Keresés

Részletes keresés

fer1976 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 61

De van egy jóhírem is:

Te olcsó ingatlanokat vehetsz Romániába és Ukrajnába!

Előzmény: fer1976 (60)
fer1976 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 60
"Nem lenne jobb ha mi tudnénk felvásárolni a németoszági házakat?Sajnos erre kevés esélyünk van a minimálbérből éls a minimál nyugdijból."

Jobb lenne, jobb lenne....

De hallottad már azt a szót, hogy realitás?

Előzmény: kisemmizett (54)
fer1976 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 59
"Te biztos német vagy ezért szorgalmazod hogy adjuk el az egész országot a németeknek.Tényleg úgy néz ki,hogy a németek mindent felvásárolnak beleértve a legjobb helyeken lévő házakat is és a legrosszabb helyeken lévő házakat is.Sajnos az egész Dunántúl német tulajdonba fog kerülni.Te biztosan alig várod hogy ez minnél elöbb bekövetkezzen.Milyen jövőt szánsz ezután a magyaroknak ?"

1. Hogy jön az ide hogy én milyen nemzetiségű vagyok? (Egyébként magyar vagyok de ez most részlet)

2. Én egy olyan faluról beszéltem, amelyben már a kutya sem akart házat venni, mert messze van a nagyvárosoktól és a munkahelyektől. Így két lehetőség volt vagy a tulajok hagyják összedőlni a házakat vagy eladják külföldinek.
Mond milyen településen élsz te? Nem vagy vele

tisztában hogy a falvak jelentős részében a házak harmada-negyede teljesen üres és nem lehet eladni?
A tulajoknak nem éri meg rákölteni mert a kutyának sem kell... többe kerül felujítani mint a ház piaci értéke.

3. Az egész dunántúl német tulajdonban... erre most mit mondjak... baromság

4. "Te biztosan alig várod hogy ez minnél elöbb bekövetkezzen.Milyen jövőt szánsz ezután a magyaroknak ?"

Mit szólnál egy olyan jövőhöz mint Írországé?

Előzmény: kisemmizett (52)
Hy Creative Commons License 2003.02.19 0 0 58
Te tényleg elmebajos vagy, azt sem tudod mit írsz!
Vagy szándékosan hazudsz!

Anno a 3,60-as kenyér idején a havi nyugdíjak 6-800 Ft voltak, a havi fizetések 1200-2000 között!

Előzmény: kisemmizett (7)
Hy Creative Commons License 2003.02.19 0 0 57
Mond, ennyire hüJének nézel mindenkit, hogy rajtad kívül bárki elhiszi ezt a hazugságot?
Előzmény: kisemmizett (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 56
DE sokkal jobb lenne. Sajnos ma ez van. Tudom tegnap is ez volt. A népet mindig azzal etették, majd... . Lehet,hogy pont az EU csatlakozás segit majd... bennünket,hogy holnap nem igy lesz.
Előzmény: kisemmizett (54)
aamen Creative Commons License 2003.02.19 0 0 55
> Egy biztos,amit a boltokban vásárolnak abból a magyar kisnyugdijjas egy fillért sem lát

nem hat.
gondolkodj mar ember, a kisnyugdijas honnan kapja az o kis nyugdijat? na honnan?
hat, allambacsitol.
es o honnan kapja?
na honnan?
hat adokat szed. adot fizet a nemet, amikor hazat vesz, adot fizet, amikor a boltban vasarol (afat), a boltos a nyeresegebol nyeresegadot fizet, a bere utan szjat es tb-t, a nagyker aki a boltnak szallit ugyanezt, a termelo aki a nagykernek szallit ugyanezt.
latod mar az osszefuggest a nemet meg a kisnyugdijas nyugdija kozott?

