Keresés

Részletes keresés

szbernadettsz Creative Commons License 2011.12.22 0 0 105

szbernadettsz Creative Commons License 2011.12.22 0 0 104

Sziasztok!

Nem túl jó kép, de érdekelne, vajon lesznek -e kis molly-k vagy sem.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 103

Üdv!
Ha tudna nekem valaki küldeni olyan képet amin látszik egy vemhes Black Molly nőstény azt megköszönném, mert nem tudom eldönteni az anyémről hogy lesznek e kicsik avagy sem!
Pocak nagy, a hím még mindig üldözi, esténként a víz tetején lebeg a növények közelében, étvágya fantasztikusan jó :)
Próbáltam képeket is csinálni!

Email:kistank(kukac)freemail.hu

Doma111 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 102

énekem lassan hat éve lesznek halaim, ha kérdésetek van nyugodtan kérdezzetek

Doma111 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 101

miért nem rak fel senki képeket???

Yosua Creative Commons License 2011.03.21 0 0 100

hááát, elég halott ez a topic!

de azért ha valaki tud színtiszta sárga kobra lányokat az írjon 1 e-mailt.

 

köszi

 

Sziszisza Creative Commons License 2011.02.04 0 0 99

Sziasztok!

Nagyon új vagyok még az akvarisztikában, úgy két hónapja kaptam egy tíz litereset öt még nem kifejlett guppival, annyira beleszerettem az ágazatba, hogy úgy döntöttem berendezek mégegy akváriumot és mivel olvastam, hogy a testvéreket nem jó szaporítani külön szedem a nöstényeket a hímektől. A második akváriumom húsz literes és mindkettő szűrővel és élőnövényekkel üzemel. Vettem még két kifejlett nőstényt és három hímet, de mire hazaértem az egyik nősténynél beindult a szülés tizenhét kisguppi jött a világra. Rögvest vettem szülőhálót, ivadéktápot és elválasztottam őket a szülőktöl, de ahogy már irtam igen kezdő vagyok és jól jönne pár jó tanács pl.: mikortól lehet össze ereszteni őket a szülőkkel? elég e nekik az ivadék táp, mikortól kaphatnak rendes táplálékot? Mennyi idő a guppikknál a terhesség? de bármilyen segítséget nagy örömmel fogadok!

             Köszönöm!

Adam18 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 98

Szia!

Általában egy ideig még nagy marad a hasuk szülés után... Ha van még ott neki fekete folt, akkor még szülhet utólag néhány kishalat. :) Ha nem, akkor majd később fog szülni(pár hét múlva az újabb adagot). ;) Sztem a nagy hasú szülhetett, de az is lehet, hogy az egyik laposhasú volt és mégcsak most fog szülni a nagy. :D Mikor megvetted őket, akkor nem nézted, hogy melyiknek milyen a hasa? Hú de rég voltak már guppijaim... :S Ideje lesz beújítanom velük meg még pár elevenszülővel, ugyanis rajongok értük. ;D Üdv.

Előzmény: nddori (97)
nddori Creative Commons License 2010.02.25 0 0 97
Sziasztok!
Én még új vagyok itt! Két akváriumom van, de csak kicsik. Az egyikben a betta hímem rendezgeti a habfészekben a kikelő ikrákat, a másikban van a betta nőstény, illetve tegnap kaptam 5 guppit, 3 nőstényt és 2 hímet. Mire hazaértem velük az egyik nőstény guppi megszült. Kb 30 kisguppi van, külön tettem őket. Azt szeretném kérdezni, hogy a nősténynek szülés után nagy marad a hasa? Mert 2 nőstényé lapos, a harmadiké pedig jó nagy. A nagy hasú szülhetett, vagy neki még most lesznek?
Előre is köszönöm a választ!
Corina17 Creative Commons License 2003.11.29 0 0 96
Nekem 1hete halt meg az egyik guppim. Nem tudom, hogy mitől, (valószínű, hogy már öreg volt) de a másik nőstény kergette mindig, és aznap reggel a faág és az üveg közé beszorulva találtam rá. Igaz, hogy a nap jórészét már csak az aljzaton fekve töltötte, de enni mindig feljött. Kár, hogy elpusztult, mert miatta tettem át a szifóimat egy másik akiba. Én már kifejlett korában kaptam, és kb. 4évig volt nálam, szóval, az enyém egy igencsak szívós példány lehetett, sajnos nem tudtam már lefényképezni, de nőstény létére szép volt. Sok helyen csak azt hallottam, hogy 1-2 évig élnek.
Előzmény: benőbéka (95)
benőbéka Creative Commons License 2003.11.10 0 0 95
Még 1 évesek sem voltak, tudtommal kb. 2 év az élettartamuk, de ha vki jobbat tud, világosítson fel :)

