Keresés

Részletes keresés

tioman Creative Commons License 2003.03.06 0 0 7
na ez tényleg jó!
Előzmény: Coala (6)
Coala Creative Commons License 2003.03.05 0 0 6
Hát lehet, hogy lassan már csak én írok ebbe a topicba, de sikerült újabb infóhoz jutnom, és ha valakit még érdekel, akkor szerintem feltétlenül látogassa meg ezt az oldalt:

http://www.contactsingapore.org.sg/global_talent/gt1.1/fstep.htm

Itt szinte minden le van írva, és renget álláshirdetéshez lehet jutni róla.

Persze továbbra is várom a hozzászólásokat, tapasztalatokat.

Coala Creative Commons License 2003.03.04 0 0 5
Újabb infókhoz sikerüld jutnom:

-90 napra hosszabítható a túristavízum. Ezt az Imigration-nél kell kérni, illetve megoldható, ha rövidebb időre is de közben elhagyod az országot. (gondolom pl átruccansz egy napra malajziába)

-a munkaválallási vízumot a munkáltató intézi. Pár nap alatt megoldható, de érdemes a keresett munkákat megcélozni (na ide nem tudom mi tartozik)

-bövebb infót a www.gov.sg címen lehet kapni. Ez az imigration oldala.

Ennyi. Remélem még sikerül felvenni a kapcsolatot ott élő/dolgozó magyarokkal, mert erről kellene legfőképpen egy kis tájékoztató. Kereset, munkamorál stb... Csak hogy mire számítsunk.

Üdv:coala

Coala Creative Commons License 2003.03.03 0 0 4
Nos, én tavaly nyár végén voltam, de a drágaság nézőpont kérdése. Lakni olcsón lehet az biztos. A műszaki cikkek idegesítően olcsók (72cm-s sík TV- 40000, DVD player--8000-től Ft-ban). A ruha is jó áron van, és enni is lehet olcsón. Érdemes ezt az utcán megejteni, mert a Mc Donalds, és a csillogó éttermek valóban drágák. De az igazi keleti kaja mindd az utcai thai és kínai csaarnokokban van. A pia az drága, de nem is divat a berúgás. Alapvetően akkor is olcsóbb mint nálunk. A Sentosai sziget belépője 900Ft-ra tehető, és ezért a pénzért hihetetlen sok minent lehet igénybevenni. Én hátizsákosként voltam, de álmomban se gondoltam, hogy ennyi mindent megengedhetek majd magamnak. Szerintem nem drága.
tioman Creative Commons License 2003.03.03 0 0 3
angoltanárt hova kerestek?
az menne...
Előzmény: moha114 (2)
moha114 Creative Commons License 2003.03.03 0 0 2
Amikor én 1999-ben kint voltam, azt mondták, hogy elsésorban tanárokat keresnek. Keresett szakok: matematika, angol, KINAI!!! Várható fizu: 2000 szingapúri dollár. Csak hát azért sajnos eléd drága egy ország.
Előzmény: Coala (1)
Coala Creative Commons License 2003.03.03 0 0 1
Hali!

Én most nagyon elszánt lettem, de a neten a húzósabb részével kapcsolatban nem sikerült infót gyüjtenem.

Amire eddig jutottam az az, hogy lehetséges, sőt élnek is kinnt magyarok, de sajnos még nem sikerült velük felvenni a kapcsolatot.

Egy biztos, nem propagálásként, de ha már a világban élnék valahol szívesen, az tuti ott lenne. Már nem is vagyok sokáig itthon, max 2hónap és In medias res kimegyek. Aztán meg majd lessz valahogy.

Azt lenne jó kideríteni, hogy mi, hogy van a 30 nap után? Mit lehet és milyen eséllyel intézni, vagy mi van ha semmit se csinálsz, csak mondjuk egy év múlva egyszerűen haza indulsz. Lekapcsolnak ilyenkor vagy olyan mint USA, és ha már mész abból baj nem lehet.

Mennyire tolerálják a fekete munkát, és lehetséges e íly módon találni valamit?

Azt tudom, hogy a klasszikus feketemunkákat (au-pair, babysitter, vendéglátó) ott Malajziából, Fülöp-szk-ről és Indiából látják el javarészt, csak azt nem tudom, hogy ezt illegálisan e?

tioman Creative Commons License 2003.03.03 0 0 0
szingapurt én is kinéztem magamnak 2 éve. nagyon tetszett nekem is, és szívesen visszamennék dolgozni/tanulni. szóval engem is érdekelne a téma.
Előzmény: Coala (-)
Coala Creative Commons License 2003.03.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Én nyáron sok időt töltöttem ott, és nagyon tetszett. Minden úgy ahogy van frankó. 30 napig vízummentes, és rohadt nagy előnye, hogy a várost életben tartó és hajtó rugója a tolerancia más nemzetekkel kapcsolatban, ugyanis itt szinte mindenki együtt él, és mindeközben a világ 7. leggazdagabb országa. És mondanom sem kell, hogy a színvonal és a magas bérek ellenére baromi olcsó. Én napi 10 USD-ért laktam egy AC-s sajátfürdős szobában, ahol még reggelit is kaptam. A kaja meg amúgy sem drága. A kínaiaknál telekajálhatod magad fillérekért. Ja, és meseszép város.

Éppen ezért döntöttem úgy, ha már egyszer megyek, akkor miért ne oda mennék huzamosabb időre. Ha valakinek van idevágó tapasztalata, esetleg vállalt már munkát, vagy csak tud erről valamit ossza meg velünk, mert szerintem ez a hely egy gyöngyszem, de kemények a törvények, és hátha tudunk egymáson segíteni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!