Keresés

Részletes keresés

Pásztörperc Creative Commons License 2003.12.09 0 0 28
Kedves Soltika!

A tó a béka élőhelye. Nincs olyan tó, amibe ne költöznének be a békák. Beköltöznek, mert ott érzik jól magukat, ott vannak versenyelőnyben más fajokkal szemben.

A paplak a pap élőhelye. Nincs olyan paplak, amibe ne akarna előbb-utóbb (hazai lakásviszonyainkat ismerve inkább előbb, mint utóbb) pap költözni. Beköltözik, mert ott érzi jól magát, ott van versenyelőnyben a lelkek piacának más eladóival (pl. azokkal a büdös komenyistákkal) szemben.

0.V. azt állítja ebben a szövegében, hogy a szövetség az állami polgár (Homo aveviktoriticus) élőhelye. Ha megvan a szövetség, előbb-utóbb beléköltöznek az állami polgárok, mert ott érzik jól magukat. Ott vannak versenyelőnyben a kívül rekedtekkel szemben, merthogy azoknak nincs országzászlójuk.

Előzmény: Inus-Finus (18)
originalqszi Creative Commons License 2003.12.08 0 0 27
Ember:
Cső, élő szövetből! Elől értékes anyagok mennek be, hátul szar jön ki:DDDDDDDDDDDDDDDDD
komancs Creative Commons License 2003.06.15 0 0 26
Csak az elnevezéssel van bajom. Pénzszerző tevékenységet akartam írni, így jött volna ki a PSZT.A magyarázatod számomra olyan rókafogtacsuka esete, azért munka , mert munkahelyet teremt.
Valahogy kificamodott ez az egész, hogy mindegy hogy hasznos-e, vagy káros, szükséges-e, vagy elhanyagolható, egyetlen eleme a fontos, hogy eladható legyen.(kereslet az manapság alig van, reklámok sulykolják az agyadba, hogy vegyél meg vegyél meg, ez a modern agymosás.)

Az anyákat pedig nem bérben részesítik,hanem segélyben meg támogatásban, nem érzed milyen pejoratív a szó?

Előzmény: Jereváni rádió (25)
Jereváni rádió Creative Commons License 2003.06.15 0 0 25
Mert munkahelyet teremt, és a kifizetett bérből adó, járulék képződik. Én még nem halottam ilyen álláslehetőségről, de has tudsz ilyet szóljál, elvállalnám ha jól fizetik.
Ha pedig van rá piaci kereslet - pl. a TV nagy sikerrel bemutatja a létrán tüsszentőket, már értéket is teremtett.
Előzmény: komancs (24)
komancs Creative Commons License 2003.06.15 0 0 24
Szerintem pedig pénzkereső tevékenység, PSZT.

Szerinted miért munka?

Előzmény: Jereváni rádió (22)
Jereváni rádió Creative Commons License 2003.06.15 0 0 23
Sőt, ha kitakarítod a lakásodat, tk. az is közhasznú tevékenység, mert előbb-utóbb elöntetné az utcát a ganaj. Illene honorálnia az államnak.
A gyereknevelést ha jól tudom, GYES-sel, GYED-del jutalmazza az állam, tehát fizetnek érte. Vagy esetleg a gyerek 50 éves korában is járnia kellene az apanázsnak?
Ha valaki elmondja a véleményét a TV-ben, azért általában nem kap pénzt, sőt sokan biztosan maguk fizetnének érte:) Média nélkül szvsz sokan szenvednének hiányt, bár néhány nagyon egyszerűnek biztos nem hiányzik semmi, ha megvan a napi kalóriát biztosító élelmiszer-adag és az egészséges ivóvíz.
Előzmény: komancs (16)
Jereváni rádió Creative Commons License 2003.06.15 0 0 22
Igen, ez munka lenne, ha akadna olyan hülye aki felvesz valakit, hogy felmásszon a létrára és tüsszentsen.
Előzmény: komancs (10)
komancs Creative Commons License 2003.06.15 0 0 21
Magyarul ez szerintem azt jelentheti, mint az előbb a tett aztán a gondolkodás.(remélem jól idézem)Vagyis vágjunk bele, aztán, majd kialakul, úgy még sohase volt, hogy sehogyse lett volna.
Molaf Creative Commons License 2003.06.15 0 0 20
    "SAPIENTIA UNIVERSITAS
    Székházat avatott Kolozsváron az EMTE