Az euthanázia azt jelenti, hogy (és most ne hördüljetek fel... ) szegényt megették a teknőcök. Neki csupán annyi szenvedést jelentett, mintha másképp vetettünk volna véget a kis beteg életének... Én sem szívesen csinálok ilyet, sőt, irtózom bármilyen állat megölésétől (a pókokat halhálóval telepítem ki a lakásból, és a szúnyogok is nyugodtan randalírozhatnának tőlem a nyári éjszakákon), de ha tovább hagyjuk élni, az már kínzás lett volna...

Ha tényleg fertőzés, akkor nem értem: az összes hal 1 akváriumban van, ugyanazt eszik, és senkinek semmi tünete, pedig azóta egy másik nőstény is megellett - 10 kicsi guppi bujdokol a nüvények között :) Ez most már nem fog kiderülni, inkább vigyázok a többiekre!

Előzmény: Ilusta (92)
benőbéka Creative Commons License 2003.11.10 0 0 94
Kösz, ez tényleg érdekes! Viszont ott sántít a dolog, hogy a többséget júliusban vettük, a 2 most elpusztult nőstény néhány hímmel együtt aug-ban érkezett, és az ellésig kutya bajuk sem volt. Közvetlenül utána romlottak le ennyire.
Érkeztek októberben Otocinclus-ok és neonok, de ők is egészségesek, max. hordozhattak vmit - viszont már 2 hete telepítettük az utolsó halakat, úgyhogy azt hiszem, elkönyvelem egyéni érzékenységnek, és ezentúl jobban figyelek a többiekre.
Bár már így is a szabadidőm nagy részét az aki előtt töltöm, és rendszeresen megszámolom őket :))
Előzmény: Corina17 (91)
Ilusta Creative Commons License 2003.11.09 0 0 93
Benő!
A második eseted, vagy hasvízkór, vagy megfázás, esetleg bélgyulladás, szóval sok minden lehet..
Ha az első, akkor az ragályos..
Előzmény: Ilusta (92)
Ilusta Creative Commons License 2003.11.09 0 0 92
Szia!
Magától is elpusztult volna...
Most nekem az egyik molly nőstényem "játsza" ugyanezt, már napok óta szenved, nem tudom megölni, tudom, hogy úgyis elpusztul magától..volt már ilyen esetem több is.
Különben az is lehet, hogy egyszerűen kiöregedtek..a guppik, mollyk, meddig élnek?
1-2 év??
Ezek a molly-jaim kb. 2 éve vannak ugyanazok..
Előzmény: benőbéka (90)
Corina17 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 91
Nem tudok tippeket mondani, csak valamit megemlítenék, ami érdekes. /Nem lesz tudományos +fogalmazás/ A bacik amik a halakon vannak, egy azon fajnál is eltérőek, így ha berekunk új halat, lehet, hogy a régi vagy az új megbetegszik, mert ő nem tud védekezni az új bacik ellen.
Lehet, hogy a már nemesítebbek nem voltak olyan ellenállóak a simább példányok baciával szemben.
Csak tipp, de érdekes dolog (szerintem).
Előzmény: benőbéka (90)
benőbéka Creative Commons License 2003.11.07 0 0 90
Sziasztok :)

Kicsit felrázom a topikot, jó? :)
Nem túl vidám téma, de Ti talán már találkoztatok ilyesmivel és tudjátok a megoldást - főleg Prominent, aki nagyban foglalkozik guppikkal, de a többiektől is várom a tapasztalatokat.

