Keresés

Részletes keresés

milla** Creative Commons License 2021.09.03 0 0 161

Sziasztok! Tudna nekem valaki megbizhato Dalmata temyesztot ajanlani lehetoleg Vas megyeben vagy kornyeken? Koszi!

gyöngyikedvelő Creative Commons License 2015.07.19 0 0 160
Van egy herélt, kb 5 éves dalmata kutyusom ami ingyen elvihető! Sűrgősen! 06204130593 számon lehet érdeklődni!
dalmata13 Creative Commons License 2015.06.26 0 0 159

foltos úr

lovedog Creative Commons License 2015.06.24 0 0 158

Szia Milibindi! Azt szeretném kérdezni, hogy amelyik kennelről beszélsz annak mi a kezdőbetűje? Köszi előre is.

Milibindi Creative Commons License 2014.08.31 0 0 157

Én is nagy dalmatás vagyok, de nekem épp a tenyésztőkkel van rossz tapasztalatom! Az első kutyám mestertenyészetből származott. 5 és fél hetesen adták oda csont soványan, tele óriási férgekkel! Megláttuk attól is féltünk,  hogy nem marad életben! Mikor lehetett  sétálni vinni, találkoztam egy hölggyel , kérdezte honnan vettük, mondtam melyik tenyészetből származik ,mondta az övé is onnan, ő bizony süket kiskutyát kapott onnan először ! Ráadásul több azonos név is szerepel a tk--ben, tehát még beltenyésztett is!

Oda került a környékre kb 1-2 év múlva egy fiúdalmata tk-s csodaszép,  annyira szépet ritkán látni! Mellesleg vesebeteg volt! 3 évesen jött elő nála!  Apja anyja vesebajban halt meg szintén!  anyukát 8 éves koráig tenyésztették, mindenféle díjakat nyert.  Mikor párt kerestem a kutyusomnak, a gazda nem értette miért nem akarom az ő tk-s "jó vérvonalú" kanjával pároztatni. Hiszen, ha a tenyésztő megteheti, hogy csak a kiállítási eredmény számít....

Az én mestertenyészetből származó kutyusommal állandóan rohangáltam az állatorvoshoz nagyon beteges volt szegénykém.  Végül egy tk nélküli kannal pároztattam, hogy legyen egy kölyök tőle. A lánya 7 éves múlt egy kezemen meg tudom számolni hányszor jártam vele állatorvosnál! Már oltáson kívül természetesen. egyszer köhögött kölyökkorában , egyszer fülgyulladása volt meg most nem rég császár (neki is 1 alom volt)! Ennyi  Felfrissült a genetikai állománya. Az apa sem volt beteges 6 éves múlt mikor a párja lett a kutyusomnak!

 

A mostani kiskutyám apukája is makk egészséges, nagyon szép talán még egy díjnyertes kan is megirigyelné!

Az állatorvos majd elájult tőlük, hogy mennyire gyönyörűek voltak mind az 5-en! Ahányszor megyek a megmaradt kiskutyával (akit megtartottunk), mindig megjegyzi, hogy mennyire szép! Mind az 5 tökéletesen hall most volt egy platnis kölyök, de ettől ő is olyan aranyos, mint a többi! Anyukája egyik testvére gyanús volt, hogy süket, leteszteltem két fazék összecsapásával úgy, hogy ne lássa és megijedt :) Nem volt süket! az új gazdija is mondta, hogy semmi baj nincs vele , szót fogad meg minden! 

 

Eltérve a dalmatáról, alattunk lakott egy spánieles nő , két kannal tenyésztett. Állítása szerint az összes csoki színű spániel az ő egyik champion kanjától származik MO-n Hát én kétlem.  Az biztos, hogy ahány spani odakerült a környékre, mindhez volt köze az ő kutyájának! Hát kérdem én mi ez, ha nem a fajta lerontása?  Én ezt nevezem "kutya gyártásnak". 

