Keresés

Részletes keresés

eolomea Creative Commons License 2007.06.14 0 0 666
Az idezetet kisse elszurtam :/

Szoval:
- "Milyennek varod az ujet evet?
- Kozepesnek - rosszabb lesz, mint az idei, de jobb, mint az azutani" (vagy valami ilyesmi :)
Előzmény: eolomea (665)
eolomea Creative Commons License 2007.06.14 0 0 665
Hat igen, az attol fugg, mit hoz a jovo...

Eegy regi szilveszteri kabarebol idezve:
"- Na, milyen volt a tavalyi ev?
- Kozepes; rosszabb, mint a tavalyi, de jobb, mint amilyen a jovo evi lesz."
:-)

U.i.: De azert most is van egy par szaz millio [vagy akar milliard] ember, akinek nincsen mit ennie (azert csak ehenhal ma is egy kozepes magyar varosnyi ember minden egyes nap + millioszamra dolgoznak 10 eves gyerekek 12-16 orat egy nap, stb.). Nagy a vilag, csak a TV kepernyoje kicsi...
Előzmény: Superb_ (664)
Superb_ Creative Commons License 2007.06.14 0 0 664

Igen, de a leírásból az jött le, hogy egymásnak estek, holott ez nem így volt. Szerintem hajlamosak vagyunk a múltat mindig szépíteni:

Csak menjünk vissza 100 évet! A lakosság 90%-a földművelésből él és nagyon örül, ha van mit ennie, nagyjából ezzel van elfoglalva egész életében.

 

A mai világra később úgy fogunk emlékezni, mint boldog békeidőkre! :))

Előzmény: eolomea (663)
eolomea Creative Commons License 2007.06.14 0 0 663
Anno olvastam a regenyt ['Eletben maradtak'] ... Jol peldaja annak, hogy a "szukseg torvenyt bont"
Előzmény: Superb_ (660)
Superb_ Creative Commons License 2007.06.13 0 0 662

Csak ezért írtam le , mert sok példát lehet előhozni és ez bárkivel megesik, azonban nem árt ha tudjuk a pontos történetet mielőtt ítéletet alkotnánk.

 

Mondjuk engem érdekelnek a túlélési szituációk és az ilyen történetek. Például mi lenne ha a bázisom elszakadna a Föld körüli pályáról az egész Holddal egyetemben. Milyen kalandok érnének és milyen lényekkel találkoznék... stb.  :)))

Előzmény: tippancs (661)
tippancs Creative Commons License 2007.06.13 0 0 661
A májusi válogatásban pont az egyik túlélő írása olvasható. Egyike volt annak aki lemászott, hogy segítséget keressen.
Előzmény: Superb_ (660)
Superb_ Creative Commons License 2007.06.13 0 0 660

off

 

Az Andokban leesett gép kapcsán: a történet igaz, könyv és film is született belőle. Akkor ettek halott társaik testéből, amikor teljesen kiéhezve más választásuk nem maradt (így is csontig lesoványodva élték túl). Ezt előtte nagyon heves erkölcsi viták előzték meg, végül egy orvostanhallgató társuk győzte meg őket, hogy ez csak hús - és a túlélés egyetlen lehetősége. Egyúttal közösen eldöntötték, hogy ha valaki meghal akkor hozzájárul, sőt kötelezi a többieket hogy társai felhasználják testét. (Erre sor is került egy őket ért halálos kimenetelű lavina után, ahol még néhányan meghaltak).

Erkölcsi ügyben pedig 50-50% ugyanis erősen katolikusok voltak, mindennap imádkoztak és a dilemma ez volt: ha ehetsz a holtak testéből ezzel megmented életed, ha nem akkor meghalsz - ez utóbbi nem öngyilkosság? Később teológusok értelmezése szerint nem öngyilkosság, ha megtagadod az evést ilyen feltételekkel és bocsánatos bűn ha életed megmentése érdekében megteszed. Persze most nagyon leegyszerűsítettem, ennél ez bonyolultabb.

