Keresés

Részletes keresés

nosztalgika Creative Commons License 2005.03.13 0 0 67
szerintem is üvöltenek, de szerintem ez nem is rossz: így még véletlenül sem hagyom rajta a hangot a reklám közben ;)
(már ha nézek tévét... évente kétszer)
_GoLAN_ Creative Commons License 2005.03.10 0 0 66

Óvatosan jegyzem meg, hogy ma este több csatornát is figyelve, sehol sem tapasztaltam hangnyomás ugrást a reklámoknál. Remélem, nem a véletlen csalfa játéka űz tréfát velem. Mások hogy tapasztalták? Lehet, köszönettel tartozunk valakinek a közbenjárásért?

Danthe Creative Commons License 2005.03.09 0 0 65
Sziasztok!

Mivel nem vagyok egy hiradástechnikában jártas "szak"ember, ...és talán a témában érintett vagy ahhoz hozzászólók többsége sem mondhatja magát annak: FÖLÖSLEGES decibelekről, auto-level szabályzásról és más -számunkra- ködös fogalmakról vitázni! Azok velős, és egyre pontosabb definiálása nem visz minket közelebb a megoldáshoz...

Ezidáig énis úgy tapasztaltam, hogy "csupán" a szutyokcsatornákat érinti ez a probléma, s mint olyan: nem érdemel különösebb figyelmet... Egy "Mónikaleszek, csakmég eladok egykis mosószert! - show" típusú műsort nem tud lejjebb húzni a relative hangosabb reklám... Ráadásul az olyan félkretén barom, aki ilyeneket bámul családi program gyanánt: egy testbe vezethető sokkolót is megérdemelne, mindössze 999Ft-ért !!!!! :)))))

De a szabályzás hiánya -és most ezzel érdemes foglalkozni- rávette az eddig "kultúráltabb" csatornákat is, a módszer átvételére. A kedvenc kis ismeretterjesztő és sport adóim is sorra fertőződnek meg! Persze nyilván MINDEN TV a reklámbevételekből, sponzori pénzekből él meg, ...lehetetlen kérés volna, hogy hagyjanak fel azok harsogóvá, eladhatóbbá tételével, ha egyszer létkérdésük. Itt valójában "mezei" reklámpszichológiáról van szó, semmi de semmi többről...

Ami viszont "gyermekien egyszerű" egy reklámszakember agyában, annak már komplex, társadalom-pszichológiailag káros hatásai lehetnek, vannak. Így lehet az, hogy a négy éves gyermekünk sírva ébred éjfélkor, mert nem hajintottuk el a sörünket, ugorván a távirányitó hangerőgombja felé. Vagy kúrvaanyukázva viszem szervízbe a tévénket a harmadszor "kisült" speaker miatt! Az elemi undorról, a saját döntéseinktől való megfosztottságról most nem is érdemes beszélni, mert azok eltörpülnek a másokkal való kapcsolatromlás, a "jószomszédi" viszony önhibánkon kívüli bomlása mellett. Az elmúlt napokban már a családtagjaimmal voltam kénytelen idegesen "szócsatázni", mert már "idegi roncsokká" tesz mindannyiunkat az ide-oda hangerőszabályzás! Ráadásul a létező "legmetszőbb" hangszínen kezd ordítani, ami Qualerin híján egyenesen kínzóvá teszi elviselését!

Hogy hol a határ? Meddig mehetnek el? Bármeddig! ...ha nem adunk hangot a személyes jóérzésünkben való sértettségünknek, a nemritkán közvetlen környezetünket, családtagjainkat károsító tapasztalatoknak, akkor vészesen eldurvul és elgátlástalanodik ez a folyamat!

Ha a megfelelő szervezetnek, minisztériumnak időben el tudjuk juttatni segélykiálltásainkat, talán még az egykori "állandó" hangerő érzetünk is visszaszerezhető... Ám ha csak futunk a probléma után, még a jelenlegi szint konzerválása is nehéz lesz...

Ezek után nem az számít: a reklám a hangosabb vagy a műsor a halkabb, hanem hogy mikor és miért lettünk ráutalva erre a keserves kontrollra, amit szerintem senki sem kért.................

