Keresés

Részletes keresés

János55 Creative Commons License 2022.08.21 0 0 446

Nekem kifejezetten gyomorszáj körüli a fájdalom és esetenkénti 2 esetleg háromhetente. Azóta végigcsináltam gasztroenterológus utalása alapján  UH, bél és gyomor tükrözés, Kontrasztanyagos teljes hasi CT, labor természetesen az összes amiláz, lipáz, stb célzott

markereket, semmi rendellenességet nem találtak.

Erre ma megint egész nap szenvedek a gyomorfájdalomtól. Hova menjek még???

Igaz tegnap pár pohár bort ittam, de előtte is elő-elő fordult, hogy öt hat óra alatt három pohár bort elkortyolok. Lehet ez az ok, hogy egyre kevésbé tolerálom? DE hát ilyen vizsgálatsor semmit nem jelez?

Előzmény: nobolond (444)
János55 Creative Commons License 2022.08.21 0 0 445

Bocsánat,hogy csak most írok, volt más nem kis gondom.....Köszööm a választ!!!

Előzmény: nobolond (442)
nobolond Creative Commons License 2022.02.17 0 0 444

Ja ! És egy lényeges dolog : NEM vagyok cukorbeteg ! (Legalábbis egyelőre.. Éhgyomorra értékem : 6,0 - ill. max. 6,5 laborértékeim vannak, de voltam "terheléses cukormérésen is, és az is rendben volt )

NEM törvényszerű, hogy akinek hasnyálmirigy bajai (gyulladása) volt, az "biztosan cukorbeteg lesz...!"  A hasnyálmirigy két "rekeszbő"l áll : a "cukorháztartásban" betöltött szerep (inzulintermelés) és az emésztésben való részvétel.

Előzmény: nobolond (443)
nobolond Creative Commons License 2022.02.17 0 0 443

Sajnos az előbb leírtak 2020 után sűrűbben fordultak / fordulnak elő...

Természetesen az alkohol volt a legelső, amit még 2004-ben abbahagytam - előtte is csak egy kevés szódás bort ittam, azt is csak a vasárnapi ebédhez - töményet, sört soha... (Még szilveszterkor sem, maradok a sokak által szidott "Kölyökpezsgőnél..."

A vörös- és zöldhagymát már nehezebben tudom elhagyni, és én személy szerint azt figyeltem meg, hogy a májat tartalmazó ételeket (sertésmáj pirítottan, finom hagymával, pirospaprikával, ill. rántva,, avagy kenőmájas formájában) nagyon nem "tolerálja" az emésztőrendszerem - pedig nagyon szeretem / szeretNÉM...(ideértve a véres-májas hurkát is...) Nagyon szeretem a vajjal áttört márvány-sajtot - sajnos egyre inkáb arról is le kell(ene) mondanom... Reggelente az első az aszpartam tablettás fekete gyümölcsízű tea egy félliteres csészével - erről remélem, nem kell lemondanom.

 

És hogy hogy vagyok mostanában ?

Hát kb. egy hete - egyik percről a másikra - pokoli fájdalom "lepett meg" a bal "oldalvonalamon" - ami aztán hátul a bal vesémre "húzódott" (ott többször volt kövem, most is van..) "Ki is egyeztem volna vele - elviselem - de aztán köldöktájra húzódott - a köldököm két oldalára. ("Na, ez hasnyálmirigy lesz /lehet...!" Aztán jött a hányinger, majd az "erőszakos" hányás - egészen epéig... Még a hideg víz sem maradt meg bennem. A fájdalom semmilyen gyógyszerre nem szűnt - este kijött az ügyeletes orvos injekcióval - de még az sem segített, így bevitt a mentő a sürgősségire. Késő estétől másnap délelőttig üldögéltem többedmagammal egy tolószékben a folyosón - vért vettek, vizeletet adtam, vizsgáltak - és egyszercsak  - mintha vesehomok távozott volna - jobban kezdtem lenni, anélkül, hogy a vizsgálatokon kívül bármi történt volna velem. Az átvirrasztott éjszaka után persze boldog örömmel jöttem haza - de mint többéves gyakorló hasnyálmirigyes és veseköves - kétlem, hogy (csak) a vesém / vesekövem okozta ezt... Azóta - kisebb-nagyobb megszakításokkal szinte folyton érzek gyenge- közepes köldöktáji "érzékenységet/fájdalmat. Próbálok a korábbinál szigorúbban diétázni, és a már említett teát ill. - esetenként a gyógyszereket szedem. (Azért esetenként, mert hasnyálmirigy gyulladás alatt a Pnagrolt nem szabad szedni...!)

