Keresés

Részletes keresés

Ariiii Creative Commons License 2013.11.14 0 0 32

Nem szívbetegség!

 

 

Szeretnék elmenni ebből az országból. Vagy külföldre, vagy a HALÁLBA.

 

Huszas éveim elején szerzett krónikus egészségügyi problémáim miatt munkaképtelenné váltam, gyermekem nem lehetett. Imádtam a szakmámat, átlagon felüli teljesítmény volt a diplomám mögött.

Évekkel ezelőtt elvették a rokkantnyugdíjamat. Családi hátterem nincsen.

 

Volt olyan fogorvos, aki szándékosan ártott olyan mértékben, hogy azzal a szándékos károkozással előidézett panasszal tovább élni nem lehet. Őrületes panaszokat, állandó kínokat okoz. Elég három fogat tönkretenni egymás mellett és kitörik, eldeformálódik az összes, ráadásul marja a nyelvet, a nyálkahártyát egészen a szájrákig.

Munkaképtelenül, hozzátartozók nélkül, pláne gyerek nélkül csak az öngyilkosságot látom megoldásnak. Havi 27 ezerből tömtem a maszek fogorvost minden családi háttér nélkül, és Ő úgy érezte, "ingyen dolgozik".

 

Kérem, írjátok meg, ha esetleg van remény tovább élni külföldön menekült státuszban emberhez méltó egészségügyi ellátás mellett, ahol esetleg még gyerekem is lehet.

 

" Sósavas" beszólásokra semmi szükségem! Anélkül is tudom, hogy semmi helyem már ebben a világban!

 

Az internetes fórum az utolsó próbákozásom.  Kérem, hogy már ne bántsatok! Abból már volt elég részem a való világban!

 

Külföld, ahol munkaképtelen menekült számára van belgyógyászati, érsebészeti, fogászati ellátás.... Amit ha munkaképessé tesznek, akkor tudok kifizetni...

Mindegy hová! Csak el innen! Külföld, vagy HALÁL! SÜRGŐS!

1anyu Creative Commons License 2013.07.17 0 0 31

Átállítottam az étrendemet a több édességet tartalmazó gyümölcsös joghurt, gyümölcs, csoki, süti és kevés "rendes" ételről fordított arányba, tehát több sósat eszem és  szénhidrátot alig, azóta nem szalad meg a pulzusom.

Ez egy abláció után volt, amikor a panaszaimra azt mondták, hogy klímaxos vagyok.

ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 30
Szervusz !

Az én "nevem" ÜGYI. Annyit magamról, hogy 42 évet töltöttem az egészségügyben, nem mint betegtologató. Ha pár szóban elmondanád, mi a baj - talán megnyugtathatnálak, vagy tanácsot adhatnék.

ÜGYI
Előzmény: id.parzsa (23)
Fabian82 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 29
Szia!
Látatlanban természetesen nem tudok Nektek segíteni, de azért próbálok támpontot adni:
a nyugalmi pulzusszám erősen függ az egyén testsúlyától, a pszichés beállítottságtól (pl. stressz, izgalom, stb. emelheti, tartósan!!!), az erek állapotától és a szív ingervezető rendszerétől.
Nem indiszkrét kérdés, de ha a barátnőd BMI értéke 25 felett van esetleg, megvan a kiváltó ok. A BMI-t megkapod, ha a magasságának méterben számolt négyzetét elosztod a súlyával.
A pszichés része a dolgoknak nem csak pánikroham leht. Előfordulhat depresszió, stresszes helyzetek (családi háttér, egyetem, vizsgaidőszak, párkapcsolat, munka, anyagiak, folytassam?), izgalom, hiányérzet, szexuális együttlét, forró fürdő, de akár Híradó nézése miatt is a pulzusszámnövekedés.
Az erek állapotát tulajdonképpen a szív és annak billentyűinek állapota jelenti jelen esetben. A pulzusemelkedés lehet mitralis prolapsus vagy insuffitientia előjele is. Az előbbi a szív bal pitvarát a kamrától elválasztó kétvitorlás billentyű túlzott visszacsapódása a pitvarba, az utóbbi ennek egy erősebb formája, amikor is a billentyű nem zár elég szorosan. Mindkettő szívultrahang vizsgálattal kideríthető.
A szívdobogást ezenfelül okozhatja pitvarfibrilláció, amivel el lehet éldegélni, csak vérhigítót kell szedni, de ez általában idősebb emberek betegsége, lehet még járulékos vezetőköteg, ami olyan mint egy rövidzárlat egy áramkörben, ezek viszont az EKG-n látszódnak. A kiváltó ok lehet még végül hormonális zavar, mely lehet menstruációs zavar eredetű, végül legritkább esetben mellékvesetumor, ami adrenalint termel, de ez elég ritka. Előbbi nőgyógyászati téma, utóbbit vérvétellel lehet vizsgálni, hasi ultrahanggal igazolni.
Nagyjából ezek a lehetőségek vannak, gyakorisági sorrendben írtam le őket.
Te ismered a barátnődet, Te tudod, hogy az első két csoportot mennyire lehet kizárni. De ha kizártad, marad az EKG-vérvétel-Hasi UH-nőgyógy kombináció...
Remélem tudtam ezzel segíteni, tanácsot adni!
kheiron Creative Commons License 2007.10.14 0 0 27