-danthe-
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.09 0 0 64

"Szerintem a mostani vita nem arról szól, hogy ki mennyire jó, vagy sem szakmailag. Én például nem fikázok a fórum felhasználói közül senkit, így Téged sem."

Egyetértek. Élcelődésem előzménye viszont az volt, hogy cryp nagymellénnyel, tárgyi tévedéseket tartalmazó hozzászólásaiban fontosnak tartotta még azt is megkérdezni, hogy láttam-e már keverőpultot. De hagyjuk.

Előzmény: Maszi (62)
_GoLAN_ Creative Commons License 2005.03.09 0 0 63
Szeretném megkérni a témában megszólaló "szakembereket", hogy ne kábítsák olyan baromsággal a népet, hogy "ha a max. vazérlés nam változik, akkor nem hangosabb". (Kinek nem inge, ne vegye magára.) Magát a "hangerő" kifejezést is kerülni kellene, mert csak laikus vélekedéseket eredményez. Az, hogy a mezei tévénéző szerint "hangosabb" az adás, az nem érzéki csalódás, hanem mérhető tény. Ennek ellenére a rendszer nagyon jól ki van találva, mert hiába ismert az ok, felelősségre nem vonható sem hirdető, sem tévéadó.

 

Egy elméleti példán keresztül:

A panelszomszédom feljelent engem, hogy esténként hangosan tévézek, nem tud aludni. Kijön egy zajméréssel foglalkozó cég, előveszi az MSZ 18150-es szabványsor ide vonatkozó fejezetét, kéri, hogy állítsam be a "hangerőt" a szokott módon. Az A-hangnyomásszint, nem is haladja meg a 35dB(A) értéket, ekkor jön a reklám, és mondjuk felugrik 50dB(A)-ra.* Igaz, hogy a számított LAeq átlagos immisziós érték "csak" sac. 37÷42dB(A) lesz, de a peak messze meghaladja a szabvány által megengedett egészségügyi határértéket, és bár tartós halláskárosodást nem okoz, elég ahhoz, hogy engem, mint okozót megbírságoljanak. Én vagyok az okozó, mert én kapcsolom be a tévét, és én állítom be az adott "hangerő"-re. Legfeljebb elmehetek az állampolgári jogok biztosához, vagy a fogyasztóvédelemhez panaszt tenni, hogy akaratlanul, passzív módon szegtem meg a törvényt - ez elég piszlicsáré ügy, valószínű azt a választ kapnám, halgassam halkabban a tévét. Ám ha mégis felvállalják, rendesen belebonyolódhatnak, mivel a jelenség csak éjszaka ilyen kirívó, a nappali előírásokat, ne adj isten a 85dB, és 120dB-es végső határokat irreális esetben sem közelíti meg. Mindeközben magukra vonják a teljes érintett kör haragját, valamennyi elektronikus médium igyekszik majd bagatelizálni a problémát. Azzal kezdik majd, hogy nem is hangosabb, csak úgy tűnik... ...és ott fejezik be, hogy sugárzásra vonatkozó EBU előírásokat nem sért.

 

Szóval a dolog elég reménytelen, mivel az elektronikus sajtónak áttételesen érdeke, hogy a rendszer fennmaradjon. Talán egy környezetvédelmi cég tudna magának reklámot csinálni a jelenség hangtani vizsgálatából, és valamely gyermekvédelmi alapítvány szólhatna a gyerekek pszichés befolyásolásáról. Nehéz ügy.

 

* az A-szűrővel mért hangnyomásszint az emberi fülnek megfelelő zajterhelést adja meg. Attól, hogy a stúdióban a "potméter" nincs feljebb tolva, a "dinamika kompresszió" miatt mérhető módon nő a tévékészülék zajemmissziója.

 

Belépő elméleti hangtani kérdés: ha 1db 50dB-es hangforrás mellett álló egyébként halkabb hangforrás hangját "kompresszióval" szintén 50dB-re emeljük, mekkora lesz az eredő hangnyomás? Szégyen, hogy egyesek azt merik állítani, nem változik!!! És ez még csak két egyszerre megszólaló hang, a visszavett dinamikatatományhoz képest mérhető változásról most ne is beszéljünk. És könyörgöm, ne keverjük a vezérlőben beállított dinamikacsúcsot a lakásban mérhető hangnyomással, két teljesen különböző dolog, teljesen más előírások vonatkoznak rá.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

A példa csak a jelenséget mutatja be, nem tényleges mérésen alapul.

