Keresés

Részletes keresés

DRT Creative Commons License 2003.02.25 0 0 66
Tudathasadás, vagy csoportnick?

Nagyjából ezt a választ vártam. Valaki, aki 2 egymás utáni hozzászólásában ellent tud mondani magának, az sokkal többre nem is képes.

Előzmény: Vadon élő állat (65)
DRT Creative Commons License 2003.02.25 0 0 63
Egyszerű kis elme lehetsz te is.
Előzmény: Vadon élő állat (57)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 62
Nem vitatkozom senkivel és a véleményem abszolut pártsemleges.
Fábry S. kedvelt humoristám volt, nagyon élveztem a stilusát, ötletei és előadásmódját.
Kezdetben nézetm a csütörtöki müsorát.
Mostmár nem nézem, mert baromian idegesit, hogy mindenki szavába belevág, nem engedi a meghivottakat egy mondatot végig mondani. A meghivottak viselkedése nagyon eröltetett.
Az egész müsor F.S. exhibicionizmusára épül.
A dizájn center egy ideig üditő volt, de a vége felé néha bánatónak találtam. A mi most használatos tárgyainkat ugyanigy ki lehet majd annak idején csufolni. Az igazi bajom vele, hogy az Ő előadásában a tárgyak azért voltak olyan, amilyenek, mert a szocializmus korában készültek. De ez igy hülyeség.

Annak, hogy a német TV-ben műsort adhatott örülök, hogy akcentus nélkül beszél németül szép teljesitmény. De szerintem ez F.S. magánügye és több szót nem érdemel.

Dehát mindannyian változunk. Sajnos Sándor György sem az már a szememben aki volt 20 évvel ezelött.
Elismerem, hogy akkor nagy volt. De 20 évvel ezelött én meg szép voltam és akkor most mi van?

A világ forog és egyes stilusok,emberek kimennek a divatből. Csak az örökérvényű marad meg. Pl. Kabos Gyula pesti kispolgár alakitásai. De ez is csak addig lesz élvezhető amig emlékszenek az emberek erre a tipusra és városi milliőre.

Nem kell senkit sem isteniteni sem eldobni. Mindenkitől azt kell értékelni amit teljesitményként nyújt és nem kell mögé semmit hozzágondolni.
Persze ez az én véleményem.

csabiman Creative Commons License 2003.02.25 0 0 61
Hang-vagy képfájlban nincs meg valakinek véletlenül, akár egy részlet is? Belehallgatnék, hogy nyomja düccsül... :))
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 60
Nem kivánlak domesztikálni, de azért figyelj:

amit én állítok, az a valóság, ezért természetesen lehet tényként közölni.
Amit a kolléga állít, az egy zavaros, ráadásul értelmetlen fogalom, ami ráadásul teljesen hiteltelen. Emiatt nem lehet tényként közölni.

Ezt azoki ugyanilyen joggal mondhatnák, akik veld nem értenek egyet.
Tehát amit irtál = 0

Előzmény: Vadon élő állat (57)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 59
Egyetértek.
Előzmény: Tripletheader (39)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.02.25 0 0 58
Arról mi a véleményed, hogy miért kap egy magyar humorista idegen nyelven történő, rögzítésre, majd leadásra került külföldi szereplése zérus publicitást a hazájában.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (56)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.25 0 0 56
én általában nézem a 7i7-est bár nem rohanok haza, hogy le ne maradjak. ha kihagyom sincs nagy hiányérzetem. Fábry teljesen más műfaj, nem összehasonlítható. Én szeretem Fábryt és nem nagyon érdekel, hogy melyik oldalon áll. Amíg ilyen a stílusa és ülnek a poénjai addig szeretem. És nem látom, hogy változna.
Még valami. Amikor Farkasházyval volt egy kis vitája akkor nagyon kulturáltan nem vitte be a műsorába, F. pedig adott teret az újságjában Fábrynak, hogy megmondja a véleményét. Nekem ez nagyon tetszett, valahogy úriemberekhez méltó volt. Remélem nem csak én láttam ezt.
Előzmény: Vadon élő állat (52)
DRT Creative Commons License 2003.02.25 0 0 55
"Márpedig a Heti Hetest jóérzésű ember nem nézi, pláne nem rajong érte"

Utóiratod sommás megállapítása alapján elemeznéd ezt a mondatot?