 

És hogy mi volt / lehetett az ok ? Én arra gyanakszom, hogy "az eset" előtt 4 nappal kaptam meg a negyedik Pfizert - a harmadik után kb. 4 és fél hónappal.. Én erőltettem - kár volt -még várnom kellett volna...

Ezzel NEM LETTEM OLTÁSELLENES +- de kár volt siettetnem - még várni kellett volna. Szerintem ez egy "sokk" lehetett a szervezetemnek, és a "gyenge pontok" reagáltak rá..

(Persze az orvosok ezt a feltételezésemet alaptalannak ítélték, és - mint összeesküvés-elméletet - mereven elutasították...)

Előzmény: nobolond (442)
nobolond Creative Commons License 2022.02.16 0 0 442

Szia János(55) !

Kösz 'az elismerést" - jóllehet jobban örülnék, ha visszamehetnék jó pár évet az időben - sok mindent másképp csinálnék (pl. a táplálkozás terültén...)

 

Ami a jelen állapotomat illeti : "nem henceghetek" belgyógyászati / gastroenterológiai állapotommal. :((

 

Vannak ugye a "post" hasnyálmirigy tünetek... Nos, nálam ezek kb. 2020-ig esetenként fordultak elő - persze mindannyiszor megijedtem, és "előhúztam" jól bevált kálmosgyökeremet, a belőle hideg áztatással készült teácskámat - amiből naponta 3-4 kortyot (!!!) ittam csak, egy-két (max. három) napig - és "kissé" diétáztam. Első nap csak háztartási keksz és  édesítőszeres tea, majd fokozatosan húsféle és sovány sajt, esetleg némi "sima" parizer pirított kenyérrel (csirkemellen és sajton én elélnék hónapokig...:)))) Na persze "ez a csike mell NEM az a csirkemell (sajnos NEM panírozott, vagy roston sült - pedig az volNA az igazi... (A kálmos teát könnyedén abbahagyom, mert BORZALMAS keserű...!!!)

És most lehet, hogy "megköveznek" azért, amit írok : sajnos nagyon kevés a hasnyálmirigyhez igazán értő orvos - a legtöbb belgyógyász inkább a szívhez, érrendszerhez ért - jó, vannak kifejezetten gastroenterológusok - de ők is inkább a gyomorhoz és bélrendszerhez értenek - tisztelet a kivételnek...!!!

Én Fehérváron lakom - itt akiben igazán bízom, aki ÉRT a hasnyálmirigyhez egy olyan (középkorú) prof, aki már csak a saját magánklinikáján rendel a saját orvosaival, akiket Ő vett maga köré. MÉREGDRÁGA, de jó ! Nos, többször voltam nála /náluk. Mivel többször "elővesz" a lökésszerű hasmenés - ami a végén epés székletben végződik (nekem 18 éve kivették az epehólyagomat...) így azt javasolták, hogy sertés hasnyálmirigy-enzimet tartalmazó Pangrol kapszulát szedjek naponta 2x, valamint a "fölösleges" epemennyiség miatt Venter-t...(NEM  <Enter>-t a tasztatúrán... :)))))  A Pangrol iszonyú drága- de szakorvos felírhatja kedvezményesen.

Hát ez VOLT 2020-ig...

HANGSÚLYOZNI SZERETNÉM EZ AZ ÉNESETEM - senkinek sem javaslok semmit !!!

Tessék orvoshoz fordulni !

Előzmény: János55 (437)
Szilvási Tibor Bálint Creative Commons License 2021.11.01 0 0 441

Üdv!48éves hölgynél hasnyálmirigy daganatot állapítottak meg.Besárgult,bőre viszket.

Kórházi kezelés után az epevezetékbe be helyeztek egy csövet,a sárgulás elmúlt.Otthon van de iszonyúan viszket a bőre az egész testén.

Hogy tudná enyhíteni a viszketést?

mercides Creative Commons License 2021.09.06 0 0 440

Sziasztok!

