Ventilátort keresnék. Egy Quadriga Microsystem 28KW-os kazánom van, aminek a turbó ventillátora hangos. Az a problémája, hogy a járókerék nem szépen fut, üt, emiatt a készülék működés közben rezonál, valamelyik burkolólemez folyamatosan zörög. 21 és 24 KW-os ventillátort már kaptam, de az kicsi a 28 KW-osban nagyobb van. Nincs valakinek eladó, használt csendes járású ventillátora? Köszönettel: János
Nekem is hasonló problémám van. Megkérdezhetem, hogy honnan sikerült a kiegyenlítő tartályt beszerezni a Quadriga T2-höz? Eddig minden szerelő elhajtott vele -_-
már kész is van még délelőtt. kiegyenlítő tartály ment galyra, azt kellett kicserélni. ezáltal helyreállt a nyomás, ha nem megy 1 fölött van picivel, ha megy akkor 2 alatt van picivel a nyomás. úgyhogy bódogság van :))) ettől függetlenül nyáron valszeg le fogom cserélni.
Nalam az volt a baj hogy beindult de csak szikraztatott, nem lobbant be a lang, nem volt melegviz. De ha befutottem akkor beindult a melegviz. A szerelod vallal Quadrigat? - csak azert kerdezem mert sokan nem vallaljak.
Köszi. ha a nyomásmérő lenne rossz, gondolom ha lemenne 1 alá a nyomás, amikor eléri a thermosztát a bekapcsolódási hőfokot, beindulna. de ez bekapcsol, csak éppen nem lobban be a láng. Ekkor szoktam pillanatra megnyitni a csapot és hozzátöltök vizet és akkor belobban. Félek komolyabb baj lehet. Beszéltem már szerelővel, a hét közepén tud kijönni. Nem tudom hány éves lehet, 3. éve vettem a házat. Neked se indult be ha lement 1 alá a nyomás ?
Quadriga kazánom van. Az utóbbi napokban egyre többször leáll a kazán. Ilyenkor bekapcsol a reset gomb pirosan világít. Ha észreveszem időben, akkor visszanyomom és újraindul. Viszont ha későn veszem csak észre, és már nem világít a reset gomb, akkor megáll a tudományom. Mivel ilyenkor egy alá lemegy a nyomás, pici vizet engedek és ezután beindul. Viszont kb. 1 óra folyamatos működés után felmegy a nyomás 3-4 közé. A víztöltésen kívül van valami lehetőség az újraindításra? Nagy gond lehet ? Köszönöm ha válaszol valaki.
Van egy Quadriga Uno 24 MI (nyílt tűzterű) kazánunk, ami olyan +10 éves. A lakás előző tulajdonosa szereltette még be.
Kb. 4-5 éve állandóan leállt, télen fűtés nélkül ébredtünk, stb.
A hibajelzés szerint egyszerűen nem gyújtott be.
Közben a meleg vízzel nem volt gond.
A környéken normális gázkészülékes nem volt.
Na, az aki eredetileg beszerelte, egy - a hírek szerint - cukrászból átképzett "szakember" meg főleg nem.
Javaslat az volt, hogy kiszereli a panelt és valaki valahol Pesten (persze nem tudta pontosan hol) majd tesztelni fogja. 1-2 hét elég is rá. Ja, hogy neki ehhez semmilyen eszköze sincs.
Jó ötlet ez gyerekes családoknak januárban, sok mínusz idején...
Végül valaki bevállalta és kicserélte az egész vezérlőpanelt (akkor +50 kFt-ért). Azóta jó is volt minden.
Mostanában megint előjött hasonló hiba. A fűtés indul, majd néhány perc múlva a gáz ki-be kapcsolgat, kattog, végül nem gyújt és leáll a rendszer.
A készülékhez sajnos nem értek, de egy hirtelen ötlettől vezérelve levettem az első burkolatot és átfújtam mindent sűrített levegővel, amit elértem, beleértve a panelt is.
