Keresés

Részletes keresés

szomi_szomi Creative Commons License 2003.11.03 0 0 27
Az első ütem használatbavételije jogerős lett. Az építtető, nekem legalábbis biztos és tudtommal mindenkinek, maradéktalanul kifizette a kötbért.
Alakult egy cég a közös képviseletre. A társasházi alakuló közgyűlés még nem volt meg, így nem tudok közös ktg.-et mondani. Tömbbiztosítás már van. A lépcsőházakat is takarítják. A parkosítás úgyahogy rendben van.
A fűtés a mi lakásunkban nagyon tuti. Egy kivételével az összes radiátort le kellett zárnom, hogy ne legyen túl meleg. Viszont a központi termosztát úgy tűnik nem működik jól (nem kapcsolja le a fűtést).

A 2. 3. ütemet gőzerővel építik. Viszont a második ütem első felének tudomásom szerint már kész kéne lennie, de még legalább 1-2 hónapnyi munka van rajta. Szóval csúszás továbbra is van SZVSZ.

Ja és a 3. ütem külső fala mégiscsak Porothermből lesz. A honlapon is kijavították.

A honlapon egyébként szerintem rajta vannak a műszaki információk.

A Fehérvári-Prielle sarkán letaroltak két telket. Vagy lakóház, vagy iroda, vagy mindkettő épül majd ott. Ez abból a szempontból jó, hogy a környék ezen része rém gusztustalan, elhagyatott és ijesztő volt. Szóval annál ami volt csak jobb lehet.

Összességében az árérték aránnyal elégedett vagyok. A csúszásért anyagilag kárpótolt a kötbér meg a részleges rezsimentesség. Viszont a csúszás miatti a sok idegeskedést és szorongást csak nehezen tudom elfelejteni.

A típusszerződés ... hmmm ... khm,khm ...hangsúlyoznom kell, hogy nem vagyok ügyvéd szóval amit leírok az csak a laikus magánvéleményem. Szóval szerintem rosszabb mint az elsőütemé, de az első ütemé sem volt túl jó. Sajnos ebből a szempontból elég siralmas a helyzet a magyar újlakáspiacon. Próbáljatok meg minél többet javítani a szerződésen _saját ügyvéd_ segítségével.

Előzmény: Tulip90 (25)
Haszprus Creative Commons License 2003.11.02 0 0 26
imho már nehezen fogsz a harmadik ütemben venni bármit is. persze próbálkozni lehet, de már hónapokkal ezelőtt is a lakások többsége foglalt volt.
Előzmény: Tulip90 (25)
Tulip90 Creative Commons License 2003.11.02 0 0 25
Üdv Mindenkinek!
Nincs túl sok hir a Nádorligetből. Szerintem ez jó jel, minden rendben megy. (?!?) A késéseket leszámítva....
Én a III. ütem iránt érdeklődöm.
Milyen lesz a fűtési rendszer? Teljesen elzárható vagy mindig van egy minimális fűtés?
A bejárati ajtó biztonsági? Acéltok, több ponton záródó stb.?
Konyhabútor benne van az árban?
A III. ütem tipus szerződése jobb, mint az előzőek?
Minden egyéb érdekel, ami ezzel kapcsolatos!
Jelenleg külföldön dolgozom, ezért nehezen jutok információhoz. Előre is köszönet!


szomi_szomi Creative Commons License 2003.09.25 0 0 24
Megvan az első ütem használatbavételije. Juhú! :-)
(Bár még 2 hét mire jogerős lesz, de csak nem lesz gond.)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.09.10 0 0 23
Hali,

Most már másodszor is mi voltunk az RTL Klub hiradójában a lakáshiteles hírek háttere. Legközelebb kiállok integetni az erkélyre. :-)

szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.14 0 0 22
Lehet olyan szerződést is kötni, ahol nem kell irdatlan nagy bizalom a vásárláshoz. Például használatbavételiig banki letétbe kerül a vevő pénze. És mielőtt valaki hőbölögne, hogy ez így megoldhatatlan, közölném, hogy létezik ilyen építkezés Budapesten.