Maszi Creative Commons License 2005.03.09 0 0 62

Szerintem a mostani vita nem arról szól, hogy ki mennyire jó, vagy sem szakmailag. Én például nem fikázok a fórum felhasználói közül senkit, így Téged sem.

 

A dinamikakompressziót valóban alkalmazzák a reklámokhoz a gyártás során, és valóban nincs kompresszió a filmeknél.

Tudomásom szerint minden hangot sugárzó média alkalmaz adásprocesszort, ami a szükséges limitálást is elvégzi, valamint az adókban is van beépített limiter.

Így akarattal sem léphető túl a szabványos fm-löket. Az NHH (HIF) rendesen fenékbe is rúgná őket, ha túllépnék az előírt értéket. Ezért a reklám "hangereje" valóban a szabványos határértéken, vagy néhány tized dB-lel alatta szól.

 

Más kérdés, hogy etikailag totál gáz, ha az összenyomott dinamikájú, hangos reklámot "csúcsra" küldik az adóra. De hát amellett a sok moslék mellett, amit a "kereskedelmi" csatornák okádnak, ez csak egy nüansznyi kosz.

Elvileg ugyanis nem lenne kötelező üvöltetni a reklámokat, de ez is csak hozzáállás kérdése. Ismétlem magam: A kereskedelmi TV-ben a reklám a lényeg, a többi csak "szükséges rossz" a tulajdonos szempontjából.

Sajnos az általam kedvelt csatornák (NGC, Spectrum, Discovery) is üvöltetik a reklámokat és az ajánlókat, de ezeknél legalább nézhető tartalmat látni "a reklámok között".

 

Úgy gondolom, hogy amíg a magyarországi kereskedelmi csatornáknál nem lesz paradigmaváltás (amire kis esélyt látok), addig verhetjük is a hátsónkat a földhöz, dühönghetünk is...A reklámok továbbra is üvölteni fognak, a köztük lévő műsorblokkok pedig silány mosléknak is alig nevezhetőek lesznek.

 

Előzmény: Törölt nick (33)
schimi Creative Commons License 2005.03.09 0 0 61
Az újabb Orion tv-kben (mint ami pl. nekem van, 55 cm képátló, de a típusát fejből meg nem mondom) van ilyen funkció , AVL (Auto Volume Level) névre hallgat, több fokozatban állítható. Persze "vájtfülűeknek" ez hangherélés, de nem túl agresszívre állítva egész kellemes, és így normál műsor / reklám alatt sem tér el jelentősen az átlaghangerő.
Előzmény: ametiszt (60)
ametiszt Creative Commons License 2005.03.09 0 0 60

Esetleg valaki nem tudná megmondani, hogy van-e olyan TV készülék (és melyik), amely már gyárilag (tehát nem az alább már ismertetett buherálás útján-mert azt úgysem tudnám elvégezni) tartalmazza ezt a "hangkiegyenlítési" funkciót? /Nekem ne magyarázzanak szabványértékekről a TV-k, zavar-zavar, tökmindegy hogy hány dB, milyen hangtartomány/

 

OFF:

Olvastam régebben olyan videókészülékről,amely időzített felvétel esetén a reklámot nem veszi fel (pont azon az elven, hogy a reklám alatt nincs csatorna logo). Az ilyen funkciónak van valami spec neve? Csak hogy tudjam, hogy hogy keressem? Vagy ezt már az újabb gyártásúak mind tudják? 

 

Köszi előre is.

breadator Creative Commons License 2005.03.09 0 0 59
Azért jó, hogy hangosabb mert így felébred az ember hogy átkapcsolhasson egy másik csatornára.
Wicked Belzebub Creative Commons License 2005.03.09 0 0 58

Nálunk az M2-őn is van természetesen dinamika kompresszor ( Orban 2200 ) ami egy általános "összenyomásra" van belőve. Ezen kívül van persze még dúrvább állása is, de azt nem szoktuk használni.