Előzmény: kisemmizett (51)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.19 0 0 54
Nem lenne jobb ha mi tudnénk felvásárolni a németoszági házakat?Sajnos erre kevés esélyünk van a minimálbérből éls a minimál nyugdijból.
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 53
Igy van, egy részét elmulatják, másik részét pedig a termelök teszik el, jogosan, aki a boltot takaritja meg az eladok, az ebédet fizetik be a gyerekeiknek. Na meg valami adot is fizetnek a vállalkozok, abbol jut az öregek házába uj TV, meg ingyen gulyáslaves minden pénteken.
A világ összes országában vásárolnak külföldiek házakat. Pl. a spanyoloknál ez megy 60-as évektöl. Egész koloniák vannak csak külföldieknek épitve tulajdonjoggal. Örülnek neki a hazaiak. A turizmust mindenhol támogatják egész Europában.
A svédek is örülnek ha növekszik a turisták száma. Smĺland régi tanyái közül is sokat megvettek a németek,meg mások is. Ott is a svéd szomszéd néz rá évközben. Lehet, hogy nem pénzért hanem a Hanzi telerakja a csomagtartoját sörrel a Svennek hálábol.
A nyugdijasoknak is meg van az öröme. Beszélhetnek a benzinkutnál, hogy a Hans idén is másik növel jött fel.
Előzmény: kisemmizett (51)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.19 0 0 52
Te biztos német vagy ezért szorgalmazod hogy adjuk el az egész országot a németeknek.Tényleg úgy néz ki,hogy a németek mindent felvásárolnak beleértve a legjobb helyeken lévő házakat is és a legrosszabb helyeken lévő házakat is.Sajnos az egész Dunántúl német tulajdonba fog kerülni.Te biztosan alig várod hogy ez minnél elöbb bekövetkezzen.Milyen jövőt szánsz ezután a magyaroknak ?
Előzmény: fer1976 (48)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.19 0 0 51
Egy biztos,amit a boltokban vásárolnak abból a magyar kisnyugdijjas egy fillért sem lát és azoknak a hasznát növeli akik tönkretették az országot.A befolyó haszont elmulatják a gazdagok vagy ebből mennek külföldre nyaralni mert az fontosabb mint az hogy a minimál nyugdíjat megemeljék.Ezért pusztul ki magyar lakosság.
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 50
Tökéletesen megértem az elkeseredésedet a magyar nyugdijasok helyzetén. Sajnos nem csak a nyugdijasok között vannak szegények föleg falun. Sok a munkanélküli, van egy csomo cigány is aki nagyon rossz körülmények között él. Látom magam minden nyáron, meg néha télen is.

Az általad szolgának nevezett emberek pedig örülnek annak a pénznek amit igy tudnak keresni. Ez ugy müködik, hogy minden faluban vannak emberek akik dolgozni akarnak. Elvállalják 3-5 háznak az ápolását, fúnyirás, holapátolás, szellöztetés,szemmeltartják a házat, betörést bejelentik a rendörségen stb. Ezért a legtöbb helyen itt a Jászságban 5-7 ezer forintot fizet a tulaj havonta. Ez nem munkalehetöség, hanem alkalmi munka. Megjegyzem a magyar gazdák is, mert ök is vannak böven.Ez a pénz jol jön a helyi embereknek, de szociális haszna is nagy, mert a betelepülö nemetek, hollandok svedek igy hamarabb kerülnek közelebbi kapcsolatba a faluval.

Az élelmiszert a legtöbb esetbe a helyi boltokban vásárolják meg. Egy biztos, a tiszta pénzük az Magyarországon marad. A Kocsmátol a vegyesboltig. Ez pedig nagy kár nem lehet.

Előzmény: kisemmizett (47)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.02.18 0 0 49
Nos ki járul hozzá az oktatásból kisemmizett-ek segélyezéséhez, hogy általános iskolai tanulmányaikat befejezzék?
Előzmény: kisemmizett (47)
fer1976 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 48

Azok a házak amelyeket a németek megvettek a világ végén a kutyának sem kellettek... inkább düljenek össze...
Előzmény: kisemmizett (47)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.18 0 0 47
Száz németre kell két-három magyar szolgának,takarítani,füvet nyirni mert ennyi munkalehetőséget adnak minimálbérért és utánna jöhet a minimálnyugdíj.Szép német tulajdonban levő házak mellett nagyon jól megférnek a minimálbérből,minimálnyugdíjból fenntartott düledező magyar házak csak a lakók fejére ne dőljenek.
Persze ha nem lennének itt a németek akkor lehet,hogy a minimálnyugdíj sem 21000 Ft lenne hanem csak 5000 Ft havonta vagy ezen a tájékon magyar ember már nem is élne.
Előzmény: fer1976 (46)
fer1976 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 46

Az én nagymamám egy 1000 fős faluban lakik. Gyönyörű helyen fekszik, csak sajnos a munkalehetőségek azon a részen korlátozottak.

