Dízellel nincs is más bajom, mint hogy városban esélytelen akár egy leheletnyi langyosságot kihozni belőle ( kivéve eddig egyedül a nagy turbó dízeles platós Ducató ).
VW Golf 3 1.4 benzines télen városban, Miskolcon, dugómentesen, de elég sok pirosban ácsorgással, rövidtávokkal, minden nap melóba 3-3 km, meg párnaponta barátnőhöz a város másik végébe esténként 10-10 km gyér forgalomban, ez így vegyesben fix 10 liter, nem kinyomva a szemét. Nyáron ugyanez meg van 9-ből is.
Országúton amúgy elmegy 6-6,5 l több 100 km-es távon, de általában kirándulások során 7l-es átlag jön ki, aminek ugye nagyrésze országút, de azért van benne város, parkolás, hegyi út, stb.
VW Bogár 1.2-es 1961-es, városban nyáron 10-12, télen 12-15, hosszú országút 7 liter, kirándulás 100 km-es körzetben 8 liter. Eddigi rekord 400 km-es kirándulás alatt 4 emberrel 6.9 liter.
Skoda 105 város 10 liter, kirándulós 6,8 liter, de a menetdinamika fájóan zéró.
Nissan Primera 2.0i SLX kombi, 1999 (WP11). Budapest, 220km. Volt ugyan benne egy százhalombattai út, de az nekünk keresztül a városon plusz egy kis autópálya, szóval akár város-előváros szimulációnak is betudható. Ezen kívül munkába járás reggel, haza kora este. Tél, rövid utak és kevésbé rövid utak vegyesen. Normál, nem fogyasztásra gyúró, de előrelátó közlekedés.
Olvasgattam itt a hozzászólásaitokat. és biztos vagyok benne, hogy tudok nektek segíteni!
Immáron több éves tapasztalattal rendelkezem gépjárművek fogyasztása terén, és büszkén állíthatom, hogy minimum 10% csökkenést tudunk elérni...
Röviden így működik: 30 literenként egy tabletta, és 10% garantált fogyasztáscsökkenést érsz el ! 30%-kal gyorsítja az égést az égéstérben, ezáltal teljesítménynövekedést is okoz, valamint a hengerfalon létrehozott katalizátor rétegnek köszönhetően a CO2 illetve a szénhidrogén kibocsájtásod is radikálisan csökken(74%.-al), a motor élettartama nő!
Benzin illetve Dízel üzemű gépjárművekbe a legkisebbtől a kamionokig mindenben van már tapasztalatom illetve referenciám!
Ha érdekel a termékem, akkor lépj velem kapcsolatba, segítek mindenben!
A mazdámnak meg tökéletes a fogyasztása. 8 körül csipeget full városi kocsikázással, úgy hogy időnként rúgom neki rendesen. ) Az szerintem a 2,0 motortól elfogadható jó fogyasztás.
Sajnos nekem a családi és a melós szerepét is be kell töltenie az autómnak, így e szerint kell választanom. De picit tanácstalan vagyok hogy melyik autó lenne erre az univerzális szerepre alkalmas. Horog az tuti hogy kell.
Félreértést elkerülve: isminek van kabrió golf, öreg autó, de patent állapotú. Igaz közel nulláról építette újjá. De nem strapaautónak, hanem az inkább azért hobbi és abból az összegekből szerintem egészen fiatal kocsi is kijött volna, ha csak használni kell.
Szóval öreg olcsó autó azért nem a kora miatt olcsó, hanem főleg az állapota és a technikai/biztonsági szint miatt.
cserebe a harmas golf rohad. a kettesbol meg ossze torve lett mar az osszes. TD-k-nek azert a HF-je nem orokeletu (na jo 250ekm-ket fel kell ujitatni :-)) ). TDI sokkal tovabb fut. venni kell egy 1,8 90le automatas Golf 2-t es berakni egy AFN-t kezivaltoval
10év egy gumiszettel? mennyit mesz egy evben? en 2-3 evente 2 uj gumiszettet (1x teli+1xnyari) veszek. Ha tiz ev alatt mesz annyit mint en 1-1,5 ev alatt, akkor meg szep hogy nem romlik el... (most nem a suzukit akarom leszolni, mert nem rossz kocsi. olcso es olcson fenttarthato es van dragabban szarabb auto... de egy auto megbizhatosagarol 3-4 szett gumi (180-240ekm) utan erdemes beszelni - szerintem. Amivel azelott baj van az egy darab szar (mint a mostani autom - egy corsa c...))
Szia! Köszönöm a mindenre kiterjedő válaszod. Ha tehetném akkor biztos hogy nem párszáz ezerért vennék autót, de sajnos nem állok olyan jól anyagilag. Most egy öreg csühös német dizel ketyerém van amitől hamarosan megválok. Sajnos költöttem rá eleget 3 év alatt és ahogy elnézem ebben az árkategóriában nem is kapok sokkal jobbat és fiatalabbat.