Egyébként ennyiért találtam volna Budán, csak nem ekkorát. :-)

Előzmény: endrú (21)
endrú Creative Commons License 2003.07.12 0 0 21
hali
Ha viktor325e "okosan" elpályázott, szomi pedig mégis csak ráfanyalodott, mert budán csak ezt találta ennyiért - körültekintő, megfontolt és meggyőző érv, ajánlom minden lakást kereső figyelmébe -, akkor talán jobb, ha mindenki maga dönti el, hogy a bizalmát és a pénzét hova teszi.

Jut eszembe fiúk, lányok,most vettem dinnyét - baromi jó... Jól megnéztem a kínálatot, válogattam, gondolkodtam, vittem ügyvédet és sikerült...

Cygnus Creative Commons License 2003.07.11 0 0 20
Milyen jó lenne csak szuperlatívuszokat olvasni !!!

Igen, igen az 100 pontos kérdés a céltábla közepén! :)

Előzmény: szomi_szomi (19)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.11 0 0 19
"SZVSZ egy kicsit egyoldalúan fikázós eddig ez a topic, holott 300 lakás elment már itt."

És hány lakás készült el ebből a 300-ból? Úgy értem hányra van meg a használatbavételi?

Előzmény: ahab (18)
ahab Creative Commons License 2003.07.11 0 0 18
Elöljáróban: napi kapcsolatban állok a Nádorliget lakóparkkal...

Néhány félreértést tisztázni kellene.

A Nádorliget lakópark (v. lakónegyed) sikere többek között a relatíve alacsony négyzetméterárakban rejlik.

akinek szauna, fitness, uszoda, stb. kell az ne itt keresse. Viszont ezzel a későbbi fenntartás költségei is alacsonyabbak.

A Sajó Rt. és a Nádorliget Rt. KÉT CÉG! Ennek is utána lehet nézni a Cégbíróságon.

SZVSZ egy kicsit egyoldalúan fikázós eddig ez a topic, holott 300 lakás elment már itt.

Viktor352e - "odajártunk kb egy hónapig nézegetni, előkészítették a szerződést ami tele volt formai és tartalmi hibákkal. " - Mik voltak azok a hibák ? Milyen volt az amit végül máshol aláírtál?

"javítsanak ki benne egy csomó dolgot (kb 20 helyen)" - ez a javítási igény akkor lenne érthető, ha te nem egy ú.n. mintaszerződést, vagy blankettaszerződés alapján szerződnél a többi pár száz emberrel, hanem családi házat vennél. Vannak olyan feltételek, amelyek a helyzet és a lakópark sajátosságaból adódnak nem tud és nem is akar rajtuk változtatni az eladó.Egyébként a lakóparkok szerződései ilyenek, vagy ilyenebbek. Amúgy, ha tényleg volt 20 lényegi hiba a szerződésben, akkor mi volt az oka, hogy kijavíthatónak találtad. Egy szerződés 20 ténylegesen lényegi hibával eléggé selejtes lenne... bár az igények megfogalmazása még nem azt jelenti, hogy a szerződésben valódi hibák vannak.

"a mintát elvittük egy ingatlanos ügyvédhez aki azt mondta, hogy valószínüleg az volt a problémájuk, hogy a garancia/jótállás környékén próbáltunk kihúzni egy olyan dolgot amivel vagy szántszándékkal akartak átverni vagy legalábbis próbálhattak volna kibújni a felelősség alól."- ügyvéddel jöttél szerződni és mégis el kellett vinni szerződést egy "ingatlanos" ügyvédhez, aki veled szemben nem talált 20 hibát benne, akkor most mi van? Az ügyvéd a fenti valószínűsítésnél konkrétabb dolgot nem tudott mondani?

Lehetsz elégedetlen, de mi elsősorban azt szeretnénk, ha mindenkivel le tudna szerződni az eladó. Felesleges tehát a sárdobálás. Ennyi.

szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.11 0 0 17
Kapsz ennyiért. Csak Pesten, nem Budán.
Előzmény: Doktorxx (15)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.11 0 0 16
A XI. kerben nem nagyon van ilyen nagyvolumenű építkezés, tehát gyakorlatilag nincs konkurenciájuk. Aki meg nagyon kötődik lágymányos környékéhez és nincs túl sok pénze, az kénytelen rájuk fanyalodni.