Itt egy nagy, reklámmentes csoport csak a pancreatitis-ről szól, aki valóban érdekelt, keressen meg minket.
http://pancreatitis.hu

és

https://www.facebook.com/Hasnyálmirigy-diéta-
194891910646712/?ref=page_internal

 

Szigorú feltételekkel itt lehet jelentkezni:

https://www.facebook.com/groups/hasnyalmirigy

Előzmény: dorinaaa1 (436)
János55 Creative Commons License 2021.06.18 0 0 439

Csak most néztem a hsz. dátumát. Mi történt azóta? Megosztanád? Biztosan tanulságos lenne.Előre is köszönöm!

 

Előzmény: János55 (438)
János55 Creative Commons License 2021.06.18 0 0 438

Mindenképp orvos, - vagy másik orvos - labor MR stb. A hasnyálmirigy gyulladás életveszélyes is lehet!!!!

Előzmény: dorinaaa1 (436)
János55 Creative Commons License 2021.06.18 0 0 437

Szia, mivel hasonló bajokkal küzdök, találtam erre a fórumra. Nagyon jó, részletes leírást adtál!

A végén írod "esetenként írsz"

Az jó lenne, de látom három éves a bejegyzésed. Esetleg más helyen találtál jobb fórumot?

Üdv.

Előzmény: nobolond (422)
dorinaaa1 Creative Commons License 2021.04.22 0 1 436

Sziasztok tud esetleg valaki segíteni? nővéremnek 6 hete görcsei vannak, ami övszerű fájdalommal jön előre

 feküdni nem bír.fetreng ejjelente.mentőt nem mer hívni a covid miatt, h bent biztos elkapj.a crp nem emelkedett.a lipaz emelkedett csak.minden mas erteke jó. 40 éves és egészségesen él egyébként egészséges kajákat és eszik. A háziorvossal nem igazán jut dűlőre összevissza küldözgeti. Először hogy biztos vírusos akkor levették a pcr tesztet ami negatív lett utána elküldte ellenanyagea és így teltek a hetek hat hét telt el most már a kezdeti állapothoz képest rosszabbul van most már ilyen beszúrásokat is érez a hátán. Amiket a hat hettel ezelőtt nem erzett. A fájdalomcsillapítók abszolút de nem is használnak flectort szedett meg valami izomlazítók adtak neki de több fajta a fájdalomcsillapítót és abszolút de nem is használnak.holnap megy a gasztroenterológiara.a sebész elküldte h ez nem sebészeti problema. Viszont hányásra hasmenésre nincsen láza sem volt. Tud esetleg valaki tapasztalatod volt esetleg valamelyikőtöknek ilyen? Egyáltalán ez a gasztroenterológiához tartozik? Hasnyálmirigy gyulladásra milyen gyógyszereket szoktatok szedni? Ő szerinte rákos és az ideget nyomja már a hasnyálmirigy de ezt nem akarom elhinni hogy 40 évesen rákos lenne. Egyébként azt mondja kb ilyen szülési görcsei vannak. Köszönöm ha tud esetleg valaki segíteni.

marmande Creative Commons License 2020.01.09 -4 0 435

Sziasztok!

 

Kicsit off topik, mert nem emberről van szó, hanem a macskámról.

Kivizsgáltattuk százezerért és hasnyálmirigy-elégtelenség lett a diagnózis. Veszünk neki számára való gyógytápot, emésztőenzimet is adunk neki (macskáknak valót), de ugyanúgy megvannak a tünetei. Hetente 2-3-szor is hányós napja van, amikor hány (többnyire átlátszót) és koplal egész nap. Néha hasmenése is van. A széklete nagyon büdös. Az évek során legalább félmillióba került ez a betegség az állatorvosi költségekkel és a méregdrága gyógytáppal együtt. (10 kg táp 25 ezer ft). Az emésztőenzimnek 18 ezer ft doboza.

Ez még nem is lenne baj, ha érnének valamit, de semmit! A tünetek ugyanúgy megmaradtak. Mit tegyek?

Vihetem másik állatorvoshoz, de az is lehúz egy 100-assal és nincs rá garancia, hogy bármi is változik. :(

János55 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 434

Nagyon tanulságos összefoglaló.

Ezt az orron át táplálást nem értem....a gyomorba megy úgy is...vagy?

