Keresés

Részletes keresés

morticia addams Creative Commons License 2004.04.30 0 0 13
az eddig már eléggé kiderült, hogy az élet iránti tisztelet nálad valóban csak egy nagy kamudumának tűnik.

én például tisztelem annak az életét is, aki húst hússal eszik, meg azét is, aki a növényi szintnél bonyolultabb fokon létezô élet iránti tiszteletbôl nem eszik húst.

nem tudom, miért kell nekimenni annak, aki tényleg lelkiismereti okok miatt dönt azügyben, hogy mit eszik.

szerintem ezen nincs mit sokat magyarázgatni. egyél amit akarsz, és hagyj élni mást is. má' bocsi a paradoxonér'

Előzmény: Heriyan (10)
Just Creative Commons License 2004.04.30 0 0 12
OFF:
"..Mindemelet Europa (es USA <- eu kirajzas) Urbazist epit es urhajokat.." indiai származású csillagászoknak :)
END OFF.
saultestvér Creative Commons License 2004.04.29 0 0 11
A növény, bár él, nincs idegrendszere, nem fáj neki, ha megeszik, az, hogy mit él át egy állat, míg a vágóhídra kerül, hosszú téma, és semmi köze a humánus dolgokhoz. Persze lehet jól ölni...
A többi meg már részletesen ki lett tárgyalva a Szölői munkaközösség/Vegetáriánus étkezés pro és kontra, valamint a Konyhaasztal/Vegetáriánus vagyok? címeken.
A láncszemeket amúgy aminosavaknak hívják, és mind megtalálhatóak a növényekben.
A hinduk meg nemcsak a fa alatt üldögélnek, és mosakodni is szoktak (meg növényi fehérjét enni állati helyett).
Heriyan Creative Commons License 2004.04.27 0 0 10
Hogy pontosan a hinduk mit esznek allat feherje hejet nem tudom szakirodalmat en is megneztem barmij meglepo is szamodra ;)

Letezik nehany noveny mej feherjelancolata kozel all az alatihoz de egy vagy ket lancszem hianyzik (lasd szoja) Szoval amugy a hinduk nem esznek hust 2000 eve uldogelnek a fa alat nem mosakodnak ...

Mindemelet Europa (es USA <- eu kirajzas) Urbazist epit es urhajokat ... nah enyit az IQ rol (es nem itelkezni akarok egyik folot sem)

Masreszt inentol talalom az egeszet szenteskedesnek,
hogy a repa nem szenved anyit... Olni is lehet jol
Sot olni tudni kell ... Ugy hogy ne szenvedjen
Ennek is letezik szakirodalma ;)

A vega koszt nem artalmas senkinek hisz MINDEN evok vagyunk, Bar meggyozni nem foglak tan nem is akarlak
De az eletiranti tisztelet "szoveg" megdolni latszik ezaltal

Előzmény: saultestvér (9)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.25 0 0 9
Kedves Heriyan!

A répának is van természetesen joga az élethez, de talán kevesebbet szenved, mint a marha mikor levágják, vagy a halak, mikor kifogják őket.
Mielőtt az egészségügyi háttérről írnál valamit, talán megnézhetnéd a szakirodalmat, én ezt megtettem. Még szerencse, hogy a szegény unintelligens gyerekkoruktól vega hindu milliók nem tudják, hogy nekik max 160 centiseknek kéne lenni, és 40 éves korukig élhetnek csak (tiszta depik lennének).

üdv:saultestvér

ui: Részemről meggyőztél, hogy neked a vega koszt tényleg csak árthat.

Előzmény: Heriyan (8)
Heriyan Creative Commons License 2004.04.25 0 0 8
Pontosan emiat az alatok iranti tisztelet zagyvasag miat tartom hujesegnek az elvi vegasagot

az allati feherje mellozese egeszsegtelen (Ha eleg kicsikortol kezdve vegara nevelik akkor nem fejlodik rendesen az intelligenciaja nem no max csak 160 cm ig es 40 eves koraban meghal)

Es ennek a terjesztese hogy elj igy szerintem baromi veszelyes, Es ezert mondom azt hogy legalab akkora szelsoseges hujesegnek tekintem mint az elvezebol vadaszast, A trofea gyujtest es egyeb ehez hasonlatos dolgokat.

De ha mar ien oriasi tiszteletrol beszelunk megkerdeznem hogy azert mert a noveny nem sikit
es omlik belole ver akkor azt megolni nem bun ?

A repa nak nincs ugyanugy joga az elethez mint a szarvasnak vagy neked ?

Előzmény: saultestvér (7)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.24 0 0 7
Kedves Heriyan!

Szerintem az elvi vegaság nem szélsőség. Mi gond van azzal, ha valaki úgy gondolja, hogyha meg tud lenni hús nélkül, akkor csak az íze kedvéért nem fogja növelni a vágóhidak keresletét?
Semmi bajom azokkal, akik húst esznek hússal (mindenki azt kajál, amit akar), de nem értem, miért kell elítélni azt, aki az állatok iránti tiszteletből (és nem divatból meg szenteskedésből) nem eszi meg őket.

üdv:saultestvér

ui: Nem kell a mezőn legelészni, vannak piacok, bioboltok, vega éttermek...

Előzmény: Heriyan (5)
petike23 Creative Commons License 2004.04.21 0 0 6
Helló,

ezt leírhatnád a vega-topicban is !
(Szülői munkaközösség / vegetáriánus topic)

Üdv: Petike

Előzmény: Heriyan (5)
Heriyan Creative Commons License 2004.04.20 0 0 5
En majdnem csak hust eszek
Az egeszsegugy vegetarianuzmusal semmi bajom
meg azzal sem ha valaki nem szereti

Az ien elvi emberekel van bajon
Sikitanek toluk, Ez az alatvedes meg eroszakmenteseg
meg straiht edge szektak

Szoval parszazezer ev alat a taplaleklanc csucsara kuzdotuk magunk
akkor nem fogok a mezon legeleszni allatvedelembol
persze a folosleges gyilkolasal nem ertek egyet en sem

Szoval nalam mindket szelsoseg egy azon marhasagba esik
a folosleges gyilkolas meg elvi vegetarianizmus

petike23 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 4
A Szülői munkaközösség rovatban a topic új életre kélt..
Dévér Creative Commons License 2003.02.14 0 0 3
A mócsingot Én sem szeretem, de a szímhús nélkül, (csirke, marha disznó) nem bírnék élni.... meg egészséges is akármit mondanak...
Előzmény: ábrándos (2)
ábrándos Creative Commons License 2003.02.14 0 0 2
a beleszólás szvsz nem megmondás
:o)
s azért nem eszem mert megundorodtam. (mócsing, csirkemell fehér gusztustalan része, stb)
igazság szerint néha megkívánom a virslit, meg a gépsonkát. mást nem nagyon. de nem eszem, mert egyszer amikor bűnöztem, s ettem, fájt a gyomrom, meg éreztem, hogy már elszokott tőle.
lehet hőbörögni meg fújjolni meg egyetérteni.;o)
Előzmény: Dévér (1)
Dévér Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1
De miért nem eszel húst? nem mondtam, hogy mondd meg, hogy mit egyek... :)
Előzmény: ábrándos (0)
ábrándos Creative Commons License 2003.02.14 0 0 0
állásp0nt0m: én 0 db húst eszem, de nem sz0l0k bele, hogy ki mit eszik
ami j0l esik, egye azt!
Előzmény: Dévér (-)
Dévér Creative Commons License 2003.02.14 0 0 topiknyitó
Mindkét fél álláspontját szeretném hallani.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!