Keresés

Részletes keresés

kunlaci117 Creative Commons License 2021.05.12 0 0 135

Egy biztos! A Sieberz kertészettől soha többé nem rendelek! Nagyot csalódtam bennük! 

3 tő Duke áfonyát rendeltem tőlük.(Nem az első áfonya, amit elültettem, tudom hogy kell.) Próbára vettem a faja miatt, mert jövőre nagyobb ültetvényt szeretnék.

-Szóval megkaptam a 3 tő áfonyát, amiből kettő elég gyanúsan nézett ki. De eltettem szakszerűen:  szabadföld, geotextil savanyútőzeg... stb -szóval ahogy kell. 

Két hét múlva biztossá vált, hogy az a két tő elhalt. Felhívtam a Sieberz kertészetet, azt mondták küldjek fotókat a 2 növényről. Beküldtem. -Jött a válasz, hogy lehet, hogy nem öntöztem, de lehet, hogy túlöntöztem! :(  . 

Felívtam őket, mondtam , hogy nem az elő áfonyámról van szó amit elültettem, és mint először is mondtam nekik, mikor megkaptam is az a két tő már eleve elég halálraítélt volt! 

Ezután, közölték, hogy sajnos épp túlléptem 1 nappal a 14 napot, így nem tudják kicserélni! Elmennek a K... Anyjukba! Szerintem ahogy a növényeket megkaptam, az állapotukból arra következtetek, hogy nem is ők termelték, csak mint viszonteladók adták tovább nekem!

Jövőre kb 2,5ha akarok áfonyával berakni, ezt a fajtát próbára vettem a termése miatt. Az  tuti hogy azt a kb 100000 tő áfonyát amit jövő évbe tervezek kiültetni azt NEM a Sieberz kertészettől fogom rendelni! Ezek szélhámos viszonteladók!

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 134

Köszönöm szépen, nem is tudtam, hogy van ott ilyen cég. Biztos rosszul kerestem a neten.

Most írtam nekik, van-e az engem érdeklő növény, mert a katalógusuk kínálatában azt se találtam.

Előzmény: CBNora (133)
CBNora Creative Commons License 2014.05.22 0 0 133

Ha már odamész, nézz körül itt is:

http://godolloikerteszet.hu/cms/elerhetosegek.html

Szebbek a növényeik.

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.21 0 0 132

Köszi szépen, épp azért kérdeztem, mert elég drága. Én odamegyek és helyben fogom megvásárolni, tehát meg tudom nézni jól. De úgy hallottam, még olyan csalafintaságokat is csinálnak egyesek, hogy nem sokkal eladás előtt szedik fel a növényt és cserepezik be. Abban a pillanatban jól néz ki, de aztán kiültetve nem ered meg.

Előzmény: wieder (130)
fehérkutya Creative Commons License 2014.05.21 0 0 131

Megfizetjük a szép színes katalógusokat is.

Én is elégedett vagyok velük. Gyümölcsfákból kisebbeket küldenek, mint ha megvennéd egy helyi kertészetben. Gondolom így fér bele a postaköltségbe.

Előzmény: wieder (130)
wieder Creative Commons License 2014.05.21 0 0 130

Én amit vettem tőlük azzal általában megvoltam elégedve. Persze ne tévesszen meg a katalogus kép, mert olyan valószínűleg még jó esetben sem lesz, mert fotoshoppolt felvételek, de különlegességeket ki lehet fogni.  A másik, hogy azért enyhén szólva sem mondható olcsónak.

 

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.20 0 0 129

Kedves kertészek!

Érdeklődöm, van-e valakinek tapasztalata a gödöllői Sieberz kertészettel kapcsolatban?

Megbízhatóak, jó a növényanyaguk?

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.24 0 0 128
nekem a "s" Kletter star-ja van meg.

én is és nagyapám is vettünk és hát mivel én futtatni akarom ezért
nagyobb ládába ültettem a vézna palántákat (a láda 1m-es átmérőjű, mert azt hallottam hogy nagy lesz a gyökere).

