Olyan embereket kereünk, akik Győrből Parndorfba járnak dolgozni kocsival, és lenne 2 szabad helyük. Természetesen a költségekbe (benzin, pályamatricák) beszállnánk.
Hétvégén szeretnék kimenni haverokkal vásárolni. Az a nagy dilemmánk, hogy lesz e áru öltönyökből, nyakkendőkből, ingekből, pantallokból. Ha valaki most volt kint, kérjök segítsen, h ne lufira menjünk ki.
Előre is köszönöm.
nekem az eladok mondtak a ralph-ban
mivel a karacsonyi maradek arukeszletek akkor erkeznek meg
igazabol ugy mondtak, hogy 6-tol 15-ig folyamatosan fogjak kapni az orszag kulonbozo pontjairol a boltokbol vissza az arut
Parndorf-ra még inkább jellemző, hogy Visa-t is elfogadnak (gondolom mert sok a külföldi), de Bécsben vagy a Shopping City-ben nagyon sok helyen csak Maestro-val lehet fizetni (nem tom miért) úgyhogy a maestro-val jobban jársz az osztrákoknál.
penteken is szombaton is voltam kint
jott aru a ralph-ba
viszont vegyetek osztrak matricat, mert a magyaro. fele tarto savban a _ kozvetlen hatar elott_ (parndorfbol visszafele) nezik hogy van e matrica (3-4 rendor szimultan)
es hiaba mondod, hogy a 10es-rol jossz, leszarjak, mert a hatar csak az autopalyarol erheto el, azaz blicceltel
eleg huzos a buntetes: 1000ezer euro vagy tobb, a rendor kedve szerint
a határ után menj le az autópályáról, előtte nehéz lesz... ha jól emléxem 10es út visz P-ba, de van tábla, ott meg nem lehet eltéveszteni, egyrsézt mer elég sokan mennek arra, másrészt tábla van...
nekünk szombaton vagy 45 perc tutkó volt odafelé
ez a kérdezősdi még divat? abban a bazi nagy forgalomban kb leszarják minek mész, jah és miért ne mondhatnád h mész költeni a pénzt? mi abban az illegális?????
Budapestről mennék végig az M1-en. A határ előtt hol kell lemenni az autópályáról? Nem szeretnék osztrák autópálya matricát is venni...
A határ (gondolom Hegyeshalom) után mi az útvonal Parndorf felé?
A határon mekkora várakozási időre lehet számítani szombaton (reggel 8-9 körül és délután 5 óra körül)?
A határon, ha megkérdezik, hogy mi a cél, akkor egyszerűen csak azt kell mondani: vásárlás?
A Ralph Lauren üzletben pl. 190 eu-t fizettem. ennek a MWST-je már visszajönne? És ha igen, hogy kell intézni? az üzletben, vagy a határon?
A NIKE tényleg jó hogy van, de nem tudom, máskor milyen a választék. Tény, hogy 1 jó cipőt, 1 szép pólót nem találtam. De az is tény, hogy annyi magyar egyik üzletben sem volt, mint ott. Szinte tapostuk egymást. Gyorsan átnéztem a kínálatot aztán alig vártam, hogy kint legyek...
Egyébként a mult nyáron voltam több floridai NIKE Factory Store-ban is és az a tapasztalat, hogy ki kell fogni a jó cuccot. Ami jó, szép, ízléses, az nem sokáig van a polcon. És utána hetekig várhatsz, hogy hasonlót találj.
ez vicces, mi is a Nemzeti Ünnepünkön mentünk a labancokhoz... kicsit rosszul is éreztem magam:)
nekem is nike lett volna a prioritás, de nekem az nagy csalódás volt, lényegében semmi használhatót nem találtam... téleg sok volt a magyar, de azért nekem az is tetszett, h a labancok mind vmi nagyon komoly autóval jöttek, semmi szimpla astra, csak A8asok meg Carrera-k...
