Keresés

Részletes keresés

Bonifác Creative Commons License 2009.12.11 0 0 19875
Még egy részlet, aztán érző szüvemre tekintettel abbahgyom:




Miért lényeges megismerni nyelvünk gyökszerkezetét? Erre maga a nyelv válaszol: a TaNulás, DaNolás, ZeNélés, TáNc (TaNú, ráTaNál, kiTaNál, stb.) szerves egységet alkot. A DResszúra, TRéning beTöRés: lovak nyeregbe TöRése, emberek beTöRése a TöRvény által előírt viselkedési formába. Őseink két fajta betörést ismertek: A TöR-em, mint a fegyel-em, az ill-em belülről jön, a TöR-vény vényezett, vagyis előírt. Ebből azt hiszem, világos, hogy a mindenkori hatalom miért a dresszúrát választja a tanítás helyett. Évezredek felhalmozott tudása rejlik a gyökrendszerben, egy egész ismerettár mindig kéznél, (pontosabban nyelvnél,) amit nem tanítanak meg használni, ellenkezőleg: dresszúrával törnek ösztönös, kisgyerekkorban elsajátított használata ellen.

- Ugye, anyuci, várásoló az, aki az elvárásokat elővárásolja a kalapból? – Miket hordassz itt össze-vissza – szörnyűlködik a finnugor emlőkön nevelkedett anyuka, - először is az varázsló, másodszor semmi köze az elvárásokhoz: a szerb vrág (=ördög) vagy vrácsárá (=gonosz banya) szóból származik. Csak tudnám honnan jutnak eszébe ennek a gyereknek ilyen nacionalista gondolatok?

Úgy érzem, hogy erkölcsi kötelességem rámutatni arra, mit tesz és mit nem tesz az MTA, és legalább előmozdítani egy kiegyezést, ha reformot nem is várhatunk attól az intézménytől, mely a világon meglehetősen egyedülállóan nem a nemzet felvirágzásán, hanem egy 160 éve újrafogalmazott “Ugros...eliminados esse!” (A magyarok kiirtandók!) alattomos végrehajtásán fáradozik.

Mac’Whinney és mások tudományos kisérletei azt mutatják, hogy a magyar gyerekeknél, nyelvünk ésszerű, agyat utánzó felépitése miatt, a tanulást egy felfelé ívelő egyenessel ábrázolhatjuk. Az indoeurópai gyerekeknél egy nagy visszaesés mutatkozik a négyéves kor tájékán, amikor meg kell ismerniük anyanyelvük flektáló, szabálytalan viselkedését. (Bővebben a Magyar UFO-ban.) Nyelvészeink azzal foglalkoznak, hogy minél több flektáló, kívételesen viselkedő szóval terheljék nyelvünket, hogy ezt az előnyünket is megszüntessék. A magyar gyerekek lemaradása akkor kezdődik amikor a magyar nyelvtannak nevezett förmedvénnyel kezdik tömni a gyerekek fejét.

Mivel a MTA vezetését, a hatalom szemszögéből, legeredményesebben a dresszírozottak végzik, világos, hogy ma is ugyanolyan gyűlölettel vannak kultúrjavaink iránt, mint Bach-korszaki elődeik. Szerencsére (minoszi) magyar nyelvemlékeinket elégetni nem tudják és ignorálni is legfeljebb csak pár évig.

Az intézmények és tudósok szabad versengése következtében az indoeurópaiak hamarább fognak megbékélni a tudattal, hogy az európai civilizáció bölcsőjét magyar dajka ringatta, mint a magyar értelmiség. Ha tudósaink nem kivánnak nevetség és gúny tárgyává válni, akkor kénytelenek lesznek változásokat kieszközölni a magyar nyelv- és történelemkutatás, valamint -tanítás terén.
Bonifác Creative Commons License 2009.12.11 0 0 19874
Lehet, hogy csal én vagyok elmaradva a világtól, de csak most értesültem róla, hogy jeles honfitársunk megfejtette a lináris A-írást. Ha rajtam kívűl már minden hazaáruló bértopiker ezen olvassa a Moszad titkos galambpostáját, a Népszabit és a rongy ballib hazaárulókat, akkor elnézést.


Mellár Mihály
A minoszi Lineáris A írás megfejtése - magyarán





Egy rendhagyó közlemény a magyar olvasókhoz



AP Za 2 (HM 2479+NE80) (GORILA IV: 4-5), stone cylindrical jar (Villa, MM III context)

.1: U-NA-KA]NA-SI • I-PI-NA-MA[ PA3-NI-NA • A]-KU-PA3-NA-TU-NA-TE[

.2: *304-PA • ]PI-MI-NA-TE • I-NA-JA-RE-TA[-NA-RE-]QA •

.1 perhaps: ]I-KU-PA3-NA-TU-NA-TE[. .2: ]PI-MI over [[ ]].


