Meghalt Brinkmann professzor. Sajnálom, hogy nem tudok németül, most annyi mindent írhatnak róla, a temetésről, nagy színészük a németeknek, mint ahogy nekünk is vannak nagy-nagy színészeink. Klaujürgen Wussow nemcsak a tv-ben, a Klinikában volt nagy színész, hanem színházban is, bár ez a híre hozzánk nem igazán jutott el.
Most fedeztem fel a topicot, a tegnapi - Klinika 20 év múlva - rész hatására. Hogy tetszett? Nekem nagyon tetszett. :) Olyan jó volt látni a sok régi szereplőt, nagy élmény volt. Sajnos Florián meghalt, Michaellis asszony férje, Angie nem szerepelt, emlékeztekm ég Mülmannra? Ő volt a gazdasági igazgató.
De nagy meglepetés volt Vollmers, Ina, Römer és a többiek. Ina volt férjére nem emlékszem, hogy ki volt akkoriban.
20.15 Die Schwarzwaldklinik - Die nächste Generation Special zum 20-jährigen Jubiläum Arztfilm, Deutschland, 2004
15.40 Schwarzwaldklinik - Eine Serienlegende kehrt zurück Arztfilm, Deutschland, 1994
22.25 Das Schwarzwaldklinik-Special Präsentiert von Johannes B. Kerner VPS 22.24 Aki teheti nézze! : ))) Én is megnézem és ha sikerül, felis veszem!!! : )
Na, hát nem tudom ki látta vas. a rademann szülinapi műsorát, a vendégek között volt Klausj; Wussoww, Gaby Dohm, Horst Naumann, Sascha Wussow és mutattak részleteket a Klinika jubileumi részéből. Tegnap szintén a Zdf-en a Leute-heute-ban volt a Klinikáról szó, nyilatkoztak és dudorásztak Gaby Dohm, Sascha Hehn, Jochen Schröder és mások. Hamarosan leadják itt a Klinikát a jubileumi részt. Jut eszembe: a http://www.zdf.de/ZDFde/inhalt/4/0,1872,2072964_2095425_TB,00.html oldalon a Klinika összes részéből a "Die schönsten Bilder aus allen Folgen " résznél az összes Klinka részből vannak fotók én már leszedtem egy párat magamnak, hát ti is HAJRÁ, válogassatok a 72 rész fotóiból!!!
Horst Naumann: 20.15-21.50 Álomhajó legfrissebb része, majd 21.50-23.20 Álomhajó Gála /W. Rademann szülinapi műsora/
Klausjürgen Wussow : 13.45-14.40 Álomhajó 1983. készült epizódja majd este 21.50-23.20 Álomhajó Gála /W. Rademann szülinapi műsora ebben Brinkmann a valódi fiával Alexanderrel fog szerepelni/
Őt már ismerhetitek: Wolfgang RADEMANN a KLINIKA az Álomhajó, a Paradicsom Szálló, Florida Lady, Duna hercegnője és sok más sorozat és film producere. Egyébként ma 70 éves! Úgyhogy Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag WOLFGANG!
Milyen Klinika rajongók vagytok? Senkinek nem jutott eszébe hétfőn megemlíteni, h. Sascha Hehn épp október 11.-én 50 éves!!! Boldog szülinapot -ha kicsit késve is- SASCHA!!!
Na, most figyeljetek! Tegnap kezembe került a Képes Aktuell 2004. évi 19. száma a címlapon Klausjürgen Wussow látható. A főszerkesztő /HAMVAS ATANÁZ/ megjegyzi, h. most kifejezetten azért nem királyi család valamely tagja van a címlapon, mert egy jubileumi részt forgatnak 1;Augusztustól a Fekete-erdőben a Klinika hajdani stábja…
Olyan marhaságot közöl az újság h. pl; 2; „a jubileumi folytatásban Wussow és Gaby Dohm között rég kihűltek az érzelmek” 3; Sascha Hehnről azt írják, h. a „ bajorországi Wasserburgban él az Inn partján, halakat tenyészt…” 4; „ a pszichológusnőt alakító Ilona Grübel (53) ma kisebb szerepeket játszik…”
Hát a megjegyzéseim:
1; A Klinikát nem augusztustól hanem Júl. elejétől aug. elejéig forgatták… a Hamvas Atanáz látszik, h. nem néz ZDF-et, s az ott lévő bulvár magazin adásokat /Hallo Deutschland; Leute-heute;/…
2; Wussow és Gaby Dohm között a „valóságban” -ahogy írja H. A.- soha nem volt semmi szerelmi érzelem, csak kifejezetten munkakapcsolat, hisz abban az időben mindkettőjüknek megvolt a maga párja.
3; Sascha Hehn nem Wasserburgban él, hanem Mittergarsban bár lehet, h. Wasserburg is bajorföldön van, azonkívül Mallorcán is él, és nem csak halakat tenyészt, hanem hódol az új kedvtelésének is a golfnak… Azonkívül intenzíven játszik a Wilder Kaiser /”Vad császárok”/ sorozatban is….
4; Ilona Grübel nem pszichológus volt hanem aneszteziológus… A Klinikában nem is szerepelt pszichoógus. A két szakterület nem ugyanaz.
Máskor a tisztelt főszerkesztő Úr írjon igazat, s ne hamis hazug dolgokat, mert vannak akik néznek német Tv adókat hazánk területén… Egyébként a többiek közül hiányoltam h. sok más főszereplőről nem adtak újságot,pl; Christian Kohlud, Olivia Pascal, Jochen Schröder, Volker Brandt, Knut Hinz, Horst Naumann stb; Bár én tudok róluk dolgokat mi újság velük /Főleg H. Naumann-ról/, de azért talán más magyaro.-i Klinika rajongóknak jólesett volna, ha közölnek másokról is híreket… Egyébként én személyszerint jobban hiszek W. RADEMANN-nak akitől lehetett leginkább a fent említett Tv műsorban híreket kapni erről, mint holmi zug HAZUG firkászoknak!!!!
Azt olvastam,ma hogy a Kórház a város szélén mintájára folytatni akarják és leszenk új részek,de jó lenne.Az apropó,hogy ugye most 20 éve kezdődött a sorozat.
Engem az idegesít, hogy a most futó részeket úgy harangozták be, mint vadiúj sorozatot, és közben én meg már láttam, csak arra nem emlékszem mikor és hol, de ismerősek a jelenetek.
A gáz csak az, hogy az utolsó sorozathoz a két főszereplő és 1-2 mellékszereplő kivételével tök más szinkronhangokat szedtek össze....a gyártásvezető nem remekelt... :-(
(Udo, Elke, Michaelis, Vollmers, Carola, Meis-ecske, Mühlmann, Theres Rotenburg, csak hogy soroljam)