5 felnőtt nőstényünk van, 3 hagyományos seszínű, 2 pedig színes farokúszójú (kék-piros). Örültünk nekik, gondoltuk, egy kis változatosságot visznek majd az állományba.
De az egyikük az 1. ellése után teljesen leromlott - lassan, hetek alatt ment végbe a folyamat, a hal rendesen mozgott és táplálkozott, de egyre soványabb!!! lett, a hasa nem ívelt, hanem beesett volt, a szemei teljesen feketék lettek (a többiek szemének van egy világos udvara a fekete körül), "szögletes" lett az egész hal. A tünetek jelentkezésekor karanténba tettük némi metilénkékkel fertőtlenített vízbe, ott továbbra is evett, de egyre vacakabbul festett - úgy nézett ki szegény, mintha anorexiás lenne... Végül az euthanázia mellett döntöttünk. Sajnáltuk, de borzalmasan nézett ki, egyre romlott az állapota, és féltettük a többieket.
Múlt héten a másikuk ellett, azóta bújkált, ült az aljzaton, 2 napja pedig azt vettük észre, hogy szinte felfúvódott a hasa (pár nappal ellés után képtelenség, hogy újra ekkora pocakja legyen), és felállnak a pikkelyei! Ő is ment a karanténba, tegnapra teljesen borzas lett az egész hal, nem is eszik, és elhalványodtak a színei...
Mi történik velük???? Létezhet, hogy a színes nőstények olyan mértékben túltenyésztett változatok, hogy ennek tudható be az elhullás, az ellés utáni leromlás? Baráttól kaptuk őket, nála születtek, neki nem betegek a halai.
A színtelen nőstények élnek, mint hal a vízben, már soxor ellettek, gyönyörűek az ivadékaik (őket ecseteltem egy korábbi hozzászólásomban), és hatalmasak!
Találkoztatok már ilyesmivel? Mit tennétek a helyemben?

PROMINENT Creative Commons License 2003.11.01 0 0 89
Szia Lemarc!

Az szreintem elég jó arány!
Én megtartanék a feketékből és a tesókat és a szülőket hagynám együtt.
Ezzel a módszerrel elméletileg stabilizálhatod a feketeséget, legalábbis elméletileg.

Zsolt

Előzmény: lemarc (88)
lemarc Creative Commons License 2003.10.31 0 0 88
Szia Prominent

Mákom van mert a hímem foltos ennek ellenére úgy 90százalékuk fekete.Mindet felnevelem mert ahova járok boltba ott átveszik a szaporulatot.Mit ajánlasz hagyjak meg egy pár egyedet továbbtenyésztés céljából,mert jelenleg csak 1párom van.Nem lesz belőle így beltenyészet?

Corina:szia corina a nővényeknél használj tápsóoldatot v. tablettát,attól majd beindul a növényzet.

Sziasztok

Lemarc

PROMINENT Creative Commons License 2003.10.29 0 0 87
Szia Lemarc!

És akkor külön vannak a kicsik, mindet fel akarod nevelni?
Hogy látod mennyi a fekete közülük?
Tényleg egyáltalán feketék?:))

Zsolt

Előzmény: lemarc (85)
Corina17 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 86
Most van növényem, régen nem volt. Bár most sem búrjánzik, de azért szép képet mutat.
Előzmény: lemarc (85)
lemarc Creative Commons License 2003.10.29 0 0 85
Szia Prominent nem tudom emlékszel-e .Pár napja kértem tanácsot mollykkal kapcsolatban,csak szólni akartam most születtek meg a kis porontyok.30-40db kis molly.

Corina :Szerintem tegyél be az aksiba Jávai mohát vagy Átokhínárt aközé elbújnak majd a kicsik.

Ui:nekem bejött

Corina17 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 84
Régebben semmi növényem nem volt, és a picik a talaj közelében úszkáltak, teljesen beleolvdtak a környezetbe. Én is csak a tisztításkor láttam a piciket. Eddig csak vitorlás kölköt sikerült felnevelni.
Ilusta Creative Commons License 2003.10.29 0 0 83
Igen, igazad van...
Nálam akkor sűrű a növényzet, ha hagyom a hínárokat az égig nőni, akkor a vízszinen nagyon jó búvúhely.
Mikor tisztítom az aksit, akkor mindig megrövidítem őket...
Előzmény: PROMINENT (82)
PROMINENT Creative Commons License 2003.10.29 0 0 82
Sziasztok!