Köszönettel tartozok nekik. Nem hiszen hogy manapság létezik még egy ilyen intézmény magyaroszágon.

Nagyon jó, hogy rendbetettek. :-)

 

Szerencsére van számos efféle szívcentrum, ahol a kardiológia fanatikusai dolgoznak és gyógyítanak.

 

(OFF Fura olvasni, hogy egy futószalagon végzett rutinbeavatkozás mennyire sokat jelent egy embernek.... ON)

Előzmény: id.parzsa (26)
id.parzsa Creative Commons License 2007.09.30 0 0 26
Kedves D.pistabá, kedves fórumozó barátaim, ismerőseim!
Örömmel írom soraimat túl vagyok az első szívműtéten, sten beültetésen.
A műtétet szegeden végezték, de ez a klinika igazán megérdemli, hogy pontosan leírjam a teljes megnevezését, címét, íme:
Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum Általános Orvostudományi Kar II.Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Invazív Kardiológiai Részlege. 6720 Szeged, Pécsi út 4. sz.
Csodálatos orvosi timek dolgoznak it. Nem túlzok, ha azt mondom róluk, hogy varázslók, az orvosi hivatás művészei. A fantasztitkus tudás, hihetetlen emberséggel párosul náluk.
Nekem a műtétet a klinika vezetője, Dr. Ungi Imre egyetemi adjunktus végezte.
Hálával és elismeréssel tartozok neki, és az általa vezetett egész osztálynak. Szinte nem tudok kiemelni még az ápolók közül sem senkit, annyira lelkiismeretesen, készségesen hivatástudattól vezérelve ápoltak.
Köszönettel tartozok nekik. Nem hiszen hogy manapság létezik még egy ilyen intézmény magyaroszágon.
Mostmár jól érzem magam, nincsenek panaszaim.
Előzmény: D.pistabá (24)
id.parzsa Creative Commons License 2007.09.20 0 0 25

Kedves D.pistabá!

Köszönöm, hogy elmondtad a történeted. Elgondolkodtató. Úgylátszik, hogy tényleg tudnak segíteni, ha megtalálják a bajt.

Én még mindig várólistán vagyok, ki tudja, hogy ki fogom bírni azt, mire sorra kerülök.

Nekem is magas a pulzusszámom, mihelyt egy kis terhelés ér. Végig csinálták az összes szügséges vizsgálatokat, többek közt a diagnosztikai katéterezést is, és megállapították, hogy az érszűkületeim jelentősek (70-80%-osak.)

Lehet hogy a sten beültetéssel (ballonozással), értágítással megtudják oldani a problémámat, de ha az nem sikerűl, akkor (bypass) műtétre kerűl sor.

Nem tehetek mást, csak a bizonytalanságban várakozok.

Előzmény: D.pistabá (24)
D.pistabá Creative Commons License 2007.09.13 0 0 24

Évek óta van ritmusproblémám, de nem súlyos. December elején felment magasra és mellkasi nyomást éreztem, melegem lett. A kórház sürgősségi osztályára vitt a fiam, ahol elláttak és beállították a ritmust, 180-190-ről a normális állapotra. 7 napos tablettás kezelés után minden rendbe jött. Háziorvosom megnézte a zárójelentést és az utolsó EKG-t, Mindent rendben talált, de biztos, ami biztos alapon Ő is csinált egy EKG-t. Valamilyen kis prücköt vett észre a görbén és elküldött a kardiológushoz, akinél már korábban is voltam. Ő azonnal elküldött egy másik kórházba, ahol az intenziven voltam 6 napig. Állandó monitoros EKG mefigyelés volt, én is láttam a görbét. Tablettás beállítással próbálkoztak, ami végülis nem oldotta meg a problémát. A ritmusprobléma mellett pitvari fibrilláció is volt. Elaltattak és egy bazi nagy trafóról nemtudom hány voltot adtak a mellkasomra. 10-15 perc múlva ébresztett a nővérke. A doktorok már sehol nem voltak, a monitor pedig mutatta, hogy minden rendben van. Azóta jól vagyok, néhány tablettát kel szedni naponta.

id.parzsa Creative Commons License 2007.08.05 0 0 23

Én teljesen új fórumozó vagyok, így még nem nyithatok új topikot, így a problémámhoz lekközelebb állóhoz vagyok kénytelen hozzászól, a szívműtéthez, a betegek egymás közt témán belül.