Másik meg beagle-s volt szintén díjnyertes kap Élete 12  éve alatt 600 kölyköt csinált! Ez megint a beltenyészet meleg ágya és a fajta lerontása! 

A beagle-s mesélt egy-két dolgot, pl az, hogy mi van a tk.ben nem feltétlen felel meg a valóságnak.  Más valaki, aki macskatenyésztésben jártas, ő meg mesélte, hogy egy évben egy alom lehet egy nősténynek, de persze megoldják, hogy más névre tk-zik az adott jó vérvonalú nőstény kölykeit.

Ne haragudj, nem megbántani akarlak, csak azért írtam le ezeket, hogy nem feltétlen igaz az, hogy tenyésztővel jól jársz! Ha valakinek szívből születik egy hobby alma, ott nagyon jó kölykök lesznek,még ha tk nélküli is.

Előzmény: spottedangels (153)
woodoo89 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 156
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy ti egy hónapban hány kg-os tápot vesztek a felnőtt kutyusnak? (árat szeretném kikalkulálni, hogy mennyivel számoljak majd később).

És még egy kérdés: tk-es dalmata kölyök körülbelül mennyibe kerül (hobbi célra)?

Köszönöm!
spottedangels Creative Commons License 2009.06.12 0 0 155

Hello! :-)))

 

Én csak most leltem erre a topicra.:-) De vannak itt ismerősök is. :-)))

Előzmény: cheereck (154)
cheereck Creative Commons License 2009.06.12 0 0 154
szia :)
Előzmény: spottedangels (147)
spottedangels Creative Commons License 2009.06.12 0 0 153

Hello!
 
Köszi a szép szavakat! Nyugodtan merj csak írni, attól mert nem tk-es kutyust veszel, én szívemen-lelekemen viselem a dalmatákat és a tk nélkülieknek is örülök, ha jó helyre kerülnek, ha már megszülettek. Csak ha szukát veszel, érdemes ivartalaníttatni, vagy legalább is nem hagyni, hogy utóda szülessen. (Ettől függetlenül nagyon ellenzem a tk nélküli kutyákat, de ha már megszülettek, legyenek jó helyen.) /Csak megjegyzem, hogy tökéletes kutya nincs, még a kiállítási kutyák sem azok/ :-)

Ha lesz kutyusod, nyugodtan eljöhettek a találkozóra, bármilyen dalmatát szeretettel várunk!!!
 
Azt jól teszed, hogy megfigyeled a hallását neki, a csörgő jó ötlet, de akár egy kulcscsomó is megteszi. :-)))
Nem kell feltétlenül ilyen jó minőségű táppal etetni, ha esetleg olcsóbbat szeretnél, akkor a Dog Chow-t tudom ajánlani. Pedigrre-t és hasonló társait egyáltalán nem ajánlom, mert allergiát hoz elő. (Egyébként egy zsák /15kg/ minőségi táp neki elég 3-4 hónapig!!!) Ha meg mégis minőségiben gondolkozol, miért nem veszel inkább tk-es dalmatát? A kutya magasabb árát csak egyszer kell megfizetni, a többi költség meg ugyan az, ráadásul tenyésztőnél garanciát is kapsz ha pl. netán süket, akkor visszaviheted. Egy jó vérvonalú kutyusból minőségi táppal nagyon szép kutyát "csinálhatsz" magadnak, de egy ismeretlen származású kutyusbó lehet sosem lesz olyan szép kutyád, pláne hogy nem tudhatod az ősei esetleg süketek, szőr-bőrproblémájuk, vesekövük, allergiájuk stb. volt. Ha ez netán igazolódik, sokkal többe kerül, mint egy tk-es! Csak a saját tapasztalatomból beszélek, én ezt már átéltem. De a te döntésed persze!
 