Szóval csodákra ez sem képes. A ker.irodából a reklám úgy jön ide, hogy a betán a kivez mérő épphogy csak visszajön egy pár egységet a full telítésből, míg a filmek csúcsban 0-ig vagy még addíg sincsenek kihajtva, ezért van hogy hangosságérzetre üvöltenek a reklámok.

Sőt a reklámot lejátszó gépen még a dolby-t is kikapcsoljuk, hogy egyáltalán lehessen valamit érteni. :(((((

 

De nálunk tényleg nem üvölt.

begyowsky Creative Commons License 2005.03.08 0 0 57
Nem nézek tv-t... de amugy is csak felidegesít a sok idióta reklám, pl. korrodált üvegpohár :P erről ennyit. amúgy a rádióban észrevehetően hangosabb a reklám, ott nehéz megmagyarázni, hogy csak a hangsávokat manipulálták. Ott nincsenek olyan dialógusok, mint egy filmben...
cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 56
[oFF]
Nem vagyok szaktekintély. Csak építettem/mértem egy-két ilyen cuccot, sőt továbbmegyek: 617.es számú hírdásipari műszerész a végzettégem:))) - igaz a papír nem jelent semmit...
_amatőr_ szinten művelem a dolgot, és valóban. öcsi dj. mégilyet, ugye? kihitte volna....
Sőt a a Darvas féle HI-FI Magazin
http://www.hifimagazin.hu/tart_hfm.htm
összes számát anyatejként szívtam magamba..azóta is féltett ereklyém a gyűjtemény.
[/oFF]

Inkább keressük a dolog technikai megoldási lehetőségeit, ne vitázzunk...
cryp.
Előzmény: Törölt nick (54)
cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 55
Nem a "régi" filemekt kell összehsonlítnai hanem az új "barátok köpzt" és a köztük lévő reklám "hangerejét".
Abban igazad van, nagy felfedezést tettél, a dinamika kompresszor tényleg rontja a dinamikát. Nahát! A nevéből következik....
A zaj csökkenést arra értettem, hogy nem minden esetben ronthatja a jel/zaj viszonyt a dinamikakompresszor alkalmazása.
-----------------------------

Javaslom, hogy a dinamika és a hangerő körüli félreértések elkerülése végett térjünk át a hang relatív átlagteljesítményére. dBm - azaz decibel, vagy decibelmiliwatt-ra.
Ebben az esetben szerintem egyetérthetünk abban hogy különböző dinamika, hangerő és frekvenciamanipulációkkal elérték, hogy nem lépi túl a maximális szabványban engedélyezett dBm-et a szint, viszont sokkal magasabb az átlagos a dBm szint rekámok esetén.
Ezt valóban létre lehet azzal hoszni, hogy kompresszáljuk dinamikában a hangot, majd ezzel egyidőben felcsavarjuk a gént.
Viszont azért lehet ezt orvosolni a tv-nél ugyancsak komresszióval, mert a normál mősort is kompresszálja, a reklámot már nem nagyon tudja tovább, így ha beállítjuk egy hangerőre a tv-t, akkor a reklámot és a műsort (nem régi filmeket) azonos dBm szinttel "halljuk" majd, tehát a relatív hangosságérzet, így a "hangerő" egyenletesebb lesz.
cryp.
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 54
Az öcséd igazi DJ???? Bocs, nem tudtam, hogy ilyen szaktekintéllyel van dolgom.
Előzmény: cryp (52)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 53
"Keverőpult"??? az meg mi? mesélj - taníts!... kérlek...!
Előzmény: cryp (47)
cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 52
Kösz a megtiszteltetést, de a mester nevével ne viccelődjünk :-)))
Amúgy ja, öcsém dj, _kizárólag_ vinyl (bakelit) -ről jáccik...
Nem összehasonlítható a cd kiherélt hangjával, még ilyen-olyan elfuserált gépzene esetében sem...
Viva 'La Vinyl !
Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 51

Kevered a dolgokat rendesen...

 

1: a dinamikakompresszió (nevéből adódóan) RONTJA a dinamikát.

2: a dolby zajcsökkentő áramkörök pont fordítva működnek, mint ahogyan leírtad - de ezek nem csak kompressziót csinálnak, tehát nem értem, egyáltalán hogy jönnek ide...