Szívműtétre várok!

Nagyon érdekel az egyszű emberek véleménye, akik már túl vannak e komoly műtéten, hogy hogyan élték meg? Mik a tapasztalataik? Min mentek keresztűl?

Írásaikat köszönöm.

Arzénka Creative Commons License 2003.07.25 0 0 21
Remélem, hogy megtaláltátok a probléma gyökerét és mostanra rendeződtek a dolgok. Nekem is volt ilyen magas pulzus értékem kb. 1 éven keresztül, mire kitalálták, hogy túlműködik a pajzsmirigyem, mondjuk erre csak akkor figyeltek fel, amikor már egy hétig nem tudtam rendesen aludni az éjszakai szívdobogástól. Aztán előbb gyógyszerrel, majd jódizotóppal rendezték a pajzsmirigy túlműködést és azóta sincs semmi ilyesmi panaszom.

Érdemes rá nagyon odafigyelni, ugyanis ez nagyon megterheli a szervezetet, a szíven kívül a vesét is, én sajnos eljutottam a vesetranszplantációig, mondjuk volt mellette a vesével kapcsolatos más előzmény is, de ez az egész pajzsmirigyes cirkusz eléggé felgyorsította a folyamatokat.

Amúgy mi újság mostanában?

villaroza Creative Commons License 2003.07.21 0 0 20
Hűha, én egésznap szedtem be valamit a szivemre,mert mindig megszalad vagy kihagy amitől én fárszt kapok 7 évesen kezdtem a pályafutásom most 47 vagyok mentő azért nem vitel , mert olyan helyen lakunk. szerintem mindenfélekivizsgálás a holter is olyan hogy amikror fenn van soha nem csinálta szivem , amitől félek 25 katétereztek szerintem szórakozásból, na lényeg hogy mindig maga volt a vérnyomásom 7 évesn 150/100 ez éterse mandulaműtét után gimiben is gyógyszer mellett , 170 neurósis cordi, majd kinövöm nem nőttem , belebetgedtem lelkileg vagy valami lelki dolog tartja fenn. szerintem kellene egy struruma vizsgálat vérból , jódizotóps jód 131 itatanak hogy van -e göbb mert az hajhatja szivet , nem ártana veséket ja és szivultra hang nekem az mutatta ki a mitrális prolapszust de az sem csinálhat ilyen rosszuléteket nálam , de nekem is mindig szalad a szivem , ha minden negativ akkor okvetlen pszichiátert kell keresni de előbb is , mert lahet hogy valami miatt mindig van egy belső feszülség már eleve ez a tudat hogy igy van egy ördögi kőrt alakit ki, szorongást és a szervek szokszor beszélnek az ember helyett.

Ha máskén nem megy privát kardiológust keresssetek.

villaroza Creative Commons License 2003.07.21 0 0 19
Hűha, én egésznap szedtem be valamit a szivemre,mert mindig megszalad vagy kihagy amitől én fárszt kapok 7 évesen kezdtem a pályafutásom most 47 vagyok mentő azért nem vitel , mert olyan helyen lakunk. szerintem mindenfélekivizsgálás a holter is olyan hogy amikror fenn van soha nem csinálta szivem , amitől félek 25 katétereztek szerintem szórakozásból, na lényeg hogy mindig maga volt a vérnyomásom 7 évesn 150/100 ez éterse mandulaműtét után gimiben is gyógyszer mellett , 170 neurósis cordi, majd kinövöm nem nőttem , belebetgedtem lelkileg vagy valami lelki dolog tartja fenn. szerintem kellene egy struruma vizsgálat vérból , jódizotóps jód 131 itatanak hogy van -e göbb mert az hajhatja szivet , nem ártana veséket ja és szivultra hang nekem az mutatta ki a mitrális prolapszust de az sem csinálhat ilyen rosszuléteket nálam , de nekem is mindig szalad a szivem , ha minden negati akkor okvetlen pszichiátert kell keresni de előbb is , mert lahet hogy valami miatt mindig van egy belső feszülség már eleve ez a tudat hogy igy van egy ördögi kőrt alakit ki, szorongást és a szervek szokszor beszélnek az ember helyett.
Sfakutya Creative Commons License 2003.07.17 0 0 18
Most mi a helyzet?
Én most találtam rá a topicra, hátha tudok valami hasznosat mondani. Ha még fennáll a helyzet.
Előzmény: LittleMouse2000 (17)
LittleMouse2000 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 17
De ha pánikroham, akkor miért van bőven átlagon felül a pulzusa a nap túlnyomó részében lassan két éve?
Bármikor mérték a pulzusát, akár egész nap, akár egyszeri alkalommal, nem nagyon láttam 90-120 alatti értéket.