Ebben a faluban egyre több német vesz házat.
Olyan házakat amelyek, a kutyának sem kellenek, amelyek szépek ugyan, de a település elhelyezkedéséből adódóan, nem sok fiatal marad ott.
Szóval jönnek ezek a szemét németek, megveszik a házakat, felújítják őket, majd a nyugdíjukat a falusi vegyesboltban költik el (mivel 70 évesen nem fog 30 km-t utazni a tesco-ig.) Helyiadótfizetnek, az ÁFa-juk a mi államkasszánkat növeli, szörnyű...
A falu fizetőképes lakosságának a számának a növekedésével a falu remélhetőleg nem fog kihalni, mert a szolgáltatásokból a fiatalok is meg tudnak élni. Így ők is itt maradnak.

Ui: herótom van már abból hogy állandón azok féltik a magyar falvakat, meg a magyar termőföldet akik életükbe nem laktak ott illetve nem foglalkoztak vele. Minden nagyvárosi suttyó azt hiszi, hogy a földkérdés olyan mint a foci, hogy mindenki ért hozzá.

kisemmizett Creative Commons License 2003.02.18 0 0 45
Neked meg nem csak azt kellene szajkóznod amit másoktól halottál.Jó lenne ha az orrodnál tovább látnál és látnád azt hogy a kisnyugdijjasok milyen nyomorban élnek ha még éhen nem haltak.
Előzmény: rlpolo (42)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.18 0 0 44
A német nyugdijjas lakása külföldi tulajdonban van és mivel lassan a gatyánkat is eladjuk így egyértelmü,hogy a magyar emberek egyre szegényebbek lesznek.
Előzmény: HitetlenTamaska (40)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.18 0 0 43
Ne haragudj de tényleg probléma van az értelmi képességeiddel.
A német nyugdijjasok tényleg nem azért jönnek,hogy jótékonykodjanak és megmentsék a szocialista Magyarország kisnyigdijjasait az éhenhalástól.Hidd el nekem,hogy ebben az országban senkit sem érdekel,hogy hány kisnyugdijjas,hajléktalan fog éhen halni vagy megfagyni.
Természetesen a német nyugdijjasok is és a nem nyugdijjasok a törvényi előfeltétele megléte esetén fognak termőföldet vásárolni és ennek az lesz valószinüleg a következménye,hogy a termőföld dötően külföldi tulajdonba kerül,a magyar emberek többsége pedig ha egyáltalán lesz munkája minimálbérért dolgozik és utánna kisnyugdijjas lesz feltéve hogy a minimálbérből meg tud élni és nem fog már 50-55 évesen meghalni a nyomortól.
A német nyugdijjasok főleg a külföldi áruházláncokban vásárolnak amelyek a megtermelt profitot kiviszik az országból.
A német kisnyugdijjasok egy része olyan helyen települt le ahol a szolgáltatások nem megfelelőek mivel a nyomor erre kényszeritette őket,csak itt tudtak fillérekért lakóházat vásárolni.
Nézz körül tényleg nyomorognak a magyar kisnyugdijjasok.
Előzmény: rlpolo (41)
rlpolo Creative Commons License 2003.02.17 0 0 42
lemaradt a vege :(

... erdemes lenne egy kis fuggetlen kozgazdasagi irodalmat is olvasgatni ...

rlpolo Creative Commons License 2003.02.17 0 0 41
A nemet nyigdijasokkal inditottal. Jol emlekszem?
Ok nem vesznek termofoldet, ok mar pihenni jonnek ide! Penzt hoznak! Hogy ok felvernek az elelmiszer arat az akkor nagy baromsag ... Ilyen alapon a turistaknak is kotelezove kene tenni, hogy csak magukkal hozott kajat fogyaszthatnak!(Jol nezne ki a sok japan turista fenykepezovel es sushival a kezeben! - Errol jut eszembe latott mar valaki elohivott japan kepet? Nekem az a meggyozodesem, hogy nincs is film a gepukben!!!!:))
Egyedul az ingatlanoknal nohet ezaltal a kereslet, de mivel eddig is sokszor a kis falvakba mentek, ahol rajtuk kivul kutya sem keresett hazat inkabb pozitiv hatasuk van ott is.