U-NA-KA]-NA-SI : ÖNKéNYeS : arbitrary, high-handed

I-PI-NA-MA : IPaNőM(?) A szó gyöke iP (iPa, iPar, iPék > Pék, éPület mélyen ejtve ‘Palota, stb.), ‘külsőleg létrehozott’ tartalommal. Ebben a szóban nem vérszerinti, hanem külsőleg, pl. törvény által (in-law) létrehozott kapcsolatról van szó. : my wife(-in-law?). The word is not in use, but can be understand from its root iP which in words iPa (= father-in-law), iPar (= industry), ‘Pék (= baker), éPület (= building) with back-vowels ‘Palota (= palace), etc. has the meaning ‘brought about from outside’, for example by law.

[PA3-NI-NA] : FeNNeN, fenn; fennhéjázva : up; haughty, arrogantly

A-]KU-PA3-NA-TU-NA-TE = A-KU-PA3-NA; TU-NA-TE : AKéPPeN; DöNT : in that manner; decide

*304-PA : ÉGBe : up to haeven

]PI-{JU+MI}-NA-TE : FeLMeNeT : on the way up

I-NA-JA-RE-TA[-NA-RE-]QA = I-NA-JA; RE-TA[-NA-RE-]QA (lásd/see: A-TA-NA-{RE+TE}) : INNeJ; RáTa[NáL]oK : from here; I find her/him



(Ha) önkényes ipanőm fennen aképpen dönt, égbe felmenet innej rátanálok.

(If) my arbitrary wife up decides so, on the way up to heaven I find her from here.



A Linearis A írás megfejtesével 3½-4 ezer éves, agyagba, cserépbe, kőbe vésett magyar szövegek ezer szavas szógyüjteményét teszem le az asztalra. Ezzel a szó- és szöveg-gyüjteménnyel a magyar nyelv lett Európa legrégibb írásos anyagok által igazolt nyelve.

Csodálatos, hogy ezeknek a szövegeknek az olvasásához nem kell semmilyen nyelvészeti hókusz-pókusz, az “ugratásos módszerrel”, mondhatnám “SMS- stilusban” írt szövegeket bárki elolvashatja, és élvezheti a meglepően friss, ma is tökéletesen érthető mondandót.

A minoszi műveltség, a krétai palota/labirintus építők, az európai civilizáció megteremtőinek nyelvét minden érdeklődő magyar vagy magyarul beszélő tolmács nélkül is megértheti. Sem a szavakon, sem a mondat szerkezetén nincs mit átírni, javítani. További feltárásra várva, a nem-görög eredetű, tehát magyar földrajzi nevekben, Homérosznál és a görög mitológiában, a csillagnevekben, a Lineáris B görögnek hitt nyelvében még legalább 5-10 ezer magyar szó alussza Csipkerózsika álmát, s vár megértésre. Az ébresztgetés elkezdődött, Aczél József már felhívta a figyelmet a tömeges görög-magyar párhuzamokra, ugyanezt tette Götz László a Keleten kél a nap-ban, Varga Csaba nemrégen adott ki egy szógyüjteményt és most itt van a Lineáris A és a Krétai Képírás kétségbevonhatatlan magyar olvasata.

Mégis úgy érzem magam, mint Don Quihote, azzal a különbséggel, hogy képzelgésében ő a szélmalmokat látta óriásoknak, míg nekem a magyar értelmiség egy részével és a hivatalos dogma felett őrködő MTA-val kellene megküzdenem.




Derek Creative Commons License 2009.12.07 0 0 19873

" Ennek az országnak volt egy - Európában is kiválónak minősülően megtervezett - vasúthálózata, amelyet a trianoni béke sem tudott teljesen tönkretenni. Sőt, azt követően további - tényleg racionális - fejlesztések révén (noha akkor még sem villamosítás, sem energiaválság motivációként nem jött szóba) további okos fejlesztések történtek."

 

 Amelynek jelentos resze a kozuti motorizacioval felelegesse valt.Amikor az a suru halozat kialakult a vasut volt az egyetlen gepesitett es nagy kapacitasu szallitasi szisztema,mind arura ,mind szemelyre.Azonkivul volt a lovasszeker.