Láthatod a beszúrt táblázatból, hogy nem olyasmiről beszélünk, ami időnként rátör. Folyamatosan, össze-vissza ugrál a pulzusa.

Ez független attól, hogy mit csinál, mire gondol, milyen évszak van, stb...

Folyamatos pánikban van két éve? (a holter éjszaka is mutatott valami problémát)

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.11 0 0 16
pánikroham? azért én ezen az uton is megnézetném.. foleg, ha fizikai leleteket a tüneten kivül nem birnak mutatni (elváltozást)
Előzmény: LittleMouse2000 (15)
LittleMouse2000 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 15
Az a gond, hogy bármitől is van, mindig ez van.
Sokszor lesz tőle rosszul és kb. másfél éve az ilyen szívdobogás nem maradt abba és a mentő vitte el. (két alkalommal is)
Spray a nyelv alá..
Az ottani orvos szerint könnyen lehet, hogy az egy infarktus volt.
Szóval kéne valami megoldás mielőtt megismétlődik.
De mindenki csak ránéz és röhög, hogy ilyen fiatalon ez valami tévedés lesz. Így nehéz lesz meggyógyítani.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.11 0 0 14
pszichologus?

nekem is ilyenek vannak, néha 60, néha elalvás előtt ágyban fekve 120. De már a puszta gondolatától vagy a méréstől is felmehet, vagy attól, ami épp a fejében járkál.

Előzmény: LittleMouse2000 (13)
LittleMouse2000 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 13
Úgy látom, a TAB-ok nem működtek.
Akkor csak a pulzust és az időt szúrom be:

1. nap:
18:10 - 90
18:40 - 78
19:10 - 96
19:40 - 119
20:10 - 112
20:40 - 89
21:10 - 98
21:40 - 70
22:00 - 68

2. nap:
07:00 - 67
07:30 - 87
08:00 - 89
08:30 - 87
09:00 - 132
09:30 - 95
10:00 - 108
10:30 - 101
11:00 - 83
11:30 - 100
12:00 - 80
12:30 - 94
13:00 -
13:30 - 103
14:00 - 81
14:30 - 99
15:00 - 87
15:30 - 66
16:00 - 93
16:30 - 110
17:00 -
17:30 - 93
18:00 - 89

Tehát, a lány 23 éves és ezek az értékek teljesen nyugalmi állapotban lettek mérve.

Az előző, legalább ilyen magas értékeket tartalmazó mérést azóta sem mutatták meg nekünk és azt mondták rá, hogy normális.

A mérések 83.33%-ban 80 fölötti a pulzusa.
A mérések 53.33%-ban 90 fölötti a pulzusa.
A mérések 26.66%-ban 100 fölötti a pulzusa.

Ülve, fekve, állva. Semmi futás, vagy ilyesmi.

Előzmény: LittleMouse2000 (12)
LittleMouse2000 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 12
Újra megcsinálták az egész napos vérnyomás és pulzus mérést, de az előző eredményt azóta sem mutatták meg. Mivel félő, hogy ezt sem fogják, így jegyzeteltünk (az éjszakát kivéve):

Normális *pulzus* ez egy 23 éves lánynál?

Tehát a PULZUS oszlop a lényeg:

Időpont Vérny.f Vérny.a Pulzus
18:10 121 74 90
18:40 131 83 78
19:10 137 74 96
19:40 137 71 119
20:10 118 65 112
20:40 131 86 89
21:10 127 84 98
21:40 150 71 70
22:00 113 58 68
7:00 113 65 67
7:30 134 71 87
8:00 143 73 89
8:30 130 76 87
9:00 132
9:30 95
10:00 128 86 108
10:30 139 85 101
11:00 130 73 83
11:30 117 75 100
12:00 129 74 80
12:30 131 90 94
13:00
13:30 122 68 103
14:00 128 74 81
14:30 121 82 99
15:00 139 82 87
15:30 125 68 66
16:00 132 86 93
16:30 110
17:00
17:30 152 83 93
18:00 124 82 89

LittleMouse2000 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 11
afintha!