Előzmény: Vadon élő állat (54)
PuPu Creative Commons License 2003.02.25 0 0 53
Nem kell ezen annyit kínlódni!
A mi Sanyink pragmatikus gyerek, nem ellensége a zsebének, oszt annyi.
Olyan pünkt, mint a fideszes nemzetmentők.
Először próbálkozott az egyik oldalon, - a HH nem jött be, mert túl erőszakos volt. Hát nézelődött tovább.
Talált végre egy piaci rést, nosza, betört rajta.
Így lett ő az egyetlen ma élő jobboldali humorista, - ebből már futja a vajra a kalácson.
A dizájncenterben felhalmozott tapasztalatait meg eladta a Terror Házában, jópénzért, - megalkotva a Nagy Magyar Megagagyit...
Nem kell elítélni, - anno a lányok területén magam is így voltam, - láttam egy rést, mingyár be akartam tömni...
Már piacilag, ugye...
:O)))))
DRT Creative Commons License 2003.02.24 0 0 51
A számokon kívül mi értelme van a mateknak? Valami végkövetkeztetés?

Egyébként Harald Schmidt-en kívül a többi nem sok szart ér (szerintem).

Előzmény: Jókai út 27 (50)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.02.24 0 0 50
Jó a lista.

Ezen műsorokat (Jörg Thadeusz "extra drei" NDR kivételével) már régóta (amióta műholdas vételi lehetőség adott) figyelemmel követem. (A Schöneberger show és a Zimmer frei! mondjuk nem kabaré szvsz)

Az is érdekes, hogy a felsorolt 60 adásból csak a Scheibenwischer (2x) és a Hallervordens Spott (2x) a politikai kabaré (azaz 6.6 %).
Az Ottis Schlachthof kb felében politikai, Harald Schmidt kb 10%-ban. Ez további 1 %. Azaz a német nyelvű Magyarországon is fogható kabaré adások 7.6 %-a politikai kabaré. A maradék 92.4 % nem.

Viszont az, hogy a politikai kabarettisták politikusokkal haverkodjanak az nem jellemző. Ekkor szvsz a politikai kabarék számára fennmaradó maradék 7.6 % rész is eltünne hiteltelenség miatt.

Előzmény: sz (47)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.24 0 0 49
off
"A Heti hetest csak azért bártorkodtam írni, mivel Farkasházy az online-interjúban igen sokszor emlegette hogy végeredményben ö fedezete fel és adott lehetőséget Magyarország összes ma még mozgó kabarettistájának, azaz mintegy a humor professzorának kellene őt tekinteni, akinek a kisujjában van a szakma. Ezzel szemben amit a Heti hetesben produkálnak az megdöbbentő. "

Nem kell őt semmilyen professzornak tekinteni és nem is várja el ezt. Ő sosem mondta, hogy attól jó valaki, mert ő fedezte fel, csak azt mondta, hogy ő adott lehetőséget neki. Szerencsére olyan helyre küzdötte magát, ahonnan tudott segíteni és ez akkoriban nem volt kis teljesítmény. Rengeteg új színnek adott lehetőséget, hogy bekerüljön a magyar humorba, ezért tisztelni kell, de ezt csak én mondom, nem ő. Olvasd régebbi könyveit, abban nagyon sok érdekes dolog van erről. A saját humora elég sajátságos és nagyon jókat szokott írni. Én csak azért hápogtam, mert a topik Fábryról szólt, és nem a heti hetesről ahol vendégként volt a Fábry egyszer, ha jól tudom. Összehasonlíthatatlanok mindenképp mert másképp adnak elő mást.
Én Fábryra nagyon büszke vagyok, olyan humort csinál amit senki és hitelesen is adja elő. Ráadásul embernek is kedvelem. Annak meg pláne örülök, hogy külföldön is sikert arat. Egyrészt mert Fábry másrészt mert egy magyar előadó arat sikert.
Hogy ehhez hogy jön a 7i7 (náha jogos) fikázása azt nem tudom.

ON

Előzmény: Jókai út 27 (45)
RogerWilco Creative Commons License 2003.02.24 0 0 48
A "Vesztegzár a Grand Hotelben" legalábbis finnül létezik :-)
Előzmény: Jókai út 27 (45)
sz Creative Commons License 2003.02.24 0 0 47
DRT Creative Commons License 2003.02.24 0 0 46
Farkasházy nem parodista. Szerkesztőnek, háttérmunkásnak kiváló, de nem színpadra való.
Előzmény: Jókai út 27 (45)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.02.24 0 0 45
Németországban is van ilyen dizájncenter típusú parodista, elsősorban a volt NDK-ban élő kabarettisták körében. Az egyik legismertebb a drezdai Uwe Stiemle, aki sikerei hatására a "Polizeiruf 110" c. bűnügyi filmsorozatban főszerepet is kapott. Ezekben az epizódokban olykor sikerül becsempésznie egy-egy tipikus NDK tárgyat: mint a hosszúcsőrü fényezett műanyag öntözőkanna, mely a kiömlőnyílásnál olyan szűk, hogy a víz "injekcióstűszerűen" ömlik ki a csőböl, azaz nem felületi öntözést, hanem mintegy gyökéröntözést valósítva meg. (Persze a sok tudatlan letörte a cső végét nagyobb átmérőt biztosítva, nem ismerve a gyökéröntözés hasznosságát)

A Heti hetest csak azért bártorkodtam írni, mivel Farkasházy az online-interjúban igen sokszor emlegette hogy végeredményben ö fedezete fel és adott lehetőséget Magyarország összes ma még mozgó kabarettistájának, azaz mintegy a humor professzorának kellene őt tekinteni, akinek a kisujjában van a szakma. Ezzel szemben amit a Heti hetesben produkálnak az megdöbbentő.