(...)„A magyarországi magyarok életminõsége akkor javul, ha nõ a nemzet szellemi, gazdasági ereje, ha összekapcsoljuk az eddig külön tartva heverõ részeket. Ezt az összekapcsolódást, a határokon átívelõ nemzeti újraegyesítést szolgálja az egyetem. Ezért a magyarországi magyarok nézõpontjából nézve, mindez a sikeres európai uniós tagságunk elõfeltétele, nem kiadás, nem támogatás, hanem befektetés a közös 15 milliós magyar számára épülõ nemzet és nemzetgazdaság jövõjébe.” Nagy derültséget keltõ példázattal zárta a beszédek sorát Magyarország volt miniszterelnöke: ha van tó, lesz bele béka is."

szövetség ~ tó = paplak = intézmény valamilyen cél elérésére
választási győzelem (?) ~ béka = pap = ennek eredménye

Országzászló meg talán az "egy tábor, egy zászló"-ra utalhat, meg egyébként is kellett bele, mert anélkül ez a szöveg ott nagyon off lett volna. :)

orbiarulo Creative Commons License 2003.06.15 0 0 19
A polgár ma lejáratot szó let értelem és a többi jó dolog elhagyandó. Polgári kör és fidesz ezek nem lehetnek értelmiségi vagy szellemi emberek.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (1)
Inus-Finus Creative Commons License 2003.06.15 0 0 18
Hát ha valaki ennek a beszédnek az értelmét megvilágosítaná egy alulművelt, képzetlen proletár számára azt igencsak megköszönném.
Amilyen képzetlen lumpen elem vagyok én csak röhögni tudtam rajta:
"Ha a tó megvan, meglesz bele a béka is,
ha megvan a paplak, lesz bele pap ,
most már megvan a szövetség, és készen van az országzászló is "

/Orbán Viktor beszéde a bicskei Országzászlóemlékműnél/
KBS "elvtárs" magyarázatára, mivel tudom hogy ő magasan képzett Marxizmusból, igencsak számítok.
LeRoi Creative Commons License 2003.06.15 0 0 17
tehát ovi proli?
komancs Creative Commons License 2003.06.15 0 0 16
Pont ez a bajom az egésszel, hogy kisiklott valami. X bemegy a stúdióba és elmondja a véleményét, akkor ő dolgozik, mert nincs otthon, és pénzt kap érte.

Az anya otthon van a gyerekkel, nem dolgozik, ő
segélyt kap.

A munka az amit szükséges megcsinálni.Ha az anya nem csinálja meg, valakinek el kell látni a gyereket. Ha ma nem ismerjük meg X véleményét szenvedünk valami hiányt?

Előzmény: mandat (15)
mandat Creative Commons License 2003.06.14 0 0 15
Szerintem a "munka" fogalma - maradjunk a magyar nyelvnél - általánosabb mint az amiért pénzt lehet kapni. ( állás, munkaviszony, gmk-ban személyes közreműködés, ... )
Szóval, nem a fizikában értelmezve, a munka szerintem is 'értékteremtő' tevékenység, de az nem a az érte kapott pénz mennyiségével mérhető, pontosabban: nincs feltétlenül egyértelmü megfelelés az érte kapott pénzmaggal / lsd. politikusok :-) /.
Ha egyáltalán érdemes mérni valamivel.
A költők vajon munkát végeznek, dolgoznak, vagy alkotnak ? És, ha szerencsés esetben pénzt is bezsebelnek időnként ?
Előzmény: komancs (14)
komancs Creative Commons License 2003.06.14 0 0 14
Pontosan ez ez a dilemmám nekem is , hogy ki állapítja meg hogy mi a munka? Hogy alakult ki ez a jelenlegi gyakorlat, és hosszú távon vajon jó ez nekünk?
Szóval van más jellemzője a munkának, mint hogy pénzt lehet érte kapni?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (12)
mandat Creative Commons License 2003.06.13 0 0 13
Hehe.
Hát ez egyszerű.
Mindenki az elvégzett munkájának arányában részesül a közösből. A szocializmusban.
Hehe.
Ja, és a kapitalizmusban is. Vagy nem ?
Hehe.
:-)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.06.13 0 0 12
És ki mondja meg, mi az érték? Központi Értékmegállapító Bizottság? De ennek a tagjai vajon munkát végeznek-e. Hisz ők csak minősítik az "értéket", de nem állítják elő...
Wágner úr Creative Commons License 2003.06.13 0 0 11
Ennek, kérem szépen, szláv a szótöve..., hukk, bocsánat... és kínt, gyötrelmet jelent..., na ezé' köll lehetőleg nagy ívbe' elkerülni... A Sörivás nem gyötrelem, ezé' nem is munka, de ha megfizetik, akkor még én is benne vagyok, mer' ez egy értelmes és kellemes 1 föladat, még akkor is, ha amit megteremt, az nem érték, csak helycsinálás a további föladatokra, vagyis az újabb Sörökre... Egészség!
komancs Creative Commons License 2003.06.12 0 0 10
Ismét akadt egy szó amit nem értek.

