Keresés

Részletes keresés

Superb_ Creative Commons License 2006.07.19 0 0 502

Érdekes, nekem nem volt hiányérzetem.

 

Az Alfától azt kaptam amit vártam. Viszont én nem is akarok túl sokat megtudni a készítés részleteiről (ez nehezen megy :) ) mert igyekszem beleélni magam és az akkori szememmel nézni. Ha ezt így csinálod, akkor működik a dolog. Ugyanez igaz ha Winettou-t vagy Vernét esetleg Jókait olvasol esetleg Bud Spencerék újra dühbe jönnek. Nem tudom ezeket a dolgokat objektív módon szemlélni,  egyszerűen visszavisznek egy kicsit a gyerekkoromba, ugyanúgy, mint néha egy illat egy érzés vagy ilyesmi, Proust erről írkált össze egy pár kötetet. Szóval a szemlélésben visszakapott emlékeink adják a dolog varázsát, ezért nem is kell ezen semmit változtatni. Majd a mostani korosztályoknak is lesz valami hasonló, ami lehet, hogy egy számítógépes játékélmény vagy ilyesmi.

motyo_1999 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 501
Egyébként a némafilmnek megfelelő részekről jut eszembe. Talán nem is kellett annyira összeválogatni.
Ha megnézted a másik kis humor-filmecskét, annak is a sitcom-részét. Félelmetes, hogy egy olyan filmrészlet, amit eredetileg halál komolynak szántak az alkotók, megfelelő zene és jól elhelyezett nevetések segítségével tökéletesen idióta vígjátéknak hat.

Mondjuk tegyük hozzá, hogy a második évad sajnos tökéletes alany az ilyesfajta átlényegítésekhez.....
Előzmény: tippancs (499)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 500
Akkor mégsem értettelek annyira félre. Te bizonyos kisebb változtatásoktól várnád, hogy a mai közönségre is hasson az Alfa.
Erre mondtam, hogy szerintem az SW sem a változtatások miatt hat a maiakra, tehát ez valószínűleg nem megoldás.

Az Alfa a hetvenes évekre van hangolva. Az akkor uralkodó, és az embereket izgató jövőképet produkált. Ma a tudománynak sokkal kisebb az ázsiója, inkább a tudományon túl fekvő dolgok izgatják az embereket, a technika pedig teljesen hétköznapivá vált.
Talán ha valóban újra beindulnának a Hold-utazások, ne adj Isten a Mars-utazások, akkor valami visszajöhetne abból a hangulatból, de ugyanaz már soha nem lesz. Az Alfa csak az öreg rajongók lelkében él, egyébként sajna halott. Én így látom.
Előzmény: tippancs (499)
tippancs Creative Commons License 2006.07.19 0 0 499
Ott van pl. a Space: 1899
Nagyon jól összeválogatták azokat a képeket, jeleneteket amik egy némafilm stílusának megfelenek. Az érzelmileg eltúlzott arckifejezések, a széles vigyorok, stb.
Valami ilyesmire gondolok, persze a mai kornak megfelelően.
tippancs Creative Commons License 2006.07.19 0 0 498
Jaj, már megint félreérthető voltam. bocs!

Azért ide írtam, mert az Alfával kapcsolatban jutott eszembe.

Amit adtál annak nagyon jó a minősége, nem arról volt szó. Arra céloztam, hogy ha az Alfát is megtudták ilyen jól újítani akkor más jó filmeket is meg lehetne. Olyan dolgokat, hatásokat kellene a régi filmekbe varázsolni, ami a mai nézőkre hat. Amikor mi voltunk ezeknek a filmeknek a nézői, ránk az akkori stílus hatott. Nem nagy változtatásokra gondolok, csak annyira, hogy pl. az Alfa a mostaniakra is úgy hasson, mint ránk. (Nehéz ezt így leírva érthetően megfogalmazni.)
(Nekem a SW-ban sok változtatás tetszik.)
Előzmény: motyo_1999 (496)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 497
Egyébként valóban elég jó részeket válogattak ki annak idején, de akad még azokon kívül is jópár nagyon jó.
Inkább arról lehet szó, hogy akkor gyermeki szemmel nézted, plusz ilyen minőségű film nem volt elérhető más akkoriban.
Előzmény: tippancs (495)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 496
Szóval áthoztad ide a témát :) Hát jó.

Természetesen nem értek egyet :)

A Star Wars nem attól sikeres az új generációk számára is, mert belepiszkáltak, hanem mert eleve egy pörgős, kalandosabb film, ami annyira forradalmi volt, hogy ma is megállja a helyét (és aminek ráadásul jó nagy hírverést csap az az öregebb generáció, amely azon nőtt fel).