 

Végül saját erejükből ketten közülük megmászták az Andok több csúcsát és ezen keresztül értek le a fensíkra (legyengülve, hegymászó felszerelés nélkül ez szinte lehetetlen!)és odahozták a segítséget. Emberfeletti feladatot oldottak meg.

 

Az én szememben ők hősök.

 

on

Előzmény: eolomea (657)
tippancs Creative Commons License 2007.06.13 0 0 659
Utolsó résznek gyenge volt, igaz nem tudhatták, hogy ez lesz az utolsó.
De miután kiderült, csinálhattak volna egy lezáró mozifilmet. Vagy csináltak?
motyo_1999 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 658
Ismét pityeregjünk egy kicsit, hisz új Alfa-élményre mostantól már nem számíthatunk.

Ellenben hamarosan ismét intenzív átmozgató tréning a Filmmúzeum jóvoltából, amikor is pótolhatjuk a csúnyán elbukott Dorzakot!



Alfa-hétvége a Filmmúzeumban
2007. július 7-8.



Az Alfa holdbázis című 48 részes, színes angol sci-fi sorozat 1975. és1977. között készült. Annak idején a Magyar Televízió nagy sikerrel vetített belőle néhány epizódot, s a sorozatból valóságos kultfilm vált Magyarországon. Koenig kapitány és legénysége máig olyan népszerű, hogy külön honlapjuk is indult az interneten (alfaholdbazis.hu).

A Filmmúzeum, amely három évtized elmúltával visszahozta az Alfát a magyar képernyőkre, július 7-én és 8-án, az Alfa-hétvégén, levetíti a teljes második évadot. Szombat reggel 9-től vasárnap éjfélig tart az Alfa-maraton: a 24 rész mindegyike egész órakor kezdődik, délben pedig ebédszünetet tartunk, hogy a rajongók teljes kényelemben adhassák át magukat az élvezetnek.



eolomea Creative Commons License 2007.05.31 0 0 657
Koszonom a megjegyzesedet :)

Lehet, hogy tulsagosan optimistanak latszom, pedig igazabol realista vagyok. Csakhogy a realitasom nem abban rejlik, hogy ezt a zsakutcaba futott vilagot elfogadjam [mert az irrealis lenne], hanem abban, hogy a valtozas szukseges es lehetseges. (Almodni arrol, hogy a vilagurben repulunk vezetett oda, hogy valoban kileleptunk a vilagurbe - tehat az almodozas egy realista cselekedet volt mindig is... Ez paradoxonnak tunhet, de nem az.)

Az, hogy a szakadek fele tehetetlenul gurulo auto elobb-utobb lepottyan, - mikozben mi ezt tetlenul nezzuk, netan meg lokunk is a jarganyon egy kicsit - az nem pesszimizmus, hanem realitas. Ugszinten az, hogy az autot meg el lehetne kormanyozni, az nem optimizmus, hanem szinten realitas.

Egy lenyeges dolgot kihagyanak azok, akik a panel-szoveg "emberekkel-ezt-ugysem-lehet-megcsinalni-mert-az-ember-kapzsi-stb"-vel haritanak el egy jobb vilagot: az ember valtozik a neveles es korulmenyeinek hatasara. (ugyebar: "A let hatarozza meg a tudatot."

Ha egy ikerpar egyik tagja dzsungelbe pottyan cscsemo koraban, akkor makogo fel-allata [pl. majmok-nevelte Tarzanna] valik - mig a civilizacioban felnovekvo testverebol egyetemi porofesszor lesz.

Vagy: kishazankban kerites ovezte a kertunket, anno megis bemasztak es kiloptak a beznint a Trabinkbol es kiteptek gyokerestul a frissen leultetett novenyeket. Itt nincsenek is keritesek - de barmit a kertben hagyhatsz [es hagyok is, mint mindenki mas], es a kutya sem nyul hozza (legfeljebb az oz :) Ugyanaz a Homo Sapiens, de gyokeresen mas viselkedes...

Az ellenkezo hatast veve: 'A legyek ura'-ban a jolnevelt angol fiucskak kegyetlen vadakka - es gyilkosokka - valtak, mert a korulmenyeik valtoztak. Mi is egy elvadult kornyezetben vagyunk, es annak megfeleloen cselekszunk/gondolkodunk [egy kapzsi erdektelen vilagban mi is kapzsikka es erdektelenne valunk].