3-at vettem a telephelyen:
és ebből 1 nagyon neki indult de még kicsi, 1 joban néz ki,
1nek meg volt 3 levele és csak 1 levelet hagyott meg mert a többi leszáradt.

nagyapám eprei (két tövet vett):
mind a kettő szépen nő sok levele van, de nem eresztett még indát
ő kis cserépbe ültette őket, a kúszás-mászás még nem meg oldott
riezita Creative Commons License 2007.10.22 0 0 127

Szia!!!

 

Köszönöm, hogy ilyen kimerítően válaszoltál. Nem vagyok marketinges, csak próbáltam egy kicsit másik szemszögből megközelíteni a témát, és mivel a főiskolán sok marketinget és egyéb piackutatást és befolyásolást is tanítanak, így lehet, hogy belsősnek tűntem. Biztosíthatlak tényleg a BGF kereskedemi szakára járok, ha akarod elküldhetem majd a dogámat, ha érdekel. 20 oldalon akarok beszámolni a két cég tevékenységéről, mindenről, amit csak megtudok róluk.

Ami az online megrendelést illeti, valószínűleg informatikailag nem állnak a helyzet magaslatán.

 

Üdv Zita

Előzmény: Rózsabarát (126)
Rózsabarát Creative Commons License 2007.10.20 0 0 126

Úgy érzem, de javíts ki ha tévedek, neked nem is kell házidolgozatot írnod erről a témáról. Amilyen kérdéseket és ahogyan felteszed, szerintem a Sieberz, esetleg a Starkl marketingese lehetsz.

De sebaj, a véleményüket sokan szeretik hangoztatni és nem is árt, ha az adott cégek tudják azt, ezért írok neked pár sort:

 

-A Sieberz vevőszolgálata is követett el durva hibákat (nem megfelelő termék), a Starkl-tól most rendeltem először. Még nem jött meg, de nekik kommunikációs problémáik vannak. Pl. Hiába írtam nekik az online megrendelésembe, hogy mikor és hogyan kérem a szállítást, fel kellett hívnom őket, hogy megbeszéljem velük, mert egyszerűen nem képesek visszajelezni, hogy megértették és tudják teljesíteni...

-Mindkét katalógus ugyanolyan jó, bár nekem úgy tűnik, a Sieberz jobban eltalálja miket szeretnék.

-Sieberz-nél kétszer kellett reklamálnom, starkl-nál csak a már említett telefon volt.

-a reklamációmat jól értelmezte Sieberz és pótolták a halott növényeket.

- A több típusú gyümölcs egy fán nem olyan jó ötlet, mint tűnik. Igazából akkor van értelme, ha valakinek kevés a helye és olyan gyümölcs fajtát szeretne termelni, ami nem önporzó. A két oltás miatt azonban mechanikailag sérülékenyebb a fa.

Az árazási rendszerük is eltérő:

Kiszámoltam uazokat a termékeket mindkét őszi katalógus alapján és mindkettő hasonlóra jött ki, ha hozzáadtam a csomagolás+szállítás+biztosítás díjait. A Sieberz a szállítást viszonylag drágán adja, míg a Starkl ezt az összeget szépen leosztja az egyes növényekre. De a végösszeg mégis majdnem ua.

Rettenetesek a természetellenes színű rózsák. Mivel nem egy kép alapján szoktam dönteni egy ilyen beszerzésről, látom milyen különbség van egy szakkatalógus képe és a kommersz csomagküldők között, utóbbiak szégyenére. Hiszen egy rózsánál pl. egyáltalán nem mindegy milyen a színe a virágnak.

