Keresés

Részletes keresés

bad100 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 15
209-es Kun Béla úttörőcsapat víííííííííííííjjjjjjjjázzzzzzzzzzzzz!

zászlónak tiszteeeeeeeeeeelegjjjjj!

mijjen hüle szó: úttörő.......
azé lett most enji kátyú?

ex_lx Creative Commons License 2003.02.20 0 0 14
Úgy sejted, hogy egy patinás úttörődinasztiára bukkantunk? ;)
Előzmény: kalmarpeter (13)
kalmarpeter Creative Commons License 2003.02.20 0 0 13
:-)Íme a bizonyíték, nem csak a jobboldal családcentrikus.
gegenseegross Creative Commons License 2003.02.20 0 0 12
... és változtass nevet is.
Előzmény: dekóder (9)
polites Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11
Elképzelem a szembesítést. :))
Előzmény: ex_lx (10)
ex_lx Creative Commons License 2003.02.20 0 0 10
Gondolod, hogy a vevő már tudja, hogy rokonok? Persze... közben értesülhetett a sajtóból.
Előzmény: dekóder (9)
dekóder Creative Commons License 2003.02.20 0 0 9
Rácz hamarosan nyilvánosságra hozza azt a levelet, amelyben baráti, testvéri kérést intéz a vevőhöz: "tisztelt unokatestvérem, kedves Attila, számomra nemcsak a tisztesség fontos, de annak látszata is, ezért kérlek, amíg a párt kormányoz, tagadd le, hogy rokonok vagyunk".
krz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 8
azt kihagytad, hogy meg a hazban is o lakik:)
Előzmény: rtsrulez (7)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.20 0 0 7
Ez egyre hihetobb. Eladott egy telket, amirol nem tudta hogy van ra epitesi engedely, egy vevonek, akirol meg azt nem tudta hogy az unokatestvere :-)))

Meg kene kerdezni, hogy fiu-e avagy lany.

bad100 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 6
jóhogy nem tutta!

hát izgult nagyon! összejön nem jön, esetleg megtuggya Rogán Anti........

és megtutta.....

pesze remélem volt anji eszük, hogy a felújításhoz a zORBÁNBÁNYÁKból vették a követ, legalább a kerti ösvényre, mer ezzel még najjon pozitívan ki lehet jönni a zügyből!!!!

Előzmény: krz (5)
krz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 5
azonban azt állítja, hogy az ingatlan eladásakor nem tudta, hogy a vevő az unokatestvére

ez a legjobb:)

bad100 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 4
20 milláé pont lehet venni egy XII. kerületi 60 m2-es lakást, de nem a hegyen egy önálló telken álló lakóingatlant......

reális :-))))))

monjuk az én lakásom ér 26 millát, ráfizetés igénye nélkül szeretném elcserélni arra a vadászházra, és kifizetem a felújítás számláit is!!!!

Előzmény: pert1 (3)
pert1 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 3
Az engedély az szinte semmit, de a telek ára az engedélytol felmegy párezer forintról
pártízezer forintra négyzetméterenként. Ha jól emlékszem a 10-20 milliós értéket az
adott ingatlanra reálisnak találták, ha nincs rá építési engedély.
Előzmény: méregkeverő (0)
bad100 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2
természetesen egy elvi építési engedély sokat nyom a latba........de esetünkben ez csak vetítés!!!!!!!!!

ez nem egy üres külterületi ingatlan volt, hanem állt rajta egy vadászház. namármost nem egy lakóparkot pakoltak rá, ami ugye boríthatta volna a bruttó beépítési mutatót, hanem felújították, és kibővítették a meglévő házat......

ha monjuk nem kaptak volna építési engedélyt, akkor esetleg nem toldhatják meg egy garázzsal, hanem csak pusztán, akár eng. nélkül is felújítják. akkor lenne értelme ezzel az engedéllyel érvelni, ha odazúztak volna ténleg egy társasházat, de eszt szerencsére nem merték még megtenni.......

Előzmény: méregkeverő (0)
BaSand Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1
Valahol az unokatestvérnek is kell laknia. Nem?
Előzmény: dompimomper (-)
méregkeverő Creative Commons License 2003.02.20 0 0 0
Gyerekek én ezt nem értem:
"Szakértők szerint 96 millió forintot ért az ingatlan, mivel az eladáskor már érvényes építési engedélyt adtak ki a területre, ezáltal jelentősen megnövekedett a vadászház értéke. A rendőrség azoban megszüntette a nyomozást, mert szerintük nem bizonyítható, hogy Rácz Péter tudott arról, hogy a területre építési engedélyt adtak ki. Így a rendőrségi határozat szerint nem bizonyítható a szándékos megtévesztés."

Van köztünk olyan, aki meg tudná mondani mennyit ér egy építési engedély??
Mennyit ért volna szóban forgó ingatlan e nélkül az engedély nélkül???