Nem csak Neked szol:
Mielott sok-sok demagog marhasagot magatokeva tesztek
Előzmény: kisemmizett (38)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.02.17 0 0 40
Azért el kéne azon merengened, hogyha egy országba netto befolyik a pénz, (tipikusan ilyan, ha idejön valaki önfenntartó nyugdijasnak) akkor gazdagodik-e az az ország vagy szegényedik?
Ha ez a fejtörő nem sikerül, akkor esetleg indithatnál közadakozást, hogy segitségedre legyenek az általános iskola befejezéséhez.

Előzmény: kisemmizett (38)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.17 0 0 39
A profitot kiviszik,a gyárakat leszerelik és Kínában lesz új munkahely de nem nálunk.
Előzmény: HitetlenTamaska (31)
kisemmizett Creative Commons License 2003.02.17 0 0 38
A bevándorló németek felhajtják a lakásárakat ,a termőföld árát,az élelmiszerek árát,a megélhetési költségeket és a végeredmény az lesz,hogy külföldi tulajdonba kerül a termőföld,a lakóházak is,az egész ország .A kisnyugdijjas pedig a az emelkedő élelmiszerárak,fűtési költségek stb miatt éhenhal.
Előzmény: HitetlenTamaska (31)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.15 0 0 37
Ezt sajnos csak alátámasztani tudom, ha svéd árakkal hasonlitom össze az otthoni árakat. Két hete jöttem vissza otthonrol. Durván 20% al drágábbak a sved élelmiszerek mint az otthoniak, az ital viszont sokkal olcsobb.
Čn mindenesetre remélem, hogy jot tesz Magyarországnak az EU tagság.
Előzmény: ProfitOrientált Nyugdíjas (29)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.15 0 0 36
A notát pontosan Magyarországon énekelték anno a bolsevizmus idején. Ezzel is hülyitve a mai nyugdijasokat.
Börtönben nem voltam, az EU- bol eddig nem vagyok kitiltva.
Nagyon jol tudom, hogy nem kell vizum Magyarországrol az EU országokba.
Sok sikert az amerikai kalandhoz. Az okosokra mindenhol szükség van.
Előzmény: Törölt nick (17)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.02.15 0 0 35
Akkor sem kell demagóg módon 21 e. ft-ról pampogni. 21 ezret az kap, akinek éppenhogy megvan a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati ideje és a minimálbérnél egy percig sem keresett többet. Hogy egy konkrét példát mondjak: egy kilencven éves idős asszonynak, akinek a férje 1971-ben ment nyugdíjba, és előtte háromezer párszáz forintot keresett, annak most 38 e. ft az özvegyi nyugdíja. Ez se sok, még akkor sem, ha járnak mellé szociális juttatások, de hülyeséget beszélni nem kéne.
Előzmény: kékbarisnya (33)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.02.15 0 0 34
Ami Albániát illeti, jó lesz, ha elötte begyüjtik a lakosságnál lévő lőfegyvereket, ami nem látszik kis munkának, meg esetlgesen egy katonai diktatura is szükségeltetik, ami ráncba szedi a renitens maffiózokat.
Előzmény: pacalpörkölt (32)
kékbarisnya Creative Commons License 2003.02.15 0 0 33
Akinek ma alacsony a nyugdija, annak az is oka lehet, hogy bár sokat dolgozott, sokat is vontak le tőle, de még az adóeform ill.a bérbruttósitás előtt, és még emellé régóta is nyugdijas, tehát öreg. Mint az én 80 éves anyám. És még nem tette meg azt a szivességet a nyugdijpénztárnak, hogy feldobja a talpát.
Előzmény: Attács (28)
pacalpörkölt Creative Commons License 2003.02.15 0 0 32
Ne röhögjetek, Albániáé a jövö. Fantasztikus éghajlat, gyönyörü táj, olcsó a föld. Egy két nyugati cég elkezdi az infrastuktúrát feljavítani, Albánia lesz maga a paradicsom. És minden nyugdíjjasnak fehér motorbiciklije lesz.
Hát nem gyönyörü.

Oda kell menekülni az európai "kultúra" és a Belga bürokraták elöl.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!