Semmiféle információt nem tartalmaznak a katalógusok arról, hogy az adott fajta mennyire betegségtűrő, milyen éghajlatra való. Legfeljebb azt jegyzik meg apróbetűvel, hogy -10 fokig télálló. Én ezeknek az információknak a közzétételét kötelezővé tenném és egy bizonyos minőségi szint alatt nem is engedném árulni az adott fajtát. Hamis információt adnak sokszor egy gyümölcs méretéről és felhasználási lehetőségeiről is, alaposan eltúlozva azokat. Ezekért meg már büntetném is őket. Na, talán ennyi.

rb

 

 

Előzmény: riezita (123)
m.musashi Creative Commons License 2007.10.20 0 0 125
megfontolt ember nem rendel tőlük,viszont azt mondják hogy a telephelyükön lehet normális dolgokat venni,ott nincs zsákbamacska.
Előzmény: riezita (123)
Flanell Creative Commons License 2007.10.20 0 0 124
Egyértelmű, hogy számítógépes képek vannak a katalógusokban, ehhez nem kell különösebb növényismeret, csak szem. (Esetleg még szemüveg.)
Ezek a cégek nem maguk készítik a képeket, hanem vásárolják. Az meglehet, hogy saját maguk tupírozzák fel, mert előfordul, hogy a két katalógusban lévő azonos eredeti kép nem egyforma színű. Mert az ugye megint csak tény, hogy ugyanazok a képek is szerepelnek mindkét katalógusban, általában más fajtamegnevezéssel.

A két katalógus eltérő szerkezetű, de szerintem egyforma minőségű.

A többi kérdésben nem vagyok kompetens, nem igazán szoktam rendelni, mindent legalábbis dupla áron adnak az egyéb kertészetekhez képest, minden vásárlóval kifizettetnek 2 katalógust.

Valahol itt már le is írtam az én egyetlen Starkl-rendelésemet, ott a 2 csomag liliom színkeverék eleve beteg volt, nem is mind hajtott ki tavasszal, ami mégis kivirágzott, az meg csak 2 közönséges színből állt. Írtam egy levelet, pár hét múlva küldtek egy új csomagot egészséges szaporítóanyaggal, valamint egy különleges nagy hagymát plusz ajándékként.

A többféle fajta egy fán pici kertbe, helyszűke okán jó megoldás, de sokkal több hozzáértést igényel, mert a ráoltott fajták igénye, ellenállóképessége és növekedése nem feltétlenül megegyező.
Előzmény: riezita (123)
riezita Creative Commons License 2007.10.20 0 0 123
 

Sziasztok!!!

 

Még mindig az a véleményetek a Sieberz katalógusról, hogy számítógéppel szerkesztett képek vannak benne?

Házi dolgozatot írok a Starkl és a Sieberz cégről. Kértem tőlük adatokat a tevékenységükről, de nem voltak hajlandóak válaszolni, ezért kérek tőletek infokat. Hálás lennék, ha az alábbi kérdésekre válaszolnátok:

- A két cég közül melyik vevőszolgálata jobb és miért?

- Melyik katalógusa tetszik jobban és miért?

- Hányszor került sor reklamációra?

- Minden reklamációtokat elfogadták? Hogyan kárpótoltak?

- Tényleg jók a Sieberz különleges, nemesített termékek? (többtípusú gyümölcs egy fán pl.)

Szívesen fogadok egyéb észrevételt és javaslatot, kritikát.

 

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Tozatu Creative Commons License 2005.08.17 0 0 122
Sokat inkább ne trágyázd, attól nem lesz jó az íze.
Előzmény: Pistike (121)
Pistike Creative Commons License 2005.08.16 0 0 121
Én azon gondolkoztam, hogy veszek belőle. De most elbizonytalanítottál... Mindegy, kipróbálom. Csak az a négy szem kevésnek tűnik, akár milyen ízletes is... Tényleg, mivel lehet, kell az epret trágyázni, hogy jó, bőséges, ízletes termése legyen?!
Előzmény: kozak26 (119)
Évi5 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 120

Megnéztem tegnap az új Sieberz katalógust. Még mindig fenntartom a véleményem, hogy számítógéppel összevágják a képeket. Nem fejlődtek e téren semmit sem.

Ha megnézitek a címoldalon lévő gyümölcsöket, nagyon mesterséges kinézetűek, ahogy azokon a kis vékony törzsű fákon lógnak.

