Keresés

Részletes keresés

vlacko Creative Commons License 2010.12.13 0 0 36

Mármint itt a dal:

Előzmény: vlacko (35)
vlacko Creative Commons License 2010.12.13 0 0 35

Egy dal Günterről a burgenlandi surmó arcról, aki átjár Sopronba menőzni a magyarokhoz.

Erik777 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 34
Könnyen kiejthető, nem tartalmaz német ékezetet és jóval többen ismerik, mint a Várvidék, (Felső-)Őrvidék vagy Lajtabánság szavakat. Nincs értelme egy kijejezést meghonosítani, mert ez nehezen menne, hiszen a német szó elterjedt és elfogadott széles körben.
Előzmény: Törölt nick (33)
Erik777 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 32
Burgenland jobb szó sztem, mint az Őrvidék, pontosabban Felső-Őrvidék. A Lajtabánság nem teszik nekem, habár sok mindent köszönhetünk a Lajtabánnak, Prónaynak.
Előzmény: Törölt nick (31)
Erik777 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 30
Tudom, hogy néz ki Szombathely környéke, nem annyira rossz, de Burgenlandhoz képest lepukkadt. Az előfordulhat, hogy lepukkadt lenne Bgld is, ha hozzánk tartozna. A táj (hegyek, dombok, az egész Fertő-tó) , a kastélyok és a várak akkor is szépek lennének. A kiváló borok ugyanolyan kiválóak lennének, mint Burgenlandban most Ausztriához tartozva.
Èn akkor is nagyon sajnálom, hogy elvették tőlünk.:((((((((((((((((((
Előzmény: Derek (29)
Derek Creative Commons License 2008.04.10 0 0 29

"Nekem is nagyon tetszik Burgenland, amivel a legnagyobb bajom, hogy Ausztriahoz tartozik"

Ha nem tartozna Ausztriahoz akkor lehet,hogy nem is tetszene,mert olyan lenne min t Szombathely kornyeke:-)

Előzmény: Erik777 (27)
Erik777 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 27
Nekem is nagyon tetszik Burgenland, amivel a legnagyobb bajom, hogy Ausztriahoz tartozik, amúgy minden OK, mindig qurva ideg vagyok, amikor átmegyek az osztrák-magyar és a burgenlandi-stájer/alsóosztrák határokon. Azért a vedelmünkre legyen mondva, hogy egészen sokan jönnek át fogorvoshoz, éttermekbe és azért vásárolni is. Büszkék az osztrákok, hogy nekik is van a Pannon-síkságból valami. Én is tudom, hogy vannak akik élelmiszerért is atmennek Osztrákiába, de azért ide is jönnek vásárolni. A burgenlandi gasztronómia kezd az utóbbi években nagyon a magyarra hasonlítani, az egyik legfontosabb parola: "pannonische(!!!) Spezialitäten/Küche". Szürkemarhákat tartanak, dödöllét esznek, magyar szőlőfajtákat(furmint Rust-ban, persze ezt már régebb óta) használnak...
Burning Chrome Creative Commons License 2003.03.03 0 0 26
sosem fogjuk megtudni...
Előzmény: HAME (25)
HAME Creative Commons License 2003.02.25 0 0 25
mér, mennyi a vám most az eu-s termékekre?
Előzmény: Ariel (23)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 24
ha nem lesz vam, akkor az arerzekeny (arversenyben levo) teruleteken olcsiiitas lesz.

No, hát erre aztán baromi kíváncsi leszek!
(magamban meg szorítok, hogy igazad legyen)

Előzmény: Ariel (23)
Ariel Creative Commons License 2003.02.25 0 0 23
Burning Chrome!

holnap mennyi lesz a buxindex? kb ennyire ertelmes az a kerdes amit feltettel. ha nem lesz vam, akkor az arerzekeny (arversenyben levo) teruleteken olcsiiitas lesz.

Előzmény: Burning Chrome (20)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 22
hiába az a 4x év behozhatatlan hátrányt jelent.

ezzel a garnitúrával lesz ez még 5x is.

majd az onokám, eccer...

Előzmény: BahnScorper (21)
BahnScorper Creative Commons License 2003.02.25 0 0 21
Meg a tisztaság, hogy még Bécsben is ritka madár a graffity, a németekénél is kényelmesebb (és sokkalta tisztább) vonatok, a csodás vidékeken járó kisvasutak, a hatalmas bécsi villamosmúzeum, Innsbruck óvárosa, az ottani Hofburg, háttérben a 2000 m-es hegyek, a Salzkammergut (Gmunden, Bad Ischl, Halstatt), fagyis palacsinta minden mennyiségben, a Mostviertel-ben nagyon finom házi gyümölcslevek... és persze igen, az emberek, akik igencsak vendégszeretők voltak, eleve hogy másfél hónapig vendégül láttak, rengeteg felé elvittek, rengeteg mindent megmutattak. Ez ugyan öt évvel ezelőtti élmény, de a vendégszeretet ugyanúgy megmaradt...
Előzmény: Törölt nick (18)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 20
Ariel: szal nem válaszolsz a kérdésemre, nem baj, gondoltam, hogy nem tudsz. A szaros nyikhaj Orbán miatt ne aggódj, itt van nekünk a Bölcs Vezért Medgyessy, majd vele jobb lesz!

