Keresés

Részletes keresés

eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 640
Ami talan kiesik a kepbol, az a tendencia - pl. most is megvan a mi korunk pestise, ami viszont csak terjed es terjed es terjed... (Pl. Afrikaban hamarosan nem marad tobb ember, mint a harmad lakossag - csak eppen ez tovabb fog romlani.)

Nixon a hazugsagba es illegalis tenykedesebe bukott bele - ami apro gyerekes csinyteves volt a mostani arcatlan felrevezetesekhez kepest.

Az, hogy az emberek tajekozodtabbak, mint azelott, tevedes - az atlagembernek [az emeberiseg 90-95%] iszonyatosan beszult a vilagkepe. Pl. Eszak-Amerikaban szinte azt hiszik, nincsen is mas kontinens a vilagon - a szappanoperak es sport bambulasa kozott senkinek az eszebe sem jut, hogy olyan, mint "vilag", letezik (errol persze a politikusok is gondoskodnak). A TV szazszor annyit hulyit, mint ismeretet ad - a tajekoztatas pedig nem mas, mint felrevezetes.

Ha lattal mostani amerikai filmet, akkor meggyozodhettel, hogy a haborut most is hosies helytallaskent allitjak be. Eszak-Amerikaban nem hazafi az, aki nem "Support Our Troops". Soha ilyen nephulyites nem ment (pl. "demokracia"-kent eladni azt, ami nem mas, mint kontroll, diktatura es profit-termeles [= rablas].)

A globalis felmelegedes pedig bizonyitott - es ez sokkal rosszabb lesz, pl. amint a kinaiak [stb.] elkezdik a bringajukat szep ovatosan autora cserelni.

SEmmi jo nem szarmazik abbol, hogy ugy gondolkodunk, mint az a pofa, aki leesett a 10. emeletrol, es a szinjteket elhagyva optimistan mondogatja: "meg mindig nincs' semmi bajom, meg mindig nincs semmi bajom..."

Előzmény: Superb_ (639)
Superb_ Creative Commons License 2007.05.28 0 0 639

Szerijtem meg nem. Régen is sokan meghaltak, arányaiban többen is mint manapság: háborúkban, de főleg szimpla betegségekben vagy éppen járványokban stb.

 

Nixon lezárta a vietnami háborút, ő a watergate ügybe bukott bele ami belső ügy volt és  nem a háborúba.

 

Manapság az internettel, de főleg a televízióműsorokkal sokkal tájékozottabbak az emberek - ami a dolog vizuális részét illeti - mint régen. Régen azt gondolták a háború hősies helytállás, hiszen a regények és az újságok is ezt írták. persze akkor is voltak értelmesek, de a többség nem fogta fel.

 

Globális felmelegedés meg nagy szívás, ez tény. De még mindig jobb mint egy pestisjárvány, ami megharmadolja Európát.

Előzmény: eolomea (632)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 638
Az egyen a vilag resze - tehat megmenteni az egyent ugy, hogy a vilag kozben elpusztul, bocs', de nonszensz....

(Egyebkent, talan a latszat ellenelere, en optimista vagyok: a vilag igenis megmentheto - de ez is egy masik temakor :-)
Előzmény: Törölt nick (636)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 635
A Holdat megmozaditani - vagy plane a palyajarol leteriteni - ma abszolut nem megoldhato.
Előzmény: Occultum (633)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 634
Akkor nem hiszel a jovoben sem - es ez nagy problema... Ami lehetetlen ugyanis az az, hogy a mostani vilag fenmaradjon meg akar szaz evig is - tehat akik olyan fantasztikus tortenetet irnak, ami a tavoli jovoben jatszodik es ugyanakkor nincsen a Foldon - ahogy fogalmazol - "vilagosszeborulas", azoknak vagy rettentoen korlatoltak es nincsen semmki kepzeloerejuk, vagy a rendszer [ahol a haboru elso szamu profit-termelo] kiszolgaloi... (Azt tanacsolom, olvass jobb sci-fi-ket jobb ertelmesebb iroktol:)
Előzmény: Törölt nick (631)
Occultum Creative Commons License 2007.05.28 0 0 633

Nincs más megoldás, mint felépíteni végre azt a nukleáris szeméttelepet a Holdon, aztán ki az űrbe! :))

- A mai eszközeinkkel és technikai tudásunkkal a Hold letérítése megoldható.

- Hogy a Földön mi lenne a következménye a Hold letérésének a pályájáról, az könnyen elképzelhető: az ár-apály jelenség összeomlása egyik napról a másikra, globális éghajlatváltozás, de nem 50-100 év múlva, hanem kvázi azonnal... stb.

Filmen azért szívesebben nézem az ilyeneket, mint a valóságban. De az Alfa-sztori ilyen szempontból is megérne egy remake-et.

Előzmény: eolomea (632)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 632
A mostani vilag a legvacakabb az egesz tortenelemben; ugyanis sohasem volt ennyi ember a palnetan, amely veszelyeztetei az egesz bolygot (globalis felmelegedes, stb.) es igy sohasem pusztult ehen ennyi ember (napi 20-30 ezer) ehen, stb..

