Keresés

Részletes keresés

bambusz9517 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 16

heló! én azt szeretném kérdezni h középszintű végzettséggel és angol nyelvvizsgával ( emeltszint+érettségi) lehet e normális állást találni amiből meg lehet élni( luxus élet kizárva) minden lehetséges weboldalon utána jártam az infoknak,de mindenhol összevissza irnak,már nem tom mi igaz és mi nem, nem tudna valaki egy hivatalos oldalt, amit valós és idöszerű informáciokat találhatnék .én nem hiszem h föiskola hegyek kellenek ahoz h valaki ott éljen és dolgozzon. legalább is az olvasottak alapján a munkavállalás sem nehéz csak hosszas folyamat,és elvileg 5 év után lehet igényelni az állampolgárságot, de javitsatok ki ha tévednék, jol jönne a segitség :) köszi

Dévényi Imre Creative Commons License 2005.03.15 0 0 15
Voltam Szingapúrban, egy hétvégét megér, de esőnap nincs.

Ficium Creative Commons License 2004.01.08 0 0 14
Szia,

Sikerült kijutni?

Van újabb info?

Előzmény: Coala (-)
adlan Creative Commons License 2003.10.09 0 0 13
Hát aki nem tudja, most éppen elég rossz a gazdasági helyzet Szingapúrban, ami nem jelenti azt, hogy nem lehetetlen munkát találni. De... én Malajziában élek és látom, hogy akik itt Malajziában dolgoznak, azok kiküldöttek, tulajdonosok, szóval nem olyanok, akiket ide evett a fene és beadták a jelentkezésüket. Szingapúrban hasonló a helyzet. Egy csomó külföldi cég és tőke van, ezért a sok külföldi. Aztán... 4 millió ember él azon a kis szigeten, nézzétek meg, milyen kicsike is valójában, tehát bazi nagy verseny van. Ha csak nem jártatok valami nagyon elit iskolába, akkor nem tudom mi az esély. Aztán bár az angolt általánosan használják, de ők angolul is tanultak az iskolákban, tehát a szókészletük biztosan sokkal jobb, mint egy idetévedt magyaré. És mellesleg nem beszéljük se a kínait, se a malájt! Ha meg képzetlen munkát akarunk, akkor aztán versenghetünk a belföldi és a külföldi malájokkal, aminek aztán végképp semmi értelme. A lakosság közel fele egyébként is maláj, merthogy Szingapúr nem is olyan régen még Malajzia része volt. Szóval nem olyan egyszerű ide kalandozni. Letelepedni meg végképp lehetetlen. Ha csak egy autót akarsz, le kell fizetned egy autó árát. Ezért is vannak az emberek a házaikban állandóan. Ha arra jártok, figyeljétek meg, alig látni embert az utcákon. Én inkább Malajziába jönnék. Az a jövő, nem Szingapúr. Lásd a honlapomat.
tioman Creative Commons License 2003.09.05 0 0 12
1-2 hétig biztosan...de ha fogy a pénz, ott van johor baru a határ másik oldalán, minden töredéke a szingapúri áraknak. mi is ott száltunk meg és onnan jártunk át szingapúrba.
különben már kerestem szingapúri munkakereső fórumot, vagy vmi hasonlót, de eddig nem sok sikerrel.
Előzmény: Hermione_Granger (11)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.09.05 0 0 11
Tehát ha innen kirúgnak munkaidőben való fórumozás miatt, akkor a végkielégítésemből elleszek ott addig, amíg találok állást, ugye? :)))
Előzmény: tioman (10)
tioman Creative Commons License 2003.09.05 0 0 10
konkrétan átböngésztem az álláslehetőségeket, és nem volt mindenhol követelmény a mandarin nyelv ismerete. ebből kiindulva arra következtetek, hogy nem csak ottaniaknak vagy kínaiaknak vannak állások. átnéztem a civil service pályázati feltételeit is, ott is az equal opportunity provider a jelszó. viszont olyan hosszú és bonyolult jelentkezési lapuk van, hogy bele sem fogtam. gondolom ezzel akarják megszűrni a sok jelentkezést. mikor ott voltam, nagyon sok fehér embert láttam öltönyben, stb, szóval megfelelő tapasztalattal szerintem lehet munkát találni. szerintem könnyebben, mint itthon...
Előzmény: Hermione_Granger (9)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.09.05 0 0 9
Tudom, tudom, szőke nő, de azért azt tudom, hogy Thaiföldön thaiok laknak... :)
Főleg, hogy voltam ott.
Te próbáltál aztán konkrétan állást kkeresni, vagy csak elméletben foglalkoztatott a dolog?
Előzmény: tioman (8)
tioman Creative Commons License 2003.09.05 0 0 8
attól függ kinek...pl. hetente van új tanári állás. de különben ott nem kínaiak élnek, hanem thaiok (nagyrészt). és elég nagy az életszínvonal közti különbség.
szingapúrban kis helyen van rohadt sok cég. biztos tudnak használni egy magyart vmire...
Előzmény: Hermione_Granger (7)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.09.05 0 0 7
És akkor Thaiföldön miért olyan nehéz munkát találni?
Előzmény: tioman (6)
tioman Creative Commons License 2003.09.05 0 0 6
szerintem legjobb eséllyel az államnak lehet ott dolgozni, vagy angolt tanítani. a nép nagyrésze kínai, biztos könnyebb munkát találni, mint a környező muszlim országokban.
Előzmény: Hermione_Granger (5)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.09.05 0 0 5
Milyen munkát lehet ott végezni? Már az én fejemben is megfordult, hogy milyen lenne abban a térségben dolgozni egy ideig. Bár nem tudom, egy nőnek milyen esélyei lennének arrafelé...
Előzmény: tioman (4)
tioman Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4
helló!
nem osztanád meg velünk itt a munkával kapcsolatos tapasztalataidat?
én is szingapúrba akarok menni, és sok böngészés után rájöttem, hogy legjobb esélyem az ottani kormánynál lenne.
Előzmény: bencegabor (3)
bencegabor Creative Commons License 2003.05.27 0 0 3
szia