Azóta "örő" és "bódottá", minden rendesen működik.
Kérdés, a topik-hozzáértőknek.
Ennyi lenne csak a megoldás? Megúsztuk volna az újabb panelcserét? Lehet, hogy először is elegendő lett volna valami hasonló?
Nekünk nagyobb a házunk, és szerintem igen sokat fizetünk. 70-80 e ft a gázszámla/hó. Padlófűtés van alul, radiátort nem is használjuk a nappaliban,baromi meleget csinál. Nekünk is az ECO gombnál volt, de áttettük tavaly a 4-esre, amikor úgy gondoltuk h mégis hideg van. Változást nem tudok. Ezen kívül az előzőekben írt problémák vannak vele.
Olyan kérdésem lenne hogy nekem egy Quadriga microsystem 15ri kazánom van. Amikor beszerelték azt mondta a szerelő hogy a gombnak a ECO feliratnál kell lennie. De egy ismerősnek azt mondták mikor beszerelték(az más típusú kazán) hogy 50-60 fokos előre menő a legjobb a gázkazánoknak. Nem tudom hogy az ECO fokozaton hány fokos vizet csinál de a radiátort alig lehet meg fogni! Bár én nem értek hozzá de úgy gondolom, hogy ha 50 fok körüli vízzel fűtenék tovább lenne meleg a radiátor és jobb lenne a komfort érzet. Csak hogy így mennyi lenne a gáz fogyasztásom? Nektek hányason megy? Én egy 90nm es házat fűtök 21- 22 fok van nappal, ha dolgozik mindenki akkor 19. Tavaly pl 220E Ft ből fűtöttem ki a telet!
Nekem is Quadrigám van, már 5 éve csinálja következőt:(de így vettük át a házat előző tulajtól, neki is már ugyanez volt a gondja, 2008-ban épült ház)
1.A nyomás kékbe nagyon lassan hetek alatt, de megy le,(ilyenkor 1, 5-ig töltöm vissza , egy utólag felszerelt csappal)
2.RESET gomb sárgára kigyullad. Azaz kikapcsol a kazán.
Télen: hetente 1-2 alkalom, nyáron havonta 1
Tökéletesen fűtenek a radiátorok, minden helyiségben, termosztáttal kapcsol, padlófűtés szintén jól fűt termosztáttal kapcsol.
Azt hogy melyik van előbb, azt nem tudom, hogy kikapcsol azért megy le a nyomás, vagy lemegy a nyomás és kikapcsol...
Most kazáncserét tervezek, de épp felfüggesztettem, mert nem a kazán hibája állítólag. Szerelő(k) látták, tisztítottak valamt, és a következőt lehetséges hibákat állítják:
1. a fűtési rendszerben van a hiba: a radiátorok vagy már a felszereléskor nem, de azóta sem voltak átmosva vegyszerrel.(savat is emlegettek) kb 50-100 ezerért megcsinálják. De még akkor sem biztos hogy az a baja...
2. túlfűt a kazán....
3. A reset gomb a kéményt jelzi?! Azzal van a gond ...fura......valaki esetleg ért hozzá? Akkor várnám a hasznos tanácsokat
4.tágulási probléma
5. a kazánnak is van egy nyomásszabályzója, az nem jó, de azt nem szedték ki, nem tudom hol van, hol nézték meg, megnézték-e
Szóval, nyugodj meg nem the vagy az egyetlen, de megoldást még nem találtunk.
Kérdés viszont az:
Ha lecserélem a kazánt, nem biztos hogy jó lesz, mert hát ugye lehet h a rendszerben van a gond...és nem a kazán a rossz......szerintetek?!
Ha olvassa hozzáértő, vagy akinek hasonlót megoldottak, várom a válaszokat én is.......