Ha hobbi célra, családtagnak veszed a kis kölyköt, akkor sokszor bejön az, hogy az alom egyik pöttyösével kölcsönös szimpátia alakul ki, egymásra rátaláltok és akkor érdemes ezt a kutyust elhozni, mert nagyon jó kapcsolat lehet belőle később. Amíg ilyen kicsi, csak arra figyelj, hogy viszonylag arányos pettyei legyenek és ne túl kevés, ne túl sok, mert még jönnek ki újabb pettyek. Legyen játékos, bohóc és semmiképp se legyen félős, vagy gubbasztós. Ilyen korban olyanok, mint az ördögök, nyüzsögnek, harapnak, ficánkolnak........Természetesen oltási könyv nélkül nem szabad elhozni, legyen legalább 2x féregtelenítve és 1-2 oltása legyen már most meg mikor elhozod.
 
Egyelőre ennyi, ha bármilyen kölyöknevelési tanácsra, vagy bármire szükséged van, nagyon szívesen segítek!!!
 
Hello

Előzmény: axonne (152)
axonne Creative Commons License 2009.06.11 0 0 152
Szia!
Hát látom Te nagy dalmatás vagy, nem is tudom, merjek-e válaszolni :)
Egyébként fantasztikus honlapod van, gratulálok hozzá. Nagyon megjött a kedvem, olvasva Téged meg látva a képeket... :) (Még a találkozón is elgondolkodtam!)
Nos, a kislány nem törzskönyvezett, de tökéletes-helyes anyukától van, és a gazdija is dalmata-rajongó. Jászárokszálláson laknak. Holnap nézem meg személyesen először a kutyust, viszek kis csörgőt, amivel megfigyelhetem a hallását.
Köszönöm a tápos tanácsot, kikérdezem a gazdiját is, hogy ő mit ad neki pontosan.
Ha esetleg van még ötletetek, osszátok meg, mit figyeljek meg a kutyuson.
Spotted, kérlek írj emailt, ha van valami kiemelkedően fontos, még út közben is el tudom olvasni. (axonne@freemail.hu)
Sziasztok!
Előzmény: spottedangels (151)
spottedangels Creative Commons License 2009.06.11 0 0 151

Szia!

 

Honnan veszed a kutyust ha megkérdezhetem?

 

Ha a minőségi tápokban gondolkozol, akkor Eukanubát vagy Hill's-t válassz. Én Eukanubával etetek és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. A Royal Canint nem ajánlanám dalmatáknak, mert több esetben is fordult már tőle elő allergia. Ha megveszed a kutyust mindenképp kérj egy kis útravaló tápot (jó esetben automatikusan kapsz a kölyök mellé), amivel át tudod szoktatni, nehogy hasmenése legyen a legelején. Utána bármivel etethetsz, kölyök táp legyen, az a lényeg.

Előzmény: axonne (149)
fekete kutya Creative Commons License 2009.06.11 0 0 150
Ő a mi dalmatánk. Fülöpnek hívják, most egy éves. A második kép két hónapos korában készült.

axonne Creative Commons License 2009.06.11 0 0 149
Sziasztok!

Kicsit kevesebb, mint egy hónap múlva nekem is lesz dalmatám, kislány, nagyon helyes kutty. Szeretnék jól felkészülni a jövetelére, és hát olvasgattam a fórumot. Első blikkre én is szerzek egy házikót neki, rendesen hőszigeteltet és ki is bélelem.
Viszont kutyatáp ügyileg jó ha kioktattok kicsit. Körbenéztem a jobbaknál: Royal Canin, Eukanuba és társaik. Szerintetek milyet válasszak, neki mi a legmegfelelőbb, Ti milyet használtok?
A kutyus 8-9 hetes lesz mire elhozom.
spottedangels Creative Commons License 2009.06.11 0 0 148

Szia!

 

A dalmaták jól el vannak a lakásban és az udvaron is. Igazából nekik aza a fontos, hogy sokat a gazdival lehessenek. Lehet kinnt tartani őket, csak kell olyan hely, ahol eső elől védve van, illetve télen szigetelt kutyaház, vagy valami olyan kis zug, ahol nem fázik, mert elég fázósok.