Köszönöm szépen!
Ha végképp kudarcba fullad a jelenlegi helyen a gyógyítás, akkor azonnal írok neked egy emailt!

Előzmény: afintha (10)
afintha Creative Commons License 2003.03.22 0 0 10
hol tortenik mindez?

a nyugalmi pulzus elso ranezesre magasnak tunik, alaposabb kivizsgalast erdemes.

ha itt nem hajlanoak vizsgani korrekten a baratnodet, akkor tusok ajanlani normalis orovst.

fulverzes problemaja nehez, mert nem szokvanyos. ful-orr-gegesz belenezett mar a fulebe?

Előzmény: LittleMouse2000 (-)
afintha Creative Commons License 2003.03.22 0 0 9
a pajzsmirigy vizsgalata korrekt, a sumakolas nem. papirokba valo betekintezhez jogotok van.
Előzmény: LittleMouse2000 (5)
afintha Creative Commons License 2003.03.22 0 0 8
a betegjogi kepviselo altalaban (!) nem orvos, de mindenkepeen jogasz (azert altalaban, mert vannak olyanok, akik orovosk is es jogasz vegzettseguek is). szoval ha gobd van, betegjogo kepviselot ERDEMES megkeresni, mert nem fog lerazni...
Előzmény: bamba1978 (6)
Classic Girl Creative Commons License 2003.03.04 0 0 7
Szerintem a pajzsmirigy az anyagcsere folyamatokat iranyitja, szoval nem tudom ez hogy jon a sziv problemahoz, FULVERZEShez. Nem hagyjatok abba a szivvizsgalatokat. Rakjanak ra olyan tobb napig rajtamarado merot, amikor irni is kell eppen mit csinal.
Előzmény: LittleMouse2000 (5)
bamba1978 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 6
Ha jól tudom minden kórházban elvileg van egy olyan ember, akinél panaszt lehet tenni a betegjogakkal, a terápiával kapcsolatban. Igaz hogy ő is orvos, de BIZTOS hogy lehet panaszt tenni egy adott intézményben. De ha jobbnak tűnik válassz másik orvost. Szabad orvosválasztás van (elvileg) vagy mi a fene...
LittleMouse2000 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 5
Sziasztok!

A barátnőmmel jól felkészültünk előre a mostani találkozóra az orvossal. Kapásból letámadta és sarokbaszorító kérdéseket szegezett neki. Most kaptuk meg az EKG eredményeit. Emellett nem ment el, gondolom az előzetes "körmére nézés" következtében.
Most vérvételre küldték megint, pajzsmirigy vizsgálat miatt.
Szóval egyelőre sikerült vizsgálat alatt maradnunk, az előző felületes értékelés ellenére.
Mindenesetre a vérnyomásmérő adataival most is sumákolt, kerülgette a témát és nem mutatta meg a papírt...

Cicunyatka Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4
Szia! EKG-t csináltak? Találtak valami rendelleneset?
Előzmény: LittleMouse2000 (-)
Dévér Creative Commons License 2003.03.04 0 0 3
Igaza van Classic Girlnek.
Először próbálj kiabálni, ha nem jön be, akkor keress egy másik orvost...
Nem éri meg foglalkozni tovább azzal az orvossal!

Előzmény: LittleMouse2000 (1)
Classic Girl Creative Commons License 2003.03.03 0 0 2
Nekem is volt nyugalmi helyzetben 180-as pulzusom, aztan kiderult hogy csak egy olyan par masodpercet kapott el a mero amikor a szivem begyorsult de csak 1 masodpercre, en nem is ereztem. Azota is vannak ilyen szivdobogasi rohomaim, de semmi komoly. Lehet hogy ezt mertek Ok is. De nem hinnem. Amiket leirtal nagyon komoly problemakra utalnak, azonnal keressetek egy masik orvost. Minden penzt meger. Gondolok itt a maganrendelokre.
Előzmény: LittleMouse2000 (-)
LittleMouse2000 Creative Commons License 2003.03.03 0 0 1
Kötelező kiadniuk? Hol lehet panaszt tenni, ha nem adják ide?
Mi van, ha úgy búlnak ki alóla, hogy "Most nem tudjuk odaadni, előkeressük holnapra, akkor jöjjön vissza.", aztán meg nyomtatnak nekem valami papírt másnapra, amin tényleg normál értékek vannak?
Itt nyilván valami anyagi vagy presztizs érdek húzódhat, különben csak nem sodornának direkt életveszélybe egy embert.
Előzmény: Dévér (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!