Keresés

Részletes keresés

nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.13 0 0 0
Valakinek ebből nem 0 haszna lesz !
Előzmény: waxxablaze (-)
waxxablaze Creative Commons License 2003.02.13 0 0 topiknyitó
http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=001929

áthozok ide egy témát.

"Eddig csak egyszer fordult elő a magyar természetvédelem történetében az, hogy valaha megszüntették volna egy védett terület védelmi státuszát. Ez még Baja Ferenc minisztersége idejében volt, amikor a "Fenyő villa" helyrajzi számát emelték ki a Budai Tájvédelmi Körzet területéből még 1994 augusztusában (vagy szeptemberében).
Most Dr. Kóródi Mária megszüntette a Tétényi-fennsík védelmét. Hírlik, hogy valami lakópark miatt (talán izraeli vállalkozók vannak a háttérben).
Ez is rávilágítja a jogi keszekuszaságra a figyelmet e téren. Ugyanis míg egy valamire adó demokratikus országban törvény (Országgyűlés) hoz létre nemzeti parkot és egyéb országos jelentőségű védett természetvédelmi területet, addig minálunk eccerű miniszteri rendelet hozza létre, és szünteti meg..."
totola
"A slusszpoén:a Tétényi-fennsíkon épűlő lakópark első számú
finanszirozója az Inter-Európa Bank!!!
Na és ki volt a bank vezetője amikor elkezdték a természetvédelmi terület felmérését?
MEDGYESSI PÉTERkém (D-209) a gyurmaember.
Keller et. mi van az üvegzsebbel???????? "
KeserűShow
Téma: Tétényi-fennsík természetvédelmi terület megszüntetve

glens Válasz | 2003. február 13. 00:30 | Sorszám: 8
A Környezetvédelmi Újságírók Társasága honlapjáról:
[...]Mészáros Péter, a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület elnöke jelképes álintézkedésnek, és nem kívánatos precedensnek nevezte, hogy a Tétényi-fennsík 16 hektáros európai értéket képviselő törökbálinti területéről áttelepítik a növényeket a fennsík más területeire, mert üdülőparkot építenek a helyben maradó természeti értékek további pusztításával. A környezetvédők úgy vélik, hogy nemcsak a növények, hanem az élőhely védelmét is biztosítani kell, és országos védettséget kell adni a Tétényi-fennsík összefüggő, 200 hektáros területének.

[...]Kecskés Ferenc, botanikus szakmai abszurdumnak nevezte az eljárást, mert szerinte így bizonytalanná válik a megbolygatott növények sorsa. Korábban az áttelepítést az Újpest környékéről máshová ültetett homoktövisek sem élték túl.

Az áttelepítésre azért van szükség, mert a terület a helyhatóság és a Nemax Kft együttműködése eredményeként üdülőterület-besorolást kapott, és itt rövidesen üdülőpark épül. A cég és az önkormányzat megállapodása szerint a tulajdonos az átminősítésért a településnek ad egy kéthektáros telekrészt, amelyet a törökbálinti képviselő-testület értékesíthet majd.

A 16 hektáros földre korábban 230 millió forintig jelzálogot jegyzett az Inter Európa Bank, amelynek elnöke Medgyessy Péter volt a választási kampány elindulásáig. A pénzintézet fejlesztési hitelt is biztosított a területen ingatlant vásároló cégeknek.[...]

így megy ez



Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!