Igazából a második ütemnél fog kiderülni, hogy töketlenség volt-e és tanultak a hibáikból vagy tényleg ilyen hazárdőrök. Meglátjuk.

Előzmény: endrú (14)
Doktorxx Creative Commons License 2003.07.11 0 0 15
Sziasztok!

Én a 3. utemben foglalasi listán vagyok. Kellően körüljártam a témát (azt hiszem). Nem látom ilyen tragikusnak a helyzetet. Szereztem egy szerződés mintát a 2. ütemből, amely tényleg elég nyakatekert, de szerintem nem rossz indulatú. A 3. ütemet tényleg másik cég csinálja, letéptem az IM-ről a kivonatot, semmi gáz.. A lényeg, hogy sehol nem kapsz ennyi pénzért, korrekt helyen, minőségi lakást. Problémák mindenhol vannak, de azt meg kell oldani...

Üdv
Doki

endrú Creative Commons License 2003.07.11 0 0 14
Kemény dolgok mehetnek ott. Érdekes, mégis mitől sikerül mégis akkor, ahogy mondjátok, annyit eladniuk? Az, hogy olcsó, már elég, és Viktor ennek ellenére mégis akart szerződni velük? Annyian, aki ott vesznek, így meg lennének vezetve? El lehet dönteni, kivel szerződik az ember, kivel nem, csak meg kell vizsgálni a helyzetet.
Cygnus Creative Commons License 2003.07.09 0 0 13
Hát ez tényleg nem túl vidám! Azt már más forrásból is hallottam, hogy a szerződéseknél vigyázni kell velük, de hogy ilyen csúnya, sunyi, banda az erősen megfontolandó. És még egy érdelesség: első emeletekről van szó - A épület 254 eFt/m2 D épület 284 eFt/m - a többit ki lehet számolni.
Előzmény: viktor325e (11)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.08 0 0 12
A szomorú az a dologban, hogy 260-280e/nm-ért azért simán fel lehet húzni ilyen házakat. Legalábbis én így hallottam.
Főleg itt, ahol ilyen gyorsan elkeltek a lakások.

A szerződésre tényleg nagyon figyeljetek oda.

Előzmény: viktor325e (11)
viktor325e Creative Commons License 2003.07.08 0 0 11
hali

én már túl vagyok a lakásvásárláson, végülis máshol sikerült venni, de a nádorligetben rendesen át próbáltak verni. Az történt hogy kinéztem egy elég szupi lakást asszem I ütem c 52.
odajártunk kb egy hónapig nézegetni, előkészítették a szerződést ami tele volt formai és tartalmi hibákkal. megkértem őket hogy mivel egy hét múlva mentünk volna aláírni javítsanak ki benne egy csomó dolgot (kb 20 helyen). amikor odamentünk aláírni (szülők, ügyvéd én)ugyan azt a hibás szerződést próbálták az orrunk alá tenni. majd következett egy elég kellemetlen másfél óra mikor az ügyvédnőjükkel jópofa kis szóváltás alakult ki. majd mikor már kb ötödszörre hozásk vissza a hibás szerződést azt mondtam hogy talán visszajönnénk néhány óra múlva addig szépen nyugodtan fejezzék be. a vége az lett hogy a megbeszélt időpont előtt negyed órával felhívtak, hogy nem kell visszamenni, mert nem kötnek velünk szerződést. a mintát elvittük egy ingatlanos ügyvédhez aki azt mondta, hogy valószínüleg az volt a problémájuk, hogy a garancia/jótállás környékén próbáltunk kihúzni egy olyan dolgot amivel vagy szántszándékkal akartak átverni vagy legalábbis próbálhattak volna kibújni a felelősség alól. utólag beszéltem egy barátommal aki az építőiparban dolgozik és az ex barátnőjének a nővére dolgozott a kivitelezőnél, az a csajszi mondta hogy nincsen pénzük befejezni az első ütemet, abból csinálgatják amit a második ill harmadik ütemből beszednek. szvsz nem véletlen hogy pikkpakk felhúzták a hátsó négy kisebb házat szerkezetkészre. a kisemberek meg át vannak verve. az első ütemet 2002 májusra(!) igérték készre. szerintetek a többi mikor lesz átadva? az a baj hogy bevállalták hogy 260-280/nm en árulják a lakásokat és most nem tudnak mit csinálni...

