Mi a baj Thürmerrel? Mit lopott el? Vannak talán bányái? Tasnádihoz ugyan mi köze Medgysinek? Semmi. Persze a fidesz elhatárolódhatna, a Bencsik úgy láttam, nagy haverja.
"Trin Dorg válasz erre | adatok | e-mail 2003-02-18 20:57:02 (0)
... vagy talán bárki is hallott olyan nyilatkozatot, amelyben Vik-tor, Vik-tor (vagy a Fidesz) elítélte volna a hétvégén a Kossuth téren lezajlott náci demonstrációt és elhatárolódott volna attól? Mert nekem nem rémlik ilyesmi.
Ennyire kell neki a MIÉP szavazótábor? Remélem, a mérsékelt, európai jobboldal az MDF felé fog fordulni, s nem az EU ellenes Vik-tor felé!"
Elmesélnéd, mi köze a MIÉP-nek a Kossuth téri demonstrációhoz?
Ha jól tudom, az antiszemitizmus a rasszizmus egyik vállfaja. Nem teljesen más tehát. Elég undorítónak tartom, hogy akik LI-t egyik nap leantiszemitázzák, másik nap azok zsidózzák le. Jó lenne, ha nem kevernénk Izrael bírálatát a zsidógyülölettel. Lovas pro-palesztin, ez tagadhatatlan, de ugye ök meg a sémi-arabokhoz tartoznak, tehát már csak ezért sem lehet mondani, hogy öket támogatni antiszemitizmus.
Az meg külön jó lenne, ha egyes szavak neutrálisak maradhatnának, nem jelentenének X szájából negativumot, Y szájából pedig pozitivumot, mert még sehol nem láttam kiírva, hogy "minden állat egyenlö, de egyes állatok egyenlöbbek a többinél". Vö. TGM: "Kertész zsidó", míg Lovas még zs-betüvel kezdödö szót se mondjon ki, ha jót akar magának. Más kérdés, hogy ö már csak azért is...
Nem szeretem, ha a szerecsent mosdatják. Lovas antiszemitizmusát (nem rasszizmusát - az valóban más!) azért sem szabad mentegetni, mert akkor hiteltelen lesz, amikor tiltakozunk a tényleg igaztalanul rágalmazottak minősítgetése ellen.
(Bizonytékként nem is kell a cikkeit olvasnod- bár nem árt - elegendő, ha a napi sajtószemléit átfutod.)
"Nem voltam, nem vagyok, és reményeim szerint nem is leszek soha rasszista, habár nagy a kísértés" (Lovas)
Érdekes, őt hallgatva - vele kapcsolatban - bennem is feltámadt már ez az érzés... :)
Eléggé félreismerted Lovast. Van 1-2 dolga, ami nekem sem tetszik, de amiket a szemére vetsz, az speciell nem igaz. Ismerem az egyik legjobb barátját, és ö szélsöségesekkel, antiszemitákkal és rasszistákkal nem haverkodik. Azonkívül, amit LI a Fidesz szemére vet, sajnos igaz - amolyan "érted haragszom, nem ellened", véletlenül sem akarja felaprózni a jobboldalt.
Mindezzel együtt Lovas nagyon impulzív, hirtelenharagú, sértödékeny és néha bizony még gyerekes is.
„… Túl engedékeny ez a kormány, túl sok minden fölött huny szemet. Sokkal keményebben kellene odacsapni és békét teremteni az országban….”
Komám, ezt a békét magadnak kívánd. Én ezennel elhatárolódok tőled. Mert reinkarnálódik véleményedben a munkásosztálynak kikiáltott lumpenproletariátus, és az 1948-tól beindult proletárdiktatúra szelleme amelyik azután az ezeréves Magyarország legszégyelnivalóbb söpredékékében, a munkásőrségben kelt életre, 1957-ben.
Javaslataim, hogy te is jól érezd magad: Észak-Korea, Kuba, Irak, Vietnam. Elvtársaid az ötletedet 1948-tól próbálgatták rajtunk. Ide juttattak bennünket. Közben aztán rájöttünk, hogy a csönd a temetőben nem a béke. Sőt a béke nem csöndes, hanem nagyon is vitáktól hangos.
Igyekezz, mert szerintem az idézett lószarra verebet már ezekben az országokban sem sokáig fogsz találni.
Orbán nem hatáolódott el a MIÉPtől. Sőt, ő maga mondta, talán a vasárnapi ujságban, hogy neki a MIÉP szavazók kellenek. A mostani elnemhatárolódás is ezt mutatja.
Medgyessy soha nem tett olyan kétértelmű kijelentéseket, mint Orbán és soha nem törekedett a Miép szavazóinak megszerzésére!
Különben is, egyáltalán! Medgyessy egy európai, civilizált, kulturált úriember, jó diplomata és pénzügyi szakember a harmadosztályú focista Orbánhoz képest.
Így van! börtönbe velük! Sőt mi több, négyeljük föl az összes ellenzékit, feszítsük keresztre őket, lőjjük bele a Dunába, akasszuk fel őket és gyerekeiket deportáljuk az országból!
az idegenellenesseg szorosan kapcsolodik az antiszemitizmushoz es altalaban a toleranciahoz. A tarki adatbazisaban (ugy remlik ez volt E/36 felmeresuk) mar csak penzert lehet megnezni hogy pontosan milyen kerdesket tettek fel, nekem olyanok remleken mint "tart-e attol, hogy kulfoldi bevandorlok fenyegetik a munkahelyet", vagy "tamogatja-e, hogy magyarorszag erejehez merten menekulteket fogadjon be."
Nem értünk egyet, de nem baj. :-)
Szerintem is valamivel több érv szól mellette, mint ellene, ezért fogok igennel szavazni.
És ez az igen az, ami a belépést támogatja.
Engem speciel zavar, hogy Lovas egyutt hoborog Bayerrel es Bayer egyutt szerepel Orbannal, mikozben Lovas azon izmozik (amin a baloldal is), hogy a radikalis jobboldali szavazokat levalassza a fideszrol es ujraszervezze a miepet. mindezt azzal az irrealis jovokeppel, hogy a miep egyszer kormanyzati poziciobol diktalhatja a torvenyalkotast. nehany hasonlo huzasa miatt en ("jobbrol") alapvetoen nem bizom lovasban es csodalkozom azokon akik ezeket nem veszik eszre.
Fórumok? Tudod te - az itteni fórum azért érdekes, mert a jobboldali olvtársak magatartása megegyezik a máshol tapasztaltakkal: nem engedik "soraikat" megbontani
ez azert komoly tevedes. itt a forumokon (akarcsak a PK-kban) altalaban a
radikalisabb szereplok az aktivak, szvsz ez trivi, a radikalizmus es az aktivitas egy torol fakad.
a hivatkozott tarki felmeres azt tamasztja ala, hogy a jobboldali szimpatizansok -- az atlagba ezeket a radikalisakat is beleszamitva -- toleransabbak, mint az mszp-szimpatizansok.
ha ragaszkodsz ahhoz, hogy velemenyedet nehany radikalis nyilatkozat alapjan alakitsd ki, elszomorodva kell megallapitanom, hogy egyebkent IRL is nagyrabecsult intelligenciadat politikai szimpatiaid ebben az iranyban learnyekoljak...