Előzmény: dompimomper (-)
dompimomper Creative Commons License 2003.02.20 0 0 topiknyitó

A főúttörő rokonának adta el olcsón a vadászházat
2003. február 20., csütörtök, 15:23

"Rogán Antal fideszes képviselő értesülései szerint a Magyar Úttörő Szövetség (MÚSZ) elnöke, Rácz Péter unokatestvére annak a Rabb Attilának, aki a BAU-bérc 50 százalékos tulajdonosaként 1999-ben megvette a csillebérci vadászházat a MÚSZ-tól. Rácz elismerte, hogy a rokona cége vette meg a 96 milliót érő házat 15 millióért, azonban azt állítja, hogy az ingatlan eladásakor nem tudta, hogy a vevő az unokatestvére.

Új információk birtokába jutott a csillebérci vadászház ügyében Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő. Csütörtöki tájékoztatóján elmondta, hogy a házat a BAU-bérc Kft. vásárolta meg a Magyar Úttörők Szövetségétől (MÚSZ) 1999-ben. A BAU-bérc Kft.-nek a cégnyilvántartás szerint ekkor egy házaspár volt a tulajdonosa, Szabó János, és felesége, Magenheim Anett. Közvetlen ezután tulajdonosváltás történt, 1999 áprilisától az EMREX Kft. és Rabb Attila lettek a tulajdonosai a BAU-bércnek.

Az EMREX több olyan cégben is benne van tulajdonosként - Talent Ingatlanfejlesztő Kft., Hunguest Gyermeküdültetési Kft., Hotel Révfülöp Kft. - amelyek jelentős megbízásokat kaptak a Nemzeti Gyermek- és Ifjúságvédelmi Közalapítványtól. Ennek elnöke pedig abban az időben Varjú László, az MSZP jelenlegi frakcióigazgatója volt. Az EMREX tehát a szocialisták szívének kedves cég - mondta Rogán.

Időközben az EMREX eladta tulajdonrészét egy sanghaji magánszemélynek, Rabb Attila továbbra is 50 százalékban tulajdonos maradt. Rabb édesanyját Matanovics Ilonának hívják, Rácz Péterét pedig Matanovics Margitnak - folytatta Rogán. Értesülései szerint pedig Rabb és Rácz unokatestvérek, mivel a két hölgy édesanyja Ódor Ilona. Leszögezhető tehát, mondta Rogán Antal, hogy a vadászház a családban maradt.

Rácz Péter az [origo]-nak azt mondta: Rabb Attila valóban az unokatestvére, de amikor a ház adásvétele történt, akkor nem volt róla tudomása, hogy a vásárló BAU-bércben Rabb tulajdonos. Arról, hogy rokona a BAU-bérc egyik tulaja, csak jóval később értesült. Több olyan szakértői vélemény van továbbá a birtokában - tette hozzá - amely szerint az ingatlan akkori vételára 15-20 millió forint lehetett.

Rogán felelevenítette, hogy 2002 februárjában feljelentést tett az ügyben, és azt állította, hogy a Magyar Úttörő Szövetség jóval áron alul, 15 millió forintért adta el a csillebérci vadászházat. Az ügylet haszonélvezője pedig Rácz Péter, a szövetség elnöke, mivel jelenleg ő lakik a házban. Az ingatlan 1700 négyzetméteres telken fekszik, a vadászház több mint száz négyzetméter alapterületű, és rendelkezik egy 40 négyzetméteres garázzsal.

Szakértők szerint 96 millió forintot ért az ingatlan, mivel az eladáskor már érvényes építési engedélyt adtak ki a területre, ezáltal jelentősen megnövekedett a vadászház értéke. A rendőrség azoban megszüntette a nyomozást, mert szerintük nem bizonyítható, hogy Rácz Péter tudott arról, hogy a területre építési engedélyt adtak ki. Így a rendőrségi határozat szerint nem bizonyítható a szándékos megtévesztés.

Rácz pedig korábban azt mondta az [origo]-nak: régóta nem találtak vevőt az ingatlanra, miközben a MÚSZ nehéz pénzügyi helyzetben volt, mivel egy akkoriban lejáró hitel törlesztőrészletét csak az ingatlan eladásával tudták kifizetni.

Rogán ezek után azt kérdezi: Rácz Péter tudta-e hogy unokatestvérének adja el a vadászházat, és etikusnak tartja-e ezt. Ezekről az információkról a nyomozást vezető ügyészséget is tájékoztatja Rogán, illetve Keller László közpénzügyi államtitkárt is."
[origo]

Na, mit szóltok a szocialista humánumhoz? Segítik egymást mindenben... És olyan nagy a család, hogy még nem is ismerik egymást az édesunokatestvérek... Hihető, és főleg hiteles magyarázat. Ez a szocialista erkölcs amire Medgyessy annyira büszke? Ez!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!