Amikor egy sportcsapat repuloje leesett az Andokban, tobben a meghalt tarsaikbol falatoztak, hogy eletbe maradjanak. A korulmenyeik valtoztak meg - es persze, ha a repulo nem pottyan le, akkor egyikojuk sem mondta volna a tarsanak: "Olyan ehes vagyok - nem vagnad le a kisujjad, hogy megegyem?"

Jo pelda, hogy hogyan romlik a kultura, a fiatalok viselkedese stb. a volt kelet-europia orszagokban a megvaltozott korulmenyek hatasara.

A mostani vilagunkban hulyitenek minket a "szabadsag", "demokracia" maszlagokkal - pedig a legnagyobb szabadsag abban rejlik, hogy mi alakitjuk a vilagot, es nem a vilag[on uralkodo] elit minket. Es az igazi demokracia az, ahol a nep [a szo gorog erdete ugyanis ezt takarja] el jol, es nem a valasztasokkal manipulalo, a nepen eloskodo elit.

Ahogy Zsoldos Peter konyveben van, nekunk is van egy Feladat: felvilagosult, hasznos emberkent elni egy olyan - igazsagos es egyenlo eselyeket kinalo - tarsadalom javara, amely viszonzaskent a legjobbat [lehetosegeket, stb.] adja nekunk. A korulottonk levo vilagot kell jobba tennunk, es nem pedig a kalodakba szoritva kell ehhez a torz vilaghoz hozzanyomorodnunk. Majd amikor ez a jobb vilag eljon [mas alternative nincs ugyanis], az akkori - neveles, korulmenyek, es a maga korul latott peldak hatasara megvaltozott - emberek sajnalattal gondolnak majd rank... Ugy tekintenek majd az oseikre, mint arra a szeken tehetelenul ucsorgo fazonra, aki majdnem ehen halt, mert azt a maszlagot hitettek el vele, hogy ha felall es elindul a kajatol roskado asztal fele, akkor megnyilik alatta a padlo es elnyeli a kenkoves pokol...
Előzmény: motyo_1999 (652)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 656
Igazából csak a szinkron kell nekem, a kép az kukába :)
Előzmény: Occultum (655)
Occultum Creative Commons License 2007.05.31 0 0 655

Az egész sorozat letölthető a netről .avi-ban. Persze, ha a szinkron miatt lenne fontos - azon nem tudok segíteni.

Előzmény: motyo_1999 (654)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 654
Nem sikerült.
Előzmény: tippancs (653)
tippancs Creative Commons License 2007.05.31 0 0 653
Sikerült valakitől mexerezni a Dorzakot?

Nekem is öt óra után jutott csak eszembe, hogy hátha az ismétléskor azt adják. Úgy látszik megéreztem, csak nem hallgattam a megérzésemre.
Előzmény: motyo_1999 (647)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 652
Igen, valóban inkább ez volt válasz a kérdésemre, csak nem akartam akadékoskodni :)
Köszönöm!

Szeretem olvasni a válaszaidat, mert olyankor egy-egy pillanatra el tudom hinni, hogy mindez lehetséges. De utána mindig visszatérnek a saját sötét felhőim... :)
Nagyon irigyellek, hogy az, ami nekem (nekünk) pusztán SF-nosztalgia, számodra egy továbbra is létező megoldás.

A dolog sarkalatos pontja ugye, hogy óriási hozzáállásbeli változás szükséges az emberi elmékben. Ez talán megvalósítható, bár nem hinném, hogy a mai értelemben vett tudományok segítségével, inkább egyfajta spirituális irányultsággal.
Ami kétséges számomra, az az, hogy egy ilyen társadalomban van-e igény egyáltalán a mai értelemben vett űr- és egyéb kutatásra. Cél biztos nem lehet, maximum eszköz - ahogy te fogalmaztál - önmagunk legyőzésére.

Összefoglalva, az Endi kifejezésével "összeborulós" világbéketársadalom, és a nosztalgiáinkban élő űrkutató társadalom egyáltalán nem biztos, hogy egy helyen megfér.