hát akkro nem vagy egyedül ezel a Singapore-i dologgal.
ha gondolod akkor vegyük fel egymással a kapcsolatot.
én voltam ott pár alaklommal és dolgoztam is ott a Singapore-i kormánynak :))

a mail címem látod. ha nem akkor megírom mégegyszer

singapore20002003@yahoo.com.sg

karhu Creative Commons License 2003.03.03 0 0 2
Szingapúr
Zsoldos Creative Commons License 2003.03.03 0 0 1
Csúnya dolog az ön0zás.
Előzmény: Coala (0)
Coala Creative Commons License 2003.03.03 0 0 0
Nullamániások kíméljenek!!!
Coala Creative Commons License 2003.03.03 0 0 topiknyitó
Én nyáron sok időt töltöttem ott, és nagyon tetszett. Minden úgy ahogy van frankó. 30 napig vízummentes, és rohadt nagy előnye, hogy a várost életben tartó és hajtó rugója a tolerancia más nemzetekkel kapcsolatban, ugyanis itt szinte mindenki együtt él, és mindeközben a világ 7. leggazdagabb országa. És mondanom sem kell, hogy a színvonal és a magas bérek ellenére baromi olcsó. Én napi 10 USD-ért laktam egy AC-s sajátfürdős szobában, ahol még reggelit is kaptam. A kaja meg amúgy sem drága. A kínaiaknál telekajálhatod magad fillérekért. Ja, és meseszép város.

Éppen ezért döntöttem úgy, ha már egyszer megyek, akkor miért ne oda mennék huzamosabb időre. Ha valakinek van idevágó tapasztalata, esetleg vállalt már munkát, vagy csak tud erről valamit ossza meg velünk, mert szerintem ez a hely egy gyöngyszem, de kemények a törvények, és hátha tudunk egymáson segíteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!