A MWST ha jól emléxem úgy ugrik csak vissaz ha min 75 EUR értékben nyomsz egy bótban... na erre mi nem figyeltünk...
visszafelé azért kultúrprogram is volt: búzasör beszerzése a helyi sparban, kis fertő tavi kikapcsolódás, pár fotó, aztán Fertőd...
bár jóval többet vártam, azér jó volt, de lehet csak azért mert tele volt a kocsi, és jól elszórakoztunk:)
Szóval eljutottam. És alig 2000FT-ból megvolt az utiköltség. :)) És nagyon izgis volt az út!!!
A részletek:
- márc. 15-én nálunk ünnepnap, de az osztrákoknál sima szombat. Utiköltségre nem volt kedvem költeni túl sokat, de kíváncsi is voltam, ráadásul semmi dolgom nem volt aznap. Régi bevált módszerhez nyúltam - autóstopp. (Miskolcról)
reggel 6-kor álltam ki a városhatárhoz. Az indulás volt nehéz, egyébként gyorsan haladtam. Leszámítva, hogy a fővárost át kellett metrózni + buszozni, szinte ingyen eljutottam Pandorfba 1:30-ra 4 kocsival.
Ott:
Az üzletek pont az autópálya mellett vannak, eltéveszteni lehetetlen. Kismillió üzlet, nagy választék. Mivel mindenhová bepillantottam ami érdekelt és 5-kor volt zárás, elég gyorsan ment az idő. Röhögtem, hogy szinte több volt a magyar mint az osztrák. Első célpontom a Nike volt. Na itt volt sok érdekes dolog, csak épp az nem amit kerestem (Air Max, ami itthon 30e). Mindegy, továbbáltam a Ralph Lauren-be. Itt már alig volt magyar, talán mert a márka kevésbé ismert, vagy az árak? Hmmm. Tény, hogy hosszú válogatás után vettem pár ruhát. Elkérik az árát (viszont még mindig nem drága), de nagyon jó minőség. A többi üzletről annyit, hogy itt mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Érdemes megnézni. Az jár jól, aki felpakolja a családot/haverokat és rászán 1 napot. Főleg ruha van, de láttam pl. bonbon üzletet és kerékpárboltot is. Természetesen van kajálda is a megéhezett vándornak. Szóval műszaki cikkeket ne keressetek. Az árakról annyit, hogy szerintem reálisak, drágának nem mondanám. Viszont sok akciós cucc van nagyon jó áron. De aki kicsit szeretne belemerülni a vásárlásba, javaslom fejenként legalább 200 eu legyen a tárcában :))
A MWST visszatérítést teljesen elfelejtettem megtudakolni, akinek van tapasztalata, adhatna infot, hogy megy manapság...
A visszaút:
-Nem sokkal 5 előtt álltam ki stoppolni hazafelé, hamarosan fel is vett egy budaörsi srác, aki a keletiig bevitt. Ezúton is köszönet érte! Viszont este már nem nagyon vesznek fel, tehát onnan vonattal jöttem Miskolcig. Éjfél előtt itthon voltam. Hogy megérte-e? Határozottan igen! Az az érzésem, hogy nem utoljára jártam ott.
Nemtom, de vonatra van valami kedvezmenyed? Parndorfba azt sem tudom, hogy milyen tomegkoz megy be, de van egy Kapuvar-Becs buszjarat, amire ha oda-vissza veszed a tarifat, akkor itteni ar szerint szamoljak a visszautat is. Ezzel mi a termeszettudomanyi muzeumba szoktunk kijarni, de a lenyegen nem valtoztat. Miskolc-Kapuvar oda-vissza, meg a busz az felnott jeggyel telleg kerek 10ezer penz, de az utazas elviszi a fel napodat, auto nelkul remenytelen a dolog.
És a Ralph Lauren bolt mekkora? Egyébként 1 hónapon belül valahogy én is kimegyek valahogy, csak az a gáz, hogy itt Miskolcon szervezett út nem indul. Egyedül kimenni kocsival nagyon drága, ismerősöknek pedig üres a zsebe.
Ha vonattal megyek v. a pesti menetrendszerinti bécsi buszjárattal, akkor a legjobb esetben is 10-12e FT a költség. Akkor már inkább stoppal megyek. Felvetettem a témát az utazás.com topicban is, de úgy látszik, hogy a netre ilyen téren nem lehet számítani.