3: a legtöbb "kompresszornak" nevezett készülék vagy software tartalmaz a kompresszor mellett egyéb funkciókat is, pl. az általam említett gain compensationt. (Zajcsökkentést viszont csak NAGYON ritkán.) Egy szóval nem mondtam, hogy a gain befolyásolná a dinamikát - de azért köszönöm az angol nyelvleckét....

4: A műsorok hangerejéből sem vett vissza senki - egyszerűen a régi filmek még így lettek rögzítve. (Ld még a 10-15 éves CDk és a mai agyonkompresszált szarok közti átlag 12dB dinamika-különbséget!)

5: "A nagy felfedezésedet" (miszerint nem a reklám hangereje lépi túl a limitet, hanem a többi marad el ettől) MA már egyszer leírtam itt.

Előzmény: cryp (49)
cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 50
... így minden szabványos, halkabbra nem tilos venni ha jól tudom nem???
cryp
cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 49
Hehe...
Az fel sem merült senkiben, hogy nem a reklámok üvöltenek, azok hangereje megfelel a szbaványoknak...Hanem a műszär hangerejéből vettek vissza...Amikor egy két-évvel ezelőtt bejött ez a technika, akkor 30-as (a tv-men relatív...) körüli hangerővel hallgattuk a tv-t, utána 40-45 re kellett venni???
Tehát épp fordított a helyzet:

__MIÉRT HALKAK A MŰSOROK__

???

cryp
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 48

:))

ahogy gondolod, Mr. Bernie Grundman...

Előzmény: cryp (47)
cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 47
DadyPopp:
Ja bocs, szerinted a miért alapja a DolbyB-C-S rendszernek a frekvencia-függő Dinamika-kompresszió (felvételkor) majd lejátszáskor az expanzió? Megsúgom csendben: mert kb 10-20dB zajcsökkenést lehet vele elérni...
A gain -> erősítést jelent, a dinamika manipulációhoz semmi köze... Láttál már _igazi_ keverőpultot?
Annyiban igazad van h. ha nagy a kompresszió-> élvezhetetlen lesz a műszär -> vannak (lehet kapni, építeni digitálsis, ALC-vel (alc -> auto level control) egybeépített nagyon jó kompresszorokat. (zenekari cuccok között nézz szét)

Ja, ha pc-n nézel pl. mozit, dvd-t ajánlom figyelmedbe a Reclock nevű progit (ace pack-ben van asszem), bekapcsolható a kompresszió, digitális, nem zajosodik, nincs 'leszívó hatás', stb. Ha sima tv-n nézed a movie-t _sokkal_ jobb lesz az érthetőség, nem lesznek parasztvakító hangos ilyesztgetések....
cryp.
diliház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 46
Igen én.....
Előzmény: SKiD (43)
SKiD Creative Commons License 2005.03.08 0 0 45
...ja, hogy elrontottam a dőlt sort... bocs
Előzmény: SKiD (43)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 44

Épp a dinamikakompresszor (műsorkészítők és -sugárzók általi) gátlástalan használatának következménye mindaz, amiről beszélünk! :)) (Ugyanis a kompresszorokban legtöbbször van egy gain compensation poti is, amit a dinamika kompresszálása mellett "remekül" fel lehet nyomni.)

Ha a TVkészülékeken is szabályozni lehetne ezt, annak nem sok értelme lenne, mert csak olyan nagymértékű kompresszió mellett lenne hatásos, ami élvezhetetlenné tenné az egészet. (Pont azért, mert iszonyú nagy a hangerőkülönbség a reklám és egy régi film között.)

 

A kompresszió egyébként NEM javítja a jel-zaj viszonyt (dinamikát), hanem (/def.) RONJTA.