 

Meg gyerekkoromban is a balatoni uton felorankent ment el egy auto . Egyszeruen nem vol alternativaja a vasuti szallitasnak,mar ahol volt.Mert akkor sem volt mindenhol

Előzmény: pernahajder (19869)
Szamizdatos Creative Commons License 2009.12.05 0 1 19871

Ha valakivel nem értesz egyet, az szerinted zsidózik, ráadásul hülyének is nézed.
Érdekes a vitastílusod.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (19867)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2009.12.05 0 0 19870
speciel itt délen se működik csodamód, bár vasútügyben kissé definiálatlan az ország.

ellenben amit te írsz az a wishful thinking nevű szórakozás, miközben leírod magad is, hogy mi a valóság. alkalmazkodni pedig a valósághoz és nem az álmokhoz kell.

extrémkihasználatlan szárnyvonalak? igen. basszunk el még több pénzet, hogy ezek vasúti romantikából megmaradjanak? nem. itt a mese vége. a többi meg populista humbug.

van egy meglehetősen korszerűtlen vasutunk, egy mesterségesen gerjesztett, a valóságtól fényévekre levő mávval. van pár vasutas is, csak azokat nem engedik oda, de hát ez már cska ilyen.

nincs is állami akarat a vasút életben tartására, és valószínűleg belerokkanna az ország, ha tényleg elhatározná a máv, hogy nem szociális ellátóként, hanem vasútként működne, ahhoz ugyanis rengeteg pénz kell eleinte. később se olcsóbb, bár később valószínűleg megérné.

jelenleg van egy roppant drága és roppant szar kupac. szarra sokat költeni pedig olyan lukszus, amit nem engedhet meg magának az ország, holmi emocionális majomkodás miatt.

de nyugodj meg, majd jön vityka és az egész országból máv lesz. :) vagy se. vasút nem lesz tisztességes, ha húsz év alatt nem lett.

kár a vasútért, de hát a valósághoz kell igazodni.

Előzmény: pernahajder (19869)
pernahajder Creative Commons License 2009.12.04 0 0 19869

Bocs, ez a dolog csak ott lenn Délen működik így. Ennek az országnak volt egy - Európában is kiválónak minősülően megtervezett - vasúthálózata, amelyet a trianoni béke sem tudott teljesen tönkretenni. Sőt, azt követően további - tényleg racionális - fejlesztések révén (noha akkor még sem villamosítás, sem energiaválság motivációként nem jött szóba) további okos fejlesztések történtek.

 

Ma, amikor a világon mindenütt a fosszilis energiával spórolnak, nálunk csak tüzet oltanak (néha fosszilis energiával) rossz diagnosztika alapján.

 

A magyar spórol, a jövedelme ötöde-tizede a bécsi polgárnak, de bécsi árszint fölött veszi meg a magyar Pick-szalámit (már, aki veszi!). Következésképp kiszámítja, hogy harmadmagával olcsóbb Sűlysápról a Keletibe utazni kocsival (beleszámítva még a New York-i szintű parkolási díjat is), tehát kocsival megy. Mert a MÁV pazarló, mert kúúúúúrva nagy végkielégítéseket fizet, mert túlfoglalkoztat, mert ... mindegy, no meg mert csak.

 

Nem ketten utaznának azon a vonaton, ha a tulajdonos állam egy hozzáértő és nem politikai alapon kiválasztódott menedzsment segítségével működtetné az egész kócerájt, no persze ennek feltétele az is, hogy az egész ne legyen kóceráj. Ez utóbbi viszont tudatos állami beruházást igényelt volna.

 

Na de mibul?

 

Következésképp eljutunk oda, hogy a skót honpolgár, aki a török Riviérára készül vonattal nyaralni, Bécsben bérel egy repülőt, majd Nagyváradon visszaszáll a Balt-Orient expresszre.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (19867)
méregkeverő Creative Commons License 2009.12.04 0 0 19868
Gellért családjának részvétem, neked viszont örülünk.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (19866)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2009.12.02 0 0 19867
a bányabezárások után állás nélkül maradt bányászokért nem sirtál. a máv kilopja a szemed is, de ha bezárják a felesleges vonalakat amin két ember utazik évente, akkor szegény vasutasok. a kirúgott pedagógusok száa hoygan aránylik az iskoláskorú gyerekek számához?

ne a magyarságot féltsed, hanem használd a fejed. persze zsidózni egyszerűbb, ez kétségtelen, és az is biztos, hogy számunkra szórakoztatóan csinálsz hülyét magadból, de ez azért nem egy életcél
Előzmény: Szamizdatos (19849)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2009.12.02 0 0 19866
nem én haltam meg a tóban, köszönöm az aggodalmat, szegény Gellért volt az. :(

Előzmény: Törölt nick (19832)
méregkeverő Creative Commons License 2009.11.30 0 0 19865
Gerenda Creative Commons License 2009.11.21 0 0 19864
Szervusztok,

balhé lesz, nagy balhé.
Jézus hagymázas magyarosítása
"Általában szélsőséges politikai nézetekkel párosulnak azok az elméletek, amelyek Jézust a magyarsággal hozzák vérrokoni kapcsolatba. A jelenség a katolikus egyház ingerküszöbét is elérte: a püspöki kar tagjai egyre határozottabb fellépést tanúsítanak az újpogány "vadhajtások" ellen."