Nállam szaporodnak egy aksiban a mollik és a guppik is és marad is meg kicsi guppi is.
Szerintem ez nagyban összefügg pl az aksi méretével és, hogy mennyire sűrű a növényzet.

Zsolt

Előzmény: Ilusta (81)
Ilusta Creative Commons License 2003.10.29 0 0 81
Igen, PROMINENT-nek igaza van, tuti felfalják, ha nem is a sajátjukat, egymáséit.
Mivel a guppi újszülöttek eleve kisebbek mint a másik kettő fajtáé, abból így közös akváriumban nem fog felnőni egy sem..Sajnos nálam sem, most fogom kivenni a guppinőstényemet a mollyk közül...
Corina17 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 80
Az egyik mollyman picit nagyobb a hasa, nem tudom, hogy terhes-e. Mikor még nomád körülmények között tartottam a halakat (nem a mostaniakat) az akkori guppi csapatom szaporodott. A mostaniakon nem láttam semmi olyan jelet, mint a régieken (terhességi folt, kocka has) Bár mikor elbúcsúztattam a hímet, az egyik nősténynek nagy volt a hasa, abból, lehet, hogy volt bébi, csak megették. Nem túl sűrű a növényzetem, sajnos szinte minden növényt megkóstolnak, és el is pusztítanak, kedvencük, az átok hínár, de az enyém is!
Ja egy tipp, régebben sima neonnal világítottam, hajtottak a növények. De mióta beüzemeltem a növényes neonomat (osram fluora) úgy nőnek, mint a gép! (semmi tápsó, széndioxid)
Előzmény: PROMINENT (79)
PROMINENT Creative Commons License 2003.10.29 0 0 79

Üdv itt is Corina!:))
A "feleméretű" millik már ivarérettek.
Nekem most kb 4-4.5cm-es mollik vannak és már egyszer szültek.
Szerintem szaporodnak az elevenszülőid, csak meg is eszik ezért nem veszed észre.

Zsolt

Előzmény: Corina17 (78)
Corina17 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 78
Hát megtaláltam ezt a topicot is! Elevenszülőkkel kapcsolatban, nekem szifóim (2nőstény, 1hím), guppiim (2nőstény) és black mollyim (2db, nemüket nem tudom) vannak. Már megvannak egy ideje, de még sosoem szaporodtak. A mollyk szerintem még nem ivarérettek (kb. akkorának kell lenniük, mint a szifóknak? mert még csak a fele a méretük) A szifók ugyan szexelnek, de kicsi sosincs. A guppiknak meg nemrégen pusztult el a hímjük, de akkor sem volt pici hal. Az egyik nőstényem gyönyörő szép, nagy, a farka kék, az uszonyai pedig acélkékek fekete pöttyel (sajnos most beteg, lehet, hogy már nem éli túl, 5-6 év körüli). A szifóimat száműztem a 70literes akimból, mert piszkálta az összes halamat. Most 3szumival laknak egy 30literes akiban, és nagyon rendesen viselkednek azóta.
Bolttal kapcsolatban. Nekem választék szempontjából bejön az euró parki Galapagos. Legutóbb kicsi neonokat vettem 99.-ért. Már közel 3hete, és egyikük sem puszult még el, pedig már betettem őket a vitorlásokhoz, akik kajának nézték őket. De láttam nagyon szép guppit is, és plattit. A szakértelemről nem sokat tudok, mert csúcsidőben voltam, és tele volt a picike bolt. Megnéztem az összes akit, döglött halat nem láttam, csak olyat, ahol a szűrő beszívott egy halat.
Dalma Tekila gazdija Creative Commons License 2003.10.28 0 0 77
Köszönöm a válaszokat!

kár pedig biztos mutatós kis halak lettek volna belölük.:)

Sztem mind2 lány , bár majd meglátjuk :)

Egyenlőre a mollijaim szaporodnak kegyetlenül , van gömbmolli meg black molli keverékem is :)

Előzmény: Ilusta (75)
PROMINENT Creative Commons License 2003.10.27 0 0 76
Platti nem változik legalábbis én még nem is láttam és nem is hallottam ilyet.
Igaz szifónál is csak olyannál tapasztaltam amelyik nőstény még nem szült.

Zsolt

Előzmény: Ilusta (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!