Előzmény: cryp (42)
SKiD Creative Commons License 2005.03.08 0 0 43
<i>"Miért nem elég már ami van nekik?<i>
Láttál már olyat, hogy valaki limitet szab a saját profitjának? :-)

<i>"Csodálkoznak meg sirnak mennyi a bünözés,hát ezért..."<i>
Állítólag, az már egy régi megállapítás, ill. kutatás eredménye, hogy ha kiveszik az erőszakot a médiákból, akkor nő a valóságban elkövetett erőszakos esetek száma.
Ez egyfajta "szelep"-ként működik, ami kiereszti a gőzt... De, mindegy, ez mellékszál, lehetne vitatkozni, hogy mekkora nevelő hatása van jó vagy rossz irányban a tévéknek. én pl. soha sem értettem egyet azzal a marketinges felfogással, hogy "azt kell mutatni, amire igény van". szerintem lehetne nevelni az embereket, és ha nem mennének egy bizonyos színvonal alá, akkor is magas lenne a nézettsége a jól sikerült műsoroknak. az embereknek meg valamivel jobb az értékrendszere, tehát, az igényeik is mások lennének. viszont úgy biztos nem lehetne eladni tonnaszámra a szükségtelen, kétes értékű cikkeket, meg a csíkos gazdaságos cuccokat és a természetes alapanyagot soha sem látott élelmiszereket. asszem, szélmalomharc ez az egész...
Előzmény: diliház (41)
cryp Creative Commons License 2005.03.08 0 0 42
Már rég kitalálták a megoldást: __DINAMIKAKOMPRESSZOR__
Ez ugyanazt csinálja, mint a reklám-hangsáv mahinátorok, csak fordítottan. A tvműsorra ne lesz nagy hatással, mert az nincs turbózva. Ez egy kis áramkör, amit a hangcsatornába illesztve (a végerősítő és a tv alacsonyjelű kimenete közé - kis elektronikai hekkelés szükséges:)), megszünteti az üvöltő reklámokat, "kihere'li" a mahinált hangos 'hangokat', és nem nagyon (egy kicsit ugyan igen de nem vészesen) szól bele a normál műsor hangjába. Azon csodálkozok csak, hogy vajh, miért nem építik bele a tv-kbe ezt a filléres megoldást???? (összesküvés a háttérben?).
A régebbi kazettás magnókban mindenhol megtalálható (BHG, Videoton, stb...) a felvételi (és van ahol a lejátszás oldalon is) oldalon, hogy kiegynlítse a hangos és halk hangkat, ezáltal javítva a jel/zaj viszonyt -> érthetőbbé téve a felvételt.
Szerintem még jó üzletzet is lehetne ebből csinálni, csakhát ugye új tv-knél ugrik a gari ha belepiszkál a ember.... A régiekbe bele lehetne építeni eccerűen, annak aki már nagyo allergiás az üvöltő reklámokra...
Üdv, cryp.
diliház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 41
Akiknek ez hozza a pénzt,költsék temetésre meg korházra......Rohadt tetü buzik.Miért nem elég már ami van nekik,a pluszt költsék a fentiekbe .Csodálkoznak meg sirnak mennyi a bünözés,hát ezért.........A bünüldözőknek itt kéne elkezdeni a tisztogatást,nem az alvilágban.
Előzmény: SKiD (40)
SKiD Creative Commons License 2005.03.08 0 0 40
...mert a borzalomnak van a legnagyobb hatásvadász értéke. nagyobb mint a jó poénoknak, a vicces filmeknek. (a kultúrfilmek, -műsorokról meg nem is beszélve, hiszen ott már gondolkodni kel...) a félelem, borzalom, tragédia, hisztéria, veszekedés verekedés a leghatásosabb figyelemfelkeltő eszköz. és a nézettség növekedése hozza a pénzt... eccerű.
Előzmény: diliház (38)
Gismo Creative Commons License 2005.03.08 0 0 39
Csatlakozom. Amint felhangosodik a tv a reklámok miatt, máris reflexből nyúlok a távkapcsolóért... (és persze én sem halkítás céljából)
Előzmény: sgotha (26)
diliház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 38

Szerintem igy akarják az embereket,hozzászoktatni ahoz a tragédiához,ami szerintem elég hamar be fog következni,(lásd üvegház hatás,világ gazdasági válság,terrorizmus,globalizácio,)soroljam még??Ez alatt azt értem,hogy a hirekben is kiemelten foglalkoznak a szennyel vérrel gyilkosággal.A filmek. Mostanában nagyon sok a katasztrófa film,ez  a sok egy kaptafára irt akció film.Meg minden ami szemét mocsok.

Miért nem lehet több vigjátékot,játszani?Borzalom.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!