Lehet, hogy hasonlóak a gondolataim - annak ellenére, hogy ezeket az újságokat nem olvasom. Különben, attól, hogy ugyanazok a kérdések érdekelnek, abból nem következik, hogy ugyanolyan válaszokat és megoldásokat találok rá. (Később egy hozzászólásomban hivatkoztam Konrad Lorenz viselkedéskutató könyveire, mint az egyik fontos gondolatébresztőre.)
Nem tudom mire értetted, hogy nem találkoztál vele, pl. az un. liberális oldalról elég gyakran találkozni kimondottan vallásellenességgel, ami nem igazán liberális, pláne hogy a hit elég alapvető emberi igény. (Az Isten-tagadás is hit.)
Mellesleg a "Liberális vagyok, a Fideszre szavaztam." mondatot inkább poénból írtam, mint meggyőződésből, ugyanis nem tudom mi vagyok. Liberális az életmódom és elfogadom, ha valaki más véleményen van mint én, nem várom senkitől, hogy ugyanabban higyjen (miután magam sem tudom pontosan miben hiszek), de szeretném, hogy ebben az országban hozzám hasonló erkölcsi normák szerint éljen (kb. a 80% eszerint él, a többiek félig-meddig).
A gazdaságot nem lehet megszorításokkal élinkíteni. A gazdasági szereplőket helyzetbe kell, hozni. A gazdaságot fel kell pörgetni. Akkor a gazdaság az önszabályozása által működni fog.
Hát ez bizony tényleg poén...
De már dolgozunk a kivédésén, - a trükköt elsajátítottuk, a költségvetés fölé odaírjuk, hogy Árpád apánk terv, oszt annyi nektek...
Ja! És most folynak a ti Rózsa Sándor terveteknek az utóellenőrzései is, - remélem, előbb-utóbb lesz eredmény...
:O)))))
hát azt hiszem volt mit.
Volt egy olyan viccelődés balliberális részről, hogy Orbán mindennap átad valamit.
Hát nesze neked. Most senki nem ad át semmit.
Nézzed egy kicsit a történéseket. A kormány semmit nem csinál csak bas..a el az országot.
De nem csak gazdaságilag hanem pl külpolitikailag is.
Arról beszélnek a ballib emberkék itt, hogy az a sok ideológia ami akkor volt.
(nem pont ezt mondták, de így kultúráltabb)
Szóval most nesze nektek megkaptátok.
Nincs Orbán-ideológia ahogy Ti mondtátok de más sincs.
Melyik jobb?
Még neked is azt hiszem az előbbi és nem az utóbbi.
Igen. Sajna elhalt. (Lusta voltam válaszolni és egy haverom is megjelent poénkodni:-)) Mondjuk azóta eltelt két év, lehet, hogy máshogy fogalmaznék, némileg csökkent az antiglobalizmusom is, de a fanatizmus akkor is fanatizmus, ha liberális értékekre hivatkozik dogmatikusan, nem csak ha hittételekre.
Igen. Idealista vagyok?
Kiderűlt?
Idealista vagyok és bízom az emberekben is.
Állatokban jobban.
Van értelme! Ezért teszek. (ha tudok, nem sokat, mert...........)
wizes.
Azért gondolj wissza a Narancsra a wálasztások magasságában... Walahogy mindig úgy futottunk rá a wálasztás napjára, hogy fél Budapest ki wolt plakátolva Magyar Narancs-plakátokkal, s a címlapon (meglepetés!) egy-egy prominens SZDSZ-politikus feszített.