Bele sem merek gondolni, mit kapnak majd ezért egyes egyházfiak.
Szamizdatos Creative Commons License 2009.11.19 0 0 19860
Hogyne, köszönöm.
Előzmény: pernahajder (19852)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.11.18 0 0 19859
Na ez ütős lesz:

2009 december 06 vasárnap / 1500 Vége 2009 december 06 vasárnap / 1800
Helység: Nyíregyháza, Dózsa György út 25, Krúdy Gyula Art mozi és rendezvénycentrum (vlt Kölyökvár)
Dr. Halász József: A Szent Korona Alkotmánya
Posta Imre: Aktuális helyzetkép Magyarországról

pernahajder Creative Commons License 2009.11.18 0 0 19858
Fingom nincs. De szerintem rám gondoltak. Hun van még egy hatvanötéves vén szar, akinek 17 hónapos mongolfoltos "finnugor" (copyright Pixi) kisfia van?
Előzmény: Törölt nick (19854)
pernahajder Creative Commons License 2009.11.18 0 0 19857
Most már te is abbahagyhatnád... csak, hogy politically corroect-ek legyünk....
Előzmény: Törölt nick (19853)
pernahajder Creative Commons License 2009.11.18 0 0 19852

Nézd, én voltam az, aki érdemben reagált egyszer a felvetésedre. És már akkor megírtam neked, hogy ez a topik másról szól.

 

A topiktársak túlnyomó része elsősorban Halász, és ennek kapcsán más "nemzeti ezoterikusok" szamárságain kacarászik.

 

Helyesen teszik. Semmi sem árt jobban a magyar nemzettudatnak, mint Halász, Szántai és a hozzájuk hasonlók nevetséges és ostoba fantazmagóriái: ez ugyanis lehetőséget ad arra, hogy kézlegyintéssel intézzék el azt is, ami viszont továbbgondolásra érdemes.

 

Én azért vagyok itt, hogy alkalmanként közbeszóljak, ha az olvtársak véleményem szerint elvetik a sulykot. (Ilyenkor macsek és Pixy túláradó szeretettel ölel a keblére, ami engem is boldoggá tesz.) Örülnék, ha ehhez segítséget kapnék, de ezt kéretik ontopik módon megtenni.

 

Vetted?

Előzmény: Szamizdatos (19849)
Szamizdatos Creative Commons License 2009.11.18 0 0 19849

Úgy tűnik, egész másképp látod a helyzetet, ahogy én. Nálunk meglehetősen
magasak az adóterhek, a kormány mind ezek ellenére igyekszik mindenhonnan
kivonulni. Meg nem valósult kormánynegyedre, semmit nem érő pályázatokra
milliókat, milliárdokat el lehet herdálni, osztogatni a haveri körnek. Ha már az
adófizetők pénzénél tartunk. Ezek valahogy kimaradtak az általad felsoroltak
közül. Szerinted helyénvaló, hogy ez a kormány hitbizományként kezeli az
országot? Persze, fontos dolgokra nincs pénz, az EU s-pénzek sem jutnak el
minden esetben rendeltetési helyükre. Lásd: Zuschlag János és társai.
Avagy Hunwald György, VII- ik kerületi polgármester gyanús üzelmei. S ez még csak a jéghegy csúcsa. A MÁV-nál, és a BKV-nál kifizetett milliós végkielégítések már csak hab a tortán.
Na persze, itt még nem derült ki, hogy állami segédlettel, avagy anélkül
történtek.
Valóban takarékoskodni kell, de nem az egészségügyön, avagy az oktatáson.
Természetesen, hogy a vasúti szárnyvonalak bezárása indokolt, e vagy sem,
nem tudom megmondani. Az is tény, hogy az iskolabezárások csak ott indokoltak,
ahol valóban nincs meg a megfelelő létszám. Csakhogy ezeket a döntéseket,
beleértve a kórházbezárásokat is, pártoktól független testületeknek kellet volna
előtte megvizsgálni. De sajnos, a jelenleg regnáló kormány úgy rendelkezik
az országgal, mintha az a saját tulajdona lenne. Nem csoda, ha komoly gazdasági
és morális válság alakult ki, hétéves országlása következtében. Azon kívül
az egészségügy felelőtlen átalakítása következtében nem egy áldozata van
a kormányzati ámokfutásnak. Próbáld meg a halálos áldozatok hozzátartozóinak előadni véleményed a kórházbezárásokról. Vagy az iskolabezárásokról a tízezer elbocsájtott pedagógusnak.
Illetve a vasúti szárnyvonalak bezárása miatt munka nélkül maradt vasutasoknak.
Kíváncsi lennék, mit szólnak hozzá. Még valamit. Én bárkinek, mindenhol,
a saját nevemmel vállalom véleményemet, arcomat. És Te?
Előzmény: Törölt nick (19835)
pernahajder Creative Commons License 2009.11.18 0 0 19848