Bar igaz, hogy maskor is voltak haboruk, de ilyen alszentek soha (pl. Hitler tudtommal nem ugy harangozta be hadjaratat, hogy felszabadit es demokraciat hoz) - es soha ilyen balga modon a nep ezt nem turte (pl. Nixon 100x kevesebbe bukott bele, mint amik most folynak.)

Az pedig egy teves nezopont, hogy a media terjeszti csak a rossz hireket; regen ugyanugy tudtak a haborukrol - es az mindegy, hogy a hirt postagalamb vitte, vagy a villanyujsag kozli.

Mindossze az tortent, hogy az emberek egyre szuklatokorubbek lettek - es egyre tobb el sem jut a tudatukig, meg ha atfutjak is azt a ket sort, amely arrol szol, hogy egy afrikai orszagban meghalt otvenezer ember. Onamitasnak jo az, hogy ilyenek regebben nis voltak etc., - de csak onamitasnak.

Csak ezek miatt tunik, hogy a vilag egesz bekesnek tekintheto -- mikozben a valosagban sohasem mentunk ilyen rohamleptekkel a teljes osszeomlas fele ...
Előzmény: Superb_ (630)
Superb_ Creative Commons License 2007.05.28 0 0 630

A mostani világ szerintem nagyon békés a régi időkhöz képest. Csak a média megmutat minden háborút, ami olyan helyeken van, ahol mindig is háború volt, na jó legalábbis gyakran, így ezt érzékeljük.

Szóval a mai kor viszonylag békésnek tekinthető a világ nagy része számára, ami persze nem vigasztalja azokat akiket a háborúk érintenek.

 

Előzmény: eolomea (629)
eolomea Creative Commons License 2007.05.28 0 0 629
:-| Akkor most a sok haborubol etc. szerinted csupa cuki dolog szarmazik, ugye...??? (Egyebirant pont forditva van, mint ahogy irod: a mostani {beketlen} vilagot csak az tudja elfogadni, aki nem realisan goldolkozik - es viszont akinek ez igy jo, eppen az dugja a homokba a fejet [elmenekulve attol, hogy jovore es az emberiseg egeszere kelljen gondolkodnia ... vagy netan tennie valamit erte].)

Barmely halado szellemiseg csak annyit kepes jobbitani a vilagon, amennyit hagyjak azok, akiknel a nagyobb hatalom van - es amennyire felkaroljak ezeket az eszmeket azon egyedek, akik eszreveszik, hogy mi folyik korulottuk (mivel ok nem dugjak a homokba a fejuket :-).
Előzmény: Törölt nick (628)
tippancs Creative Commons License 2007.05.27 0 0 627
Azért nem kell leszólni a Star Treket. A tények azt mondják, hogy világszerte több millió embernek a kedvence. Azért erre nem lehet azt mondani, hogy mind hülye.
Ha sok ember vallaná a Star Trek szellemiségét, a világ sokkal jobb lenne! Az Alfáról ez nem monható el. Már bocsi!
Előzmény: Törölt nick (626)
Superb_ Creative Commons License 2007.05.27 0 0 625
Érdekes, nekem az Alfa az etalon, a Star Trek pedig nem tetszik, pedig tudom mekkora sorozat, milyen sokat jelent a rajongóknak, különben is ez már kultúrtörténeti dolog nem csupán egy sorozat. Ezzel szemben  az Alfát kevesebben ismerik, pedig milyen jó!
Előzmény: tippancs (618)
Occultum Creative Commons License 2007.05.26 0 0 624
Valóban nem te hibáztál, a Filmmúzeumban kavartak nagyot. Most ismétlik a Dorzakot (vagyis a Börtönhajót)! :D
Előzmény: motyo_1999 (623)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 623
No igen. Ellenben örömmel közölhetem, hogy én semmilyen hibát nem vétettem, a tévéműsorban volt hibásan összecserélve a "Börtönhajó" (ami szerintem továbbra is a Dorzak), ill. a A halál bolygója (Immunity Syndrome, ami a jövő hétre volt előirányozva).
Előzmény: tippancs (622)
tippancs Creative Commons License 2007.05.24 0 0 622
Nem a Dorzak volt. Sőt az idő sem volt jó, 2300 valamennyi napja....ez akkor még a szörnyes (2500valamennyi) előtt történt. (?)
tippancs Creative Commons License 2007.05.24 0 0 621
Egy első évados Babylon5 rész tünt nekem teljesen Alfa-Holdbázisosnak. Viszont a B5-ös témát egy ST:VOY-ben láttam feldolgozva.
Van ilyen. :)
tippancs Creative Commons License 2007.05.23 0 0 619
jav: támában=témában :)
Előzmény: tippancs (618)
tippancs Creative Commons License 2007.05.23 0 0 618
Én úgy gondolom, hogy a sci-fiknél (de más támában is) ha hasonló világban játszódik, elkerülhetetlen némely hasonlatosság. Van olyan regény is ami elmehetne Star Treknek is. Én az Alfa-Holdbázist Alfa-Holdbázisnak, a Star Trekket Star Treknek tartom és nézem. :) Csak néha hasonlítanak ami könnyen előfordul.
Előzmény: motyo_1999 (616)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 617
Húha, ezúttal elbaltáztam? Még nem néztem meg a tegnapit. De ha nem szerepelt benne Dorzak nevű ember, akkor persze nagy valószínűséggel nem az :) Na, este csekkolom.
Előzmény: Occultum (614)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 616
Igen, sajnos pontosan ez alapozza meg a trekkie-k lenézését az Alfa irányában. Sokan közülük meg vannak győződve róla, hogy ez csak egy szerencsétlen Trek-utánzat. Miért? Valszeg csak a 2. szezont látták.