Előzmény: nobolond (433)
nobolond Creative Commons License 2019.01.02 0 0 433

(Szigorúan csak SAJÁT tapasztalataim, senkinek nem javasolok semmit, mindenki forduljon orvoshoz ! )

Fogadjátok csak úgy, mint monológot...- legfeljebb majd Tamás dr. kiigazít...

Mint "gyakorló" hasnyálmirigyes - évek óta epehólyag nélkül - az utóbbi időben többször éreztem enyhe-közepes köldöktáji fájdalmat.

Kibírható ! - az intenzitása messze elmarad az emlékeim szerinti akut tünetektől, de azért, aki már átélte, fél...

Legutóbb persze karácsonykor jött elő - pedig "nem vagyok már a régi" - jóval kevesebbet "csipegetek". ("Hát igen, a legtöbb eset heggel gyógyul, és a hasnyálmirigy talán már sosem lesz a régi...")

Hátba sugárzás nincs, hányás nincs, de mintha "megrekedne" az emésztőrendszer - azzal, hogy NEM a köldök alatt van az enyhe fájdalom (belek), hanem jóval feljebb...

("Jaj, csak kórházba ne...!") Egy- másfél napig bírom a (szinte) teljes éhezést (na jó, a legegyszerűbb háztartási kesz, aszpartam-édesítőszeres filteres tea...) - dehát piszkosul mar a gyomrom... Próbáljuk meg a savlekötőt ! - hiszen a savas gyomor és a lúgos közegű hasnyálmirigy nem barátai egymásnak.

Ehhez még napi 1-2x 1-2 Pangrol 25000 kapszula... Hát... Mondjuk több ilyen koplalási ciklust végigcsináltam az elmúlt hetekben - talán most már kezdek túllenni rajta... Magától értetődik, hogy alkoholt egy cseppet sem évek óta (még szilveszterkor se ! - de talán ezt tudom megállni legkönnyebben.

 

A legjobb "jelzés", hogy (talán) helyreállt a berendezés : ha van normális széklet, teljesen elmúlt a fájdalom / érzékenység, és "egészséges éhségérzet" jelentkezik - ami valahogy más, mint a diétázásban előjövő "parancsoló" maró gyomorsav túltengés...

Talán ha itthon szedhetném az előírt gyógyszereket, és itthon kapnám a "0" kalóriához társított infúziót, azt el tudnám fogadni - persze utóbbit

meg kell fizetni... :(((((

 

Ami a konkrét kérdés(eke)t illeti : bizony a gyomor és a hasnyálmirigy kapcsolatban van egymással ! - a máj (akinek van, az epehólyag...) pedig igen szoros kapcsolatban van.

Valóban, a terápia lényege : nyugalomba helyezni a hasnyálmirigyet - ehhez legalább infúziós "0" kalóriás napok kellenek - de esetenként még szondáznak is orron keresztül... (Ez utóbbit annak idején csodák csodája megúsztam...!)

Előzmény: Gama53 (432)
Gama53 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 432

Sziasztok!

 

Két hónapja vittek be a kórházba. Aznap brutális fájdalmaim voltak mellkas környékén. Kiderült a leletekből, hogy hasnyálmirigy gyulladás. Azóta diétázok. De olyat is csináltam, hogy mindenből ami nem zsíroz csak a felét ettem. Nem volt semmi gondom, amíg nem ettem többet a tojásos sóskából. Újra brutális fájdalom. Ez volt három napja. Nem mentem vissza a kórházba. Iszonyú volt ott. Most újra kezdem a diétát csak és kizárólag az eredeti szerint. Én azt hittem, hogy ennek egy hónap alatt vége. Volt egy diétetikus kioktatás, de azt nem mondták meddig. Én azt szűrtem le, hogy pár hét. Azt tartottam is, de utána kezdtem enni ezt azt, de mindig keveset. Addig nem is volt gondom, kivéve amikor többet ettem a felénél.

 

Nekem azt mondta az orvos, hogy kő okozhatta a dugulást, ezért visszaemésztette magát a hasnyálmirigy. Nem piálok, ill néha minimális, mármint idáig. Most már ez se. Sokat olvastam a neten erről a témáról. Amit nem értek. Azt értem, hogy mitől gyulladt be, de azt nem értem, hogyha már nincs kő mitől gyulladt be újra?

