Keresés

Részletes keresés

janosbenko Creative Commons License 2010.10.14 0 0 4
Ez a speciális énektechnika hasonlít ahhoz amiről a hard rock, metal stb énekes oldalakon írnak "vocal fry" technika néven. Csak mélyebb regiszterekben alkalmazva. Ennak az a lényege, hogy a hangszálakat kevés levegővel rezgésbe hozzák, amíg pattogó, morgó hang keletkezik. Erre mondanak aztán mindenféle szöveget. Nem hiszem, hogy van iskolája ennek, de ha valaki tud ilyet engem is érdekel..
noidea Creative Commons License 2003.02.21 0 0 3
Az lesz az. Tudom, hogy van itt, aki tudja, közvetetten én is tudok valakit (talán ő az) de nyilván sokan nyúzzák vele. Ezért tettem itt fel a kérdést, hogy talán valaki hivatalból is tanítja. De köszi.
Előzmény: PsichoTheRapist (2)
PsichoTheRapist Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2
Ilyen "gyomorból mantrázást" csak tibetiektől hallottam eddig, sajna nem Magyarországon. Szerintem keresd meg Paizs( remélem jól írom) Miklóst, az 1000tea teaházban ( Váci utca), ő tud valami ilyen ének technikát. Budhhista fősulira járt, meg a Koraiörömben zenél.
noidea Creative Commons License 2003.02.21 0 0 1
Pl. torokhangon éneklés. Az üveghang (overtone chant) talán nem is tartozik ide, csak nekünk nyugatiaknak, de az is érdekelne.
Előzmény: PsichoTheRapist (0)
PsichoTheRapist Creative Commons License 2003.02.21 0 0 0
Bocsi, de mit értesz Buddhista ének technika alatt?
Tény, hogy szinte minden vonalon énekelnek időnkét szutrákat, de különösebb technikája nincs.
Hindu vonalon inkább el tudom képzelni az ilyet!
noidea Creative Commons License 2003.02.21 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Engem az érdekel, hogy tud-e valaki olyan helyet, elérhetőséget, ahol ilyesmit lehet tanulni. Zeneileg is szeretem, de amikor (néha ritkán) sikerül hasonlókkal probálkoznom, érzem, hogy igen jót tesz az energiáimnak.

Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!