Cygnus Creative Commons License 2003.07.08 0 0 10
Valósággal forrong a topik, úgyhogy beszállok én is! A III. ütem A,B épületeire mostanában kötik a szerződéseket, de állítólag már a C,D épületekben lévő lakások mindegyikére van jelentkező. Jó lenne tudni, hogy mennyi ebből a csúsztatás. Van még vki aki érdeklődött tőlük? Egyeztethetnénk pár infót.
szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.07 0 0 9
Hát SZVSZ ezekre dolgokra figyeljetek a III. ütemnél:

- A beruházó megváltozott. Eddig Sajó Rt. volt most lett Nádorliget Rt. Szerintem érdemes utánanézni a cégbíróságon.
- Megújúlt a Nádorliget honlapja. Ott olvastam a III. műszaki leírását. Lényeges változás, amit laikusként észrevettem, hogy más anyagból építkeznek: az első ütemnél minden Porotherm volt itt meg a külső fal YTONG, a lakáselválasztó meg valami mészkőtégla. Szakértőt kéne megkérdezni jó-e ez.
-A honlap alapján minden III. ütemben épülő lakás használatbavételije csak 2006 nyáron lesz meg (gondolom az utolsó lakás átadása után). Ez nem lényegtelen, ha most szerződtök (lakáscélú adókedvezmény, illetékkedvezmény, hitelkedvezmény).

És, mint azt már több topikban is kinyilvánítottam: MINDENKINEK LEGYEN SAJÁT ÜGYVÉDE!!!

Egyébként az I. ütem továbbra is lassan de biztosan készülget. És a második ütem is elég bíztatónak tűnik, bár erről egy második ütemesnek kéne nyilatkozni.

Előzmény: Haszprus (8)
Haszprus Creative Commons License 2003.07.06 0 0 8
Felhozom kicsit ezt a topicot. Nyomassátok az infókat. Szomi_szomi tőled is király lenne még hallani érdekességeket :)
endrú Creative Commons License 2003.06.27 0 0 7
Vevő - nem vevő?

Tanácsát kéném a Nádorliget-ben lakó/k/nak, mert ugye ez máshol, ahol még építkeznek, nem mindenhol megy.
Ha az ár jó, a minőség korrekt - lent -, csúszás sehol sem zárható ki, bár nem szimpatikus, akkor egyebet is szeretnék megtudni...
Az építőről, az építkezésről mi a vélemény, mire ügyeljek?

Köszönet

szomi_szomi Creative Commons License 2003.05.23 0 0 6
Helló,

Hát először is közölném, hogy az első ütemben a lakásoknak még mindig nincsen meg a használatbavételije. Még az ideiglenes se.
Bár folyamatosan (változó intenzitással) dolgoznak az első ütemen is. De kezd a dolog egyre idegesítőbb lenni. Én most úgy tippelem, hogy talán őszre meg lesz.
Tehát az első ütem még koránt sincs kész. Csak már nagyrésze úgy-ahogy lakható.
Próbálom nem rossz hírét kellteni a cégnek. De ez a dolog tény, és önmagáért beszél.
Ha jobban érdekel a dolog írok kacifántosabb dolgokat is mélben. :-)

A kivitelezés korrekt volt. Egykét apró hiba a fúgázásnál, szilikonozásoknál, illetve a parketta szegélyléce feljött néhány helyen. Egyébként meg én nem vagyok egy kötözködő fajta. Más lakók talán többet tudnak mondani.