Az Alfa elsősorban az agyat mozgatja meg, és mellesleg gyönyörködteti a szemet az akkor televízión elérhető legszebb modellekkel és űrjelenetekkel.
Nem pontosan értem, hogy "újraszínesítés" alatt mire gondolsz. Ha egy Star Wars-szerű Special Editiont, újravágással, CGI-vel újracsinált jeleneteket stb, akkor az ellen minden idegszálam tiltakozik.
Ha viszont simán kép- és hangminőség-javítást, akkor ez már megtörtént. Ezen a fórumon is írtam már arról az új DVD-kiadásról, ami minden eddiginél gondosabban közelíti meg ezt a kérdést. A kép olyan, mintha tegnap vették volna fel, a hang pedig újrakeverve 5.1-ben. Ennél többet nem lehet tenni az ügy érdekében.
(Amit adtam neked, az az előző DVD-kiadásról készült - ennek ellenére meg vagyok lepve, hogy rossznak találtad a minőségét, merthogy már az is igencsak jóra sikerült. Talán az XviD rontott rajta valamelyest....)

Azt viszont kétlem, hogy az új kiadás fellendítené az "Alfa-ipart". Ezt ugyanúgy a régi rajongók veszik meg, hogy még egy különlegességgel gazdagabbak legyenek.
Előzmény: tippancs (495)
tippancs Creative Commons License 2006.07.18 0 0 495
Akkor írok én is.

Régen morfondírozok rajta, hogy megírjam a gondolataimat.
Nagyon nagy hatással volt rám az a pár rész amit annak idején láttam.
Végignézve a sorozat első évadjának összes részét, már nem tünt olyan nagyszerűnek, mint amire emlékeztem. Lehet, hogy annak idején igyekeztek a magyar tévések összeválogatni a legjobb részeket.(?)
Amit írok az csak az én véleményem.
Szóval, néha unalmasnak és vontatottnak tünnek bizonyos részletek. Lehet, hogy jobb lett volna ha 5-10 perccel rövidebbre vágják, valamint néhány jelenetet, a hatás kedvéért újravágnak, ill. lehetett volna némi zenés betétekkel fokozni a hatást. És persze a kép és hangminőség feljavítása.

Csak azért gondolkoztam ezen, mert a SW még mindig nagyon népszerű. Pedig akik elsőként látták régen azok is mi vagyunk. Mégis felnőtt néhány generáció akikre ugyanolyan nagy hatást tett. Viszont az Alfa Holdbázis nem, pedig megérdemelné. Lehet, hogy a merész újításokon múlik? Olyanokon ami nem változtat a lényegen.
Olyanokkal amivel nem "firkálnak bele a képeskönyvbe", hanem csak újra színesítik, hogy mások ugyanúgy élveshessék mintha új lenne.
Superb_ Creative Commons License 2006.07.18 0 0 494
Nagyon leült ez a topic. Lendítsünk rajta! :)))
Superb_ Creative Commons License 2006.04.20 0 0 493
Tényleg nagyon jó oldal. Azt hiszem a számítógépem hangjait teljesen átalakítom a segítségével.
Előzmény: tippancs (492)
tippancs Creative Commons License 2006.04.18 0 0 492
Csúcs az az oldal. Én amúgy is imádok zenét hallgatni. Minden egyéb zene is rajta van.
Előzmény: motyo_1999 (489)
tippancs Creative Commons License 2006.04.18 0 0 491
...mint a régi szép időkben. :-) Kár, hogy nincs már meg az a néhány kráteres bolygó felszin amiket akkoriban gipszből csináltam. Asszem erről már írtam itt részletesebben.
Előzmény: Superb_ (490)
Superb_ Creative Commons License 2006.04.18 0 0 490
Addig is a topictagoknak marad ideje a hátsó szobában/sarokban/kertben stb. csöndben, a család tudta nélkül felépíteni saját kis Alfa Holdbázisukat.
Előzmény: motyo_1999 (489)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 489
Hosszabb verzió nincs, jobb minőségű természetesen van. Pár éve megjelent CD-ken az összes soundtrack, innen letöltheted őket MP3-ban:

http://www.space1999.net/moonbase99/mp3.htm

Namost hogy jogilag hogyan létezhet a fenti honlap, az nem tisztázott előttem, éppen ezért én magam nem szívesen tennék ki saját lapomra ebből semmit.


Hogy mostanság elindulna a 2. szezon a tévében, azt erősen kétlem, talán majd év vége felé.
Előzmény: tippancs (488)
tippancs Creative Commons License 2006.04.14 0 0 488
Tegnap ment újra az első rész. Remélem utána rögtön jön a második évad.
Ami érdekes volt, hogy a színe most jó volt. Előzőleg mindig az átlagosnál jóval fakóbb volt a film színe, és akkor vettem fel :( .