 

Aztán ast se értem, hogyha  hasnyálmirigy egy csövön jön a nyombélbe, akkor hogyan jön ehhez a gyomor. Honnan tudja a hasnyálmirigy, hogy én mennyit ettem, mennyi van a gyomorba? Aztán ha mégis kommunikál valahogy akkor nem a kommunikációba kéne beavatkozni valami gyógyszerrel? Tehát úgy, hogy ne biztassa a gyomor, az agy a hasnyálmirigyet enzim termelésre. Nincs ilyen gyógyszer? Ha lenne ilyen gyógyszer akkor szépen nyugalomba lehetne helyezni a hasnyálmirigyet, amíg képes újra bepörögni, közben szednénk a kiegészítő enzimeket. Nem kéne diétázni.

 

Meddig kell ezt a diétát csinálni, mert kegyetlen. Hónapokig évekig? Van ebből kiút? Honnan tudom meg, hogy mikor kezdhetek normálisabban enni? Nem érzek átmenetet. Úgy jön a fájás előtt, hogy úgy érzem, nem emészt a gyomrom. Mintha benn ülne a kaja. MIt lehetne ilyenkor csinálni? Tehát megelőzésképpen? Talán a hányást erőltetni? Mert elég gyorsan jön a fájdalom.

TamásD Creative Commons License 2018.08.25 0 0 431

Lehet enyhe fájdalom is meg erős is. Tipikusan a pancreatitis övszerű, köldök körüli fájdalommal jelentkezik, amihez hányás, hányinger, puffadás, de nagyjából bármi egyéb is társulhat. Csak a klinikai kép alapján nem igazán lehet diagnosztizálni: labor (amiláz, lipáz) és esetleg ultrahang felvétel kell hozzá.

Előzmény: wheeler81 (430)
wheeler81 Creative Commons License 2018.08.25 0 0 430

Üdv!

 

Kerdesem az lenne hogy hogy jelentkezik a hasnyalmirigy-gyulladas? Enyhe fajdalommal vagy rögtön erössel? Köldökömtöl balra 5 cm-re van enyhe hasi fajdalmam ami nyomasra erösebb. Köszönöm a valaszokat elöre is!  

SuperBazza Creative Commons License 2018.06.05 0 0 429

Ha megint kezd begyulladni akkor irány az orvos. Ez nem házilag gyógyítható betegség.

 

Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.05 0 0 428

Sziasztok, kérdezi szeretnék olyanoktól akik többször átestek a hasnyálmirigy gyulladáson. Nekem tavaly volt akut gyulladasom,1 hetet kórházban voltam,se étel se ital. Mit tesztek olyankor mikor úgy érzitek megint kezd begyulladni? Mivel előzitek meg? 

nobolond Creative Commons License 2018.04.01 0 0 427

Bocsi, hogy a - többszöri - saját tapasztalatomat le merészeltem írni...

Előzmény: SuperBazza (426)
SuperBazza Creative Commons License 2018.03.31 0 0 426

Rendben.

Bocsi, hogy válaszoltam.

Beszélgess magaddal.

Előzmény: nobolond (425)
nobolond Creative Commons License 2018.03.30 0 0 425

"Reggel leveszik a vért, délután megvan az eredmény"

 

Ha-ha !!! valóban nem bonyolult, csak errefelé nem ez a gyakorlat ! :((((

Én is megcsináltam többször, és sajnos így volt...

Előzmény: SuperBazza (424)
SuperBazza Creative Commons License 2018.03.30 0 0 424

Elmész a háziorvoshoz aki kér egy laborvizsgálatot.

Reggel leveszik a vért, délután megvan az eredmény.

Nem olyan bonyolult ez.

Megcsináltam már sokszor (eleinte minden hasfájásnál).

 

Amúgy én 3szor voltam kórházban vele.

 

Előzmény: nobolond (423)
nobolond Creative Commons License 2018.03.28 0 0 423

Bocs - még valamit : én úgy érzem, hogy az ilyen bizonytalan tünetekkel a beteg eléggé magára van utalva... :(((

Miért ? Ha valaki gyanakszik, hogy ez a baja, elmegy a háziorvoshoz, aki tapogat itt és ott - de biztos diagnózist csak a laborleletek adnak. Namármost : ha a háziorvos ilyenirányú labort kér, akkor annak az átfutási ideje - mire az eredmény megérkezik - több nap, talán egy hét is. Akkor megtudhatja háziorvos és beteg, hogy kb. egy hete (akkor...) NEM VOLT pancreatitise...