hüjjepatikus: óóóó, rohadj meg! ;-)))

Előzmény: Ariel (16)
qncogi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 19
A hülyék.:)
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.25 0 0 18
Egy percig se gondoltam komolyan, hogy valós okokat soroltam fel, csak elfelejtettem a szmájlit!
:-)
Aggódik a phene! A nyáron Ausztriában nayaraltam, és még akkor is jól érezetem magam, hogy árvíz volt meg qrva hideg. De a sörök..., a knédli..., a konditorei süteményei, a nyugalom, a mosolygós emberek, akik akcentusod ellenére szóba állnak veled, még vicceket is mesélnek Haiderről. Salzburg óvárosa, Scönbrunn, a Graben, egy kis templomkában (kapucinus) ahol összes királyuk el van temetve, és Sissy sírján több éves koszorúk, magyar iskolásoktól, )(ha jól emléxem Kazincbarcikai)

Egyszóval, továbbra se értem! Az okozná, hogy netto befizetők az EU-kasszába?
:-)

Előzmény: Burning Chrome (14)
qncogi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 17
Lesz ami olcsóbb lesz, lesz ami drágább.
(A dohánytermékek (adók miatt) a kapott haladék (2008?) lejártával biztos drágábbak lesznek, a nem EUben gyártott autók olcsóbbak lehetnek a vám csökkenése miatt. Az élelmiszerárakra nem igazán mer jósolni senki. A versenynek nagyobb jelentősége lesz, ez általában árcsökkenést hoz.
Előzmény: Burning Chrome (12)
Ariel Creative Commons License 2003.02.25 0 0 16
Burning Chrome!

igen. az eu-n belul nincs vam. ahogy nincs hatar sem. mondjam lassabban vagy 2x?

ti a szaros nemzetidegen kajaert es piaert eladnatok az orszagot az eunak? hazaarulok! :DDD
(bezzeg ha a taknyos 0rban lenne hatalmon, akkor ausztriaban nem lenne olcsobb a kaja es pia, oda szolna a haverjanak haidernak es mindjart emelnek is az arakat)

Előzmény: Burning Chrome (12)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 15
semmi= semmi

bocesz

Előzmény: Burning Chrome (14)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 14
ja, deee gondolod, odakünn más a helyzet?

Egyébként semmi ok az aggodalomra!

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.25 0 0 13
Ez engem is foglalkoztat!

De nálunk még vannak vámok, van nagyon magas ÁFA-nk, vannak jövedéki adóink és luxusadóink, és a fél ország adót csal, amit a másik felén hajtanak be.

Előzmény: Burning Chrome (9)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 12
sör és virsli? az a ti asztalotok, nem? :-)

figyu mán! aszondod, eutagok leszünk, nem lesz vám, akkor ócsítva lesznek az árak???

azannya! ilyet petyó se mondott még!

Előzmény: Ariel (10)
qncogi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 11
Jó.:)
Előzmény: AgentOrange (6)
Ariel Creative Commons License 2003.02.25 0 0 10
az euban nincs vam...

a szemet eu ellenzok polgari karikak a nep veret sziiiinak ki, hogy nehogy ocsoobbb legyen a sor es a virsli.. :DDDD

Előzmény: Burning Chrome (9)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 9
hogyisvan ez?
néhányszor többet keresnek mint mi, de mégis olcsóbban lehet náluk vásárolni?

Előzmény: AgentOrange (6)
AgentOrange Creative Commons License 2003.02.25 0 0 8
főbb elterjedési formái:
rulez, ruller, rullah, rullzik

:-))

Előzmény: Burning Chrome (5)
AgentOrange Creative Commons License 2003.02.25 0 0 7
URALKODIK!!!:-))
Előzmény: Burning Chrome (5)
AgentOrange Creative Commons License 2003.02.25 0 0 6
a fizetések egyenlítődhetének ki, jó gyorsan...
Előzmény: qncogi (3)
Burning Chrome Creative Commons License 2003.02.25 0 0 5
OFF
angol szóból jön:rules->rulz->magyarosan: rulla
nagyjából annyi, hogy király, tutira bejön, stb.
a topiccím facsarodottsága van hivatva a lenti cikkben vázolt helyzetet jellemezni
mármint szándékaim szerint... :-)
ON
Előzmény: AliceCsodaországban (4)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.25 0 0 4
Bocs, de mi az a "rulla"?
Előzmény: Burning Chrome (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!