A kötbér a műszaki átadáshoz volt kötve és maximálva is volt. Korrektül elszámoltak vele. De sajnos a használatba vételi késéséért nem volt semmi kompenzáció a szerződésben.
Ja, ha még nem írtam volna, saját ügyvédet vigyél tárgyalni. :-)

Portaszolgálat nincs és nem is lesz. Üzletek az első ütemben nincsenek. Nekünk azt mondták régebben, hogy a Hauszman-Szerémi sarkán lévő telken épülő ház földszintjére terveznek ilyeneket. De, hogy az mikor épül fel az egy jó kérdés.

Még nem fizetünk közös ktg-t és nem is tudom mennyi lesz. És nem hivatalos kompenzációnként jelenleg még rezsit sem. Ami, tekintve az elmúlt telet, valószínűleg kellemes összeg volt.

Tippek:
Olcsó és mégis Budán van. Nagyon jó a közlekedése (bicikliút!!!).
1km körzetben 3 sportpálya és egy uszoda, 1 egyetem, több jó nyári bulizóhely (Zöldpardon), a Lágymányosi öbölben csónakházak is vannak, bár még nem sikerült fölfedezni őket. 500 méterre kertvárosi környezet.
A III. ütem pedig egészséges távolságra van a Szerémitől is. SZVSZ a III.-nál a Hauszman utca egy kicsit gáz, mert hétköznap azon azért van forgalom. Jobb ha nem arra néz az ablak.

Csá,
SZOMI

Előzmény: Piet (5)
Piet Creative Commons License 2003.05.22 0 0 5
Hi,

gondolkodom, hogy a III. utembe be kellene szallni, de ez a keses nem tul biztato (a III. utem 4 epuletenek atadasat fokozatosan 2004.dec - 2005. szept igerik). Lenne nehany kerdesem:

- az I. utem kivitelezese mennyire volt korrekt (kivitelezes es anyagok minosege), ugy ertem tartottak azt, ami a szerzodesben volt?

- a csuszas miatt volt valami kompenzacio (kotber szerzodesben)?

- portaszolgalat sincs? Uzleteketet terveznek?

- mennyi a kozos koltseg?

- mik azok a tippek a III. utemhez? :-)

Udv/Piet

Előzmény: szomi_szomi (4)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.02.20 0 0 4
Igen, tavaly nyárra. És a jelenlegi állapotra a "nagyjából kész van" kifejezés illik. Már sokan bent laknak.

Érdekes módon annyira nem ingatja meg, hogy állítólag minden lakást megvettek az I. és a II. ütemben is. A harmadikra meg, szintén állítólag, ugrásra készen várnak a vevők. Ezt én sem értem egészen, de van pár tippem miért.

Mint írtam semmi extra cucc. Nálam ez szempont volt, nehogy túl magas legyen a közös ktg.

Előzmény: Haszprus (3)
Haszprus Creative Commons License 2003.02.20 0 0 3
Ha jól látom a hármas buszról időnként, akkor az első ütem még mindig nem készült el... Mikorra is kellett volna? Tavaly nyárra? Vagy még előbb?

Nemtom, ez nem ingatja meg pl. a vásárlók előtt az egész lakónegyed iránti hitet? Sztem elég gázos, vajon mér csúsznak ennyit?

Amúgy a nádorligetben semmi szauna meg fitnessz cucc nincs? Valahol mintha ilyet olvastam volna de az nagyon rég volt.

Előzmény: szomi_szomi (2)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2
Ja, és a legfontosabb infó, hogy az első ütem csúszott/szik mint az állat.
Előzmény: szomi_szomi (1)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.02.20 0 0 1
Egy lakó az I. ütemből jelen. :-)

Az első infóm az, hogy ez nem lakópark, hanem hasonló stílusú társasházak csoportja némi parkosítással. Semmi extra szolgáltatás nem lesz, valószínűleg még csak körbe se lesz kerítve.
Az újabb plakátokon már "lakónegyednek" hirdetik, nagyon helyesen.

Előzmény: Haszprus (-)
Haszprus Creative Commons License 2003.02.19 0 0 topiknyitó
Nyomassátok az infókat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!