Másrészt ennek a berlini fellépésnek mintha nem lenne sajtóvisszhangja. Annyira jelentéktelen lenne, illetve oly sok humorista személyt ismerünk, aki idegen nyelven is sikert arat(ott)? (Rejtő Jenő is sajnos ismeretlen külföldön, ha jól tudom csak oroszul jelent meg, mégpedig a 14 karátos autó).

Előzmény: BahnScorper (44)
BahnScorper Creative Commons License 2003.02.24 0 0 44
Na ez igen! Úgy látszik, Fábry valóban iskolát teremtett a dizájncenterrel... :-)))

Amúgy meg a Showder alapmű, de a hetihetest én is ki nem állhatom. Nem is annyira a politikai töltetek miatt, hanem azért, mert Fábry olyan intelligens, kicsit áltahó módon rájátszik a dolgokra - habár amikor a kiszeltündi előtt égett operatémában, az elég ciki volt - míg a verebes meg a többiek primitív tahók, csak egymás túlüvöltésében merül ki a "műsor"...

DRT Creative Commons License 2003.02.24 0 0 43
Ha leállok németekkel beszélgetni, akkor egy közepesen szar tréfán is betegre röhögik magukat, ami mondjuk egy halványabb mosolyt nem fakasztana hazai társaságban. Tudod, "A német humor 1000 éve"...Ez semmit nem von le FS érdemeiből. Sőt ettől a 7i7es sem lesz se jobb, se rosszabb.
Előzmény: epdm2 (25)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.21 0 0 42
na én feladtam, mocskolódjatok, ennyit rólatok
Előzmény: topik (40)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 41
Minek idekeverni a Heti Hetest... Mirol beszelt a Fabry? Mennyi idot kapott?

A műsor a "Kabarett & Co.: Maulhelden - 1 (Aus dem Tempodrom in Berlin)" volt.
Amennyit én láttam (kb 20 perc) a szocialista időkből származó tárgyakat mutatta be. Sokol rádió, kotonszárító, fecske gatya. A legnagyobb a szovjet pumpás kerti zuhany volt.

A következő rész két hét múlva március 6.án lesz.

Előzmény: Samott (16)
topik Creative Commons License 2003.02.21 0 0 40
A hetihetesben nemelyik magyarul sem tud rendesen beszelni, nemhogy nemetul...
Tripletheader Creative Commons License 2003.02.21 0 0 39
Megneztem az utolso heti hetest. Rossz volt.
Megneztem az utolso Fabry-showt. Az is rossz volt.

Fabry felment a Kossuth-terre es ettol amolyan nepi herossza valtozott, a "mi emberunk". Szomoru.

A nemet nyelv ismerete egyebirant valoban hasznos, mindenkinek tudom ajanlani az elsajatitasat.

- th

c45 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 38
OFF
Ha jól látom, Te vagy aki itt zsidózik! Nem érzed, hogy kissé eltérsz a témától? Vagy e nélkül Ti már nem bírtok meglenni, ez a fixa ideátok?
Előzmény: Hayloft Ezekiel (29)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.21 0 0 37
nem tudom, nem nézem a 7i7est rendszeresen, és ha volt akkor mi van? nem értelek.
Előzmény: zsombi (33)
wecky Creative Commons License 2003.02.21 0 0 36
biztos te is léptél már kutyapiszokba, mégsem szeretnéd hogy együtt emlegessenek vele..
Előzmény: zsombi (33)
Zser Creative Commons License 2003.02.21 0 0 35
Accept.
Előzmény: Vadon élő állat (0)
stranger123 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 34
Igen, legalább egyszer.
Előzmény: zsombi (33)
zsombi Creative Commons License 2003.02.21 0 0 33
Elnézést, jól emlékszem, hogy Fábry mester egyszer volt vendég a 7i7-ben?
Előzmény: Hayloft Ezekiel (29)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.21 0 0 32
az biztos, hogy osztaná rendesen :)) de akkor hadd dolgozzak a titkárságán, hogy szétröhöghessem a fejem! A magánéletben is nagyon jó dumája van, nem csak színpadon, többször volt szerencsém beszéhetni vele.
Előzmény: Tommy Hagen (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!