak vele. Nem csöpög annyira, nem kell higítani-variálni, csak kened és kész. Csak az a lényeg, hogy a sűrű festékhez nagyon rövid szőrű teddy henger kell.

A felülete is általában nagyon jó ezeknek a festékeknek. A nagyvilág színei valóban moshatók.

De ha mégse Dulux, akkor is valami jó minőségű festéket vegyél. Az olcsók általában vackok.

Előzmény: Miya (284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!