Nem tudom, hogy nézi-e még valaki ezt, de megpróbálom, hátha :)
Az új lakásba az első telünket kezdjük meg. Quadriga kazánunk azt játsza, hogy fél percenként ki-be kapcsol, termosztát állástól függetlenül. A kazánon lévő kapcsolót minél magasabbra állítom, annál sűrűbben csinálja ezt a csiki-csukit. HA 5-ös álláson van, a radiátorok forróak, ha csak 3-ason, akkor langyosak, a termosztát mindegy, hogy hol áll. Szerelő látta, nem történt semmi változás...
Használati meleg viz volt, de a fűtés nem ment.. A szivattyú nem húzta vissza a vizet. Felmelegedett 80 fokra, és kikapcsolt. Most megy a szivattyú, a fűtés, de meleg víz nincs..
Mi lehet a probléma? Köszi előre is mindenkinek a segítséget!
Használati meleg viz volt, de a fűtés nem ment.. A szivattyú nem húzta vissza a vizet. Felmelegedett 80 fokra, és kikapcsolt. Most megy a szivattyú, a fűtés, de meleg víz nincs..
Mi lehet a probléma? Köszi előre is mindenkinek a választ!
sziasztok quadriga t2 kazan dec elejen mar egyszer megtréfált, akkor a teljesen kék mezoben levo nyomasmero ellenere toltottem ra vizet es azota tegnapig tokéletes volt,,most megin t elkezdte azt,hogy futesnel bekapcs kikapcs 2masodpercenkent,,viz a kek mezo folott,de otlet hijjan engedtem ra,azota megint tokéletes de amelegviz felfutés után 3.5 baron van ami sztem annyira nem jo,,kerdes,, a nyomaskapcsolot cseréltessem vagy?? mi lehet a bibi?:))
Na várjál! jár az agyam ugye már ilyenkor! :) nos van megoldás ami működhet de plussz zsé! szval! a mágnes szelepre érkező betáp vezetéket rákötöd egy vezérlő elektronikára (amit táppal pl. az SH-800-ról üzemelsz) aminek a kimeneti kapcsolási értéke elbír a szelep bekapcsolási áramával (amper). A vezérelt szállal ami a szelephez megy rákötöd az UPS-ednek az egyik száljára pl a fázisára, a másikat megadod a szelepnek! Így egy független de erős áramot biztosítol a mágnes szelepednek! csak mondom először próbáld ki hogy az UPS-ről kapcsol-e a szeleped! (ha nem vágod írj mélt)
Úgy hogy akárhogy gondolkozok ezen az eseten de sztem a kütyüd kevés hozzá! lehet a P megvan de az A-r az nincs meg ami a mágnes szelepedet behúzná! beszélj egy villanyberhálóval sztem tudna vmit lendíteni, vmi kondenzátor ami teszem fel mint a villanymotoroknál plussz indítási árammal látja el a segéd tekercset, szval nem reménytelen! de hosszú távon lehet kevés neked az a 130 AH.
217-219V ami kijön belőle most mértem! ha ez alatt van akkor hibás vsznű!!! Hello, Sajnálom hogy csak most írok de ez az IPON nem egy sűrűn látogatott helyem, és nem jött értesítő sem, azóta mi van? jó nem? A föld és fázis nem lehet összekötve! Csak a nulla és a föld de sztem az nem lehet baj. Azt lemértétek mennyi begyújtáskor a felvett teljesítmény?? lehet sokat vesz fel, többet mint amit ez a SH-800-as elbír! Én attól tartok nagyobbra lett volna szükséged pl. SH1500 1500VA/1200W ez ugye 1200W-os,jobb ötletem sajna nincs, ha nem felel meg a kütyű sztem add el és vegyél ilyen nagyobbat, nekem csak a szobám van rátéve de a mai napig hibátlan! igaz! be biztosítottam magam (mármint az SH-800-ast) elektronikával védelem oldaláról és szval jó! nekem megérte! http://www.youtube.com/watch?v=AqnnOBOh9d8