Persze, nem biztos, hogy a fa később nem fog ilyen szép gyümölcsöket teremni, de azért ne várjon senki se olyat, mint amilyen a képen van.

 

Előzmény: Évi5 (116)
kozak26 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 119
Mar nem veszem. Egyebkent meg azert vettem, iden, mert a tavalyi gyer termest annak tudtam be, hogy abban az evben ultettem ki, es mindenhol az volt az info, hogy az elso eves eper nem terem tul sokat. A baj az volt, hogy az enyem iden sem termett tul sokat. :(
Jelzem megint, azok kozul az eprek kozul, amiket kostoltam, ez volt a legfinomabb.
Előzmény: Pistike (118)
Pistike Creative Commons License 2005.08.16 0 0 118
De miért veszed, ha nincs termése?
Előzmény: kozak26 (117)
kozak26 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 117
Beruhaztam egy par to kuszoeperre tavaly, megragadott engem is a kep.
Az en kertem igaz epergyulolo, es nem hajlando nagy mennyisegu epret teremni, de a kuszo eper tavaly ultetve eleg gyer mennyiseget termett / tovenkent vagy 4 szemet/, iden pedig meg silanyabb volt, kevesebb, es kisebb meretuek.
Az ize finom, 4 fajtabol ami nalunk van, a legjobb, de hat ennyi penzert tobbet nem.
Akkora kuszoeper-bokorhoz meg ha 1 torol neveled, szerintem vagy 10 ev....
En harommal indultam, iden meg jott hozza negy, de meg iden is 20 alatt van a tovek szama.
Előzmény: pasa_ (114)
Évi5 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 116

Sziasztok!

 

A mostani Sieberz katalógust még nem láttam, de a korábbiakat mindig végignézegetem. Nem kell ám mindent elhinni! Amit én kiszúrtam rögtön:

 

- Duó gyümölcsfa. Van cseresznye-megy változatban. Írja, hogy az egyik ebben a hónapban, a másik a következő hónapban terem, de a képen érdekes módon mindkét gyümölcs érett állapotban van.

 

- Gyümölcsfák: Némelyik körte, alma ugyanúgy néz ki, ugyanolyan az állása. Számítógéppel már úgy lehet átalakítani egy képet, hogy ide is, oda is beszúrnak egy-egy almát, körtét. Korábban ezt nagyon amatőr módon csinálták, lehet, hogy már új számítástechnikust vettek fel.

 

 

Amúgy, én is szívesen vennék/veszek tőlük, de csak azért, mert sok növényt csak hosszas utánajárással lehetne beszerezni, egyszerű kertészet nem tart. Néhány növényem nekem is van, amelyik tőlük származik.

 

 

Kiskertész Creative Commons License 2005.08.14 0 0 115

Nekünk is van eper is, meg gyümölcsfa is, így aztán van némi sejtésem arról, hogy mennyit, és meddig terem az eper, még trágyázás és rendszeres öntözés mellett is.

Ezt a képet enyhén szólva túlzásnak tartom. Az oszlopos gyümölcsfáról pedig az a véleményem, hogy egy ilyen vastagságú fa, ennyi gyümölcsöt egyszerűen nem bír el. Egy kisebb szélben úgy derékba törik, mint a huzat.

pasa_ Creative Commons License 2005.08.13 0 0 114
Nejem is a kuszoepret szurta ki egybol... :)
Előzmény: Pistike (113)
Pistike Creative Commons License 2005.08.13 0 0 113

Megjött az új Sieberz katalógus.

 

Kinek mi a véleménye a kuszóeperről és az oszlopos gyümölcsfákról?

Tozatu Creative Commons License 2005.01.28 0 0 112
Köszi.
Előzmény: kertészboy (111)
kertészboy Creative Commons License 2005.01.27 0 0 111

Az attól függ:

 

Vegyél talajmintát a kertből, ahová ültetni szeretnél. Célszerű olyan mélységből amibe majd a gyökérzet kerül. Ez a minta vagy két kávéskanál legyen. Cseppents rá sósavat, vagy ecetet (10%-os), bár az előbbi jobb. Ha eszméletlenül pezseg, szinte habzik, akkor az evőkanál mennyiséget használd, ha kissé, akkor teáskanál.