De persze most csak az agyam kötekszik, a vágyaim azért kb. arrafelé járnak, mint a tieid....
Előzmény: eolomea (651)
eolomea Creative Commons License 2007.05.31 0 0 651
Bocs', de kisse felreertettem a kerdesed - de ebben a vonatkozasban is ugy hiszem, hogy az igazi tudomany es a birtoklasi meg csak nem is egy torol fakad. Felrevezeto a [Vilagur, Hold, Naprendszer, stb.] "meghoditasa", "legyozese" - ezek csak szavak, es itt inkabb a magunk [korlatainak] legyozeserol van szo - es nem leigazasrol, vagy kapzsi birtoklastol. Ugyanis minden kutatasi eredmennyel a lehetosegeink gazdagodnak - latod, ez is csak a szo, amit a penzzel osszefuggen is lehet alkalmazni. Csakhogy ilyen kifejezesek egy olyan tarsadalomban is lennenek, ahol [Jokait idezve] "a penz nem isten".

Mit kapott meg Szergej Koroljev vagy Verner von Braun - a Vilagurt? a Holdat...? Egyiket sem - csak" tudast.... A kutato es a haboruzo enunk pedig elesen elvalaszthato (ezt a temat dolgozza fel a pl. mar emlitett 'Egy ev kilenc napja' c. [picit fantasztikus] film.)
Előzmény: motyo_1999 (643)
eolomea Creative Commons License 2007.05.31 0 0 650
Persze, persze - pl. ugyanennyire termeszetes es vonzo volt az embereves a kannibaloknal ... (Egyebkent ami nem mukodik, az ez, ami van - eleg, ha korulnezel, es netan bele is gondolsz a jovobe ...Iteletet pedig nem lehet mondani egy olyan dologrol, ami meg ki sem lett probalva... {Bar, ha nagyon utana nezunk, ki lett probalva kis teruleteken, es szepen mukodot - csakis kulsoleg lehetett tonkretenni -- ami ugyebar a megoldast is magaba hordozza.} Ezek az ervelesek csak olyanok, mint a kutya nyugtatgatja magat, hogy a poraz tulajdonkeppen a testenek egy nyulvanya...)

Nehany szaz evvel ezelott egy nagy tekintelyu ember azt mondta, hogy a csillagok osszetetelet sohasem ismerjuk meg, mert nem tudunk oda menni es kimerni egy petri-cseszenyire valot, hogy egy muszerbe vizsgalatra betegyuk ... Nos, abszolut logikus volt, amit allitott -- ennek ellenere, amint kitunt, tevedett...
Előzmény: tippancs (649)
tippancs Creative Commons License 2007.05.30 0 0 649
Az embernek van birtoklási vágya. Ha csak igen csekély, akkor is. Ezért bukik meg a kommunizmus a gyakorlatban. Én vágyom rá, hogy legyenek dolgaim, de szívesen megosztok bármit. Mindig arányosság, az egyensúly, vagyis az önkontroll a legfontosabb. szerintem
eolomea Creative Commons License 2007.05.30 0 0 648
A kerdes - szamomra - egyaltalan nem zavarba ejto, es a valasz ra egyertelmuen: nem.

A tudomany a vilag jobb megismeresert volt (es meg valamennyire van meg most is), amit a penz egyaltalan nem motivalt. A haracsolas ugyanugy nem jatszott szerepet egy szovjet akademikusnal vagy egy magyar tudosnal, mint elottuk Galileinel vagy Archimedesznel. (Szemelyesen ismertem Kulin Gyorgy professzort, aki tobb ezer tavcsotukrot csiszolt - anelkul, hogy egy krajcart is kapott volna ezert - csak azert, hogy minel tobb ember ismerkedjen meg a csillagos eggel.) Az emberisegnek mint olyannak szinten nincsen birtoklasi vagya - csak egy szuk elit retegnek, akik az orruknal fogva vezetik a jonepet.