Előzmény: B747_Lujza (132)
spottedangels Creative Commons License 2009.06.11 0 0 147

Sziasztok!

 

Csak most találtam erre a fórumra. Ha van kedvetek, lendítsük fel ezt a topicot!!!

Nekem három dalmatám van. :-))))

B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.23 0 0 146
Úgy, ahogy mondod :-) Imádni való kis ördögök voltak :-)
Előzmény: dalmata13 (145)
dalmata13 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 145
Ez a kép maga a boldogság.Ennyi dalmatakölyök közt örömömben meg is zavarodnék talán.
Előzmény: B747_Lujza (144)
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.22 0 0 144
Bocs, a másik lemaradt és az egyik került fel kétszer. Tehát a másik:
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.22 0 0 143
És még pár régi-régi kép még a 80-as évekből :-) A piros ruhás a karfán én vagyok és a másik képen a kiscsaj is :-)
Családi idillCsaládi idill
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.22 0 0 142
Szia Beni97!

A dalmaták többnyire önfejűek :-)
Az én Lindám most 10 éve, hogy eltávozott, de nem volt azóta kutyánk, csak egy fekete-fehér cicánk (még Linda idejében költözött hozzánk). Azóta törekszem az állatok terén a fekete-fehér mintázatra.
Mit szóltok a nyulamhoz? :-))
Albert a dalmata-rex nyúl
Előzmény: Beni97 (139)
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.22 0 0 141
Sz dalmata13!

A dalmimat Lindának hívták. Lányzó :-) nem túl jó a kép, mert akkoriban nem volt digi gépem, így fotóztam ahogy tudtam a filmes géppel. Még nincs mind beszkennelve, de majd keresek jobb képet :-)
Előzmény: dalmata13 (138)
dalmata13 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 140
A felső kép az nagyon tetszik.
Előzmény: Beni97 (139)
Beni97 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 139
Sziasztok.
Nekem is volt dalmatám. Imádtam, bár "enyhén" önfejű volt.
Már 5 éve az örök vadászmezőkön szaglászik. :-(


Előzmény: B747_Lujza (132)
dalmata13 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 138
szépen pöttyözött bundija van.Igy első blikkre fiúnak nézem.Talán kicsit messzebbről meg lentebbről kellett volna fotózni mert enyhén torzított a lencse.Gondolom nem ilyen rövid mellső lábai voltak.Én mindenesetre nagyon nagyon nehezen tudtam lefotózni Foltos barátomat- 116-os kép.-mert rögtön ráugrott a kamerára.Hogy hívták a kutyusod?
Előzmény: B747_Lujza (137)
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.16 0 0 137
Lindám
dalmata13 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 136
akkor segítenék.Tallózás saját gépről-aztán feltöltés a végén meg beszúrás igy ni.És persze le kell a képet kicsinyíteni 500 kb alá.
Előzmény: B747_Lujza (135)
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.16 0 0 135
Sajnos valamiért nem sikerült a képek feltöltése :-(
dalmata13 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 134
én csak egy szimpla damatarajongó volnék,kiváncsian várom a képeket:-)
Előzmény: B747_Lujza (133)
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.15 0 0 133
Megpróbálok képet feltölteni a dalmimról.
B747_Lujza Creative Commons License 2009.04.15 0 0 132
Sziasztok, én is vérbeli dalmis vagyok :-)
Van kedvetek újra fellendíteni a dalmatás csevegést?
Szeretnék újra dalmatát (az én kutyim 85-ös szülétésű volt és már 10 éve az örök vadászmezőkön kunyerálja a finom falatokat), de van 2 cica és 4 nyuszi. Kertben lakhatna (anno lakáskutyánk volt). Mennyire bírják a kinti életet?
Luca

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!