MUNKA

Mintha manapság a munka az lenne amit megfizetnek.
Tegyük fel, hogy van pénzem megkérek valakit, hogy másszon fel egy létra tetejére és tüsszentsen egyet, én pedig fizetek érte. Akkor ez munka?
Mert szvsz nem , ez csak egy feladat. A munka értéket teremt.

maple leaves. Creative Commons License 2003.02.23 0 0 9
"A proletár az, aki azért dolgozik, hogy éljen, de képtelen annak élvezetére."

Butasagot beszelsz.

hecsedli15 Creative Commons License 2003.02.23 0 0 8
Én máig sem értem, hogy van pofájuk a bolsiknak a FIDESZt az egyetlen székháza miatt fikázni, amikor ők a fél országot megörökölték székház gyanánt, és minden bolsi kényszervállalkozó azokban szedi a bérleti díjat és utazik belőle a Caribi szigetekre.
A pofátlanságnak nincs határa.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (6)
madfax Creative Commons License 2003.02.23 0 0 7
Vagy azért nem dolgozik.:-))
Előzmény: HitetlenTamaska (5)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.02.23 0 0 6
Rosszul emlékszel. Az MSZP a 90-es választási eredményéhez képest aránytalanul sok székházat tartott meg, a pártgarázsokat, pártnyomdákat, pártiskolákat gazdasági társaságokba mentette, de nem engedte ki a befolyása alól. (L. még.: Nagy Imre, Máté László és a Kossuth Holding.) A tulajdonában lévő megyei napilapokat is maga adta el, a befolyt pénz egy része eltűnt, a maradékból a máig általuk irányított JÓzsef Attila Sajtóalapítványt gründolták. (Ez vette meg tavaly a Népszava többségi tulajdonrészét.)
Meg aztán az utódpártiság nem pusztán vagyoni jogutódlást jelent, hanem olyan pártot, amely a kommunista állampártból átaalkulással jött létre.
OFF
Hidd el nekem, hogy a személyes problémáidról nem a Fidesz tehet, és nem az MSZP fogja őket megoldani. (Utóbbit szerintem már kezded is érezni.) Ha úgy emlékszel, hogy a boldogult Kádár-korban jobb volt, az nem azért van, mert tényleg jobb volt, hanem azért, mert akkor voltunk fiatalok. Kortársi részvéttel: kbs
U.i.: Ha nem nagy gond, akkor szólíts E/2-ben, nem szeretek "ti" lenni.
ON
Előzmény: komancs (3)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.02.23 0 0 5
A polgár az, aki jövedelme egy részét odadja közcélokra, és öntudatosan ellenőrizni kivánja és ellenőrzi, hogy az igy nyert eszközöket neki tetsző módon használják-e fel.

A proletár az, aki azért dolgozik, hogy éljen, de képtelen annak élvezetére.

Előzmény: komancs (-)
madfax Creative Commons License 2003.02.23 0 0 4
Kinek a kedvenc csapata a Proleter Coka?
A "c"-re képzeljetek vesszőt...
komancs Creative Commons License 2003.02.23 0 0 3
Amásik fogalom ami gyakran okoz zavart az
UTÓDPÁRT.
Nem emlékszem pontosan , de úgy rémlik az MSZMP székházait irodáit elosztották a jelenlegi pártok között.Azért hogy ez teljesen igazságos legyen, épp 99-ben korrigált a Fidesz.
Akkor milyen vagyon maradt amimiatt utódpártnak lehet emlegetni az MSZP-t?
komancs Creative Commons License 2003.02.23 0 0 2
Ti meg úgy húzzátok elő a nevét, mintha ő lenne a védőszentetek.
Saját véleményetek sosincs?

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.02.21 0 0 1
Komancs létedre nem olvasol elég Marxot. Bőven találsz nála adatot arra, ki a 'proletár'. Ezzel nem azonos a 'proli', amely a mai szóhasználatban inkább lumpent jelent, aki jellemzően semmilyen munkát nem végez.
marble Creative Commons License 2003.02.21 0 0 0
p0lgár, pr0letár, k0mancs
:))
komancs Creative Commons License 2003.02.21 0 0 topiknyitó

Néha úgy tűnik nem ugyanazt a nyelvet beszéljük.

Néhány napja olvastam egy topicban a proleteár és a polgár szó taglalását. Akkor sajnos nem értem rá hozzászólni, ma meg már nem találom.
Mivel máskor is volt már úgy hogy a szó nem ugyanazt jelentette szémomra mint másnak hát előhozom újra.

Tehát a proletár (proli) szvsz a munkás aki a két kezével dolgozik.Ellenpárja az értelmiségi, aki az eszét használja munkavégzésre.
A polgár az helytől függő.Régen a városlakó volt a polgár, ellentéte a paraszt aki falun élt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!