Szoval Aranykor az volt, es ez nem [csak] nosztalgia. Abban az idoben (foleg a hruscsovi Szovjetunioban) a tudosok akar az eletuket aldoztak egy tudomanyos eredmenyert. (Ajanlott {szovjet film} irdodalom: 'Egy ev kilenc napja', 'A kozmosz mint erzes', 'A tuz megszeliditese'). Az elso muholdat azert lottek fel, mert tudni akartak, hogy az lehetseges-e - es mivel tudtak, hogy "nem lehet orokke a bolcsoben elni". Ciolkovszkij pl. egy szegeny falusi tanito volt - de zseni es igazi tudos. Az o altal kiepitet utra lepve kozmonautak szereny havi fizetest kaptak, pedig eletveszelyben "dolgoztak". Megis akkor tizezerszamra jelentkeztek urhajosnak - mig most az orosz urkutatasi hivatal vezetoje panaszkodik, hogy nincsen eleg jelentkezo, mert mindenki inkabb a bank-szakmaban akarja megszedni magat.

Az embernek nem szerves resze a haracsolas ugyanugy, mint a fanak nem resze a fagyongy - hiaba van az eloskodo noveny szervesen osszenove vele. Szoval az emberisegnek nincsen birtoklasi vagya - jobban mondva, csak az emberiseg kis hanyadanak van, de ez [a haracsolasbol fakado meggazdagodas folytant] olyan hatalomra tesz szert, hogy iranyitani tudja a tobbseget, akikkel el is hihetik, hogy ez igy van rendjen.

Meg ha tobb millio civilizacio lenne a vilagegyetemben, nagyon valoszinu, hogy a Fold lenne az egyetlen, ahol penz letezik - mindenhol mashol elborzadva hallgatnanak remtorteneteket egy olyan bolygorol, ahol csak egy bizonyos papir- vagy femdarabert lehet taplalekot kapni, ami nelkul nem gyogyitjak meg a beteget [es az a gyogyitas is csak amolyan tessek-lassek modon folyik, hiszen a gyogyszsergyaraknak is kell profit, es ha csak egeszseges emberek lennenek ugyebar, akkor ok is meg a biztositok es korhazak is tonkremennenek], es ahol az anyagi kulonbseg egy rosszul kereso es egy jol "kereso" eloleny kozott millioszoros vagy milliardszoros lehet. (Es az csak a hab a tortan, hogy a legnagyobb anyagi joletben elok altalaban a legkevesbe tisztessegesek vagy hasznosak.)

Szoval igenis volt a vilag (jobbik :) feleben par evtized, amikor a penz motivalo erteke elhanyagolhato volt, es a tudomany az emberi elet jobbitasat szolgalta. Most viszont a torz vilagunk tunik a tobbsegnek normalisnak - vagyis az egyetlen elfogadhatonak. Ezek a tevelygok az "istenkem, nem tokeletes, de meg mindig a legjobb" hulyitessel amitjak magukat ahelyett, hogy levalasztanak az eletnedvet elszivo eloskodot, hogy hagy terebelyesedjen a fa a legjobb egeszsegben es hozzon gyumolcsot meg az unkokaknak is...
Előzmény: motyo_1999 (643)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 647
Hát... megkérdeztem, sajnos nincs remény.
Nem tehetik meg, hogy a Dorzakot adják szombaton, mert akkor nyilván a szombatra specializált nézőkkel szúrnának ki.
Viszont júliustól megy újra, minden hétköznap, így augusztusra már hipp-hopp meg is lesz az epizód :)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 646
Köszönöm szépen, ennél közvetlenebb kapcsolatom is van oda, csak először az egyszerűbb megoldást akartam követni :)
Előzmény: Occultum (645)
Occultum Creative Commons License 2007.05.30 0 0 645

Azért még ne add fel, ha követik a saját logikátlanságukat, akkor szombaton a Dorzakot ismétlik.

Egyébként itt van az elérhetőségük, talán egy e-mailt/telefont megér.