(Persze ha valakinek elviselhetetlen fájdalmai, görcsei vannak, akkor a sürgősségiről kérve gyorsan, egy-két óra alatt megadja a labor az eredményt, és ha pozitív, akkor a beteg bent marad a kh-ban...)

nobolond Creative Commons License 2018.03.28 0 0 422

Üdv sorstársak ! :(((

 

Több éve - 2004 körül - írtam ide, mint "gyakorló hasnyálmirigyes". 

Volt hogy egy hónapon belül 2x kerültem vele kórházba - esetenként másfél - két hétre. 

"Szerencsém volt" - mert ahogy olvasom az "orvosi protokoll szerint" több napig orron át (!!!) folyik a táplálás, és leszívják a képződő gyomorsavat - én ezt megúsztam, "csak" infúzióztak, gyógyszereztek, és koplaltam napokig (a napi pár db házt. keksznek már a látványától is csorgott a nyálam).

Végül - a sokadik enyhe, kezdődő  "tünetérzékeléskor" megfogadtam vki itteni tanácsát, és orvosi kálmosból készült teából ittam pár kortyot (NEM TÖBBET !). Irtózatosan borzalmas keserű íze van...

TERMÉSZETESEN MINDENKINEK CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE !!!!

Soha nem voltam "ivós" - sőt szinte absztinens, soha nem cigiztem - igaz, jókat enni szeretek.

Ami kiderült : epekövek okozták a hmgy-t - ki is vették az epehólyagomat és persze a kavicsokat...(Előtte nem tudták az okot, ezért kitágították a Vater-papillámat - ahol a hasnyálmirigy és az epehólyag váladéka közös vezetéken ömlik a bélbe -.Nnna, azóta aztán változó időközönként viharos hasmenés kínoz - lévén a "világ legjobb hashajtói az epesavak", amik akadálytalanul ömlenek a bélbe - "epehólyag tartály" hiányában.)

Viszont : a gyulladáshajlamom - többé-kevésbé - megszűnt.

Persze bizonyos enyhe tüneteket érzek ritkán-időnként (az orvostudomány vmi :"post-epehólyag hiány tüneteknek" nevezi.

 

Hogy miért írtam le mindezt ? Merthogy többen kérdezitek, hogy mik a tünetei a gyulladásnak, ill. hogy "jelez a hasnyálmirigy".  (Mert én is úgy vagyok, hogy "akit a kígyó megcsípett, a gyíktól is fél...:))))

Nos : azt írják, hogy "övszerű" a jelentkező fájdalom... Kérdem én : mi az, hogy "övszerű" ?  Nekem a műtét(ek) óta csak elviselhető mértékű fájdalmaim szoktak lenni (össze sem lehet hasonlítani, az "eredeti", korábbival) és bal ÉS jobb oldalon egyformán, középtájon - kb. köldökmagasságban. Ez lenne az "övszerű", vagy egy teljes "karikában" kellene érezni a fájdalmat ? Az biztos, hogy ez NEM bélrendszeri fájdalom, az más, és lejjebb van...

Diéta ? Kezdetben tartottam, most már nemigen - de vannak azért kaják, amiket elkerülök, mert ha eszem, akkor "jön a büntetés", olyan viharos, többszöri hasmenés formájában, aminek a végén szinte "abszolút epe" a székletem. Ilyenek a vörös- és zöldhagyma (SAJNOS !), a tej, joghurt és kefír

(sajnos !), a tejszínhab (SAJNOS), a keménytojás, a kenőmájas, az ananász (ezt még kibírom), a cseresznye, meggy és szilva, a pirított máj,stb. Nagy kedvencem a hideg gyümölcsleves  (amit azért néha szoktam enni pl. ma... "meg is kaptam érte a büntit". Kedvenceim a sajtok - arról nem tudok, nem is akarok lemondani - talán nem is ártanak...- bár a "sajtok sajtja" a vajjal kevert márványsajt megint csak "bajt okoz"...:(((

 

Bocs a litániáért...! Nem ígérem, hogy rendszeresen idenézek, de esetenként - bár jó lenne elfelejteni az egészet...

