Ha beszéli a nyelvet minimum B2 szinten akkor van esély.Ha igen,még így is segédápolóként kell kezdeni.A végzettségek kinti honosítása nem olyan egyszerű.Hiába kéri ki az Egészségügyi Hivatal(Kék Kártya) honosítását.Ami ugye közel 100 ezer+ annak a hivatalos fordítása.Legtöbb esetben nem fogadják el.A kinti munkáltató akár óraszám szerinti bontást kérhet a tanulmányokról és ha keveslik akkor kint idegen nyelven vizsgát kell tenni.
1, Először telefonon érdeklődtem, egy úrral beszéltem telefonon először, elmondta a felvilágosítást, amit végighallgattam. Később átgondolva az egészet visszahívtam- megint csak érdeklődve- az információ hasonló volt, lényegében ugyanaz! Pár nap elteltével újra telefonáltam, hogy nem e találkozhatnánk személyesen?! Korrekt tájékoztatást kaptam egy vezetékes telefonszámmal, hogy időpont egyeztetés végett érdeklődjek ott, de természetesen van lehetőség.
Másnap telefonáltam a megadott irodai számon, ahol készségesen egy hölggyel beszéltem, és 2 nap múlvai időpontot beszéltünk meg.
2, A megadott időpontban megjelentem az irodában. Nincs rossz helyen a Fő téren van, Kapuváron szinte a belváros. Minden normálisnak tűnt. Személyesen készségesen fogadtak, az információ itt is ugyanaz volt. Vittem magammal német nyelvű önéletrajzot, próbáltam segítséget kérni, hogy ez így jó- e, a hölgy gonosan átnézte, adott tanácsot, sőt több helyesírási hibát, nyelvtani hibát észrevett, és jelezte. Perfekt német egyébként, ahogy én észleltem. (közben telefonhívása is volt, ott is németül beszélt, kicsit beszélek én is, így pár dolgot megértettem- valami jelentkezőkről volt szó, hogy a kiküldött 6 ember közül 4- et alkalmaznának).
Szóval minden egyeztettünk, mindenről felvilágosítást kaptam, így - mivel volt személyes találkozás is- minden kérdésemre kaptam kielégítő választ, szerződést kötöttünk.
18.000 Ft-ot kértek előre, számlát is kaptam róla- mikor kérdezte, hogy milyen névre írja a számlát, próbálkoztam, hogy nem kell nekem számla...- rögtön szólt a hölgy, hogy itt minden esetben minden bevételről számla készül, így kaptam is! KORREKT! (sok helyen már biztos mondták volna, hogy rendben...).
A német nyelvű önéletrajzot ott hagytam, de mondta a hölgy, hogy pár napon belül ki fogják a hibákat javítani, és postán el is fogják nekem küldeni a javítottat, hogy lássam.
3, Pár nap elteltével jött is a boríték, valóban benne volt a javított fényképes német nyelvű önéletrajz. Ez is rendben volt.
A helyszínen egyébként korrekt felvilágosítást kaptam, ezen kívül kaptam három nyelvű önéletrajz mintát, különböző információkat, és egy 32 oldalas komplett katalógust (egyébként 12 ország van benne) minden hasznos infóval a külföldi munkavállalással kapcsolatban.
Minden információt megkaptam!
4, Kb.: 2 hét telt el amikor megint csak levelet kaptam. Ez egy igazolás volt jó pár külföldi munkáltatóval kapcsolatban, hogy a cég hova, kinek, milyen munkára jutatta el az önéletrajzomat.
5, Ezt követően nem sok idő telt el, kb.: 1 hét telefonon kerestek egy külföldi számról, felvettem, de mivel nem tudok annyira németül- segédmunkára jelentkeztem, azt mondták nem kell német nyelvtudás- nem értettem sok mindent amit telefonba nekem mondtak. Gyorsan felhívtam az irodát, bediktáltam a számot, és kértem, hogy intézkedjenek. A hölgy készséges volt, kb.: 10 perc elteltével vissza is hívott, hogy beszélt a megadott számon egy úrral, és azért kerestek, hogy mikor tudnék kezdeni. Nagyon megörültem, és a hölgy azt is lebeszélte, hogy elsejétől munkába állhatok.
6, A megadott napon, időben jelentkeztem osztrák munkaadómnál, minden olyan volt, mint ahogy otthon megbeszéltük, semmiben igazából nem csalódtam. Fizetés, szállás, étkezés.
Azóta is itt dolgozom konyhai kisegítőként.
Ezzel a bejegyzéssel, és konkrét történettel szeretém az AnZoRo Kft. munkáját megköszönni, és ha engem kérdez valaki, én a céget csak ajánlani tudom!