 

FILMMÚZEUM ZRT. H-1035 BUDAPEST
RAKTÁR UTCA 25.
tv@filmmuzeum.hu telefon (+36 1) 453 34 60
fax (+36 1) 453 34 61
Előzmény: motyo_1999 (644)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 644
Tegnap ismét az Immunity Syndrome ment. Igen valószínű, hogy szombaton is ezt ismétlik. Ha ez bekövetkezik, akkor pályafutásom során először sikerül totálisan elszalasztanom egy epizódot (ill. várnom kell rá elképesztően sok újabb hetet).
Namost ez vicces, egy csomó embert én szoktam ellátni a kurrens epizódokkal, de most magam vagyok kénytelen megkérdezni: szombaton felvette valaki esetleg a Dorzakot? :)
Előzmény: Occultum (624)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 643
Mielőtt lezárnád a témát, hadd vessek fel én is egy zavarbaejtő kérdést.

A korábbi évtizedek űrkutatási, ill. általában tudományos kutatási láza természetes, hogy számunkra aranykornak tűnik: sci-fi rajongók vagyunk, és ezen korszakokon, vagy ezek maradékán nevelkedtünk fel.

Viszont az űr "meghódítása", ill. a természet titkai iránti szenvedélyes kutatás nem ugyanabból a birtoklási vágyból fakad-e, amely létrehozta a pénzt, és létrehozta a háborút?
Csodálatos lenne, ha ez a vágyunk kizárólag ebben a szelíd (? persze kinek a szempontjából, a természetéből biztos nem) formában nyilvánulna meg. De vajon elválasztható-e a kutató énünk, és a harácsoló/háborúzó énünk?

Erre nem látok egyértelmű választ.
Előzmény: eolomea (642)
eolomea Creative Commons License 2007.05.29 0 0 642
A magam reszerol befejezem ezt a temat azzal, hogy igenis volt az emberiseg tortenelmeben egy sokkal jobb korszak - amikor lehet, hogy a boltok nem roskadoztak ennyi cucctol [= joreszt szemettol], de legalabb volt valami optimizmus a jovot tekintve. A korrupcio nagysagrendekkel kissebb volt, es nem mindent a penz mozgatott.

Az az ordogi kor [egy pozitiv visszacsatolas], amibe most nyakig benne vagyunk, meg csak kezdeti stadiumban volt - es ugy tunt, ezen is lehet konnyeden valtoztatni. Mara viszont mar csak a kozombosseg es kiabrandulas maradt - de ez nem volt mindig igy, es ez nem mitosz, hanem teny.

A legkonnyebb lesoporni egy jobb vilag megformalasara tett kiserletet azzal, hogy ezt emberekkel nem lehet megcsinalni. Ez kenyelmes onamitas, amely egy vitalis dolgot nagyvonaluan kihagy: espedig azt, hogy az emberek konnyeden valtoznak a jo iranyba (a [1] motivaciok [vagy azok hianya {pl. kepzeld el (Imagine :), hogy nincsen penz}, [2] neveles, [3] a latott peldak hatasara).

Ha az "ugyse-sikerulhet" mentalitas lett volna mindig a tortenelemkben, akkor nem mentunk volna kiz az urbe, es nem szalltunk volna le a Holdon (es pl. most nem lenne tobb szaz km-rel szaguldo vonat {az egyetlen elfogadhato kozlelkedesi eszkoz}, mivel az ember ugyebar "ugyse-eli-tul-a-20km/oranal-nagyobb-sebesseget").

Most mi mindnyajan egy globalis birkaakolban elunk - es a keritest maguk a juhok allitjak fel az "ugyse-lehet-jobb" mentalitasukkal...
Előzmény: Superb_ (641)
Superb_ Creative Commons License 2007.05.28 0 0 641

Inkább azt nehéz elfogadni, hogy a világ mindig ilyen volt vagy még rosszabb. Jó lenne kapaszkodni valami régmúlt szép korszakba - minden mítoszban megtalálható - amikor jobb volt, amikor az emberek nem ellenségeskedtek, a gyerekek nem voltak tiszteletlenek szüleikkel, a kamaszok nem lázadtak, nem voltak háborúk stb. És egyáltalán mindenki biokaját evett, a családok együtt éltek nagy boldogságban.

 

Na, ilyen korszak sohasem volt vagy ha igen az nem emberekből állt.