Tényleg nem lenne érdektelen elmenni. Már csak Sótonyi előadása miatt is. No meg érdekfeszítő lenne Vukics székfoglalója is, nem is gondoltam volna, hogy ehhez is ért.

 

Azért a programból nekem hiányzik Halász alázatos szóga. Ő biztos, hogy heyretenné zavaros gondolataimat.

Előzmény: Törölt nick (19840)
david31 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 19844
Ülnek Nevadában (hol máshol?) a zsidók és gondolkodnak:
"Kiirthatnánk az USA-t (vagyis magunkat), Mexikót, bárkit, de várjatok, van egy jobb ötletem, legyen Magyarország, az az igazi üzlet!"

Tényleg kezelni kéne az ilyeneket.

Előzmény: Törölt nick (19841)
Szamizdatos Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19834

Dehogy. Csupán annyit, hogy egy nép mentális állapota,
sok minden függvénye. Nagyon fontos, hogy jól működő
egészségügye és színvonalas oktatási rendszere legyen.
Nálunk az utóbbi években kórházakat zártak be,
a fent maradok is rendkívül nehéz helyzetben vannak.
Az iskolabezárásokról és a vasúti szárnyvonalak megszüntetéséről
már nem is beszélve. Egyszóval, a 2002 óta regnáló kormány
felmérhetetlen károkat okozott a magyarságnak. S még sorolhatnám
tovább az országos bajokat a végtelenségig.
Előzmény: Törölt nick (19825)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19831
:-))
Előzmény: méregkeverő (19830)
méregkeverő Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19830
Off
Családtervezésről van szó, a gyerekek kérdezhetnek:
--Tanító néni! Az édesanyámnak lehet még gyereke? -- kérdezi Bözsi.
-- Hány éves az édesanyád?
-- 33.
-- Igen, még lehet kistestvéred.
-- Tanító néni! A nővéremnek lehet gyerek? -- kérdezi Pisti.
-- Hány éves?
-- 18.
-- Igen, neki már lehet gyereke.
-- Tanító néni! A Pirinek az első padban lehet gyereke? --kérdezi Móricka.
-- Ugyan, hát ő még kislány!
-- Jaj, de meg tetszett nyugtatni! -- sóhajt fel megkönnyebbülten Móricka.

Előzmény: fekvőrendőr (19828)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19829
Bocsánat Hayloft és nem Hayflot!
Előzmény: fekvőrendőr (19828)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19828
Azt a megnyugtatást nem ismerem, de ha Hayflot nem jelentkezik, azt biztos nem kajakozás miatt van. :-)
Előzmény: méregkeverő (19827)
méregkeverő Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19827
Jaj, de jó!

Úgy megnyugtattál, mint a tanító néni Mórickát!
:-)))
Előzmény: fekvőrendőr (19826)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19826
Ne idegeskedj, nem Ő az!
Előzmény: Törölt nick (19822)
Szamizdatos Creative Commons License 2009.11.17 0 0 19824

Azért akad némi összefüggés a kettő között.
Előzmény: Törölt nick (19811)
Szamizdatos Creative Commons License 2009.11.16 0 0 19821

Á, dehogy. Csupán 1956 óta.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (19806)
Szamizdatos Creative Commons License 2009.11.16 0 0 19820

Bocsánat, nem tudtam, hogy kibérelted.
Előzmény: Törölt nick (19800)
pernahajder Creative Commons License 2009.11.16 0 0 19819

Hm. Ezek szerint nem érted. (A jogforrás-tannak tényleg önálló diszciplínának kéne lennie.)

 

Mit gondolsz hány törvényből áll az osztrák alkotmány - csak, hogy ne menjümk messzire. (Kelsen nevét amúgy hallottad már?)

És mitől alkotmányos monarchia az Egyesült Királyság?

Előzmény: Törölt nick (19818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!