Motyó, a főcímzene nincs meg valami igazán jó minőségben és hosszabb verzióban? A honlapra fel lehetne tenni.
Kevin Creative Commons License 2006.04.13 0 0 487
Most eppen a melyurben szaguldoznak es nagyon messze van a kovetkezo bolygo.
Előzmény: Superb_ (486)
Superb_ Creative Commons License 2006.04.13 0 0 486
Február óta semmi? Valami kaland csak történhetett a Holdbázison azóta... ;)
Kevin Creative Commons License 2006.02.15 0 0 485
Ja, 12-es karikaval.
Mint a Monika show-t.
Előzmény: Gismo (484)
Gismo Creative Commons License 2006.02.15 0 0 484

Ma meg simán leadták a Sárkányok birodalmát d.u.

Szóval nem az ORTT miatt maradt ki múltkor.

Előzmény: Kevin (434)
ig0r Creative Commons License 2006.02.07 0 0 483

Üdv. Mindenkinek!

 

Bocs, hogy nem a témába vágok, de hátha valaki tudja: régen volt egy másik sci-fi sorozat is (remélem sorozat volt) abban, ilyen kb. 5 gömbből összerakott tengeralattjáróval mentek a hősök. Az egyik részben valami kúton keresztül felúsztak, vagy magával az tengeralattjáróval mentek át rajta nemtom és egy másik világban valami óriással találkoztak. Ennyi dereng nekem nagyon halványan. A végén beomlott az átjáró, alig bírtak visszajönni. Mi lehetett vajon ennek a címe? Nem is sorozat volt hanem sima film? Nem tudom. Valaki nem emlészik hasonlóra?

Superb_ Creative Commons License 2006.02.05 0 0 482

Ahogyan a tengeralattjárókon is van menekülési útvonal, lehet itt is ez egy ilyen lehetőség. Persze a magyarázat erőltetett, azonban nem kell nagyobb fantázia ehhez, mint az, hogy repülnek az űrben és nem 10000000 év alatt jutnak el egy másik bolygó közelébe (ami nagy valószínűséggel egy Jupiter féle óriás, amin valószínűleg nincs élet) , hanem kb. kéthetente találkoznak idegen létformákkal.

 

Előzmény: motyo_1999 (481)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.02.03 0 0 481
Enyhítendő a fájdalmat: eredetileg volt egy jelenet, ahol az ablakok átszereléséről van szó, de a végső verzióból ez kimaradt. Nem maradt ki viszont az ablaklehúzós jelenet, így a néző nem tehet mást, csak kínosan vigyorog.

Az átszereléses verzió persze igen problematikussá vált volna az epizód befejezésénél, ahol hirtelen vész el az atmoszféra, így a visszaszerelés reménytelen. Talán ezért is hagyták ki.
Előzmény: pjamesch (479)
tippancs Creative Commons License 2006.02.02 0 0 480
:-) igen ettől sokan kiakadtunk. :)
Előzmény: pjamesch (479)
pjamesch Creative Commons License 2006.02.02 0 0 479
The Last Sunset / Az utolsó alkonyat

Miféle tervező és kivitelező lehet az aki egy holdbázisra - azaz a teljes vákuumban álló épületre - lehúzható ablakokat tervez, szerel?

Szeretem és élvezem a filmet, de ezt a momentumot kihagyhatták volna.

GARFIELD Creative Commons License 2006.01.31 0 0 478
Mennyire meglepődtem, hogy Neked megvan :-)))))
És izé, hááát őőőő szóval hogy lehetne McNézni?
Előzmény: motyo_1999 (476)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 477
Ja, a másik kérdésedre: ez egy pár perces darab, és gyakorlatilag csak Sandrát látjuk monologizálás közben. Tehát főleg érzelmi hatása miatt érdekes, különösebb látványra ne számíts.
Előzmény: GARFIELD (475)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 476
Hát... ööö.... nos erre létezik egy hivatalos és egy nem hivatalos válasz.

Hivatalosan tudtommal kizárólag egy kiadványon jelent meg eddig:
http://www.fanderson.org.uk/fansales/fansale.html#Videos
Ez sajnálatosan csak Fanderson klubtagok részére rendelhető meg.

A nemhivatalos válasz az, hogy nekem megvan ez a DVD..... ;)
Előzmény: GARFIELD (475)
GARFIELD Creative Commons License 2006.01.29 0 0 475
Ahhhh, köszi!
Ez hány perces darab? (és hol lehet McNézni?)
Előzmény: motyo_1999 (473)
tippancs Creative Commons License 2006.01.25 0 0 474
Én is erre számítottam. És már alig várom. :)
Előzmény: Gismo (471)
motyo_1999 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 473
Amire gondolsz, az a "Message from Moonbase Alpha" c. rövidfilmecske. Ez nem része a sorozatnak, hanem az 1999-es conra készült a rajongók meglepetésszerű megörvendeztetése céljából.
A filmben a húsz évvel idősebb Sandrát láthatjuk, aki elküldi az utolsó üzenetet a már némileg lerobbant Alfáról, annak végső kiürítése után.
A szövegét yogibear bajtársunk még le is fordította a Filmmúzem fórumon, itt megtalálod:

http://www.filmmuzeum.hu/forum/viewtopic.php?id=13&p=3

Előzmény: GARFIELD (472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!