Az aids - pestis hasonlat megállja a helyét, nixon szerintem meg béna volt és fecsegett abba bukott bele: amit ő és emberei tettek azóta és előtte is a politikai gyakorlat szerves része volt az USA-ban.

 

A tv pedig nem (csak) hülyít de odateszi a háborúk képét a szobádba (egy átlagos hírműsor erre képes ma már). A többi a te dolgod. Ma már az amerikaiak többsége sem támogatja az iraki akciót, kérdés hogyan jönnek ki onnan. (ennyi pénzért olcsóbban is létrehozhatnak egy iszlám államot ott hehehe)

 

Ha már itt tartunk, sajnos Kőnig parancsnok és bush harci stratégiája  elég hasonló: először lőni kell, aztán lehet indítani a sasokat, hogy azok is lőjenek. Elnézést, ez ON topic lett... :))))

Előzmény: eolomea (640)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 640
Ami talan kiesik a kepbol, az a tendencia - pl. most is megvan a mi korunk pestise, ami viszont csak terjed es terjed es terjed... (Pl. Afrikaban hamarosan nem marad tobb ember, mint a harmad lakossag - csak eppen ez tovabb fog romlani.)

Nixon a hazugsagba es illegalis tenykedesebe bukott bele - ami apro gyerekes csinyteves volt a mostani arcatlan felrevezetesekhez kepest.

Az, hogy az emberek tajekozodtabbak, mint azelott, tevedes - az atlagembernek [az emeberiseg 90-95%] iszonyatosan beszult a vilagkepe. Pl. Eszak-Amerikaban szinte azt hiszik, nincsen is mas kontinens a vilagon - a szappanoperak es sport bambulasa kozott senkinek az eszebe sem jut, hogy olyan, mint "vilag", letezik (errol persze a politikusok is gondoskodnak). A TV szazszor annyit hulyit, mint ismeretet ad - a tajekoztatas pedig nem mas, mint felrevezetes.

Ha lattal mostani amerikai filmet, akkor meggyozodhettel, hogy a haborut most is hosies helytallaskent allitjak be. Eszak-Amerikaban nem hazafi az, aki nem "Support Our Troops". Soha ilyen nephulyites nem ment (pl. "demokracia"-kent eladni azt, ami nem mas, mint kontroll, diktatura es profit-termeles [= rablas].)

A globalis felmelegedes pedig bizonyitott - es ez sokkal rosszabb lesz, pl. amint a kinaiak [stb.] elkezdik a bringajukat szep ovatosan autora cserelni.

SEmmi jo nem szarmazik abbol, hogy ugy gondolkodunk, mint az a pofa, aki leesett a 10. emeletrol, es a szinjteket elhagyva optimistan mondogatja: "meg mindig nincs' semmi bajom, meg mindig nincs semmi bajom..."

Előzmény: Superb_ (639)
Superb_ Creative Commons License 2007.05.28 0 0 639

Szerijtem meg nem. Régen is sokan meghaltak, arányaiban többen is mint manapság: háborúkban, de főleg szimpla betegségekben vagy éppen járványokban stb.

 

Nixon lezárta a vietnami háborút, ő a watergate ügybe bukott bele ami belső ügy volt és  nem a háborúba.

 

Manapság az internettel, de főleg a televízióműsorokkal sokkal tájékozottabbak az emberek - ami a dolog vizuális részét illeti - mint régen. Régen azt gondolták a háború hősies helytállás, hiszen a regények és az újságok is ezt írták. persze akkor is voltak értelmesek, de a többség nem fogta fel.

 

Globális felmelegedés meg nagy szívás, ez tény. De még mindig jobb mint egy pestisjárvány, ami megharmadolja Európát.

Előzmény: eolomea (632)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 638
Az egyen a vilag resze - tehat megmenteni az egyent ugy, hogy a vilag kozben elpusztul, bocs', de nonszensz....

(Egyebkent, talan a latszat ellenelere, en optimista vagyok: a vilag igenis megmentheto - de ez is egy masik temakor :-)
Előzmény: Törölt nick (636)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 635
A Holdat megmozaditani - vagy plane a palyajarol leteriteni - ma abszolut nem megoldhato.
Előzmény: Occultum (633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!