Halihó! Szeretném a segítségeteket kérni külföldi munkavállalással kapcsolatban. Szeretnék dolgozni külföldön (bmilyen ország érdekel, ahol az angolt lehet használni, ill. Írország különösen is, de bmilyen más országra is nyitott vagyok). Végzettségem médiával kapcsolatos. De bmilyen tisztességes(!) állást szívesen vállalnék. Angolul elboldogulok, jelenleg is dolgozom az ügyön (angoltanulás). Egyszer már voltam kint hosszabb időt külföldön. Az email címem: anolomanolo@freemail.hu A válaszokat nagyon köszönöm!
Én a Hotelanimation.hu -val voltam külföldön és nekem nagyon bejött ez a munka, a szállodai animátorkodás! Egy 4 csillagos mediterrán szállodában reggelizel, ebédelsz, vacsorázol a svédasztalról, napközben pedig programokat szervezel a szálloda vendégeinek...és ezért még fizetnek is! Érdemes elolvasni a honlapon az élménybeszámolókat! http://www.hotelanimation.hu
Az ETC feladata jelentkezők toborzása, szintfelmérése, előválogatása, felkészítése a világ legnagyobb hajóin történő munkavégzésre, illetve külföldi szárazföldi munkákra.
Azon filózok, hogy jövő nyáron én is szerencsét próbálnék az óperenciás tenger túlpartján. Nem annyira a kényszer hajt, mert van rendes munkahelyem, viszonylag jó fizetésem, lakás, kocsi, egyebek. Ami mégis hajt, az a kaland, hogy egy kicsit szétnézzek a nagyvilágban, nyelvgyakorlás, lehetőségek feltérképezése stb. Habár van rendes szakmám IT és villamosipari területen, de nem feltétlenül szakmunkát keresek.
A tervem az, hogy a nyári hónapokra vállalnék valami idény jellegű munkát, amivel nem veszek magamra kötelezettséget.
Láttam a neten több olyan munkaközvetítőt, akik ilyen munkákat ajánlanak. Takarítás, mosogatás, építkezés, stb. Valaki ismer ilyen közvetítőt, mennyire megbízhatóak, van valakinek tapasztalata velük?
sziasztok jelenleg az u.s.a ban dolgozok mint autofenyezo[5dik eve] de mostmar elegvolt es az euban keresek hasonlo munkat de nyitot vagyok mas munka irant is.segitseget elore is koszonom
Valaki nem tud valamit a norvégiai olajfúrós munkákról? Milyenek a körülmények stb. Nem tudtok valakit, aki már csinált ilyen munkát? Sürgős lenne, előre is köszi...
Azt a papirt is elfogadjak ne izgulj.
Aminek sztem erdemes utananezi, az az adokedvezmeny amit kapsz kulfoldikent.
Engem ebben probaltak atverni, es aztan kb. 8 honapos harc volt, mire sikerult tisztaznunk a dolgot. (persze akkor mar a cegnel dolgoztam, es alairtam a szerzodesemet, szoval mar pusztan az, hogy valaki meghallgasson 6 honapba kerult. )
Hollandia eseteben jo tudni azt is, hogy az auto honositasakor meg kell fizetni valami speci adot (az import ado-n kivul). Na az marha draga :-)
:) Most elarulom, hogy nekem annyi fogalmam sincs a programozashoz mint annak a bizonyos hajdunak. Szoval nem tudom, ez sok, keves, vagy epp eleg. Viszont gyakorlattal keresnek embert, lehetoleg olcson :). A fizetesek? Evi brutto 15000-csillagos eg. A 25e mar eleg jonak szamit, az kb havi netto 1500. Igenyektol fuggoen meg lehet belole elni. Kis-olcso alberlet (szoba) 200-tol (az tenyleg minimum, de lehet mazlid), rezsi 100, berlet 100, kaja (hazikoszt) 100-amennyit megeszel :). Egy pint sor kocsmaban 1,5 font, konditeremberlet havi 30. :)
Gyakorlati tanacsom: www.ask.co.uk, keresobe job, es aztan ugorj el, mert kiugranak a gepbol a szajtok. Ez amugy a legjobb UK kereso, szvsz.
A parom programozo (Londonban). Fel eve nem talalt melot, most ugy nez ki, eppen osszejon valami. Az egy-ket nyelv az nem tul sok, de o is otthon tanult meg sokmindent, netrol is vannak letoltheto konyvek, szerintem jo ha beleerositesz. Szemelyes tapasztalat, hogy nem kernek papirt. Elhiszik ami a CV-ben van, aztan ha kokler az illeto, azert van a 3 honap probaido. Ha meg tudja amire szukseg van, minek a papir? Plane programozasban mit er egy papir? Olyan gyorsan valtozik minden, ezt iskolak ugysem nagyon tudjak kovetni. Azt tudod mar, hogy merre indulnal?