 

 

 

lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.22 0 0 421

Milyen egyértelmű tünetei vannak a hasnyálmirigy gyulladásnak? 1 éve műtöttek epével.3-4 hete időnként fáj jobb oldalt, egészen az oldalamig.Nem folyamatosan, hanem időnként mintha nyilallna vagy húzódna belülről.Valami ilyesmi.Meg elég gyakran a gyomorszáj környéke fáj.volt, hogy 2-3 órán át.De általában 10-15 perc körül.Hátba sugárzik.nem éhség és nem is sav fájdalom, de hasonló.Amikor vakbélgyulladásom volt gyerekként, ahhoz hasonló gyomor körüli fájdalom.Pár hete csirkepörköltet ettem, 3 nap egymás után.Elég zsíros volt...Azóta majdnem mindennap hasmenés van.mi már igaz évek óta panaszom főt étel után, amiben zsír vagy olaj van, de azért ilyen sűrűn nem szaladt át rajtam a kaja.Sokszor olyan is , amit eddig bírtam.Másik fórumon nyilván beszéltünk már...

Előzmény: GGabor1 (395)
SuperBazza Creative Commons License 2017.04.18 0 0 420

Van olyan, hogy újraindul a dolog sajnos.

Nekem is volt olyan, hogy lement az amiláz érték 300 alá aztán a folyamatos táplálás után megint visszagyulladt.

Ennél a betegségnél sajnos a legfontosabb a türelem.

 

Én is szenvedek megint. Egy éven belül alighanem ez lesz a 3. gyulladásom. Mondjuk most ezt magamnak okoztam mert tojást ettem.

Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.18 0 0 419

Üdv.

 

Kérdezni szeretnék ha még valaki olvassa a fórumot.

Páromnak egy hónapja jelentkeztek a fajdalmai a hasaban, a hazi orvos elöször refluxra gyanakodott, irt ki gyogyszert de nem segitett és a fájdalom erösödött annyira hogy bementünk a kórházba. Azonnal csinaltattak vérvételt, ultrahangot, röntgent és ct-t. Az ultrahangon talaltak egy kis elváltozást a hasnyálmirigy fején, bent is tartották gyógyszeres kezelésen és tápvizen és pépes kaján. Amiláz-lipáz az egekben volt. Napokat várakoztunk és az idegeinket téptük. Csináltak végül MRI-t is és vártuk az eredményeket, közben az orvos jól ránk ijesztett hogy lehet tumor, és müteni kell, mielött az mri eredmények megérkeztek volna. Másnap mikor megjött, azzal a hírrel fogadott hogy jó hír és nem tumor, nem is kell müteni. Minden szervével minden rendben van. Nem cista, de nem is mondta mi, azt mondta hogy nem kell bántani. Nem tudják mitöl alakult ki mivel se epekö, nem iszik, nem dohányzik, 31 éves. Elmúlt a fájdalma 3 nap alatt, egy hétig volt bent, utánna a vér eredményei csökkentek a felére és haza engedték gyulladás elleni gyógyszerekkel. Két napig jó volt, utánna megint el kezdett fájni. Ma bementünk és megint bent tartották csak folyadékon és tápvizen, mivel az ertékek megint növekedtek. Az érdekel hogy ez milyen fajta hasnyálmirigy gyulladas, illetve mi lehet az elváltozás ami magatól elulik, Illetve azért kezdhetett el fájni ujból mert nem kezelték végig? Nagyon megijedtünk, és még mindig tiszta ideg vagyok. Esetleg ha valakinek van valami tapasztalata, szivesen meghallgatnám. Köszi

mercides Creative Commons License 2016.06.24 0 0 418

Sziasztok!

Hasnyálmirigy-gyulladással élők alakítottunk facebook-on egy csoportot.

Szeretettel várunk minden "érdekeltet"! A csoport zárt, a mindennapi problémáinkat beszéljük meg, kívülről láthatatlanok a hozzászólások.

 

https://www.facebook.com/groups/hasnyalmirigy/

 

Kis Kolléga Creative Commons License 2015.08.05 0 0 416

olvasva a soraidat elborzadtam, Őszinte tisztelettel osztozom mély gyászodban

Előzmény: Norbert Gyene (411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!