Volt egy kiváló sorozat - megbukott. Mit csináljunk vele? Hát csináljuk olyanra, mint amilyen egy már befutott sorozat. Az persze megismételhetetlen, ráadásul itt vannak ezek a hülye kötöttségek, hogy egy bázisra vagyunk bezárva meg ilyesmi. Nem baj, gyúrjuk össze, majd csak lesz valami. Hát lett.
Előzmény: tippancs (615)
tippancs Creative Commons License 2007.05.22 0 0 615
Valóbanvan néhány rész ami ST-nek is beillene. :)
Occultum Creative Commons License 2007.05.22 0 0 614

Akárhogy nézem, ez nem lehet a Dorzak. Ha jól emlékszem, az az egyetlen epizód, amiben nem szerepel a parancsnok. Ez a mostani sem rossz, még a Star Trekbe is beillene. Nem emlékszem, hogy láttam volna valaha.

 

 

 

Előzmény: motyo_1999 (610)
Skywalker. Creative Commons License 2007.05.22 0 0 613

köszi!

eddig, amiket ajánlottatok bejöttek (a mostani felsorolás egy részét is már láttam pl)

meg nekem a luton törvénye is hozta a színvonalat

no, akkor most leszedem azokat, amiket eddig még nem láttam :)

Előzmény: motyo_1999 (612)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 612
Hát ööööö..... nehezet kérdezel.
Én ezeket ajánlom még, de utólagos reklamációt nem fogadok el!

The Lambda Factor
The AB Chrysalis
The Exiles
Space Warp
The Seance Spectre
Brian the Brain
The Dorcons
Előzmény: Skywalker. (611)
Skywalker. Creative Commons License 2007.05.21 0 0 611

ha már... akkor egy kérdés!

van lehetőségem leszedni az alfa HB epizódokat

melyikeket ajánlod?

első évad alap, második évadból ugyebár azok, amelyeket anno a magyar televízió is kiválasztott. és még melyikek jók? van elég sok gagyiság a második évadban, párat láttam, inkább nem nézem meg mostmár az összeset, de ha ajánlotok jobb epizódokat, akkor azokat nagy szívesen! :)

Előzmény: motyo_1999 (610)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 610
Nos, a következő epizód címe alapján ("Börtönhajó") nem lehet más, mint a Dorzak.
Gördüljön le egy kövér könnycsepp mindenki arcán, mert ez az utolsó olyan darab, amelyet az arany hetvenes évek felkínált a magyar tévéfogyasztónak.
Bár a hátralévő három epizód is bír kétségtelen értékekkel, mégis a "kemény mag" számunkra ezzel lezárul....
Superb_ Creative Commons License 2007.05.14 0 0 609
mármint Bud Spencer
Előzmény: Superb_ (608)
Superb_ Creative Commons License 2007.05.14 0 0 608
Amikor a sorozat készült, éppen felfedezték a keleti harcművészeteket, többek között a kendót is. De pl. még Bud Specer is a Piedone Honkongban című klasszikusban sumó-bajnokkal verekszik, ha nem tévedek. Bruce Lee, Chuck Norris és talán már akkor Jackie Chan, talán egy kicsivel ő később (bár a korai próbálkozásai szerintem inkább a hetvenes évek). És így tovább. A korszellem megkívánta azt a kendós figurát! :) És hát ne feledjük a hungarikumot a jakab kung fut, ami az egyik leghatékonyabb harci módozat és persze azt is magyar találta ki, akáércsak az izraeli hrav magát :)))
Előzmény: motyo_1999 (603)
tippancs Creative Commons License 2007.05.11 0 0 607
Annak idején a felnőttek csak úgy emlegették, hogy azok a kifordított fickók. :D
Előzmény: motyo_1999 (603)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 606
Ejnye, ez offtopic :)
A misztikummal semmi baj.
A logika (tudomány) téves álarcába öltöztetett misztikum az, ami butít és félrevezet! ;)
Előzmény: Törölt nick (605)
motyo_1999 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 604
Áááhhhhh. Mystery solved.
Rosszat sejtve belehallgattam a második részbe.
Ahol is a ...... 2515. napnál tartunk! :)
Eszerint a fordító pusztán jót akart: megpróbálta összehegeszteni az alkotók szarvashibáját. De azért jószándékúan meghagyta a 12-t, így lett 2512 (holott a két rész között nyilvánvalóan maximum néhány óra telik el).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!