Előzmény: Tozatu (110)
Tozatu Creative Commons License 2005.01.26 0 0 110
Most akkor  kávéskanál vagy evőkanál, mert nem mindegy. És a hány %-osból mennyit?:)
Előzmény: kertészboy (108)
Pistike Creative Commons License 2005.01.25 0 0 109

Én is megkaptam, tetszik a kinálat.

Az árak már nem mindig...

Előzmény: Bardock (107)
kertészboy Creative Commons License 2005.01.24 0 0 108

Hi Bardock!

 

Nekem ugyan nincs tapasztalatom vele, de olvastam már szakirodalmat az áfonyával kapcsolatban. A lényeg, hogy elég savanyú talaj kell hozzá, és ennek mi magyarok igen csak híjján vagyunk, ezért sincsenek nálunk áfonyaültetvények. Egy-két bokor esetében azonban nyilván megoldható a dolog. Igyekezz minnél nagyobb gödört ásni neki, (akár 1X1X1 m-eset) és azt tőzeggel kevert földdel megtölteni. Ebbe lehet ültetni a növényt. Kb. 50-50 % arányban legyen a föld és a tőzeg. Ha van a közeletekben fenyőerdő, akkor még nagyobb szerencséd van. A fenyők alatt lehulló tűlevelek elsavanyítják a talajt. Igyekezz olyan helyekről kaparni, ahol már évek óta viszonylag vastagon kialakult a bomló fenyőtű. Afféle fenyőtű komposzt. Nem baj ha van benne még ép fenyőtű is. Na, ezt is bekeverheted a földbe. Ezt a fenyőtűlevél komposztot lehet használni savanyú talajt igénylő szobanövény földjének összeállításakor is. Lehet, hogy célszerű esetleg megszárítani a napon kiterítve, hogy ezzel úgymond kiűzzük belőle az esetlegesen ott lakó rovart. Továbbá lehet, hogy tanácsos híg gombaölőszeres vízet is alkalmazni az öntözéskor, bár én nem hallottam, hogy a fenyőtűlevél fertőzést okozott volna. Ezt lehet még használni a Magnolia (tévesen tulipánfa)m ületéséhez is, az is a savanyú talajt kedveli. Akinek a Magnolia levele sárgul, szinte biztos, hogy meszes a talaj. Ezt is a következőképpen lehet orvosolni: A savanyúság fenntartását, vagy előidézését egyszerűen el lehet végezni: vagy esővízel öntözünk (vagy olvasztott hóval, de mélyhűtőből leengedett megolvadt jég is lágyvíz!!! Persze ezek elsősorban szobanövények esetében) , vagy csapvíz esetén mintegy 10 liter vízhez adjunk 2 kávéskanál vagy 2 evőkanál ecetet. Ez is meglágyítja (savanyítja) a vizet.

 

Remélem segítettem valamit!

 

Üdv!

Előzmény: Bardock (107)
Bardock Creative Commons License 2005.01.19 0 0 107
Űdv! Nekünk tegnap jött meg a katalogus végre vannak benne új dolgok.(mondjuk nem olyan sok de azért már haladás) És lenne egy kérdésem: van valakinek tapasztalata: a "Sophia" Óriás áfonyával kapcsolatban?
damogran Creative Commons License 2004.08.07 0 0 106

Ezt véletlenül találtam a neten tegnap, egy faiskola oldalán:

Araucaria araucana: 

"Bizarr megjelenésű, szúrós pikkelylevelű örökzöld. Fiatal korban fagyérzékeny, takarást igényel. Az idősebb példányok védett fekvésben már áttelelnek. Rendkívül egzotikus hatást kelt."

Egyébként utánakérdeztem a németországi ültetéseknek, azt mondta ismerősöm (aki Berlinben lakik), hogy természetesen a németeknél is csak lent délen ültetik.

Előzmény: dendron (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!